Začínám být z téhle nedešťové situace zoufalá...už ani nepamatuji, kdy u nás spadla kapka vody .Dnes jsem si s radosti přečetla výstrahu meteroologů o silných bouřkách doprovázených přívalovými srážkami a silným větrem a hned po práci běžela pořádně zatěžkat plachty na seně, aby nám neulítli..a samozřejmě se u nás jejich slavná předpověď nesplnila, svítí tu celý den sluníčko a máme 31°C...studna napůl vyschlá, pastvina připomíná spíš vyschlou pláň a o sekání zelenýho pro zvířata si můžu nechat už měsíc jen zdát..musím už dokrmovat senem, ale to už asi spousta z Vás..lidi od nás z vesnice mají studny už vyschlé úplně, my se držíme jakž takž jrn kvůli tomu, že jsme pod vesnicí a voda k nám stéka..jaká je situace u Vás?Jste už někdo úplně bez vody?My jsme severozápadní Čechy, mezi Chomutovem a Žatcem..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
U nás stejná situace jako u čanky.Už i ten meteoradar asi lže.Jasně tak vidím déšť přesně na mé poloze a tak čekám, čekám a ono místo deště vylezl zase ten "puchejř" pálící.Studna už u nás vyschla pár lidem a to se co pamatují nikdy nestalo.A to jsme na hodně silných spodních pramenech.Pastviny ani nemluvím jak vypadají.Spíš polopušť. Okolí mělníka.
canka
napsal(a):
Začínám být z téhle nedešťové situace zoufalá...už ani nepamatuji, kdy u nás spadla kapka vody .Dnes jsem si s radosti přečetla výstrahu meteroologů o silných bouřkách doprovázených přívalovými srážkami a silným větrem a hned po práci běžela pořádně zatěžkat plachty na seně, aby nám neulítli..a samozřejmě se u nás jejich slavná předpověď nesplnila, svítí tu celý den sluníčko a máme 31°C...studna napůl vyschlá, pastvina připomíná spíš vyschlou pláň a o sekání zelenýho pro zvířata si můžu nechat už měsíc jen zdát..musím už dokrmovat senem, ale to už asi spousta z Vás..lidi od nás z vesnice mají studny už vyschlé úplně, my se držíme jakž takž jrn kvůli tomu, že jsme pod vesnicí a voda k nám stéka..jaká je situace u Vás?Jste už někdo úplně bez vody?My jsme severozápadní Čechy, mezi Chomutovem a Žatcem..
Mám opačný problém- každý den prší. Už ani nepamatuju, kdy aspoň chvíli nepršelo. Novohradsko..
Jojooo u Brna nám tu od půl 7 leje, teď teda takový silnější zahradní déšť, před tím liják i kroupy. Dokrmuji celý rok senem, koně mám půl dne na 1ha pastvině. Máme zeleno, koně si nakoušou, ale porost není moc kvalitní, spíš vyšší šťagály, dost plevel, takže pastvinu budu muset ještě jednou posekat tak za měsíc. Sena jsem sehnala dost na boskovicku
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Já ze zoufalství hledám film kde hodně prší. Titanic dobrý, ale tam ke konci si myslím že je ta voda spíš už "sere".
Viktora
napsal(a):
Jsme na Mostecku a letos se nam vyhla snad kazda kapka vody. Je to poprve, co krmime senem i pres leto, pastva vyschla, potok vyschl, takze uz zaciname resit i problemy s napajenim:(.
Dnes mam na radaru, ze kolem 18 h prijdou srazky a bourka, tak treba to dojde i k vam, jste kousek...a nebo je to zase predpoved na prd a nic nebude.
Vysočina - včera padlo pár kapek ( dle mamky, byla jsem pryč), dnes padly 4 kapky, někde kdesi v dálce zahřmělo. Slunko je příšerný, ani nevím kolik je tu tepla, ale asi hodně. Naposledy tu pršelo minulý víkend ( myslím) ale fakt hodně. Je to stejně fuk, půda je zase vyprahlá a všude je neskutečný suchopár. Ale aspon se mi dobře suší seno.
Marně dnes vyhlížím déšt i bouřky, ačkoliv je nemám ráda a bojím se. Ale to vedro a dusno je neskutečný.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
U nás asi hodinu pršelo včera a spíš taková demo verze na déšť než něco pořádného.Tak mě to ani nepřekvapuje, že země začne spouštět obranný mechanizmus.Asi ti klimatologové nebijí na poplach jen tak a kvůli ničemu.Myslím že se máme na co těšit za pár let.Změna klimatu je tady a dotkne se nás všech hodně nemile.
Tak u nás pršelo v sobotu. No... Pršelo... Asi 5 minut mrholilo a konec.
Po poslání trávy je všude vyprahlá zem...
Všichni se ptají na seno... Není...
Zajímalo by mě jestli existuje nějaká náhrada sena pro koně přes zimu, protože někteří asi nebudou mít na vybranou. Tady sedláci choděj s ruční sekačkou a sekaj si i příkopy pro sebe...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jsem Praha-západ - Poberouní.
Na ovcích už brečíme minimálně měsíc, že není co pást.
Je to všude stejné - vyjma nějakého příhraničí semtam a právě toho Novohradska (tak kámoš velkochovatel dobytka hlásil, že ještě v půlce července neměl posekáno seno, protože mu prakticky ob den lilo...), se vše mění ve stepi...
Já už déšť prakticky neznám. Tady nepadá NIC! Jsem z toho už značně frustrovaná.
Velcí závozníci sena velkých stájí v okolí hlásí, že nemají co dovézt a to mají zaháčkovanou "celou republiku"... takže upřímně... fakt je to mazec!
Naštěstí letos prší každý den, nebo obden. Koukám, že celkem vyjímka :( S tím senem je to pech, u nás v obci se udělá nějakých 20 balíků, na té jediné louce, která ještě není zaplácaná barákama. Jinak je to tu samý kopec, samá hora, samý les. Naopak tam, kde je prostor pro zemědělství, nespadne, jak to tak čtu, ani kapka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Ono to je v celé evropě vlastně. A to má takhle být ještě msíc.
O nedostatku vody se ale přeci mluvilo již mnoho let zpět.Jenom tomu nikdo moc nevěřil a dělali si z toho dokonce srandu.Noo tak to vypadá, že to moc k smíchu nebude.Zase na druhou stranu uvidíme jak rychle si lidi budou muset odříkat zbytečnosti.Když jde o život, tak to půjde jako po másle.Co dřív nešlo za deset let s tisíci výmluvami, půjde teď raz dva.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
tony-jcb
napsal(a):
tak i mi otviráme poslední hektar při lese to maj tak na měsíc a pak seno no co člověk nadělá jednou jsme si ty prdelky pořídily tak s nimi i odpovědnost
To je slovo chlapa.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ono to je v celé evropě vlastně. A to má takhle být ještě msíc.
O nedostatku vody se ale přeci mluvilo již mnoho let zpět.Jenom tomu nikdo moc nevěřil a dělali si z toho dokonce srandu.Noo tak to vypadá, že to moc k smíchu nebude.Zase na druhou stranu uvidíme jak rychle si lidi budou muset odříkat zbytečnosti.Když jde o život, tak to půjde jako po másle.Co dřív nešlo za deset let s tisíci výmluvami, půjde teď raz dva.
A co jako podle tebe pujde? Co se jako ma udelat aby klesly teploty a zacalo prset?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
anobbona
napsal(a):
A co jako podle tebe pujde? Co se jako ma udelat aby klesly teploty a zacalo prset?
Znáte tu situaci když se něco podělá a žádným způsobem se to nedá opravit? Tak tam přesně jsme teď.Budeme jen bojovat s následky a to je vše co můžeme dělat.Ovšem to nás bude stát obrovské úsilí a mnoho prostředků.No a v tom spočívá to omezení. Zkrátka hrady a zámky nám budou nkde tam u zadele. Chápete co tím myslím? Zábava půjde stranou a nastanou starosti úplně jiného rázu.Dál to nemá cenu rozebírat.Stejně se detaily omezení dozvíme všichni ať se nám to líbí a nebo nelíbí.

Hele Marfis to by se musela snažit celá planeta, ale fakt celá, jsou hezká omezení, ale když pak vidíš, jak chudé a zaostalé státy v Africe (ale i jinde) nakládají s odpady, čím jezdí(srovnej emisní limity) a celkově se chovají, tak ti solár na střeše rodinného domu přijde jako plivnutí do oceánu... tím neříkám, že se nemá každý chovat tak, aby to tu taky zbylo pro ostatní, naopak, ale je to velice marné snažení, které ovlivní možná čistší ovzduší ve městech, ale ne třeba proudění golfského proudu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Hele Marfis to by se musela snažit celá planeta, ale fakt celá, jsou hezká omezení, ale když pak vidíš, jak chudé a zaostalé státy v Africe (ale i jinde) nakládají s odpady, čím jezdí(srovnej emisní limity) a celkově se chovají, tak ti solár na střeše rodinného domu přijde jako plivnutí do oceánu... tím neříkám, že se nemá každý chovat tak, aby to tu taky zbylo pro ostatní, naopak, ale je to velice marné snažení, které ovlivní možná čistší ovzduší ve městech, ale ne třeba proudění golfského proudu.
Vlastně souhlasím.Řešení následků nás donutí k čím dál většímu omezování.Možná i k válce.Lokální konflikty jsou velmi snadno vyprovokovatelné.Už jsme to v evropě viděli nedávno jak snadné to je.A bylo to sakra blízko třeba slovensku.To se může lehce opakovat kdekoli.Uvidíme co se bude dít dál, ale horko nám bude.To už je jisté.

Od doby, co jsem byla v Číně, mi bohužel evropské snahy o ekologii přijdou smutně směšné... Co se děje tam a v jakém měřítku, to tady opravdu nezachráníme, i kdybychom dělali bůhví co...
Stejně si to zatím uvědomuje jenom hrstka lidí. Když vidím, jak je málo vody, tak mě vždycky večer rozčílí třeba soused, co si kropí ten svůj blbej trávníček. Používá normálně pitnou vodu z vodovodu, kropí ho klidně několik hodin a potom ho třikrát týdně seká. Nebo v sousední stáji tuhle ženská sprchovala koně, snad půl hodiny, pak nechala vodu téct a vedla ho do výběhu. Všichni mají pořád pocit, že když to teče z hadice, tak je to dobrý, ale až to jednou téct přestane, tak se budou divit.

Mam z toho uplne stejne pocity. Marnosti a frustrace. Vlastne si rikam, ze my "vice uvedomneli" mame ten zivot "zbytecne" tezsi. Protoze nemame sanci neco vyznamnejsiho zmenit, ale trapi nas to, co se kolem nas deje..
To s tim zalevanim znam dokonale. Taky to mam kolem sebe. Pred temi 2-3 lety, co bylo jeste vetsi sucho, jsem nezalevala ani zahradku (prestoze nam na ni vyteka pramen z Brd..) a sousedi nejenze zalevali v prostred slunnych dnu travniky, ale napr. Prazaci v zahradnich osadach si kropili stity chatek, abu si je ochladili. O kropeni prasnych cest nemluve...
Posledni kus pastviny co nam zbyl zacina reznout... Trava 20 cm umira a to je to v sadu. Mam seno na 160 dni. Snad o vikendu jeste nasusime jinak nevyjdem. Vynosy z luk jsou mnohem mensi nez loni. Nedovedu si predstavit, co bych delala muset kupovat jako driv. Mrkev, co mame pro nas i pro kone 11 100m radku, uz nejakou dobu zavlazujem z obecniho. Jinak by to taky umrelo... Mazec, tohle jsem zazivala na morave, ale tady kousek od Destneho, prihodny nazev, fak ne...

Českolipsko je údajně nejsušší okres v republice. Naposledy u nás v Ralsku pršelo v půlce června, od té doby nespadla ani kapka a to ani když v okolí pršelo. Na zahradě a dokonce i v lesích (!) usychají stromy, lípy opadávají jako v listopadu, některé stromy už mají listy žluté a červené jak koncem října. Zalévám každý den ořešáky a jabloně, abych zachránila aspoň úrodu, snad to stromy přežijí. Voda po povrchu stéká jak po skle, vsakuje se jen velmi neochotně...
napsal(a):
Českolipsko je údajně nejsušší okres v republice. Naposledy u nás v Ralsku pršelo v půlce června, od té doby nespadla ani kapka a to ani když v okolí pršelo. Na zahradě a dokonce i v lesích (!) usychají stromy, lípy opadávají jako v listopadu, některé stromy už mají listy žluté a červené jak koncem října. Zalévám každý den ořešáky a jabloně, abych zachránila aspoň úrodu, snad to stromy přežijí. Voda po povrchu stéká jak po skle, vsakuje se jen velmi neochotně...
U nás za poslední 3 měsíce celých 26 mm. A to máme deficit už z loňska.
Jihomoravský kraj, Vyškovsko.
napsal(a):
Mam z toho uplne stejne pocity. Marnosti a frustrace. Vlastne si rikam, ze my "vice uvedomneli" mame ten zivot "zbytecne" tezsi. Protoze nemame sanci neco vyznamnejsiho zmenit, ale trapi nas to, co se kolem nas deje..
To s tim zalevanim znam dokonale. Taky to mam kolem sebe. Pred temi 2-3 lety, co bylo jeste vetsi sucho, jsem nezalevala ani zahradku (prestoze nam na ni vyteka pramen z Brd..) a sousedi nejenze zalevali v prostred slunnych dnu travniky, ale napr. Prazaci v zahradnich osadach si kropili stity chatek, abu si je ochladili. O kropeni prasnych cest nemluve...
Taky mám ten pocit, že si ten život zbytečně ztěžuju. Po ježdění přinesu vodu v kýbli a umyju koně houbou, když mám víc času, tak ho dovedu k řece, ať se tam vyráchá. Nedávno na mě jedna holka koukala a ptala se, proč ho jednoduše neosprchuju, tak jsem jí řekla, že je málo vody...No, koukala docela divně.
A co sucho a zdražování ustájení?
Potkala jsem dnes dopoledne známou, má ustájeného valacha kousek od nás a říkala, že ustajovatelka už nenápadně trousí poznámky o cenách krmiva...
Tak přemýšlí, jestli v případě zdražení zůstat nebo stěhovat, mít sice levnější ustájení, ale víc projezdit, co když výhledově zdraží i jinde...
A hlavně KAM případně stěhovat, aby kůň opravdu dostal to, za co majitel platí...
liva
napsal(a):
Potkala jsem dnes dopoledne známou, má ustájeného valacha kousek od nás a říkala, že ustajovatelka už nenápadně trousí poznámky o cenách krmiva...
Tak přemýšlí, jestli v případě zdražení zůstat nebo stěhovat, mít sice levnější ustájení, ale víc projezdit, co když výhledově zdraží i jinde...
A hlavně KAM případně stěhovat, aby kůň opravdu dostal to, za co majitel platí...
tak zdražení je otázka o kolik. Loni i předloni se v mém bývalém ustájení na zimu také zdražilo. Což bych neměla nic proti, kdyby nám to majitelka neoznámila v půlce měsíce že se zdraží od příštího, což mi přišlo jako velice ale opravu velice nefér jednání, že nebyla schopná to oznámit dřív, jako před rokem (nemluvě o faktu šarády s neplacením sena dodavateli, že sme se každý měsíc báli, jestli seno vůbec bude)... Nemyslím si, že je to něco co by ustajovatelka měla trousit. Seno je drahé, všichni vidíme proč, zdražení v adekvátní míře přes zimní období je pochopitelné. Podle mě by se měla v takové stáji udělat schůze majitelů koní s ustajovatelem, a už se rovnou dopředu připravit na možnost zdražení. Pak bude člověk vědět na čem je a může se rozhodnout.

