Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
chci koupit sportovního koně do 25 tis euro, možná maximálně do 30 tis
Věk koně - 4 max do 7/8 let.
aktuální výkonnost 120-125cm - předpoklady 155cm
Znáte nějakou dobrou sportovní stáj v ČR, kde se dá sehnat takový kůň? Hlavně 100% zdráv! Byla jsem se podívat už na 2 koníky a jeden měl problém s hlezny a druhý se zády.
Koníka který má problém s hlezny bych si klidně vzala, byl úžasný na ošetřování a charakterový koník. Bohužel stál 25 tis euro a paní nechtěla dát cenu níže, jelikož to koníkovy prý nevadí, ale můj vet po RTG řekl, že je to léčení na "dlouhou" trať a minimálně 1 sezónu vynechat. Jelikož koníkovo zdraví se neřešilo a chtěli se po něm jen top výsledky. Dopadlo to takto.
Proto buď budu rád za doporučení stáje, kde se po nějakém podívat a nebo za radu. Zda-li koníka s nožkami vzít a léčit.
Pokud má někdo z vás zkušenosti s koníkem který měl problém s hlezny, budu za radu ráda! Koník má na hleznech "bulku"/nálevky, a dříve měl slabě natažené šlachy. Noha mu po tréninku hřeje + musí se nonstop chladit a bandážovat + doporučeno mi bylo podávat, pokud bych si koníka brala GELAPONY + GELOREN
DĚKUJI MOC ZA RADY A DOPORUČENÍ!

No moje rada je rozhodně nedávat za mladého koně, kterého už teď zchromili na parkurech, přes půl mega … Pokud máte k dispozici takový kapitál, zkusila bych se porozhlédnout i mimo ČR. Nebo zejména mimo ČR.
Lepší než Geloren je rovnou Bonharen, pokud má jeho aplikace smysl (po konzultaci s vetem). Ale rozhodně bych brala jen 100% zdravé zvíře na základě kompletní předkupky. Pokud má kůň v takto mladém věku 5-8 let už teď pok...vené nohy, velký sportovec z něj asi nebude.

Kdyby paní přistoupila na nižší cenu, možná bych uvažovala o koupi, protože koník je to opravdu TOP. Bohužel je mu 7Let a problém s nožkama začal mít v 6letech, kdy ho vyloženě přetáhli při tréninku. Mimo ČR jsem se koukala, ale zatím neúspěšně. A to hledám převážně Německo, Holandsko. Strašně mne štve, že koník má špatné nožky, protože mi vyhovoval nejvíce a kdybych věděla, že se dá alespoň drobet do kupy, vezmu si ho a peníze do léčení klidně vrazím. Jinak děkuji za doporučení Bonharen, určitě se na něj podívám.
Sedmiletý kůň, který má už teď problémy s nohama a kór s hlezny, nikdy do vysokého sportu nebude (skoky s potenciálem do 155 cm) a nikdy nebude ok, pokud bude trvale skákat a bonharen to nezachrání.
Chtít za takovou potencionální sekačku na trávu 25tis € je víc než přehnané, paní prodávající zřejmě měla úpal. Nikdy v životě bych peníze za koně s takovým hendikepem nedala.
Hledejte i v rakousku a maďarsku, tam většinou lze dohledat taky dobré koně a pokud máte takový kapitál, budete mít dobrou výchozí pozici.
Já jsem chtěla v čechách koupit zdravého shagya hřebce do sportu (neobsedlý, potenciál drezura S a výš) a byla to hrůza a děs. Byly mi nabízené za vysoké částky s prominutím "mege*y" s křivýma nohama, vadami chodu, pakostmi a já nevím co ještě, ale hlavně že si je prodávájící tak vysoko cenil... Nakonec jsem koupila dva koně v Maďarsku u jednoho soukromého chovatele, čisté rtg, oba zdraví se solidní stavbou těla a za solidní cenu. Oba mi dělají radost. V čechách bych koně po předchozích zkušenostech nekupovala.

