Jak řešíte kloše při jízdách do terénu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.7.2018 15:01
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Dobrý den všem,

Nevím jak u vás, ale u nás je letos v lesích klošů jeleních jak nas*aných. Už jsem letos 2x dostávala kloše z dlouhých vlasů a než jsem ho odchytla, myslela jsem, že mě trefí šlak, měla jsem dokousanou celou hlavu. Ta potvora mi vlezla pod přilbu. Koně jsou z něho taky na prášky, reagují na ně hůř než na hovada. Normální repelenty nezabírají.

Dnes mě kovář/myslivec potěšil, že sezóna klošů bude min do listopadu, do prvních mrazíků.

Nemáte někdo náhodou nějaký osvědčený tip jak pro jezdce, tak pro koně, aby na vás ty potvory nelítaly?

Já už jsem kvůli tomu úplně vzdala ježdění do lesa s koněm, chodíme jen jízdárny a když hovada dovolí, tak otevřené nezalesněné terény, ale těch u nás zrovna moc není a navíc v těch vedrech žádná hitparáda...
Do lesa už nechodím ani se psy, taky jen po loukách a začíná mě to celkem štvát.

Díky za každý tip.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.7.2018 15:05

Používám síťové deky. Na sebe stříknu repelent.

26.7.2018 16:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nijak zvlášť. Ty co vidím zabiju. Nemáme jich zas tolik. A používáme repelenty. Nám zabírají.

26.7.2018 17:19
kapička

XXX.XXX.64.44

Já si nějak nevybavuju, že by mě někdy kloš kousnul. Na koni jsem ho viděla třeba v hřívě, párkrát po něm lezl ale asi taky nekousali. Jeden kůň je dost cíťa na hmyz, tak by to dal najevo, druhý taky hlásí, když ho někdo žere, zbytek by se asi nechal sežrat, ale předpokládám, že na ně taky nejdou. Používáme Endure.

26.7.2018 19:47

Jo kloše, ty rychle pohybující se klíšťátka s křidýlky, si vyndavám v autě z hlavy, když jedu z lesa, šimraj...někdy si i cucnou. u koně jsem je nikdy neviděla, pes je nosí z louky- pěkně ho štvou...
Nejezdíme do lesa, spíš brázdíme louky a polňačky, momentálně posekali obilí a je místa dost, i louku s hovadama můžem vynechat. používm ultra shilds a endure- střídám. Ono i na jízdárně na písku je to za trest- jako na poušti.

27.7.2018 12:51
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Díky za reakce

Endure jsem taky používala, ale ti malí smradi si na to nějak zvykli. Ani další klasicky dostupné repelenty nezabírají.
Už jen z toho pocitu, že po mě ta breberka leze, se mi dělá šoufl. Mám nějakou citlivější kůži asi, když mě kousne, tak to svědí jak ďábel.
Raději se budu pařit v písku na jízdárně, stejně jezdím brzo ráno a pozdě večer, než si vyjet do lesa a tyhle potvory lovit koni v hřívě nebo sobě ve vlasech

Ten ultra shields jsem ještě nezkoušela, otestuju.

27.7.2018 13:59
bassrock

XXX.XXX.251.2

Mě momentálně nejvíce zabírá olejové tonikum od TopVetu. Na muchničky a kloše zabírá, na ovády nee. Ale máme nejvíc těch malých potvor, kobyla dostala málem záchvat ze dvou klošů zalezlých pod ocasem. Teď před vyjížďkou do lesa cáknu na kořen ocásu, potřu uši a trochu postraším hřívu a jsme bez klošů. A ještě voní jak bylinková zahrádka
Tak zkuste, třeba pomůže i Vám.

28.7.2018 22:07
Terven

XXX.XXX.110.147

bassrock napsal(a):
Mě momentálně nejvíce zabírá olejové tonikum od TopVetu. Na muchničky a kloše zabírá, na ovády nee. Ale máme nejvíc těch malých potvor, kobyla dostala málem záchvat ze dvou klošů zalezlých pod ocasem. Teď před vyjížďkou do lesa cáknu na kořen ocásu, potřu uši a trochu postraším hřívu a jsme bez klošů. A ještě voní jak bylinková zahrádka
Tak zkuste, třeba pomůže i Vám.

A ještě voní jak bylinková zahrádka

už kvůli tomu bych do toho šla
Já letos repelentím zvěř výhradně přírodně, poněvadž chemie stejně nezabírá, tak ať to aspoň neškodí a voní.
Kobyla má Menforsan - jak na kloše netuším, letos jsme je potkaly všehovšudy jednou na jediném místě v lese - a donesly jsme si je až domů a nastříkaná tenkrát asi nebyla.
Pes má Insi spray z Aromafauny a ten mi voní úplně nejvíc, mám to jako aromaterapii. Doby, kdy nám v autě smrděl koňskej hnůj jsou pryč , ale budem to muset stříkat i v zimě...koneckonců, proč ne, je to i proti blechám

Přidejte reakci

Přidat smajlík