Tak u nás dneska sprcho.
Cca 1 milimetr v deštoměru.
Pod stromama sucho ale každá kapka se počítá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Výsledek mého "snažení" s hadicí.Zítra tam koně pustíme napást.Nic moc, ale něco to přece jen dá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

lenacia
napsal(a):
tak zdražení je otázka o kolik. Loni i předloni se v mém bývalém ustájení na zimu také zdražilo. Což bych neměla nic proti, kdyby nám to majitelka neoznámila v půlce měsíce že se zdraží od příštího, což mi přišlo jako velice ale opravu velice nefér jednání, že nebyla schopná to oznámit dřív, jako před rokem (nemluvě o faktu šarády s neplacením sena dodavateli, že sme se každý měsíc báli, jestli seno vůbec bude)... Nemyslím si, že je to něco co by ustajovatelka měla trousit. Seno je drahé, všichni vidíme proč, zdražení v adekvátní míře přes zimní období je pochopitelné. Podle mě by se měla v takové stáji udělat schůze majitelů koní s ustajovatelem, a už se rovnou dopředu připravit na možnost zdražení. Pak bude člověk vědět na čem je a může se rozhodnout.
Už loni bylo u nás sena míň a dražší, sláma také, o tom žádná, zdražilo se u nás až letos, o všem jsme byli všichni nájemníci už na začátku léta informováni, dražšší ustájení bude od září včetně(teď se krmí ještě loňské seno), nikdo neodejde, každý ví, že je to adekvátní situaci a že ustajovatel není charita. Kdo chce mít opici, musí mít na banány, kdo má koně připlatí si za seno. U nás to dělá 500kč za měsíc.

canka
napsal(a):
U nás dnes navečer pršelo celou půl hodinu!Stal se zázrak..Jsem v šoku, že ani spát nemůžu
U nás už dneska dvakrát, heč, těch 10 vypařených kapek přes den nepočítám, zapršelo kolem osmé večer- bohužel jsem byla s čoklindou- takže až na kůži, a teď zabouřilo podruhé- ale už bohužel neprší...
napsal(a):
U nás už dneska dvakrát, heč, těch 10 vypařených kapek přes den nepočítám, zapršelo kolem osmé večer- bohužel jsem byla s čoklindou- takže až na kůži, a teď zabouřilo podruhé- ale už bohužel neprší...
Verun, já vám dám "heč"! . u nás dnes hlásí další bouřku a déšť, heč heč! . Tak ale jestli jste se vracela takhle promoklá přes vesnici, tak aspoň pánské osazenstvo vidělo miss mokré tričko . Já takhle taky předvedla jednou miss mokrý rybník s řasama, když jsem se nedobrovolně, protože kobyla zakopla, vyráchala v našem zeleném rybníčku
Krkonoše - včera pršelo, dneska prší. Sice tak 10 minut ale tak akorát, že se to vsákne. Ráno je rosa.
Léto 2015 tu bylo mnohem horší, co se týče sucha. Sena je asi letos míň, ale jinak dobrý. Úroda na políčku, jabloně obsypaná a vše bez zalévání.
Ale horko je tu strašné od dubna a deště taky zas tolik ne, ale příroda tu asi má zásoby nebo nevím, protože 2015 byl fakt mnohem horší.
PS: furt leje jak z konve a už to začíná vypadat na bláto.
liva
napsal(a):
U nás se ustájení zdražovalo už v červenci. V půlce dubna ustajovatel svolal všechny majitele a řekl "Zdražuje se seno, protože je ho málo, musím zdražit ustájení." Samozřejmě řekl o kolik, a že od července se bude platit víc. Bylo tam i pár lidí, kteří koukali jako jaký nedostatek sena a někteří řekli, že víc platit nebudou. No tak jim ustajovatel řekl že teda jejich koně budou bez sena. To už si samozřejmě rozmysleli a zaplatili víc.
Na konci června nás svolal zas a řekl, že pastva skoro není. Ale že má možnost koupit louku, která vypadá jakž takž dobře, mohl by tam udělat další pastvu, ale musíme zaplatit víc. My co jsme si zaplatili jsme koně měli aspoň chvíli na lepší pastvě, ti co odmítli připlatit mají pořád koně na hliněném plácku skoro bez trávy. Ale zřejmě je to netrápí, hlavně že platí míň
Mně to přijde jako důsledek toho, že koně má dnes každý druhý, bez ohledu na to, jakou část výplaty mu to ukousne, hlavně že má svého koně a může si s ním dělat co chce. Pak takový zdražení o pár stovek je pro takové lidi zásah než aby připlatili, tak hledaj pochybná ustájení, jen když to bude levný.
Neříkám, že nejsou výjimky a ti, co nemaj problém s penězi, se cukaj a nechtěj platit a zase lidé, co žijí od výplaty k výplatě, kteří dají koni první poslední a sami žijí o suchém chlebu.
Docela se bojím, jak to bude v únoru/březnu až některým lidem dojde seno a nebudou mít peníze na nákup dalšího za 1500-2000 za balík.

canka
napsal(a):
Verun, já vám dám "heč"! . u nás dnes hlásí další bouřku a déšť, heč heč! . Tak ale jestli jste se vracela takhle promoklá přes vesnici, tak aspoň pánské osazenstvo vidělo miss mokré tričko . Já takhle taky předvedla jednou miss mokrý rybník s řasama, když jsem se nedobrovolně, protože kobyla zakopla, vyráchala v našem zeleném rybníčku
Tak u nás už dneska ta bouřka byla přes poledne, jako když otočí kýbl vody- půl hodiny a jsou už zase suché chodníky.
Zvláštní. Krmíme senem celoročně (nemáme pastvu, jen výběhy, kde koně sem tam něco uždibnou, ale na pasení to není). Máme už pod střechou (nakoupené) seno na rok dopředu, to samé sláma. Za běžnou nepřemrštěnou cenu. Zdražovat se určitě nebude.
Je můj ustajovatel kouzelník, nebo jen normálně schopný "sedlák"?
Spíš než chybu v majitelích koní vidím chybu v ustajovatelích. Nemají finance na nákup většího mnžoství sena naráz, nemají prostory pro jeho skladování... Pak řeší seno z měsíce na měsíc (pokud ne z týdne na týden) a musí zdražovat, protože nakupují draze.
A pokud je majitelé koní nenechají padnout na hubu tím, že prostě odejdou někam, kde bude ustajovatel schopnější, budou ustajovat za stejných podmínek stále. Za chyby ustajovatelů budou platit majitelé koní a ustajovatelé jsou v klidu. Z jejich kapsy to nejde, proč by se tedy příště namáhali této situaci zabránit.
Jinak je tady suchopár, potoky vyschly... Děs
Spíš máte štěstí... Vždyť i tady na ifauně se už od dubna objevují zprávy, jak dlouhodobý dodavatel sena letos řekl, že nemá.
U nás máme seno pro vlastní potřebu také pod střechou, ale většina odběratelů má smůlu buď úplně a nebo dostanou jen půlku toho, co vždycky a je úplně jedno jestli to jsou ti, co nakupují najednou nebo si nechávají vozit postupně.
Dokonce znám stáj, kde jsou normálně také soběstační a letos jim poprvé chybí asi 60 balíků, protože prostě tráva nebyla.
tak změna... ve 13.15 jsem vyrážela z Mariánek do Chebu, cca v polovině trasy je "Maňák", tam se najednou spustila absolutní vodní smršť, že nebylo vidět ani na cestu... v 15.30 jsem se z chebu, kde nespadla ani kapka, vracela do Mariánek, a za obcí Stará Voda, sem opět vjela do průtrže... Místo Chebske ulice, máme spíš Chebskou řeku, že sem se divila, že to to moje RIO projelo :D takže sláva, prší, ale dost prudce.

... ale teď jsem se už musela na to "horko" fakt přímo nas*rat, obecně mi nevadí, v létě má být teplo , ale že nám začli chcípat kapři v rybníce (asi kyslík) a já to musím sbírat- manžel je týden pryč, smrdím ještě teď i po vykoupání. já chci k mamincé
napsal(a):
... ale teď jsem se už musela na to "horko" fakt přímo nas*rat, obecně mi nevadí, v létě má být teplo , ale že nám začli chcípat kapři v rybníce (asi kyslík) a já to musím sbírat- manžel je týden pryč, smrdím ještě teď i po vykoupání. já chci k mamincé
hele na rybinu u mě padly 3 kila citronů a půlka lahvejaru, nic lepšího nefunguje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Mě je už takové horko, že už ani ifauna mě nebaví. Jinak už jsme "stopli" práce na střechách.To se fakt nedá.. Jsme už dostatečně "černý".

lenacia
napsal(a):
hele na rybinu u mě padly 3 kila citronů a půlka lahvejaru, nic lepšího nefunguje.
Rybina mi nevadí, todle je mrtvolnej smrad- nic nesmrdí víc, než chcíplá ryba, ale zase psina mě dneska nejvíc miluje...
Jinak k ustajovatelům: když vám například dodavatel sena prodá každoročně nasmlouvané o pár desítek dráž jinému...musíte se obrátit jinam, kde již jsou ceny taky jiné...já zdražení ustájení akceptuji i z důvodů celkového zdražení vstupů ( např.nafta- odvoz hnoje, vození vody a sena do výběhů, sečení pastviny od nedopasků, údržba jízdáren a haly + čas strávený touto činností, když má ustajovatel své občanské povolání s pracovní dobou a spoustu dalšího ).
napsal(a):
Rybina mi nevadí, todle je mrtvolnej smrad- nic nesmrdí víc, než chcíplá ryba, ale zase psina mě dneska nejvíc miluje...
Jinak k ustajovatelům: když vám například dodavatel sena prodá každoročně nasmlouvané o pár desítek dráž jinému...musíte se obrátit jinam, kde již jsou ceny taky jiné...já zdražení ustájení akceptuji i z důvodů celkového zdražení vstupů ( např.nafta- odvoz hnoje, vození vody a sena do výběhů, sečení pastviny od nedopasků, údržba jízdáren a haly + čas strávený touto činností, když má ustajovatel své občanské povolání s pracovní dobou a spoustu dalšího ).
no o tomhle mluvím, i na to to funguje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
canka
napsal(a):
Tak ja uz nevim, bydlim asi v proklete vesnici Radar ukazuje, ze ted u nas zrovna prsi a spadne 4,2 mm srazek..tady nepadla ani kapka a pari tu slunicko .Bourka se prohnala z obou stran, jen nam se vyhnula..pak nema byt clovek nasr.ny...
Podobně je to u nás..Už je to taky na hlavu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/v-pristim-stoleti-nas-ceka-horko-a-sucho-muze-tu-vzniknout-i-polopoust-53284?amp=1
Zkrátka změna klimatu je zde..Pamatujete jistě doby kdy se tomu někteří ignoranti skoro vysmívali.

canka
napsal(a):
Tak ja uz nevim, bydlim asi v proklete vesnici Radar ukazuje, ze ted u nas zrovna prsi a spadne 4,2 mm srazek..tady nepadla ani kapka a pari tu slunicko .Bourka se prohnala z obou stran, jen nam se vyhnula..pak nema byt clovek nasr.ny...
U nás na jedné straně sídliště chči*je, jako když prokopne jez a na druhé je sluníčko, kdybych nebyla v práci, tak ten déšť propásnu

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/v-pristim-stoleti-nas-ceka-horko-a-sucho-muze-tu-vzniknout-i-polopoust-53284?amp=1
Zkrátka změna klimatu je zde..Pamatujete jistě doby kdy se tomu někteří ignoranti skoro vysmívali.
To jsem ráda, že jsem se toho dožila, že jsem u toho
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
To jsem ráda, že jsem se toho dožila, že jsem u toho
Viď a koně vyměníme za velbloudy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Čajda
napsal(a):
Zvláštní. Krmíme senem celoročně (nemáme pastvu, jen výběhy, kde koně sem tam něco uždibnou, ale na pasení to není). Máme už pod střechou (nakoupené) seno na rok dopředu, to samé sláma. Za běžnou nepřemrštěnou cenu. Zdražovat se určitě nebude.
Je můj ustajovatel kouzelník, nebo jen normálně schopný "sedlák"?
Spíš než chybu v majitelích koní vidím chybu v ustajovatelích. Nemají finance na nákup většího mnžoství sena naráz, nemají prostory pro jeho skladování... Pak řeší seno z měsíce na měsíc (pokud ne z týdne na týden) a musí zdražovat, protože nakupují draze.
A pokud je majitelé koní nenechají padnout na hubu tím, že prostě odejdou někam, kde bude ustajovatel schopnější, budou ustajovat za stejných podmínek stále. Za chyby ustajovatelů budou platit majitelé koní a ustajovatelé jsou v klidu. Z jejich kapsy to nejde, proč by se tedy příště namáhali této situaci zabránit.
Jinak je tady suchopár, potoky vyschly... Děs
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
https://zpravy.idnes.cz/trava-sucho-zivotni-prostredi-seno-kone-skot-fas-/domaci.aspx?c=A180803_171425_domaci_linv
Fakt to už není "prdel".
Tak tohle je už fakt smutný
my dnes zkoušeli kopta mokřad, zkusit udělat zkušební kop tůně, ze které by se dala brát voda...je to taková naše poslední naděje v létě, abychom měli kde brát vodu..tak snad...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
canka
napsal(a):
Tak tohle je už fakt smutný
my dnes zkoušeli kopta mokřad, zkusit udělat zkušební kop tůně, ze které by se dala brát voda...je to taková naše poslední naděje v létě, abychom měli kde brát vodu..tak snad...
Koukej jak to vypadá u nás.. Je to hrozný koukat jak chudinky hledají kde se co dá.Proto jsem tak šílel s tím vrtem a závlahou.Moc dobře tě chápu jak už člověk neví co s tím dělat..
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Koukej jak to vypadá u nás.. Je to hrozný koukat jak chudinky hledají kde se co dá.Proto jsem tak šílel s tím vrtem a závlahou.Moc dobře tě chápu jak už člověk neví co s tím dělat..
Ježiši...já tu lamentuji, jak je to u nás hrozný, ale něco takhle šíleného si nedovedu pro svoje zvířata ani představit..my tu máme sice vyschlo, sucho, ale aspoň tu nějakou žlutou trávu a sem tam nějaké kopřivy..zítra vyfotím
No a jak je to s tím vrtem?Podle čeho se vybírá místo, kde se vrt provede?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
metr vrtu = tisíc korun, moje mamka si na chatě nechala vyvrtat studnu se vším všudy( gelog. rozbor, projekt a.t.d.) garantovaná voda v 30 metrech- zkrátím to, skončili jsme na 56 metrech, voda je silně železitá s manganem- na vzduchu dostane zákal a trochu smrdí. No neudělej si studnu...
Edit: ono by to nebylo tak hrozné, i když neprší, tam kam slunko nepraží je tráva pěkná i bez vody-nevím jak to dělá, že by rosa? ale ta taky je málo kdy, nejhorší je ten celodenní úpal na pastvině, tráva seschlá a ukousaná až u hlíny.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
canka
napsal(a):
Ježiši...já tu lamentuji, jak je to u nás hrozný, ale něco takhle šíleného si nedovedu pro svoje zvířata ani představit..my tu máme sice vyschlo, sucho, ale aspoň tu nějakou žlutou trávu a sem tam nějaké kopřivy..zítra vyfotím
No a jak je to s tím vrtem?Podle čeho se vybírá místo, kde se vrt provede?
V okolí to není jiný.Se úplně stydím za to. Vrt tu je a už i čerpado jsem nainstaloval, jenže jak pořád ustajovatelka otálela, tak už není co zavlažovat.Jen "záložní pastvina" je ještě živá a tu kropím zoodpovědně.Tak svoje koníky vodím k labi se osvěžit a i něco trávy se tam najde. Strašně mě to ale vadí kvůli ostatním koním.

