Kloubní výživa

Český teplokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.7.2018 17:42
Fiba

XXX.XXX.252.130

Dobrý den, scháním pro svoji kobylku (22) nějakou kloubní výživu, byl mi doporučen Aptus apto-flex. Má s ním někdo zkušenosti? Popřípadě co dáváte koníkům na klouby vy? :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.7.2018 19:27

Bonharen. Podle mě lehce funguje, ale zázraky neumí.

24.7.2018 20:09
liva

XXX.XXX.95.2

Dobré recenze má TopVet Artroregen Eq.
Pochvalují si ho hlavně majitelé starších koní.
https://www.jimuvobchod.cz/sirup-kloubni-vyziva-artroregen-eq/.

25.7.2018 11:57
akscha

XXX.XXX.26.89

Bonharen není výživa, ale léčivo :) nicméně ano, funguje (jinak by ani nemohl být registrován jako lék). Co se týká výživy, nekomu to pomůže, někomu ne. Docela dobry je Geloren právě od výrobce Bonharenu. Složení má srovnatelné s ostatními (ona chondroprotektiva nejsou žádná rocket science), ale Geloren se prodává ve formě želé kostek s třešnovou příchutí, které může i majitel. Měla jsem to doma Xkrat pro lidi, trošku zlepšuje snad i nehty a vlasy tj. hřívu a kopyta :D.

16.9.2018 18:59
hojka1

XXX.XXX.85.237

Nám třeba Geloren vůbec nevyhovoval. Je to jen želatina plná eček. Přešli jsme na Alavis Triple Blend. Moje kobyla po něm zase krásně běhá a její srst je krásně lesklá.

17.9.2018 19:40

hojka1 napsal(a):
Nám třeba Geloren vůbec nevyhovoval. Je to jen želatina plná eček. Přešli jsme na Alavis Triple Blend. Moje kobyla po něm zase krásně běhá a její srst je krásně lesklá.

Ale to by mne zajímalo, kde se dočtu, že je to želatina plná eček, chápu, že příchuť a barva, ele to bude i v lidských potravinách a dál?

17.9.2018 20:14
hojka1

XXX.XXX.85.237

Tak ta želatina přece nějak musí držet tvar, ne? Minimálně jsou v tom barviva a dochucovadla. Prostě naší kobyle nijak nepomáhal, tak sme přešli na jiný produkt, který vyhovuje víc.

17.9.2018 20:21

hojka1 napsal(a):
Tak ta želatina přece nějak musí držet tvar, ne? Minimálně jsou v tom barviva a dochucovadla. Prostě naší kobyle nijak nepomáhal, tak sme přešli na jiný produkt, který vyhovuje víc.

https://www.gelorenha.cz/blog-o-gelorenu/slozeni-gelorenu-a-ecka/.

17.9.2018 20:41
lenacia

XXX.XXX.173.31

osobně sem nad gelorenem uvažovala, ale když na mě vytasili cenu, tak takovou pálku jen kvůli tomu že z toho udělali bonbóny mi dělala mrákoty :D.

17.9.2018 22:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
https://www.gelorenha.cz/blog-o-gelorenu/slozeni-gelorenu-a-ecka/.

Je nějaký levnější ekvivalent? Třeba v prášku. Ovšem se stejnými účinky?

18.9.2018 13:08

Geloren je v podstate bonharen bez nutnosti aplikácie injekciou do žily. Takže ekvivalent ťažko, jedine nejaké glukoflexy-aproflexy, s vysším obsahom kys. hyauloronovej.

18.9.2018 13:18
sisi58

XXX.XXX.191.1

Geloren je v podstate bonharen bez nutnosti aplikácie injekciou do žily. Takže ekvivalent ťažko, jedine nejaké glukoflexy-aproflexy, s vysším obsahom kys. hyauloronovej.

Děkuji za info.Toho jsem se obávala.

