Parkur - začínáme skákat

Anglický plnokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.7.2018 11:41
ellak

XXX.XXX.208.177

dobrý den
mám 6-letou kobču A1/1 začínáme skákat, ale máme malý problémek
nechce mi vůbec zvedat nohy a skáče moc blízko proto pak shodí
když jí dám od skokovou bariéru tak se jí plantají nohy
proto prosím o radu nevíte někdo co stím? předem diky za odpověd´.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.7.2018 12:59

Ahoj,
zkus větší pobídky, nebo zkus MALOU kládu, jako pevnou překážku nebo potůček.
Popř.při normálních překážkách nedávat chrániče.
Pokud nezabere nic, zkusila bych udělat rtg.nohou a zad.

12.7.2018 14:24

V žádném případě se neřídit dementní radou deaktivovaného uživatele výše, přečíst si Skokové ježdění od Paalmana a další příslušnou literaturu, sehnat si trenéra. Tento konkrétní problém nelze vyřešit přes diskuzi, nikdo neví, zda je problém ve zdravotním stavu koně nebo v jeho přiježděnosti.

12.7.2018 16:37

Sehnat si trénera. Tým by som začala, nič viac nepotrebujete.

12.7.2018 19:23
koně

XXX.XXX.174.63

ellak napsal(a):
dobrý den
mám 6-letou kobču A1/1 začínáme skákat, ale máme malý problémek
nechce mi vůbec zvedat nohy a skáče moc blízko proto pak shodí
když jí dám od skokovou bariéru tak se jí plantají nohy
proto prosím o radu nevíte někdo co stím? předem diky za odpověd´.

Kromě literatury a trenéra byste si kobylku měla přijezdit.
Třeba zrovna odskok byste měla diktovat vy, nenechat ho na nezkušené kobyle.
Jak při kavaletové práci, to nohy zvedala? Při řadách v kroku i v klusu? To byste měla primárně propracovávat, gymnastiku.

12.7.2018 22:17
ellak

XXX.XXX.208.140

Při kavaletové práci nohy zvedá. Jak v kroku tak v klusu. Sková gymnatiska ji nevyhovuje neboli se ji motají nohy. Ale určitě zkusíme rady a diky!

12.7.2018 23:57

ellak napsal(a):
Při kavaletové práci nohy zvedá. Jak v kroku tak v klusu. Sková gymnatiska ji nevyhovuje neboli se ji motají nohy. Ale určitě zkusíme rady a diky!

Já si zase myslím, že nechat koně skákat ve volnosti malé skoky-křížky a nechat ho přemýšlet aby si "nataxíroval" odskok sám a získal tak určitou šikovnost, pak nebude čekat na jezdce, který si to špatně naměří a přivede koně pod skok. Plnokrevník obecně má ploché chody a jeho cvalový skok je jinde (lehce cválající plňas je rychlejší nebo jak bych ti vysvětlila) Zvedat nohy se musí naučit, že se mu motají nohy- nemá cvik, stereotyp, gymnastice bych se nevyhýbala, vše je o tréninku, počtu opakování cvičení a nechvátat, pokud nezvládnete základy.

13.7.2018 09:32
blackmyday

XXX.XXX.159.107

Taky záleží čemu říkáte kavaletová práce. Podívejte se sem, mají úžasný systém kavaletové gymnastiky. https://www.horsephysio.ch/en/.

13.7.2018 10:58
kallisto

XXX.XXX.237.35

Trenéra
Kavaletovou práci jak v klusu tak ve cvalu, dobře naměřené vzdálenosti, odskokové bariéry, skákat in-outy, řady, nenajíždět pod tempem, koně předem dobře opracovat a zahřát, doplnit aktivní práci v terénu.

13.7.2018 14:19

blackmyday napsal(a):
Taky záleží čemu říkáte kavaletová práce. Podívejte se sem, mají úžasný systém kavaletové gymnastiky. https://www.horsephysio.ch/en/.

zpoplatněno...
PS: občas mám pocit, že Lenacie je jiný nick (ta země co jí nikdo nikdy neviděl).

13.7.2018 14:50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
zpoplatněno...
PS: občas mám pocit, že Lenacie je jiný nick (ta země co jí nikdo nikdy neviděl).

Omluva, jsem si přečetla dvě diskuse a píšu to do jedné...
něco od horsephysio je na you tube.

13.7.2018 20:40
ellak

XXX.XXX.208.196

kallisto napsal(a):
Trenéra
Kavaletovou práci jak v klusu tak ve cvalu, dobře naměřené vzdálenosti, odskokové bariéry, skákat in-outy, řady, nenajíždět pod tempem, koně předem dobře opracovat a zahřát, doplnit aktivní práci v terénu.

Děkuju moc za rady.

Přidejte reakci

Přidat smajlík