Meifi, je absurdni, ze se vsude mluvi o setreni s vodou, delaji se osvety jak s ni nakladat, abychom meli v budoucnu co vubec pit a Ty chodis zalevat travu. Voda se ve velke mire odpari, trava sice trochu povyroste, ale predpokladam, ze efektivita tehle cinnosti bude minimalni. Diky takovym jako jsi Ty se zbytecne cerpa podzemni voda
To stejne je pro me kropeni mestskych ploch. Kdyby radnice premyslely hlavou, pak by nenechavaly dlazdit a asfaltovat plochy a ted by nemusely "zchlazovat" vzduch v ulicich cisternami. Zrovna tal: efekt minimalni, skoda VELIKA.
napsal(a):
Meifi, je absurdni, ze se vsude mluvi o setreni s vodou, delaji se osvety jak s ni nakladat, abychom meli v budoucnu co vubec pit a Ty chodis zalevat travu. Voda se ve velke mire odpari, trava sice trochu povyroste, ale predpokladam, ze efektivita tehle cinnosti bude minimalni. Diky takovym jako jsi Ty se zbytecne cerpa podzemni voda
To stejne je pro me kropeni mestskych ploch. Kdyby radnice premyslely hlavou, pak by nenechavaly dlazdit a asfaltovat plochy a ted by nemusely "zchlazovat" vzduch v ulicich cisternami. Zrovna tal: efekt minimalni, skoda VELIKA.
přesně tak... prostě jsou to huáci v těch městech. raději schválí další několikapatrové zrůdnosti v centru kde by mohla být zeleň, než aby sázeli stromy- mimo jiné přírodní čističe vzduchu, pírodní chladiče vzduchu, přírodní poskytovatelé stínu, a přírodní tvořiče kyslíku (a během fotosyntézy také vypouštní vlhkost)...
Já si teď nedávno všimla zajímavé věci pod mým oknem (viz fotka), jelikož moje okno je situované na západ, budova paneláku tvoří celý den stín, taže zatímco vpostředku sídliště je tráva rezatá a vysušená blíže k oknu je krásně vysoká a zelená... nebejt toho že lidi sou prasat a nechat výkaly svých psů přímo na sídlišti pod našimi okny, trhala bych ji pro koně do pytlů, ale pár nepříjemných situací mě od toho dost odradilo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Tak jsem vám to sepsal, ale ifauna má omezený počet znaků na příspěvek a mě už se to psát nechce. Tak bohužel ani Hhippie neodpovím. Příčiny toho stavu co je teď znáte a další roky budou následovat v podobném rytmu.Věřte mi nemůže za to Bormann s hadicí na pastvině. Doufám že ani ledovce netají kvůli mě. Jednoduše je nás moc a škodíme jako nikdy před tím.Takže každý kdo spáchá sebevraždu, přispěje nemalou měrou k ekologii.Zejména se to týká Indie a číny.Tam pokud možno hromadné sebevraždy vítány.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jsem vám to sepsal, ale ifauna má omezený počet znaků na příspěvek a mě už se to psát nechce. Tak bohužel ani Hhippie neodpovím. Příčiny toho stavu co je teď znáte a další roky budou následovat v podobném rytmu.Věřte mi nemůže za to Bormann s hadicí na pastvině. Doufám že ani ledovce netají kvůli mě. Jednoduše je nás moc a škodíme jako nikdy před tím.Takže každý kdo spáchá sebevraždu, přispěje nemalou měrou k ekologii.Zejména se to týká Indie a číny.Tam pokud možno hromadné sebevraždy vítány.
ach jo... "oni to nedělaj v číně, já to taky dělat nebudu!"... Voda je vzácný zdroj, který mizí a plýtvat jím je ošemetná věc. Ano, jednoho dne bude voda vážena zlatem...
Inu, jistě, tím že běháte po výběhu nenarušujete planetu, ale divil byste se jak můžete narušit své okolí. Ale Meifi ví vše nejlíp, a čína tohle indie támto, a příští rok tohle, další rok tamto...
Víte příčina toho co je teď není jen o dešti, ale o tom že chybí spodní vody, a vy tu spodní vodu čerpáte a zalejváte, z logiky věci, odkud doufáte, že ta voda doteče zpátky? Z nějakého neomezeného zdroje? když neprší, a i když prší, je už tak vyschlo, že půda sotva zvládá vodu pobírat? Asi ne že?
Je hezké, že se o koníky snažíte starat, ale to už by bylo lepší vzít strunovku, kárku, a jít těm koním sekat meze, prudké svahy, krajnice u polí, protože sice nevím jak velkou plochu zaléváte, ale pokud to není alespoň hektar, tak to koně popasou za mnohem, mnohem, mnohem kratší dobu, než trvalo by tráva narostla díky zavlažování... Výsledek možná potěší Bormana Hadicového, koníci asi budou mít den, dva co žrát, ale tím to končí.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Samozřejmě že za to nemůže jeden Bormann s hadicí, ale představte si že takový jalovy nápad dostane víc lidí. Víte jak je pramen ve vrtu vydatný? Kolik asi zásobuje okolních studní? Jestli tam budete pobíhat s hadicí a dostatečně odčerpate tak můžete být brzy na suchu, a koně už se ani nenapijí. Pokud jde o páchání sebevražd, každý kdo navrhuje řešení jak pomoci světové ekologii takovýmto způsobem by měl začít sám u sebe.
Dámy nebuďte tak hrrr, copak nevíte, že to co dělá Meifi je vždycky správně, i když to je úplná blbost a sám proti tomu zbrojí?
Jinak fakt nevidím užitek v kropení trávy na sluneční výhni. Je to vyloženě plýtvání a snad i napouštění bazénu je lepší, než to nazdařbůh vypouštět na louku, kde se voda hned odpaří. Jestli koně nemají co žrát, tak nakupte seno a dokrmujte. To bude to nejlepší.
Fotku s hlínou umím i u nás na pastvinách, kde je co žrát. Stačí zajít do průchodu z jedné ohrady do druhé, nebo do koridoru mezi krmištěm a pastvinama, tam je suchá hlína od nepaměti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Hmm a jinou radu nemáte? Dohodnem se tedy.Vy příští rok nepojedete nikam na dovču a já nebudu kropit pastviny.Taky prosím do supermarketů choďte pěšky a nebo na kole.Jo a prosím vás zbavte se výrobků na jedno použití a vlastně zatlačte na výrobce tím že budete požadovat kvalitu co něco vydrží a ne úsporné žárovky co prasknou za dva dny po zakoupení. Holkyy co blbnete..Tady se plýtvá o stošest a jen kvůli pohodlí a zábavě.Víte přeci že chladič běžného auta vyzáří do okolí kolem 50 KW za hoďku.To je pro představu 20 přímotopů co možná používáte doma.Má to tedy cenu řešit mých pár kubíků vody?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hmm a jinou radu nemáte? Dohodnem se tedy.Vy příští rok nepojedete nikam na dovču a já nebudu kropit pastviny.Taky prosím do supermarketů choďte pěšky a nebo na kole.Jo a prosím vás zbavte se výrobků na jedno použití a vlastně zatlačte na výrobce tím že budete požadovat kvalitu co něco vydrží a ne úsporné žárovky co prasknou za dva dny po zakoupení. Holkyy co blbnete..Tady se plýtvá o stošest a jen kvůli pohodlí a zábavě.Víte přeci že chladič běžného auta vyzáří do okolí kolem 50 KW za hoďku.To je pro představu 20 přímotopů co možná používáte doma.Má to tedy cenu řešit mých pár kubíků vody?
Hmm na dovče jakou mate asi na mysli jsem nebyla asi 15 let pokud se s chlapem utrhneme na dva víkendy v roce máme kliku. Do obchodu jedu jen když opravdu musím a nejsme tak bohatí abychom kupovali šmejdy. Možná blbneme a jsme pohodlni, ale nenosime vodu na poušť když by mohla chybět někde jinde. Ono pár kubíků sem pár tam a když si to řekne každý pátý tak si to spočtěte. Když plytvají ostatní proč se chovat zodpovědně přece stačí když budu mít silacké řeči.
Jo má, protože je to prostě plýtvání a mnohem lepší službu udělá nákup sena. Navíc ono se fakt může stát, že voda dojde a co pak? A pokud vím, jste v ustájení, tudíž se máte řídit pokyny ustajovatele nebo jít o dům dál. Zrovna vy tady šíříte silácké řeči, jak byste každého střílel a zatím si sám na cizím pozemku proti vůli majitele dupete nožičkou jak rozmazlené děcko... Ono jestli vaše životní motto nebude: Všichni jsme si rovni, ale někteří jsou si rovnější.
Do práce jezdím MHD, v životě jsem neletěla letadlem a dovolenou trávím na chalupě, kde jezdím především na kole. Zahradu zalévám dešťovou a když není, tak prostě smůla, vydrží nejsilnější rostlina. Takže smolíček pacholíček
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a zase... VY! VY! VY! a blá blá blá... a já nic, já muzikant, a dokud vy ne tak já ne...
Na dovolené sem nebyla už pěknou řadu let, do supermarketu běžně chodím pěšky, ale když jdu nakoupit obří nákup složený z mnoha věcé, které prostě časem v domácnosti dojdou, tak to asi nebudu tahat v rukách... Stejně jako už dávno jsem jedna z lidí, kteří o lepší kvalitu potravit i věcí apelují, a nekupuji potraviny s obsahem palmového oleje. Mám velcie ráda sycenou vodu, pořídila jsem si proto sodastream, a kromě maličkého plastíku, který musím odstranit z nové bomby, už 8 let jsem razantně omezila spotřebu plastů.
Cestování autem jsem v tuto chvíli prakticky zcela omezila jen na nutná cestování- což z 98% je cesta za Sárou, protože obec, kde ji teď mám je 30km daleko a nejezdí ta žádný spoj.
A zda má cenu řešit tvých "pár kubíků"?... Nám to může být u pr. úplně stejně jako je to tobě, ale bohužel víme víc...
Na pěknou trávu v letních obdobích je potřeba 50 litrů na metr čtvereční za týden... dejme tomu, že ty zelenej trávník nepěstuješ, tak to snížíme tak o něco přes polovinu, to nám zůstane cca 20 litrů týdně, na metr.. to prostě za pár stébélek, které tvým koním nedají NIC (to tvoje 'aspoň něco' je ve výsledku absolutní NIC) nestojí, a je to plýtvání...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Něco jako sebevraždy lumíků?
lenacia
napsal(a):
přesně tak... prostě jsou to huáci v těch městech. raději schválí další několikapatrové zrůdnosti v centru kde by mohla být zeleň, než aby sázeli stromy- mimo jiné přírodní čističe vzduchu, pírodní chladiče vzduchu, přírodní poskytovatelé stínu, a přírodní tvořiče kyslíku (a během fotosyntézy také vypouštní vlhkost)...
Já si teď nedávno všimla zajímavé věci pod mým oknem (viz fotka), jelikož moje okno je situované na západ, budova paneláku tvoří celý den stín, taže zatímco vpostředku sídliště je tráva rezatá a vysušená blíže k oknu je krásně vysoká a zelená... nebejt toho že lidi sou prasat a nechat výkaly svých psů přímo na sídlišti pod našimi okny, trhala bych ji pro koně do pytlů, ale pár nepříjemných situací mě od toho dost odradilo.
Sázet stromy můžete pouze v případě, že se o ně i následně postaráte. Tedy je i zaléváte a tak.
Byla jsem v Brně. Tam schnou i vzrostlé stromy. Copak byste radila, aby neusychaly? Pozvala šamany, aby zaříkávali déšť?
sisi58
napsal(a):
Sázet stromy můžete pouze v případě, že se o ně i následně postaráte. Tedy je i zaléváte a tak.
Byla jsem v Brně. Tam schnou i vzrostlé stromy. Copak byste radila, aby neusychaly? Pozvala šamany, aby zaříkávali déšť?
no.. teď v praze spotřebovali ohromné množství vody kvůli tomu, aby ochladili odpůrce potratů a homofoby... tak příště by mohli raději zalít důležitější obyvatele naši planety
sisi58
napsal(a):
My máme v ulici akáty, nikdo je nezalévá a rostou... Nebo platany jsou v okolí hojně zastoupeny. Nedávno nějaký odborník v rádiu zrovna mluvil o tom, že u městské zeleně je potřeba vybírat stromy ne podle místní příslušnosti, ale podle odolnosti na sucho.
Ale jasně, mladé stromy je potřeba zalévat, ale o ty vzrostlé se už tolik pečovat nemusí a to klima v ulici je pak opravdu mnohem příjemnější. Dokonce jsem narazila na měření, kde se ukázalo, že v těchto tropech, je rozdíl mezi ulicí bez a se stromy dokonce 20 stupňů Celsia.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Něco jako sebevraždy lumíků?
Noo. Samozřejmě lidstvo není pánem na této planetě..Kdo je pánem je snad jasný..Myslím že venku je jasný důkaz kdo to je. Tak a teď bude s námi mít nějaké slitování? V podstatě ohrožujeme její existenci a když si člověk uvědomí jak dokonale to tu někdo vymyslel a uvedl v činnost..Nemyslím že zapoměl na takovou možnost jak se vypořádat s druhem jako jsme my.Na známou to otázku co bylo dřív jestli slepice nebo vejce je odpověď jednoduchá.Slepice byla vyrobena a vejce je už jasné.Takže i teorie velkého třesku je nesmysl..Jen teorie ničím nepodložená.Ono taky výbuchem vysoké pece nevzniknou funkční hodinky.
Dorazilo k vám tady do evropy jak se občané USA dožadovali odtajnění dokumentů o UFO? Jestli jo, tak víte co řekl prezident, né? Vtrhli dokonce i do kongresu a víte proč? Protože na DW unikl velmi zajímavý dokument.No unikl..Crackeři ho štípli ze super tajných složek.Tak já večer jdu zase zalévat a opravdu nejsem "idiot" a nekropím mrtvou plochu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Moyda
napsal(a):
Možná si myslíte že nejste idiot a nekropite mrtvou plochu, ale nam ostatnim nedavate moc možností si myslet něco jiného.
Je to smutné, ale ostatní jsou mi platní asi jak mrtvému zimník. Tráva na pastvině roste a koně jsou podle mě jiného názoru k tomu kropení než lidi tady. Schválně co myslíte kdo je pro mě důležitější.Lidi tady a nebo koně u nás? Mimochodem okolo lidi kropí své trávníky každý den a to prosím jen pro okrasu.Dokonce i golfové hřiště je zavlažované.Ano taky jen pro lidskou zábavu a pohodlí.Tak nebylo by to nefér k těm koním? Co myslíte?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Noo. Samozřejmě lidstvo není pánem na této planetě..Kdo je pánem je snad jasný..Myslím že venku je jasný důkaz kdo to je. Tak a teď bude s námi mít nějaké slitování? V podstatě ohrožujeme její existenci a když si člověk uvědomí jak dokonale to tu někdo vymyslel a uvedl v činnost..Nemyslím že zapoměl na takovou možnost jak se vypořádat s druhem jako jsme my.Na známou to otázku co bylo dřív jestli slepice nebo vejce je odpověď jednoduchá.Slepice byla vyrobena a vejce je už jasné.Takže i teorie velkého třesku je nesmysl..Jen teorie ničím nepodložená.Ono taky výbuchem vysoké pece nevzniknou funkční hodinky.
Dorazilo k vám tady do evropy jak se občané USA dožadovali odtajnění dokumentů o UFO? Jestli jo, tak víte co řekl prezident, né? Vtrhli dokonce i do kongresu a víte proč? Protože na DW unikl velmi zajímavý dokument.No unikl..Crackeři ho štípli ze super tajných složek.Tak já večer jdu zase zalévat a opravdu nejsem "idiot" a nekropím mrtvou plochu.
ach bože... Jasněěěě, příroda, ona se na nás koukal a dělá to schválně, vůbec to není tím, že my sami sebe ničíme, může za to příroda, která to dělá schválně.
"někdo vymyslel" ještě tvrďte že existuje bůh, a můžu vám rovnou jednu praštit.
prosím jak se vyrábí slepice? Teda kromě objevení filtrů na instagramu, ale o těch se nebavíme... myslel ste že se slepice vyšlechtila z divokého kuru? To není výroba.
Teorie jsou teorie protože 100% prokázat nejdou, ale zrovna velký třesk je vědecky přijímán.
Nevím co má nějaká pec společného s hodinkami, ale chápu že je to na vás příliš obšírné, i na mě to je obšírné, nejste vědec, jste člověk, který si myslí že ví všechno nejlíp a svět mu jenom lže... máte nasazené klapky a nedíváte se.
Občané se mohou dožadovat mnoha věcí, a "crackeři" můžou taky štípnout hodně věcí... A já můžu přijít na youtube, a tvrdit, že sem přicestovala z budoucnosti...
A příště můžete tvrdit, že země je plochá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
ach bože... Jasněěěě, příroda, ona se na nás koukal a dělá to schválně, vůbec to není tím, že my sami sebe ničíme, může za to příroda, která to dělá schválně.
"někdo vymyslel" ještě tvrďte že existuje bůh, a můžu vám rovnou jednu praštit.
prosím jak se vyrábí slepice? Teda kromě objevení filtrů na instagramu, ale o těch se nebavíme... myslel ste že se slepice vyšlechtila z divokého kuru? To není výroba.
Teorie jsou teorie protože 100% prokázat nejdou, ale zrovna velký třesk je vědecky přijímán.
Nevím co má nějaká pec společného s hodinkami, ale chápu že je to na vás příliš obšírné, i na mě to je obšírné, nejste vědec, jste člověk, který si myslí že ví všechno nejlíp a svět mu jenom lže... máte nasazené klapky a nedíváte se.
Občané se mohou dožadovat mnoha věcí, a "crackeři" můžou taky štípnout hodně věcí... A já můžu přijít na youtube, a tvrdit, že sem přicestovala z budoucnosti...
A příště můžete tvrdit, že země je plochá.
Lenaci teď jste určitě nakrkla Kapičku s tím bohem. Jak Vám tohle vysvětlit s tou slepicí..Uvědomte si, že vy jste třeba kůň řekněme, aby jsme nebyli tak OT.No a teď je výchozí hodnota vašeho IQ tak 3 až čtyři.Tudíž je pro Vás nepochopitelné co to je auto a přesto váš dvounožec s ním přijel.Vidíte něco co absolutně nechápete a určitě si kůň neskočí do škodovky na exkurzi jak ten podivný "živočich" vznikl. No a to je právě to nepochopitelno i pro nás. Jinak si něco o tom popírání teorií přečtěte a zjistíte jaké kapacity o nich pochybují..
http://www.czechfreepress.cz/emil-kalabus/darwinova-evolucni-teorie-se-hrouti.html
Dokonce již několik univerzit odmítlo to vyučovat, protože je mnoho pochybností a jak pokračuje genetický výzkum, tak se nachází nové a nové skutečnosti které ji popírají.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Lenaci teď jste určitě nakrkla Kapičku s tím bohem. Jak Vám tohle vysvětlit s tou slepicí..Uvědomte si, že vy jste třeba kůň řekněme, aby jsme nebyli tak OT.No a teď je výchozí hodnota vašeho IQ tak 3 až čtyři.Tudíž je pro Vás nepochopitelné co to je auto a přesto váš dvounožec s ním přijel.Vidíte něco co absolutně nechápete a určitě si kůň neskočí do škodovky na exkurzi jak ten podivný "živočich" vznikl. No a to je právě to nepochopitelno i pro nás. Jinak si něco o tom popírání teorií přečtěte a zjistíte jaké kapacity o nich pochybují..
http://www.czechfreepress.cz/emil-kalabus/darwinova-evolucni-teorie-se-hrouti.html
Dokonce již několik univerzit odmítlo to vyučovat, protože je mnoho pochybností a jak pokračuje genetický výzkum, tak se nachází nové a nové skutečnosti které ji popírají.
ty krááááááásně, vy mi orpavdu jako potvrzující web pošlete chezchfreepress? OPRAVDU! MYSLÍTE TO VÁŽNĚ? Doufám že ne! protože hoaxová webovka, která zdrojuje opět na hoaxové webovky, které opět jenom odkazují na hoaxové webovky... a nikde není žádný oficiální zdroj!
kde máte ty kapacity?
Zatraceně! Vždyť jedno z nejlépe evolučně zmapovaných zvířat je KŮŇ!
A že nevím co je to auto... no nerozumím tomu co je to auto, když jsem zvíře s absencí pochopení, ale to neznamená vůbec nic! Kůň neví ani co je to přístřešek a že ho někdo postavil uměle, jen ví že tam neprší...
Vtipný je, že tam hovoří o "vědecké konferenci v Praze." ale že to byla konference pořádaná "Czech Association for the Study of Religions" NIKDE NEPÍŠOU!
A prosím jmenujte mi ty vašd "univerzity" prosím... protože pokud jsou to zase nějaký křesťanský univerzity, nebo vymyšlený univerzity, tak vám doporučím taky pár institucí, mezi nim itřeba Bohnice...
Opravdu, posílat mi jako relevantní zdroj informací webovky, kde píšou o chemtrails... NE FAKT NE!
ještě dodám, že ano, Darwinova teorie evoluce není 100%! Ale to neznamená že není pravda. Základ teorie totiž pravdivý je a dokazují jej archeologické výzkumy... že se něco z jeho teorie vyvrátilo? ANO! Například tvrdil, že země je stará 100 milionů let, jak on tvrdil (ale v té době křesťané tvrdili, že je stará 6000 let), jistě, dnes už víme že je stará 4 miliardy let, takže ano v tom se mýlil.
A pak byla vyvrácena jeho teorie pangeneze, ale nic jiného!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
ty krááááááásně, vy mi orpavdu jako potvrzující web pošlete chezchfreepress? OPRAVDU! MYSLÍTE TO VÁŽNĚ? Doufám že ne! protože hoaxová webovka, která zdrojuje opět na hoaxové webovky, které opět jenom odkazují na hoaxové webovky... a nikde není žádný oficiální zdroj!
kde máte ty kapacity?
Zatraceně! Vždyť jedno z nejlépe evolučně zmapovaných zvířat je KŮŇ!
A že nevím co je to auto... no nerozumím tomu co je to auto, když jsem zvíře s absencí pochopení, ale to neznamená vůbec nic! Kůň neví ani co je to přístřešek a že ho někdo postavil uměle, jen ví že tam neprší...
Vtipný je, že tam hovoří o "vědecké konferenci v Praze." ale že to byla konference pořádaná "Czech Association for the Study of Religions" NIKDE NEPÍŠOU!
A prosím jmenujte mi ty vašd "univerzity" prosím... protože pokud jsou to zase nějaký křesťanský univerzity, nebo vymyšlený univerzity, tak vám doporučím taky pár institucí, mezi nim itřeba Bohnice...
Opravdu, posílat mi jako relevantní zdroj informací webovky, kde píšou o chemtrails... NE FAKT NE!
Už raději nic.Nepochopila si vůbec nic a jsi nějak rozrušená tím vším.Prostě si najdi další zdroje.Když tě to bude zajímat, tak hledej.Nemá to cenu a vůbec nemám potřebu tebe přesvědčovat o něčem co nejsi schopná a nebo ochotná ani připustit.Relevantní zdroje jsou pro tebe něco co schvaluje většina? No tak to potěš koště teda.Mrkni taky na relevantní zdroje a jak je teď bude mít krásně v rukách google a FB.Kdo teď bude věřit novináři co třeba tvrdí pravdu, ale je nerelevantní zdroj? Holka zlatá takhle se dělá cenzůra a jestli ti to nedochází, tak to je mi moc líto.Já na rozdíl od tebe jsem ochotný připustit i tu existenci boha a proč? Protože nemám žádný důkaz o jeho neexistenci.Tak klid a nebuď naštvaná když něco nevíš. Někdy se třeba stavím a ukážu ti např celosvětovou síť nájemných vrahů a obchody se smrtí zcela legálně a i s ceníkem služeb.Taky bys řekla to není možné to s tím nikdo nic nedělá? Noo vidiš nedělá a koupíš tam klidně i smrt souseda.I věci jako utýrání člověka k smrti za patřičný polatek a když máš fakt prachy, tak zajistí i konkrétního člověka.A ty mi tu vyprávíš o nějakých zdrojích holka nešťastná.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Už raději nic.Nepochopila si vůbec nic a jsi nějak rozrušená tím vším.Prostě si najdi další zdroje.Když tě to bude zajímat, tak hledej.Nemá to cenu a vůbec nemám potřebu tebe přesvědčovat o něčem co nejsi schopná a nebo ochotná ani připustit.Relevantní zdroje jsou pro tebe něco co schvaluje většina? No tak to potěš koště teda.Mrkni taky na relevantní zdroje a jak je teď bude mít krásně v rukách google a FB.Kdo teď bude věřit novináři co třeba tvrdí pravdu, ale je nerelevantní zdroj? Holka zlatá takhle se dělá cenzůra a jestli ti to nedochází, tak to je mi moc líto.Já na rozdíl od tebe jsem ochotný připustit i tu existenci boha a proč? Protože nemám žádný důkaz o jeho neexistenci.Tak klid a nebuď naštvaná když něco nevíš. Někdy se třeba stavím a ukážu ti např celosvětovou síť nájemných vrahů a obchody se smrtí zcela legálně a i s ceníkem služeb.Taky bys řekla to není možné to s tím nikdo nic nedělá? Noo vidiš nedělá a koupíš tam klidně i smrt souseda.I věci jako utýrání člověka k smrti za patřičný polatek a když máš fakt prachy, tak zajistí i konkrétního člověka.A ty mi tu vyprávíš o nějakých zdrojích holka nešťastná.
to víš že jooo...
Víš ono jde o to, že to není o ůvětšině" ale o inteligenci... prostě věřit hoaxům a lžím je nejhorší co člověk může udělat... A kor z nepotvrzených lživých zdrojů.
Víš to je to hrozný, když si uvědomuju že JÁ! JÁÁ očividně vím víc než ty.
Pokud jde o existenci "boha", tak tam je trošilinku problémek, kterého boha myslíš? A proč zhrovna toho daného boha upřednostníš?
Chápeš? Jistě, já nedokážu neexistenci boha, stejně jako ty nedokážeš jeho existenci, ale křesťané současně nedokáží vyvrátit existence ostatních bohů... A to je ten problém, který já osobně řeším... Protože pokud jde o mě, já jsem ochotna věřit existenci slovanských bohů, ale plně a zcela odmítám existenci toho křesťanského a distancuji se od jakékoliv šance, že se bavíme o jednom a tom samém...
Ale joo, klidně mi to ukaž, víš kolik takových lidí si už na dark wešbu objednalo vraždu souseda a bum bác, z vraha se vyklubal policista? Mnohem víc než těch co narazili na skutečného nájemného vraha ;).
Víš, ty seš člověk, který mi poslal stránku plnou hoaxů a lží, stránku, která tvrdí, že Chemtrails jsou skutečné a zemi v historii navštívili mimozemšťané, a že v Bosně je pyramida... promiň, ale v tomhle příapdě stále vyhrávám se zdroji a znalostí já.
Hele Vy dva, nechcete nechat toho dohadovani?Stejne se na nicem neshodnete, protoze se ocividne, ale opravdu ocividne neshodnete .Holt ne kazdy je si sympaticky a co clovek, to nazor
Vratim se zpet k tematu..metereologove nam na konci tydne predpovidaji ochlazeni a dest, tak doufam, ze jim to vyjde a skropi to ty nase prehrate hlavicky a zazene to frustraci ze sucha
Foto kdysi krasne zelene pastviny..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
to víš že jooo...
Víš ono jde o to, že to není o ůvětšině" ale o inteligenci... prostě věřit hoaxům a lžím je nejhorší co člověk může udělat... A kor z nepotvrzených lživých zdrojů.
Víš to je to hrozný, když si uvědomuju že JÁ! JÁÁ očividně vím víc než ty.
Pokud jde o existenci "boha", tak tam je trošilinku problémek, kterého boha myslíš? A proč zhrovna toho daného boha upřednostníš?
Chápeš? Jistě, já nedokážu neexistenci boha, stejně jako ty nedokážeš jeho existenci, ale křesťané současně nedokáží vyvrátit existence ostatních bohů... A to je ten problém, který já osobně řeším... Protože pokud jde o mě, já jsem ochotna věřit existenci slovanských bohů, ale plně a zcela odmítám existenci toho křesťanského a distancuji se od jakékoliv šance, že se bavíme o jednom a tom samém...
Ale joo, klidně mi to ukaž, víš kolik takových lidí si už na dark wešbu objednalo vraždu souseda a bum bác, z vraha se vyklubal policista? Mnohem víc než těch co narazili na skutečného nájemného vraha ;).
Víš, ty seš člověk, který mi poslal stránku plnou hoaxů a lží, stránku, která tvrdí, že Chemtrails jsou skutečné a zemi v historii navštívili mimozemšťané, a že v Bosně je pyramida... promiň, ale v tomhle příapdě stále vyhrávám se zdroji a znalostí já.
Noo mě do toho našeho vnímání evoluce nezapadá třeba ta freska s tím člověkem ve skafandru.Blbý je, že to bylo namalované pár tisíc let před naším letopočtem. Jinak bůh je chameleon a mění barvy dle potřeby.Nám se líbí bílý, ale černým by se nelíbil a tak se chudák občas cítí jak semafor. Jinak víš on je ten zakázaný internet už dlouhou dobu rozdělen na víc částí.Ten nejnižší level sama nikdy nenavštívíš a je jen na "pozvání", když to řeknu jednoduše.Koukni na youtube a klučíkové tam si myslí, že jsou na Dark Webu a hurá. Nic takového se ovšem neděje a dostávají se pouze na kopírovaný plně dohledatelný web i s vyhledávačem. S vyhledávačem a jako to si fakt myslí, že je tam vyhledávač? Ještě taky třeba heckerské rozhraní pro cracknutí banky jako v amíckých filmech by tam nebylo? Takhle opravdu DW nevypadá a vše se odehrává výhradně jen v tzv. Bashi.Normální smrtelník se koukne na okénka jak je zvyklý ze svého Winu a je spokojený hrdina. Po návštěvě skutečného DW by amatéra opravdu měla policie do pár hodin.Zanechal by doslova dálnici až k sobě domů a nejlépe z mobilu.To máš jisté určitě.Tak už toho necháme a já jdu to..No jak jste kvůli tomu naštvaný na mě.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Noo mě do toho našeho vnímání evoluce nezapadá třeba ta freska s tím člověkem ve skafandru.Blbý je, že to bylo namalované pár tisíc let před naším letopočtem. Jinak bůh je chameleon a mění barvy dle potřeby.Nám se líbí bílý, ale černým by se nelíbil a tak se chudák občas cítí jak semafor. Jinak víš on je ten zakázaný internet už dlouhou dobu rozdělen na víc částí.Ten nejnižší level sama nikdy nenavštívíš a je jen na "pozvání", když to řeknu jednoduše.Koukni na youtube a klučíkové tam si myslí, že jsou na Dark Webu a hurá. Nic takového se ovšem neděje a dostávají se pouze na kopírovaný plně dohledatelný web i s vyhledávačem. S vyhledávačem a jako to si fakt myslí, že je tam vyhledávač? Ještě taky třeba heckerské rozhraní pro cracknutí banky jako v amíckých filmech by tam nebylo? Takhle opravdu DW nevypadá a vše se odehrává výhradně jen v tzv. Bashi.Normální smrtelník se koukne na okénka jak je zvyklý ze svého Winu a je spokojený hrdina. Po návštěvě skutečného DW by amatéra opravdu měla policie do pár hodin.Zanechal by doslova dálnici až k sobě domů a nejlépe z mobilu.To máš jisté určitě.Tak už toho necháme a já jdu to..No jak jste kvůli tomu naštvaný na mě.
a občas má hlavu orla, krokodýla, jednou sám celý orel, jednou má sloní hlavu a šest rukou... ale prosimtě...
Očividně toho o dark webu ty sm víš jen tolik co najdeš na YT, hraješ si na všeznalce, co nás ptořebuje ponížit na nějaké hlupáky, smůla, namě to nefunguje ;)...
Jdi plýtvat vodou, stejně jako plýtváš časem na víru v hoaxy ;).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
a občas má hlavu orla, krokodýla, jednou sám celý orel, jednou má sloní hlavu a šest rukou... ale prosimtě...
Očividně toho o dark webu ty sm víš jen tolik co najdeš na YT, hraješ si na všeznalce, co nás ptořebuje ponížit na nějaké hlupáky, smůla, namě to nefunguje ;)...
Jdi plýtvat vodou, stejně jako plýtváš časem na víru v hoaxy ;).
Já ti přece tvůj názor neberu..Jen ti říkám své zkušenosti. Nic se přece neděje.A nech těch blbostí o tom kdo komu co nandá a podobně.Nikdo nikomu nic nenandavá a i kdyby tak si za to houno koupí.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já ti přece tvůj názor neberu..Jen ti říkám své zkušenosti. Nic se přece neděje.A nech těch blbostí o tom kdo komu co nandá a podobně.Nikdo nikomu nic nenandavá a i kdyby tak si za to houno koupí.
za svůj život jsem už zažila hodně hloupostí... čím dál víc lidí začíná věřit, že je země placatá...
Promin, ale tvé zkušenosti nejsou zkušenosti a tak to bužel očividně zůstane... jen je mi z toho smutno...
Inu, jdi házet erly sviním, teda, lejt vodu do trávy.
kapička
napsal(a):
My máme v ulici akáty, nikdo je nezalévá a rostou... Nebo platany jsou v okolí hojně zastoupeny. Nedávno nějaký odborník v rádiu zrovna mluvil o tom, že u městské zeleně je potřeba vybírat stromy ne podle místní příslušnosti, ale podle odolnosti na sucho.
Ale jasně, mladé stromy je potřeba zalévat, ale o ty vzrostlé se už tolik pečovat nemusí a to klima v ulici je pak opravdu mnohem příjemnější. Dokonce jsem narazila na měření, kde se ukázalo, že v těchto tropech, je rozdíl mezi ulicí bez a se stromy dokonce 20 stupňů Celsia.
Souhlasím. Jde spíš o to, že lenacie říká, sázejte stromy ve městě. Obávám se, že prostě nevyrostou/nepřežijí.
Bydlela jsem v Olomouci na Dolním náměstí. Tam taky rostly akáty. Jenže to bylo ještě v době, kdy pršelo normálně.