18.9.2018 14:55

Jedna série aplikací Bonharenu mě stála cca 3000 Kč (vet si nepočítal cestu), když se podívám na cenu Gelorenu, kde je nemlich to samé a ještě v menší koncentraci, tak je to pro mě jasná volba. Do 700 kg koně bych musela cpát 5 želé bonbonů Gelorenu denně po dobu 3 měsíců minimálně 2x ročně? To mi ten Bonharen vychází výrazně lépe.
Geloren jsem koupila jednou a snědla jsem si ho sama :) Těžko říct, jestli to mělo nějaký efekt, fakt je ten, že hůř než předtím na tom tedy nejsem. Stejně tak i ten Bonharen - nijak za něj tady neoroduju, dávám ho 1x ročně spíše preventivně -- samozřejmě nejlepší kloubní ochranou pro koně je zbytečně je nehuntovat, správně jim upravovat kopyta a dopřát jim dostatek pomalého pravidelného a dlouhodobě probíhajícího pohybu. No a samozřejmě taky udržovat sebe v dobré jezdecké kondici.
Pokud vytáhnu koně z boxu na 90 minut skokového tréninku 5x týdně, tak mu prostě ten pohybový aparát dříve nebo později odrovnám, Bonharen nebonharen, Alavis nealavis.

18.9.2018 15:42

Priznám sa ale, že na mne na bolavé kolená pomohol viac obyčajný colafit.

18.9.2018 15:55

Priznám sa ale, že na mne na bolavé kolená pomohol viac obyčajný colafit.

Díky za tip :)
Geloren (a Alavis) je tak rozšířený zejména kvůli obří reklamní kampani. Já jsem třeba ještě nevešla do koňského obchodu, kde by neměli "Geloren koutek" :)

18.9.2018 16:04

Tak pre človeka mi geloren taká pálka neprišla, mám to cca na 90dní, tak to nie je taká dráma. Colafit ale stojí beztak snáď 1/3. A ono to asi aj tak všetko bude skôr iba placebo, alebo na nejaké “hlúposti” nevážneho charakteru.

18.9.2018 16:28

Tak pre človeka mi geloren taká pálka neprišla, mám to cca na 90dní, tak to nie je taká dráma. Colafit ale stojí beztak snáď 1/3. A ono to asi aj tak všetko bude skôr iba placebo, alebo na nejaké “hlúposti” nevážneho charakteru.

Souhlasím, zvlášť s poslední větou.
Tak čím levnější kloubní výživu si člověk koupí pro sebe, tím víc pak může vrazit do koní, že :)

24.9.2018 23:54
Tereza90

XXX.XXX.39.3

nám zabíral teda TripleBlend od Alavisu

25.9.2018 14:25
akscha

XXX.XXX.26.89

hojka1 napsal(a):

Želatina jaksi drží tvar sama od sebe, to je její vlastnost. Na to žádná éčka nepotrebuje :) barviva a dochucovadla mohou být přírodní. Bez přečtení etikety je to střelba naslepo.
Stejně tak fakt, že je produkt bílý, sypký a bez vůně neznamená, že je bez éček (konzervantů, protispekavych látek atd.).

25.9.2018 14:30
akscha

XXX.XXX.26.89

Takhle to nefunguje - jednak mají jiné složení (v gelorenu je účinných látek víc), ale hlavně úplně jiné podání, pricemz u Gelorenu hraje roli jeho vstřebání ve střevě. To je jako říct, že krém na pleť mi zafunguje stejně, když ho namazu na obličej a nebo na chleba a pak sním :)

25.9.2018 18:28

všechny tydle chondroprotektiva jsou na tři a více měsíce, takže kloub může přestat bolet i sám od sebe, , to by vážně musel být udělaný nějaký smímek(CT,RTG- nevím) před a snímek během a po užívání aby bylo průkazné, že to či ono mi zrovna pomohlo a hlavně na kterou tkáň mi to pomohlo- chrupavku, šlachu, kloubní tekutinu..... to je i důvod, proč, to, či ono jednomu pomůže a jinému ne.....já mám bolení kde čeho, dělám si kůru, cíleně neberu, teď jseme měli Geloren, kostička je na 100kg, přes půlku já, zbytek pes, manžel celej, krásné....jedinej koník je bez.

26.9.2018 08:26
Bílej tesák

XXX.XXX.85.84

Hlavní rozdíl je v účinných látkách a jejich dávce. Alavis stojí na kombinaci protizánětlivého MSM a kolagenních peptidech - tedy obecně kolagen jako stavební látka a zastavení zánětu. Geloren staví na kyselině hyaluronové ( chondroitin sulfátu) - tedy na látkách tvořících kloubní tekutinu co lubrikuje a vyživuje chrupavky. Skoro bych řekl, že každá výživa míří maličko jinak. U aktivních sportovců budou kloubu pomáhat obě, u artrózy kloubu bude větší šance s Gelorenem, u poškození vazů bych asi víc věřil Alavisu. Ale verun má pravdu, že kúra v každém případě trvá 2-3 měsíce a za tu dobu může strašně moc udělat i rehabilitace, psychika a další věci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík