Zdravím, přemýšlím o přidávání do krmeni suseneho ovoce a zeleniny pro zchutnění. Máte s tím nějakou zkušenost? NEbo rady jestli to je nebo neni vhodné? Popř. v jakém měřítku krmit, nebo musí se krmit kazdý den? Můj původní účel byl, že bych tím krmila občas, když se mi bude chtít, jal to tedy je?
Na dodanie energie a schutnenie som kŕmila cca 200 gramov sušených hrozienok, preplachovala som ich v teplej vode, bolo to v drevných dobách a už presne neviem prečo som ich kŕmila, ale viem, že dávku aj indikáciu som si kdesi pracne vyhľadala.
Tuším aj sušené jablká (ale to som kobyle väčšinou zjedla) a ešte niečo z jabĺk, to koňom nechutilo.
Sušenú mrkvu, na to som sa vykašlala, lebo to radšej kúpim čerstvú a hrachové vločky - žiadny úžasný efekt sa nedostavil.
Takže som dospela k názoru, že si sušené ovocie radšej z času na čas doprajem ja a koňom radšej tú mrkvičku, čerstvú :).
Koně mam skoro jak své dítě a proto jsem toto měla v plánu koupit jen aby mu víc chutnalo jiný důvod to nemá. Našla jsem totiž směs kde je toho více suseny banan, jablkova dren, svatojansky chleb, susena mrkev a snad jeste neco a za dobrou cenu tak jsem jen chtela zjistit jestli se to muze treba jednou za tyden hodit hrst do jadra, jen tak na chut, nebo jestli se to musim krmit pravidelne kdyz s tim zacnu.Jestli to s tim konem neco udela atd.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71
Běžně se sušené ovoce pro koně prodává jako pamlsky a nebo pro přípravu vlasních müsli.Tak se asi nic nestane.Občas kupuji sušené banánové kolečka a mňamka prej největší.
ann123
napsal(a):
Koně mam skoro jak své dítě a proto jsem toto měla v plánu koupit jen aby mu víc chutnalo jiný důvod to nemá. Našla jsem totiž směs kde je toho více suseny banan, jablkova dren, svatojansky chleb, susena mrkev a snad jeste neco a za dobrou cenu tak jsem jen chtela zjistit jestli se to muze treba jednou za tyden hodit hrst do jadra, jen tak na chut, nebo jestli se to musim krmit pravidelne kdyz s tim zacnu.Jestli to s tim konem neco udela atd.
Z hrsti sušeného ovoce či zeleniny se zdravému koni nic nestane. U nemocných nevím.
Z hrsti sušeného ovoce nebo zaleniny se koni určitě nic nestane, ale jak už tu padlo, nebude to mít žádný význam krom toho, že bude mít v kyblíku jinou chuť, pokud ji vůbec rozezná. Což nevím, jestli koně oceňujou, jsou to zvířata zvyku, mají rádi to svoje známé...člověk to bere tak trochu podle sebe, chce jim dopřát pestrou stravu
Je fakt, že různé e-shopy nabízejí pro koně i sušenou zeleninu a ovoce, nabídka je rozmanitá, je to moderní...když už, koně bych na to postupně navykla a dodržela bych dávkování, které doporučuje výrobce.
Hrst je jenom pro váš pocit.
Já dávám mrkev čerstvou, klidně i kilo do žrádla, plus nějaké to čerstvé ovoce, které je původně moje svačina, ale kobyla to vyloudí , průběžně sušené šípky, někdy mátu - té teda stačí ta hrst, víc už by byl moc velikej vítr a má po ní pěkně svěží dech