lenacia
napsal(a):
Jo dyť to píšu výše, i bez deště je tráva ve stínu zelená(u nás za panerlákem pěknej flák zelenýho a jak tam toho koně dostat), jak to dělá ta tráva?tam kam praží celý den je suchopár, taky myslím na srp, ale asi bych byla taky od psích ho*ven...
napsal(a):
Jo dyť to píšu výše, i bez deště je tráva ve stínu zelená(u nás za panerlákem pěknej flák zelenýho a jak tam toho koně dostat), jak to dělá ta tráva?tam kam praží celý den je suchopár, taky myslím na srp, ale asi bych byla taky od psích ho*ven...
strunovka a hrábě... strunovka a hrábě ;).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
canka
napsal(a):
Hele Vy dva, nechcete nechat toho dohadovani?Stejne se na nicem neshodnete, protoze se ocividne, ale opravdu ocividne neshodnete .Holt ne kazdy je si sympaticky a co clovek, to nazor
Vratim se zpet k tematu..metereologove nam na konci tydne predpovidaji ochlazeni a dest, tak doufam, ze jim to vyjde a skropi to ty nase prehrate hlavicky a zazene to frustraci ze sucha
Foto kdysi krasne zelene pastviny..
Noo ale pořád o dost lepší než u nás. Já bych i dal foto té pastviny co zalévám, ale už se mi ani nechce nějak. Tam už se to docela zelená.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
za svůj život jsem už zažila hodně hloupostí... čím dál víc lidí začíná věřit, že je země placatá...
Promin, ale tvé zkušenosti nejsou zkušenosti a tak to bužel očividně zůstane... jen je mi z toho smutno...
Inu, jdi házet erly sviním, teda, lejt vodu do trávy.
Já zase dost lidí co nemají smysl pro srandu. Proč smutná? Ty opravdu vříš, že to pár jedinců spasí? Chápej Leni co jsme proti číně, Indii a podobně? Kapička v moři přece.Teda moře a oceány už jsme taky skoro vyrychtovali.Miliardy lidí budou dělat bordel a ty budeš sedět nad kapkou vody smutná? USA ti v klidu odstoupí od klimatické dohody a ty se budeš vzrušovat? To víš že mi to vadí a to mnohem víc než nějaké dohady tady s vámi.Jenže dokud vládne kapitál tvrdou rukou trhu, nikdo s tím nehne.Raději se o vodu poperou než by dělali něco s těmi příčinami.Notabene si uvědom že čínu sice krásně kritizujeme, ale jejich zboží nám moc chutná, viď? Komunisti a koukej jak nám ta spolupráce hezky jde.

