Zvažuju koupi 6-ti letého koňa s měkčími zadními spěnkami. Povahově a jezditelně mi koník na
120% vyhovuje, ale mám obavy právě z těch spěnek. Prý podle majtele ho to nijak neomezuje, ale mám tomu věřit? Nikdy jsem se s měkčími spěnkami nepotkala ani na předních ani na zadních. Koně chci na rekreační ježdění, žádné honění ani přehnaná zátěž. Hlavně rekre a toulky přírodou ne na cele dny, ale i jízdárenská práce pod trenérem. Mám 45 kilo a koník máokolo 150 cm a timtítko ani vyžranec to není :D. Ještě by mě zajímalo co takové plavení s takpvým koněm? Skoky mě nejak nezajímají, jsem westerňák bývalý angličan, ale občas bych si i něco malého do metru skočila. Ale obejdu se bez toho. Jsem se rozepsala :D Děkuji moc za rady! A dá se koni nějak pomoct? Nebo to zlepšit? Já tp na žádné fotce ani naživo nepoznala, ale to je asi tím že jsem se s tím nikdy nesetkala. A mūže se to z nějakého důvodu zhoršit?(jakèho a následly)
Děkuji moc za rady.
Děkuji za odpověď.. mám z toho docela obavy, abyvh potom koupě nelitovala. Co jsem tak četla na internetu, tak se hodně těmto koním tvoří i záněty a je to dost omezující. Asi se nakonec poohlédnu po jiném koni i z důvodu, že bych občas nějaké hobby chtěla jako trail, Western pleasure, western horsemanship a takového koníka, který dispozice k tomu má až na ty spěnky tahat nemůžu, abych ho neodrovnala. Ale je to fakt škoda koníček je to úžasný.