alfi pav
napsal(a):
Sedmiletý kůň, který má už teď problémy s nohama a kór s hlezny, nikdy do vysokého sportu nebude (skoky s potenciálem do 155 cm) a nikdy nebude ok, pokud bude trvale skákat a bonharen to nezachrání.
Chtít za takovou potencionální sekačku na trávu 25tis € je víc než přehnané, paní prodávající zřejmě měla úpal. Nikdy v životě bych peníze za koně s takovým hendikepem nedala.
Hledejte i v rakousku a maďarsku, tam většinou lze dohledat taky dobré koně a pokud máte takový kapitál, budete mít dobrou výchozí pozici.
Já jsem chtěla v čechách koupit zdravého shagya hřebce do sportu (neobsedlý, potenciál drezura S a výš) a byla to hrůza a děs. Byly mi nabízené za vysoké částky s prominutím "mege*y" s křivýma nohama, vadami chodu, pakostmi a já nevím co ještě, ale hlavně že si je prodávájící tak vysoko cenil... Nakonec jsem koupila dva koně v Maďarsku u jednoho soukromého chovatele, čisté rtg, oba zdraví se solidní stavbou těla a za solidní cenu. Oba mi dělají radost. V čechách bych koně po předchozích zkušenostech nekupovala.
Chci si kupovat koně s tímto potenciálem, paní ho nabízela pomalu do GP. Když přijel můj veterinář, řekl že kůň by mohl chodit max 145cm. Což by mi až tak nevadilo a klidně bych s ním ani víc nechodila. Než to že mi paní lhala a chtěla za koně takto vysokou sumu + ještě se začala hádat že kůň je 100% zdráv a jen můj veterinář si vymýšlí, aby musela jít s cenou co nejvíce dolu. Jak jsem psala, kdyby s cenou šla alespoň na 15tis euro. Ještě bych přemýšlela zda-li ho vzít nebo ne, ale tato cena je opravdu šílená. V ČR jsem byla už na 4 koních a vše hrůza, děs, buď koně zhuntovaný, přetažený, problém se zády nebo RTG strašné...
Na jediného koně, na kterého jsem narazila v Německu a vypadá hezky je tento: https://www.youtube.com/watch?time_continue=39&v=_z_N2ulfYhI. Přemýšlela jsem, že bych se jela podívat po stájích do ciziny, ale mám strach co uvidím tam... Je opravdu strašné sehnat dobrého koně a obzvlášť aby byl opravdu 100% okk. To mně na tom nejvíce štve. Koník by mi stačil klidně i s potenciálem do 145cm. Hlavně aby byl opravdu zdráv a neměl nějaké šílené trauma z "dětství", protože jsem se setkala i s tím, že koník byl nemocný + ještě byl psychicky labilní a stejně si majitelé nestyděli říci okolo 30tis euro.

Keby som hľadala koňa do športu, typom, ktoré majú v 4 vyskákane L by som sa oblúkom vyhla- nemyslím si, že je to kôň s predpokladom dlhodobo podávať výkony bez zdavotných obmedzení.
Takisto hľadať do športu koňa, bez ohľadu na výkonnosť, určite by som nebrala nič mladé a neoverené a už s nalomeným zdravím. Takúto sumu by som investovala max. do 10-12r. zvieraťa, ktoré už tú výkonnosť má a s hendicapom je schopné fungovať vo vysokom športe.

Upřímně mi toto zadané vlákno přijde spíš fake, každopádně pokud by někdo ze zde aktivněji přispívajících (koho bych "znala" já) zadavatelku znal, dejte vědět. Já bych měla nápad, ale proktontaktovávat někoho abych ze sebe nakonec udělala blbce u solventních obchodníků, nemám za potřebí.
Totiž - proč se mi to nezdá. Protože pokud by byl vet opravdu profík, nebaví se u takto nemocného koně za takovou částku o tom, že nebude nejspíš moct chodit 155 cm, ale jen 145 cm. Takový vet nemá křišťálovou kouli, aby střílel plus mínus 10 cm, protože to není v tomhle případě ani důležité. Pokud má kupující takovéto ambice a částku na reálně dobrého koně, pak by nikoho zůčastněného (ani kupujícího, ani veta) ani nenapadlo vůbec uvažovat o koupi koně nemocného!

Na toho jsem koukala, má krásný styl skoku ve volnosti.
Napadlo mě jestli má někdo zkušenost, nějaká sportovní stáj v ČR. Napadl mě Vondrov, Mariánské lázně? Slyšela jsem že v Mariánských Lázních a Vondrově mají TOP koně z ciziny.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Upřímně mi toto zadané vlákno přijde spíš fake, každopádně pokud by někdo ze zde aktivněji přispívajících (koho bych "znala" já) zadavatelku znal, dejte vědět. Já bych měla nápad, ale proktontaktovávat někoho abych ze sebe nakonec udělala blbce u solventních obchodníků, nemám za potřebí.
Totiž - proč se mi to nezdá. Protože pokud by byl vet opravdu profík, nebaví se u takto nemocného koně za takovou částku o tom, že nebude nejspíš moct chodit 155 cm, ale jen 145 cm. Takový vet nemá křišťálovou kouli, aby střílel plus mínus 10 cm, protože to není v tomhle případě ani důležité. Pokud má kupující takovéto ambice a částku na reálně dobrého koně, pak by nikoho zůčastněného (ani kupujícího, ani veta) ani nenapadlo vůbec uvažovat o koupi koně nemocného!
Myslím že máš deset "bludišťáků".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.134
A takovemu cloveku uz davno radi profi trener, jezdec cimajitel drahe staje kde kun bude. Sportovnich koni nebo koni s predpoklady je v teto cenove relaci dost. Staci hledat u vetsich staji aa solidnich chovatelu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
No a je deaktivovaná.

To toho moc nevydrží
To zas bude období... léto je nejhorší období. To člověk nemá ani chuť sem lézt, resp. do nějakého vlákna přispívat, protože se tu vyrojí tolik trollů, že darmo ztrácet čas i energii...