Možná, možná fakt jen možná by se dalo pochopit zalévání pastviny(jestli se tomu dá tak říkat - neumím si představit jaký prostor meif zalejvá) aby nepošla tráva úplně, ale s tou následnou pastvou je to stejně pro trávu sebevražda...
Canka: asi bych pastvinu přehradila, aby zvířata nemohla všude, kozy pasou velice selektivně a až na drn. stejně není co kousat a jen kopýtky a kousáním ničí, tak ať ničí jen kousek, který můžete třeba dosít, takhle vám tam zbydou jen nekulturní rostliny pro pastvu.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já zase dost lidí co nemají smysl pro srandu. Proč smutná? Ty opravdu vříš, že to pár jedinců spasí? Chápej Leni co jsme proti číně, Indii a podobně? Kapička v moři přece.Teda moře a oceány už jsme taky skoro vyrychtovali.Miliardy lidí budou dělat bordel a ty budeš sedět nad kapkou vody smutná? USA ti v klidu odstoupí od klimatické dohody a ty se budeš vzrušovat? To víš že mi to vadí a to mnohem víc než nějaké dohady tady s vámi.Jenže dokud vládne kapitál tvrdou rukou trhu, nikdo s tím nehne.Raději se o vodu poperou než by dělali něco s těmi příčinami.Notabene si uvědom že čínu sice krásně kritizujeme, ale jejich zboží nám moc chutná, viď? Komunisti a koukej jak nám ta spolupráce hezky jde.
Vy jste nějak přepnul...
Vaše kapka vody na pastvinu je USA, Číně, Indii úplně u zadele, ale může chybět ve vaší vesnici lidem- ve vašem ustájení k napájení a až budete vozit vodu z Labe k napájení, možná si to uvědomíte.("stáhnout pramen") o tom holky mluví.
Jasně, že se všici chováme komerčně, jsme ve 21 století(obchoďáky, auta, plasty), ale jsme v technologiích vyspělejší a víme, jak s nimi dál(myslím odpady civilizace) aby jsme si nezasrali nejbližší okolí (myšleno třeba kontinent, ne jen ke značce vesnice, města), což jiné země, které jsou bohužel i kontinenty neberou v potaz, on třeba i chov dobytka v Brazilii je velice ekologicky zatěžující, nemusí to být jen odpady z Číny.

lenacia
napsal(a):
strunovka a hrábě... strunovka a hrábě ;).
strunovka to hov*no rozmetá do celého obsahu té trávy a koně to nebudou žrát a ta drť po strunovce je hnusná, mám kosu nebo místo struny trojzubec , chodit po sídlišti s kosou, tak mě asi brzo odvezou měšťáci...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Vy jste nějak přepnul...
Vaše kapka vody na pastvinu je USA, Číně, Indii úplně u zadele, ale může chybět ve vaší vesnici lidem- ve vašem ustájení k napájení a až budete vozit vodu z Labe k napájení, možná si to uvědomíte.("stáhnout pramen") o tom holky mluví.
Jasně, že se všici chováme komerčně, jsme ve 21 století(obchoďáky, auta, plasty), ale jsme v technologiích vyspělejší a víme, jak s nimi dál(myslím odpady civilizace) aby jsme si nezasrali nejbližší okolí (myšleno třeba kontinent, ne jen ke značce vesnice, města), což jiné země, které jsou bohužel i kontinenty neberou v potaz, on třeba i chov dobytka v Brazilii je velice ekologicky zatěžující, nemusí to být jen odpady z Číny.
Zapomínáš že žijeme na jedné kuličce. Co vyvedou borci tam dopadne i na nás.Jinak pokud vím, tak odběrem ze studny kde se voda delší dobu nebrala spíš pramen posiluješ.Objeví se časem víc vody.Jinak víš ani bych se nechtěl dožít doby, kdy my tady budeme ještě zdroje mít a třeba USA už ne.Můžu ti skoro s jistotoubříct, že oni by si pro ně přišli jako každá velmoc.Bohužel svět by se opravdu změnil k nepoznání.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zapomínáš že žijeme na jedné kuličce. Co vyvedou borci tam dopadne i na nás.Jinak pokud vím, tak odběrem ze studny kde se voda delší dobu nebrala spíš pramen posiluješ.Objeví se časem víc vody.Jinak víš ani bych se nechtěl dožít doby, kdy my tady budeme ještě zdroje mít a třeba USA už ne.Můžu ti skoro s jistotoubříct, že oni by si pro ně přišli jako každá velmoc.Bohužel svět by se opravdu změnil k nepoznání.
jasně, posílíš pramen, ALE NE KDYŽ NEPRŠÍ!
když USA skočí z okna ty skočíš taky? Přestaň svou neschopnost vymlouvat na čínu!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
jasně, posílíš pramen, ALE NE KDYŽ NEPRŠÍ!
když USA skočí z okna ty skočíš taky? Přestaň svou neschopnost vymlouvat na čínu!
U spodních vod je závislost na dešti s velkým zpožděním a v oblasti jako žiji já už opravdu minimálně.Studnu tu mám a beru z ní vlastně veškerou vodu.Neboj přesně vím kolik tam bylo a kolik tam teď je vody.Dva roky a hladina je stále tam kde byla před dvěma roky co jsem se sem nastěhoval.Ani kaskáda vrtů co tu je nedokázala hnout výrazně s hladinou a to berou nyní 540 l za sekundu.USA je jenom příklad..To může být třeba rusko a bůh ví kdo ještě.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale ty jedním příspěvkem globalizuješ, a druhým si velmocema utíráš pr*del, tak jak je to.
Marfis, jsme v NATO...myslíš, že by napadli jeden ze svých členských států? co by na to řekly ty ostatní členské státy...neměl by ti v hlavě zaznít "inkaming" ?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U spodních vod je závislost na dešti s velkým zpožděním a v oblasti jako žiji já už opravdu minimálně.Studnu tu mám a beru z ní vlastně veškerou vodu.Neboj přesně vím kolik tam bylo a kolik tam teď je vody.Dva roky a hladina je stále tam kde byla před dvěma roky co jsem se sem nastěhoval.Ani kaskáda vrtů co tu je nedokázala hnout výrazně s hladinou a to berou nyní 540 l za sekundu.USA je jenom příklad..To může být třeba rusko a bůh ví kdo ještě.
spodní voda je věc která se teď má chránit, a ne jí plýtvat na zbytečné zalití travičky... Uvědom si že to těm koním prostě nic nedá, protože těch pár metříčků co se zaelenají ti sice přijde jako dobrá věc, ale je to opravdu jendobrá věc. To už jim tammůžeš navézt hromádky mrkví, nebo vysypat kyblík pamlsků a bude to mít abosluně stejnej výsledek. Nic to těm koním nedá, Těm koním by víc dalo hodit ji tam seno, nejlépe takové to krásné, uvnitř pěkně zelené a voňavé, to by si koníci pošmákli... bohužel, Meifi nejedná rozumně... Meifi se moc kouká na konspirační teorie, a čte si články na octovani.mablog.eu.

To je nuda, tohle dohadování Lenacie a Meifiho... Nechcete si na to otevřít SZ? Stejně to nikoho jiného nezajímá...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Ale ty jedním příspěvkem globalizuješ, a druhým si velmocema utíráš pr*del, tak jak je to.
Marfis, jsme v NATO...myslíš, že by napadli jeden ze svých členských států? co by na to řekly ty ostatní členské státy...neměl by ti v hlavě zaznít "inkaming" ?
Slyšela si amerického prezidenta jak se vyjádřil o EU jako nepříteli USA? Co povídal o setrvání v evropě pokud nebudeme víc přispívat? No to byla ostrá slova nemyslíš? Nic není na věky a ani s tím sovětským svazem to tehdy nevypadalo tak jak to dopadlo potom. "Inkaming" mi v hlavě nezazní, protože u vaší 601 jsem byl pouze na výcviku a jinak mise už pod jinou vlajkou.
Sám nevím popravdě co bych dělal dostat rozkaz vrátit se "domů".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
To je nuda, tohle dohadování Lenacie a Meifiho... Nechcete si na to otevřít SZ? Stejně to nikoho jiného nezajímá...
Když my se nudíme. Tak ale už mě to taky nebaví.Takže končím.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Slyšela si amerického prezidenta jak se vyjádřil o EU jako nepříteli USA? Co povídal o setrvání v evropě pokud nebudeme víc přispívat? No to byla ostrá slova nemyslíš? Nic není na věky a ani s tím sovětským svazem to tehdy nevypadalo tak jak to dopadlo potom. "Inkaming" mi v hlavě nezazní, protože u vaší 601 jsem byl pouze na výcviku a jinak mise už pod jinou vlajkou.
Sám nevím popravdě co bych dělal dostat rozkaz vrátit se "domů".
Hele když jsi se dostal k 601 to musíš mít nervy jako špagáty a tady tě rozeberou ženský, nepodváděls u psychotestů?
A za jaký stát teda teď kopeš, když se takto vyjadřuješ...vaší 601...
Jinak k suchu: jedna výhoda - už je burčák..., pracovní přešlapy lze svést na horko
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Hele když jsi se dostal k 601 to musíš mít nervy jako špagáty a tady tě rozeberou ženský, nepodváděls u psychotestů?
A za jaký stát teda teď kopeš, když se takto vyjadřuješ...vaší 601...
Jinak k suchu: jedna výhoda - už je burčák..., pracovní přešlapy lze svést na horko
To se těžko vysvětluje..Jak se mám bránit ženě když je pro mě nepřípustné jí urazit? Jsou hranice v chování za které se nesmí jít.Parkrát jsem se ženami do sporu dostal, ale vždy vycouvám aby vůbec k hádce nemohlo dojít.Tak jak se chceš bránit, když nemáš čím?
Víš psychotesty bys mohla i projít, ale výcvik by tě bezpečně odhalil.
Když si dostala povolení zatelefonovat někomu domů, tak si sice dostala telefon a i číslo si mohla vytočit.Ovšem dovolil ti u toho někdo mluvit sakra! Ale zavolat ti instruktor dovolil, ne? Za koho teď kopu? Teď už mám ve složce jen "jiné určení".
Ostatně že plním rozkaz mi už i tady potvrdilo dost lidí, ne? Meifi ty si "jinej".
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To se těžko vysvětluje..Jak se mám bránit ženě když je pro mě nepřípustné jí urazit? Jsou hranice v chování za které se nesmí jít.Parkrát jsem se ženami do sporu dostal, ale vždy vycouvám aby vůbec k hádce nemohlo dojít.Tak jak se chceš bránit, když nemáš čím?
Víš psychotesty bys mohla i projít, ale výcvik by tě bezpečně odhalil.
Když si dostala povolení zatelefonovat někomu domů, tak si sice dostala telefon a i číslo si mohla vytočit.Ovšem dovolil ti u toho někdo mluvit sakra! Ale zavolat ti instruktor dovolil, ne? Za koho teď kopu? Teď už mám ve složce jen "jiné určení".
Ostatně že plním rozkaz mi už i tady potvrdilo dost lidí, ne? Meifi ty si "jinej".
Bez problému by se to zvládlo uhájit, neboť Zavolání pomocí telefonu je "úkon zkládající se z několika daných kroků" tedy vytočením čísla, telefonickým hovorem a zavěšením. Hovoření je již tedy v rámci telefonického hovoru, hovorově volání, zahrnuto... Jooo kdyby mi nechtěli dovolit hovořit, mají mi dovolit pouze vytočit číslo, a tím specifikovat daný krok, který smím vykonat. Neboť v rámci svolení někam zavolat se přece nemohu ptát na všechny jednotlivé úkony, ale jednat i intuitivně sama právě v rámci předpokládaného postupu vývoje dané situace. Tedy když mám někam zavolat a vytočím číslo, tak nebylo-li řečeno v rámci sitace jinak, tak je automatický další krok zahájení hovoru... stejně jako po jeho konci, není-li opět řečeno jinak, zavěsit a tím volání ukončit.
Něco podobného sem řešila na branném výcviku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
Bez problému by se to zvládlo uhájit, neboť Zavolání pomocí telefonu je "úkon zkládající se z několika daných kroků" tedy vytočením čísla, telefonickým hovorem a zavěšením. Hovoření je již tedy v rámci telefonického hovoru, hovorově volání, zahrnuto... Jooo kdyby mi nechtěli dovolit hovořit, mají mi dovolit pouze vytočit číslo, a tím specifikovat daný krok, který smím vykonat. Neboť v rámci svolení někam zavolat se přece nemohu ptát na všechny jednotlivé úkony, ale jednat i intuitivně sama právě v rámci předpokládaného postupu vývoje dané situace. Tedy když mám někam zavolat a vytočím číslo, tak nebylo-li řečeno v rámci sitace jinak, tak je automatický další krok zahájení hovoru... stejně jako po jeho konci, není-li opět řečeno jinak, zavěsit a tím volání ukončit.
Něco podobného sem řešila na branném výcviku.
Jo ty bys byla adept číslo jedna na takzvaný "zadření". Tak jako v boji platí nikdy nevystrkuj hlavu, tak to samé platí i o výcviku.Okamžitě bys byla objektem který by přijímačem neprošel i kdyby umřít měl.Nenechal by tě ani najíst, ani vyspat..Dva dny a jedeš na ošetřovnu a pak domů. Se zeptej ze svého okolí někoho kdo byl jen na vojně a myslím že ti poví jak to tam chodilo.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo ty bys byla adept číslo jedna na takzvaný "zadření". Tak jako v boji platí nikdy nevystrkuj hlavu, tak to samé platí i o výcviku.Okamžitě bys byla objektem který by přijímačem neprošel i kdyby umřít měl.Nenechal by tě ani najíst, ani vyspat..Dva dny a jedeš na ošetřovnu a pak domů. Se zeptej ze svého okolí někoho kdo byl jen na vojně a myslím že ti poví jak to tam chodilo.
Jsi nikdy nepsal diplomovku, to se nespí i víc dní a chodí u toho do práce...
Nejíst u toho doporučuju, nenastane gastrodemence...
Ten kdo je zvyklý na noční, dva dny dá vpohodě(tvz. dvounoc) ráno vstane v sedm veřer jde do práce na noc, dojde domu v sedm ráno- pokud nejde spát a překoná krizi, jde opět večer na sednou do práce a domu až ráno- spát hned nechodím... já si říkám, že je to škoda ten den prospat, kort takový pěkný, že se vyspím až v hrobě. Manžel se diví, toho by to položilo, prohýří jednu noc a je mrtvej týden.
K suchu: koukám na pěkný mraky. mohlo by zapršet...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jo... pár lidí z vojny znám... Opravdu strašně nutný tam bylo lehat si na zem a nechat starší běhat si po zádech, a další a další případy zbytečné šikany... jediný co si všichni starší z vojny pamatujou, jak se k nim chovali hnusně, jak se oni k nováčkům chovali hnusně a jak se tam dokázali ožrat... což je absolutně irelevantní přístup pokud jde o výcvik vojáků...
Je pravda, že s českou armádou mám zkušenosti velice omezené,
na druhou stranu jsem roky velice dobrá kamarádka s několika mariňáky... dokonce za mnou v rámci svého volna přijeli, když byli na cvičení v Německu. Zajímavé povídání. Rozhodně zajímavější než s tebou, což je zajímavé, jakto, že oni dokáží mluvit relevantně a ty tu vyprávíš o chemtrails?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
jo... pár lidí z vojny znám... Opravdu strašně nutný tam bylo lehat si na zem a nechat starší běhat si po zádech, a další a další případy zbytečné šikany... jediný co si všichni starší z vojny pamatujou, jak se k nim chovali hnusně, jak se oni k nováčkům chovali hnusně a jak se tam dokázali ožrat... což je absolutně irelevantní přístup pokud jde o výcvik vojáků...
Je pravda, že s českou armádou mám zkušenosti velice omezené,
na druhou stranu jsem roky velice dobrá kamarádka s několika mariňáky... dokonce za mnou v rámci svého volna přijeli, když byli na cvičení v Německu. Zajímavé povídání. Rozhodně zajímavější než s tebou, což je zajímavé, jakto, že oni dokáží mluvit relevantně a ty tu vyprávíš o chemtrails?
Tak se semnou nebav a máš klid..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Jsi nikdy nepsal diplomovku, to se nespí i víc dní a chodí u toho do práce...
Nejíst u toho doporučuju, nenastane gastrodemence...
Ten kdo je zvyklý na noční, dva dny dá vpohodě(tvz. dvounoc) ráno vstane v sedm veřer jde do práce na noc, dojde domu v sedm ráno- pokud nejde spát a překoná krizi, jde opět večer na sednou do práce a domu až ráno- spát hned nechodím... já si říkám, že je to škoda ten den prospat, kort takový pěkný, že se vyspím až v hrobě. Manžel se diví, toho by to položilo, prohýří jednu noc a je mrtvej týden.
K suchu: koukám na pěkný mraky. mohlo by zapršet...
Psal jsem o FPGA počítači a A500 implementaci a problematice s tím související.Paula, Denisa a další.Já jsem taky bez problémů člověk fungující dobře i v noci, ale víš tam dostaneš hustě do těla fyzicky.Jenom ranní rozcvička byl hustý kardio tréning.50 kliků,50 lehsedů,50 dřepů.Potom minuta pauza, odklízení mrtvých a následuje 100 metrů "žabáky" a 100 metrů zpět.Další minuta pauza a někdy celé znova.Víš jak trénují MMA bojovníci? Taky jsem si to zkusil a to je taky moc hezký masakr i pro trénovaného člověka.Nikdy bys neřekla jak tě zničí pár minut.
Prší po druhé. Mě picne. Ale Leni neboj, tady to jsou taky furt jenom lokální přeháňky a třeba u kamarádky o 20 km dál z těch asi 5 dešťů za poslední týden nespadla ani kapka.
Nedávno jsem četla článek o srážkách a zjistila, že tu máme asi víc suchu než to vypadá. Pomezí Lbc a HK kraje. Jeden má největší deficit srážek a druhý největší deficit dnů, kdy prší.
Přitom to zas až tak katastrofální není a až na houby je všeho habaděj. Ostružiní, maliní v lese, všechno obsypané. Ani stromy ještě tolik nežloutnou, bývalo hůř. Jediný, co není, je tráva na otavy. Některé louky se ani nevyplatí sekat.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Psal jsem o FPGA počítači a A500 implementaci a problematice s tím související.Paula, Denisa a další.Já jsem taky bez problémů člověk fungující dobře i v noci, ale víš tam dostaneš hustě do těla fyzicky.Jenom ranní rozcvička byl hustý kardio tréning.50 kliků,50 lehsedů,50 dřepů.Potom minuta pauza, odklízení mrtvých a následuje 100 metrů "žabáky" a 100 metrů zpět.Další minuta pauza a někdy celé znova.Víš jak trénují MMA bojovníci? Taky jsem si to zkusil a to je taky moc hezký masakr i pro trénovaného člověka.Nikdy bys neřekla jak tě zničí pár minut.
Vojáci by padli, zkusit si třeba jen týden tréninku vrcholových gymnastek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
Vojáci by padli, zkusit si třeba jen týden tréninku vrcholových gymnastek.
Určitě a už klid zbraní, jo? Vážně už to tu moc "hnojíme".
kapička
napsal(a):
Prší po druhé. Mě picne. Ale Leni neboj, tady to jsou taky furt jenom lokální přeháňky a třeba u kamarádky o 20 km dál z těch asi 5 dešťů za poslední týden nespadla ani kapka.
Nedávno jsem četla článek o srážkách a zjistila, že tu máme asi víc suchu než to vypadá. Pomezí Lbc a HK kraje. Jeden má největší deficit srážek a druhý největší deficit dnů, kdy prší.
Přitom to zas až tak katastrofální není a až na houby je všeho habaděj. Ostružiní, maliní v lese, všechno obsypané. Ani stromy ještě tolik nežloutnou, bývalo hůř. Jediný, co není, je tráva na otavy. Některé louky se ani nevyplatí sekat.
jako... už je to tak zlý, že se dohadujeme, jak teda sjedeme s kámoši tu řeku... Jako, oni tvrdí, že musíme vybrat nějaký pěkný SUV... Podle mě je to blbost, platit za půjčovnu... moje Kia Rio to teď taky sjede úplně na pohodu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
U nás na radaru hezky prší a v reálu ani kapka.. Asi už je i ta družice přehřátá.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže podľa tvojej logiky, môžeme zvysoka kašlať na (ne)používnaie plastov, môžeme plytvať vodou, likvidovať zeleň a vôbec, správať sa k prírode ako hlupáci, pretože v USA a v Číne znečisťujú životné prostredie? Ty si fakt úkaz.
Mimochodom pokiaľ viem, tak sa pod parížsku klimatickú dohodu podpísali aj Číňania a Indovia a odstupovať sa nechystajú, tak tými by som sa až tak veľmi neoháňala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Takže podľa tvojej logiky, môžeme zvysoka kašlať na (ne)používnaie plastov, môžeme plytvať vodou, likvidovať zeleň a vôbec, správať sa k prírode ako hlupáci, pretože v USA a v Číne znečisťujú životné prostredie? Ty si fakt úkaz.
Mimochodom pokiaľ viem, tak sa pod parížsku klimatickú dohodu podpísali aj Číňania a Indovia a odstupovať sa nechystajú, tak tými by som sa až tak veľmi neoháňala.
Noo a kupujou si emisenky aby mohli dělat bordel.Kdo si koupí víc ekologie? Barboro žiju na vesnici a k přírodě se chovám maximálně s pokorou.Tak koukej jak se pořád rozrůstá zástavba a stromy, půda je nahrazena betonem a zámkovkou.Víš nejsem naivka abych každému ťululum sežral takové bludy.Až příjde rozum znovu na svět a s ním lidi co si uvědomí že jedinné řešení je přepnout na úsporný režim, tak jsem okamžitě připraven ho následovat.Bohužel mi věř že zatím jsme jen ve fázi vzdoru něčemu, nad čím nemůžeme vyhrát.Až si uvědomíme že prohráváme přijde ten okamžik pravdy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Ovšem největší bomby stejně umí Pražáci.Koukám na TV a Praha už vymýšlí nový plán zástavby.Měřili teploty a zřejmě objevili Ameriku.Teplota stromovky je o několik stupňů nižší než zastavěného okolí. Prostě buďme v klidu když už to i v Praze vědí. Sice ta studie bude stát určitě tolik peněz, že by za to ty stromy jiný už vysadil, ale hlavně že už to vědí..
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Noo a kupujou si emisenky aby mohli dělat bordel.Kdo si koupí víc ekologie? Barboro žiju na vesnici a k přírodě se chovám maximálně s pokorou.Tak koukej jak se pořád rozrůstá zástavba a stromy, půda je nahrazena betonem a zámkovkou.Víš nejsem naivka abych každému ťululum sežral takové bludy.Až příjde rozum znovu na svět a s ním lidi co si uvědomí že jedinné řešení je přepnout na úsporný režim, tak jsem okamžitě připraven ho následovat.Bohužel mi věř že zatím jsme jen ve fázi vzdoru něčemu, nad čím nemůžeme vyhrát.Až si uvědomíme že prohráváme přijde ten okamžik pravdy.
tak se prostě budeš chovat stejně tupě jako čína? To mi zní jako pytchovost.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Aha. Ďakujem za vysvetlenie.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Aha. Ďakujem za vysvetlenie.
Vždyť já nemám ani myčku na nádobí a taky žiju. Zahrada vlastní i s jabloněma, mrkví a další zeleninou.Tak akorát se snažím nemyslet jen na lidi, ale i na ty koně.Pořád jen lidi se mají koupat? U koní to nejde aby ho člověk alespoň osvěžil tím kýblem vody? Jemu je to stejně příjemné jako nám přeci..Taky ty stromy co máme na pastvině jsou pro ně jedinný úkryt před sluncem a jsou jak vrby svěšený..Devčata to opravdu myslíte že je to tolik špatné i tohle trochu zkropit?

Takto vypadají naše "pastviny", z koní se opět stávají stepní zvířata... Včera všude bouřky a deště, u nás zase spadlo jen pár kapek. Naštěstí jsme se senem soběstační, i když se přikrmuje o víc jak měsíc dřív.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vždyť já nemám ani myčku na nádobí a taky žiju. Zahrada vlastní i s jabloněma, mrkví a další zeleninou.Tak akorát se snažím nemyslet jen na lidi, ale i na ty koně.Pořád jen lidi se mají koupat? U koní to nejde aby ho člověk alespoň osvěžil tím kýblem vody? Jemu je to stejně příjemné jako nám přeci..Taky ty stromy co máme na pastvině jsou pro ně jedinný úkryt před sluncem a jsou jak vrby svěšený..Devčata to opravdu myslíte že je to tolik špatné i tohle trochu zkropit?
Možná byste si myčku pořídit měl, šetří vodu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Dotaz
napsal(a):
Možná byste si myčku pořídit měl, šetří vodu.
Dneska je mi to tak jedno, že bych si i tu myčku koupil.I by mi bylo jedno že moje ruce ušetří spoustu energie a to i na její výrobu, dopravu a servis.Dnes by semnou mohla být i rozumná řeč.Je mi to totiž dnes všechno buřtík docela a je mi teskně.

No to je docela děsný, u nás se to sem tam zelená alespoň plevelem, nejenom na pastvinách (to je zajímavé, ten přežije všecko), tráva je na prach, mám docela obavu, jestli příští rok vůbec vyroste, ...v zimě to naholo přemrzne... uvidíme.

kapička
napsal(a):
Tak to u nás je na první pohled všude zeleno, až při bližším pohledu, je vidět, že je tráva řídká. Ani sekané trávníky kolem baráků nejsou spálené. A teď tu už týden ob den prší. Sice málo, ale aspoň něco.
Včera u nás v noci prej pršelo(ráno to bylo vidět) a já spala jako dřevo
Efe: Tak to je opravdu pustina..u nas z dalky to taky vypada zelene, ale je to jen hnusny plevel, co zvirata neji..trava totalne spalena..
U nas prselo v pondeli asi hodinu vecer, celou dobu jsem jak hnup na tu nadilku koukala z okna, protoze dest uz se tu jen tak nevidi .Bohuzel to opravdu neni poznat.

Z dětství si pamatuju, že léta se žlutou trávou už v červenci a všude hluboce rozpraskanou hlínou byla běžná. I několik let za sebou. Brala jsem to jako běžný stav. Z tohodle pohledu je jiných posledních 20 let. A teď je to návrat "k normálu".
Pozor, to neznamená, že říkám, že je nynější stav normální. Ale jen to, že záleží na úhlu pohledu. A taky mi to dává trochu naděje, že zase bude dostatek vláhy, že se jedná o přechodnou záležitost. Doufám, doufám.

Mno, on nie je až taký problém, že je suché leto, to je také normálne, že v lete neprší, alebo sú iba búrky. Blbé je, že na niektorých miestach neprší už tak od dubna.

napsal(a):
Mno, on nie je až taký problém, že je suché leto, to je také normálne, že v lete neprší, alebo sú iba búrky. Blbé je, že na niektorých miestach neprší už tak od dubna.
A taky že léto je už od toho dubna vlastně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Včera jak jsem kopal ten hrobeček, tak metr do země naprosto sucho. Pořád u nás jen tak občas "zakape" a nic vydatného se nekoná.Tohle jestli se bude opakovat i příští rok, tak už nevím co bude dál.Ustájení by vyletělo pro většinu lidí do neúnosných mezí a sám nevím..Asi bych se stěhoval pryč.

Já mám roční vláhu- déšť spojenou s růstem hub, byly roky, kdy houby- bílé hřiby jsem do auta nosila na přepravky "zelenina"(ty velké zelené), minulý rok byl na houby mizerný-ale byly, letos ještě větší mizerie...každý rok spoléhám na září, říjen a ani to minulý rok nesplnilo houbové očekávání. Před minulý byl dobrý a před před taky.2015-2016.
Dnes jsem se při cestě pro medík prošla po parku... Já ho snad vykolíkuju a přivezu koby...

Tak my tušili problém už od jara, plavala jsem v rybníce od 22.4., tak jsme část plochy nesekali ani na seno, báli jsme se, že nebude otava, na pastvu.Koně měli přijet na léto,5 kusů.2fjordkoule tedy nyní spásají tu stařinu, je to směs bylin, plevelu a malinko zaschlé trávy, až na "klacky" vezmou všechno, ale koně hosté-2xčt 1x shagya to brát moc nechtěli a neprosperovali by na tom, tak těm se přihrazovalo, kde sekáno bylo a vyrostla nizoučká otava..a na vyžranou hladomornu trousíme pak slámoseno, střídáme podle váhy koní a fruktanů jednotlivé plochy.Na druhé fotce všechny tři možnosti porostu.
napsal(a):
Já mám roční vláhu- déšť spojenou s růstem hub, byly roky, kdy houby- bílé hřiby jsem do auta nosila na přepravky "zelenina"(ty velké zelené), minulý rok byl na houby mizerný-ale byly, letos ještě větší mizerie...každý rok spoléhám na září, říjen a ani to minulý rok nesplnilo houbové očekávání. Před minulý byl dobrý a před před taky.2015-2016.
To je zajímavé, protoze u nás ve východních Čechách bylo zrovna loni extrémne hodně hub. Víc snad nepamatuju, nacházela jsem i já a od babičky mám ještě teď doma několik litrů sušených. Takže tak moc zobecnit nejde :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Na moravě už v několika obcích voda na příděl..Sto litrů na osobu za den.
No a co, Meifi? To se prostě může stát, pokud se jedná o malý zdroj podzemní vody (a dělo se to i v minulosti, jen to bylo považováno za pochopitelné, to jen dnes je to šance na bulvární poplašný článek). Pak prostě nezbývá, než vodu dovážet. Nicméně není třeba z toho dělat drama alá apokalypsa a že konec civilizace je za dveřmi. Co by za takové množství lidé, běžně žijící v aridních oblastech, dali
Třeba se ale odpovědní kompetentní rozhodovači chytí za nos a zamyslí se, jak v reálu udržovat v krajině více vody...ale na to - obávám se - ještě vody pořád poměrně hojnost...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Když ono jsem člověk co nevěří že tohle někdo vyřeší za mě..Zkrátka ani nevěřím na to, že by nás někdo varoval co bude za pár let.Budou to držet pod pokličkou do poslední chvíle jako třeba i válku která se možná chystá.Stejně tak kdy dojde ropa se dozvíme ten den co dojde.Ani o minutu dřív.Nezapomínejte jsme jen ovce a plašit nás nikdo nesmí. Tedy nebudu se ještě stěhovat kvůli pár obcím na moravě, ale pokud by se to mělo opakovat příští rok, tak již asi ano.Hele v nejhorším když se to zlepší se vrátím.Nic jiného se nestane.

akscha
napsal(a):
To je zajímavé, protoze u nás ve východních Čechách bylo zrovna loni extrémne hodně hub. Víc snad nepamatuju, nacházela jsem i já a od babičky mám ještě teď doma několik litrů sušených. Takže tak moc zobecnit nejde :).
Myšleno v našem okolí, je jasné, že po republice je to různé

No jezdím často na Lipno a v něm je paradoxně letos víc vody než minulý rok, poznám to podle hladiny před loděnicí (byla plážička, letos není plážička, cca 5m).
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na moravě už v několika obcích voda na příděl..Sto litrů na osobu za den.
Ne, není na příděl - byť to píšou v titulku - https://brno.idnes.cz/sucho-zakaz-odber-pitna-voda-limit-sto-litru-tisnovsko-pif-/brno-zpravy.aspx?c=A180815_083513_brno-zpravy_mos1
Když už citujete, tak si prosím přečtěte celý text, ať nevytváříte paniku výrobou hoaxů. Jak se totiž píše dále v textu "Možností kontroly dodržování zákazu ale Vodárenská akciová společnost podle Šebkové mnoho nemá. Spíše tak chce lidi zákazem na problém s nedostatkem vody upozornit."
Takže je to takové standardizované plácnutí do vody, tedy spíše apel na lidi. Čímž neříkám, že problém nenastane a až nastane, tak my koňáci ho budeme mít větší - nikoho nemusí zajímat, že naše koně opravdu mají větší spotřebu než sousedovic děti (se kterými se počítat bude, s hobby či hospodářskými zvířaty ne...).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Jednou se budou děti učit v dějepisu o Meifiho legendární hadici průměru 4 cm a kropení pastvin pro koně. Nemá to vůbec cenu mě tohle vymlouvat.Důvody nedostatku vody jsou opravdu někde jinde a řešit je bylo třeba daleko dřív.Vím že lidi tohle slyšet nechtějí a už vůbec nechtějí slyšet o nějakých omezeních.Napadlo vás někdy kdyby jsme se tolik zlepšovali v přístupu k zemi a její ochraně, tak by se siruace měla zlepšovat ne? Je to tedy lepší? Moře a oceány za chvilku skoro mrtvé, lesy a pralesy holíme jak sekačka zbytky trávy, o "zabetonování" planety ani nemluvím raději.A proč to děláme? Jen mamon a pohodlí.My mrňavý bezvýznamný nuly se tu můžeme dohadovat jak chceme a závidět jeden druhému kapku vody, ale věřte že to je naprosto k ničemu.Změna musí přijít od jinud a měla přijít už před tak třiceti lety.
Vždyť jo, proč žít ekologicky, když soused vedle myje auto v před barákem. To se na to můžu vykašlat a jít vylít to staré ředidlo do potoka. A možná tam rovnou vezmu i plechovky od barev. Co s tím doma. A stejně tím já jedna malá nula nikomu neublížím. Že mi to nedošlo dřív, všechno mi tu doma překáží. Tak se tu mějte, jdu naložit kárku a hurá k potoku. Pstruhům dám přečíst meifiho příspěvky. Tak paaa
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
kapička
napsal(a):
Vždyť jo, proč žít ekologicky, když soused vedle myje auto v před barákem. To se na to můžu vykašlat a jít vylít to staré ředidlo do potoka. A možná tam rovnou vezmu i plechovky od barev. Co s tím doma. A stejně tím já jedna malá nula nikomu neublížím. Že mi to nedošlo dřív, všechno mi tu doma překáží. Tak se tu mějte, jdu naložit kárku a hurá k potoku. Pstruhům dám přečíst meifiho příspěvky. Tak paaa
Ty vado Kapička bude házet plechovky barev do potoka. Kapi ty jsi nic nepochopila..Dám ti tedy příklad.U nás bude zítra fest hudební.Víš takové to jak se lidi pouze baví a spotřebují u toho hromadu vody, piva a jen na osvěžení je tu připraveno 5 m3 vody.Naplní jímku asi 12 m3 za dva dny.Tak proč oni tedy nešetří? Jo pozor tak lidičky se chtějí bavit a koníkům tu zůstane jen poušť vyprahlá? Každý sem přijede jak jinak než autem? Tak miláčku já nejdu na žádný fest, ani nikam nepoletím, ani na výlety nejezdím.Víš proč? Aby mi zbylo pro ty koně.Tak hlavně i tohle řekni těm pstruhům až s nimi budeš mluvit, jo?

Jedním slovem, Marfis ty jsi de*bil, na svou obranu říkám, že ve významu slova "citově zabarvený ".
Edit: je jasný že v globálu, když se snaží jedinec, stát nebo i dokonce ekonomicky vyspělý kontinent je to kapka v moři, ale někde se začít musí a začíná se u sebe, předávám samozřejmě nějaké povědomí dětem a.t.d. (někdy děti naopak popíchnou rodiče, třeba alespoň k třídění odpadu, je to prkotina, v globálu zanedbatelná, ale může se z toho stát standard pro tu rodinu a její další potomky, což už může znamenat pokrok).
To, zda vy konkrétně třídíte odpad, nemá z hlediska planety absolutně žádný význam.
Třídění odpadu je perfektní marketingový tah - lidé mají dobrý pocit (pro volené k nezaplacení) a navíc díky vlastnímu dobrému pocitu zdarma produkují celkem použitelnou druhotnou surovinu k dalšímu zpracování. Ale životní prostředí to fakt nezachrání.
verun, nerada Vám beru iluze, ale pokud konání dobra vůči přírodě omezíte na sebe, rodinu, děti apod., tak to děláte jen kvůli svému dobrému hřejivému pocitu a nikoliv jako prospěch téhle planetě. Aby bylo možné něco v globálu ovlivnit, tak by se musel změnit životní styl a zvyky celé západní civilizace. To nikdo dobrovolně neudělá - nebo snad Vy konkrétně se sama vzdáte teplé i pitné vody v koupelně, vytápěného obydlí či nákupu v supermarketu? Jo, to by byla jiná - být závislý jen na tom, co se lokálně vypěstuje a odchová, ale pomerančů, fíků a datlí na vánoce se člověk tak těžko vzdává, že? ...ach jo...jen příklad.

saola
napsal(a):
To, zda vy konkrétně třídíte odpad, nemá z hlediska planety absolutně žádný význam.
Třídění odpadu je perfektní marketingový tah - lidé mají dobrý pocit (pro volené k nezaplacení) a navíc díky vlastnímu dobrému pocitu zdarma produkují celkem použitelnou druhotnou surovinu k dalšímu zpracování. Ale životní prostředí to fakt nezachrání.
verun, nerada Vám beru iluze, ale pokud konání dobra vůči přírodě omezíte na sebe, rodinu, děti apod., tak to děláte jen kvůli svému dobrému hřejivému pocitu a nikoliv jako prospěch téhle planetě. Aby bylo možné něco v globálu ovlivnit, tak by se musel změnit životní styl a zvyky celé západní civilizace. To nikdo dobrovolně neudělá - nebo snad Vy konkrétně se sama vzdáte teplé i pitné vody v koupelně, vytápěného obydlí či nákupu v supermarketu? Jo, to by byla jiná - být závislý jen na tom, co se lokálně vypěstuje a odchová, ale pomerančů, fíků a datlí na vánoce se člověk tak těžko vzdává, že? ...ach jo...jen příklad.
Saolo vždyť já to píšu, že to nemá žádný globální vliv, je to ale ten pokrok k zamyšlení...
Co se týče druhotných surovin, víte co to jsou neobnovitelné zdroje?
žiju ve 21. století v zemi, ve které žiju, a opravdu se nehodlám vracet do středověku, on kdyby totiž ten středověk v rozvojových zemích nebyl, bylo by planetě lépe.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
saola
napsal(a):
Saolko já teď o tom sepsal elaborát pro Verun a bohužel se mi to neuložilo, protože ifauna je "debil" a požívá omezení znaků.Tak já jenom doplním o bezolovnaté "ekoligcké" pájce používané při letování plošných spojů.Ta má bohužel jednu neblahou vlastnost a to tu, že řízeně oxiduje.Tak proto dnes eletronika vydrží záruku a něco možná i víc? Ano správně a pak letí do koše a hurá pro novou. Smutné, co?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Nejvíc pro zemi uděláte tím, že se omezíte a spoustu zbytečností si odpustíte.Bohužel koně si odpustit já nemůžu tak lehce.Co s nimi? Nemůžou přece za to co jsme my "inteligenti" vyvedli s planetou.. Jo a fakt nitroředidla do potoka neleju.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejvíc pro zemi uděláte tím, že se omezíte a spoustu zbytečností si odpustíte.Bohužel koně si odpustit já nemůžu tak lehce.Co s nimi? Nemůžou přece za to co jsme my "inteligenti" vyvedli s planetou.. Jo a fakt nitroředidla do potoka neleju.
+ + + + +
A víte kolik takový kůň za rok vyprodukuje metanu, to je tvz. skleníkový plyn, myslím, že by každý měl mít koně jen jednoho, pro jistotu nebo jednoho s někým dohromady, aby jsme se teda uskrovnili...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
+ + + + +
A víte kolik takový kůň za rok vyprodukuje metanu, to je tvz. skleníkový plyn, myslím, že by každý měl mít koně jen jednoho, pro jistotu nebo jednoho s někým dohromady, aby jsme se teda uskrovnili...
Jenže bez zvířat není lidí..Verun zrovna já, ač je to zvláštní jsem pro aby koní bylo méně.Přečti si něco o tom jak je tento konzumní systém vyhrazen max. pětině lidstva.Pokud to překročíme je zle.Jinými slovy oni umírají, aby my jsme se mohli mít takhle.Víš já už do práce jezdím od koní, seberou mě chlapy po cestě a zase mě tu vyhodí. Ani jsem nesplodil děti si představ. Ty taky spotřebují dost energie a vyprodukují si představ mnoho jednorázových plen.Místo nich mám tedy ty koně.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenže bez zvířat není lidí..Verun zrovna já, ač je to zvláštní jsem pro aby koní bylo méně.Přečti si něco o tom jak je tento konzumní systém vyhrazen max. pětině lidstva.Pokud to překročíme je zle.Jinými slovy oni umírají, aby my jsme se mohli mít takhle.Víš já už do práce jezdím od koní, seberou mě chlapy po cestě a zase mě tu vyhodí. Ani jsem nesplodil děti si představ. Ty taky spotřebují dost energie a vyprodukují si představ mnoho jednorázových plen.Místo nich mám tedy ty koně.
A takhle se můžem trumfovat do nekonečna...co kdo a jak.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Ty si mě napadla přeci..Notabene tady ze mě kvůli jednomu vrtu dělají zplozence pekla snad. Mě už je to tady dneska docela jedno kdo co a jak píše.Jsou tu lidi co už nepřispívají a přece tu jsou.
Tak si napíšem něco soukromě a veřejně občas nějakou perlu pustím. Vlastně já se strašně nerad hádám.V reálu bych takovou diskuzi vůbec nezačal.Pravda je sice hezká věc, ale prd si za ní koupíš. Tak mír?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ty si mě napadla přeci..Notabene tady ze mě kvůli jednomu vrtu dělají zplozence pekla snad. Mě už je to tady dneska docela jedno kdo co a jak píše.Jsou tu lidi co už nepřispívají a přece tu jsou.
Tak si napíšem něco soukromě a veřejně občas nějakou perlu pustím. Vlastně já se strašně nerad hádám.V reálu bych takovou diskuzi vůbec nezačal.Pravda je sice hezká věc, ale prd si za ní koupíš. Tak mír?
Mír, až do příští války.
ohledně vody na příděl mi připomělo havárii :D
https://www.youtube.com/watch?v=C_uZlSFmOBo.
lenacia
napsal(a):
ohledně vody na příděl mi připomělo havárii :D
https://www.youtube.com/watch?v=C_uZlSFmOBo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
jbb
napsal(a):
Ne, není na příděl - byť to píšou v titulku - https://brno.idnes.cz/sucho-zakaz-odber-pitna-voda-limit-sto-litru-tisnovsko-pif-/brno-zpravy.aspx?c=A180815_083513_brno-zpravy_mos1
Když už citujete, tak si prosím přečtěte celý text, ať nevytváříte paniku výrobou hoaxů. Jak se totiž píše dále v textu "Možností kontroly dodržování zákazu ale Vodárenská akciová společnost podle Šebkové mnoho nemá. Spíše tak chce lidi zákazem na problém s nedostatkem vody upozornit."
Takže je to takové standardizované plácnutí do vody, tedy spíše apel na lidi. Čímž neříkám, že problém nenastane a až nastane, tak my koňáci ho budeme mít větší - nikoho nemusí zajímat, že naše koně opravdu mají větší spotřebu než sousedovic děti (se kterými se počítat bude, s hobby či hospodářskými zvířaty ne...).
No promiňte, ale tohle jsem pochopil malinko jinak.Že na to vodárenská společnost nemá "páky" je věc jiná.Ovšem ten nedostatek je tam opravdu tak kritický, že by si to toto opatření vyžadovalo.Kontrola je samozřejmě také něco jiného a dost dobře si jí nedovedu ani představit. I když jsme v čechách a stačí vypsat odměnu "práskačům".
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No promiňte, ale tohle jsem pochopil malinko jinak.Že na to vodárenská společnost nemá "páky" je věc jiná.Ovšem ten nedostatek je tam opravdu tak kritický, že by si to toto opatření vyžadovalo.Kontrola je samozřejmě také něco jiného a dost dobře si jí nedovedu ani představit. I když jsme v čechách a stačí vypsat odměnu "práskačům".
Tak nevím - text je možné buď pochopit, nebo nepochopit - třetí cestu neznám.
Tedy
- nejedná se o přídělový systém (dostaneš 100L vody a dost)
- nejedná se o ani o systém se stoupající cenou (tedy prvních 20L vody za... dalších 30L za... atd)
- jedná se o pouhopouhý apel a nevynutitelnou vyhlášku (jako když naše obec chtěla přijmout vyhlášku proti volnému pohybu koček, ale pak někomu došlo, že kočku na dvorku na vesnici fakt neudržíte)
Takže hovořit o "vodě na příděl" v kontextu výše uvedeného není ani hrubým zjednodušením, ale pouze a jenom nepochopením textu a vytvářením paniky.
A navíc...100L na osobu denně je 36,5 m3 ročně - což přesahuje normativ na obyvatele (který je 35m3) - takže to rozhodně není malé množství a pod vodou "na příděl" si představuju něco jiného, než apelovat na lidi, aby se vešli do průměru v ČR. My se doma (dva lidi, čtyři koně, další havěť, občasné sprchování koní či použití vapky) vejdeme do cca 80m3 (tedy 40m3/osoba).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
jbb
napsal(a):
Tak nevím - text je možné buď pochopit, nebo nepochopit - třetí cestu neznám.
Tedy
- nejedná se o přídělový systém (dostaneš 100L vody a dost)
- nejedná se o ani o systém se stoupající cenou (tedy prvních 20L vody za... dalších 30L za... atd)
- jedná se o pouhopouhý apel a nevynutitelnou vyhlášku (jako když naše obec chtěla přijmout vyhlášku proti volnému pohybu koček, ale pak někomu došlo, že kočku na dvorku na vesnici fakt neudržíte)
Takže hovořit o "vodě na příděl" v kontextu výše uvedeného není ani hrubým zjednodušením, ale pouze a jenom nepochopením textu a vytvářením paniky.
A navíc...100L na osobu denně je 36,5 m3 ročně - což přesahuje normativ na obyvatele (který je 35m3) - takže to rozhodně není malé množství a pod vodou "na příděl" si představuju něco jiného, než apelovat na lidi, aby se vešli do průměru v ČR. My se doma (dva lidi, čtyři koně, další havěť, občasné sprchování koní či použití vapky) vejdeme do cca 80m3 (tedy 40m3/osoba).
Ach jo. K různým výkladům textu by vám mohl hodně říct třeba právník.Ti s tím bojují každý den.
Ovšem mě osobně opravdu děsí jak lidé neumějí myslet ani pitomý týden dopředu.Nejde přeci o to jaká situace je tam tento týden, ale jaká bude dál.Chápete že pršet nemá ještě měsíc? Dovedete si představit jak tam nakonec postaví cisterny s vodou a kontrola 100 litrů na osobu může tím být precizní? Lidi dovedete si to vůbec představit? Nechci po vás aby jste si to připustili, ale jen představit? Nezlobte se na mě, ale už jen to že mají takové omezení je podle mě dostatečně alarmující a jestli ho někdo dodržuje je věc druhá.Nehodlám šířit polašné zprávy, ale na druhou stranu si dobře uvědomuji co může být dál.Jinak hele ten průměr mám z místního dětského tábora kde děláme takovou správu čističek a i úpravu vody včetně mechanického zabezpečení celého systému.Víte kolik tady vychází na jednu osobu spotřeba vody? 224 litrů za den.To by pro ně bylo sakra tristní těch sto litrů omezení.A další perla je, že i když je tu v místě přírodní koupaliště, tak si tu lidi napustí v klidu bazény před vchodem do chatek.Správcová už jedná s Prahou o zákazu napouštění bazénů v areálu.Smutné co když uvážím že jsou to učitelé kteří vychovávaji děti. A večer tu chlastají jak prasata. Dokonce jeden borec tu chodil budit děti a z toho to táhlo na dva metry.A zřejmě nablil za chatkou č3.To je zvěř co? A na diskuzích se budou tvářit jak andílci inteligentní.Dobytek to je velebnosti.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ach jo. K různým výkladům textu by vám mohl hodně říct třeba právník.Ti s tím bojují každý den.
Ovšem mě osobně opravdu děsí jak lidé neumějí myslet ani pitomý týden dopředu.Nejde přeci o to jaká situace je tam tento týden, ale jaká bude dál.Chápete že pršet nemá ještě měsíc? Dovedete si představit jak tam nakonec postaví cisterny s vodou a kontrola 100 litrů na osobu může tím být precizní? Lidi dovedete si to vůbec představit? Nechci po vás aby jste si to připustili, ale jen představit? Nezlobte se na mě, ale už jen to že mají takové omezení je podle mě dostatečně alarmující a jestli ho někdo dodržuje je věc druhá.Nehodlám šířit polašné zprávy, ale na druhou stranu si dobře uvědomuji co může být dál.Jinak hele ten průměr mám z místního dětského tábora kde děláme takovou správu čističek a i úpravu vody včetně mechanického zabezpečení celého systému.Víte kolik tady vychází na jednu osobu spotřeba vody? 224 litrů za den.To by pro ně bylo sakra tristní těch sto litrů omezení.A další perla je, že i když je tu v místě přírodní koupaliště, tak si tu lidi napustí v klidu bazény před vchodem do chatek.Správcová už jedná s Prahou o zákazu napouštění bazénů v areálu.Smutné co když uvážím že jsou to učitelé kteří vychovávaji děti. A večer tu chlastají jak prasata. Dokonce jeden borec tu chodil budit děti a z toho to táhlo na dva metry.A zřejmě nablil za chatkou č3.To je zvěř co? A na diskuzích se budou tvářit jak andílci inteligentní.Dobytek to je velebnosti.
promiňte, ale vůbec nechápu co zase melete... respektiove ano, přečtu to, ano chápu smysl vět, ale nechápu obsah v rámci reakce... je to jak ta vaše čína... aboslutně mimo cestu... vy ste normálně zcestník.
Proč napouštějí bazény místo koupaliště? Mno možná ze stejného dsůvodu jako proč já do většiny přírodních koupališť nemůžu, z přecitlivělosti. Jedno takové vykoupání, a sem rudá a plná pupínků, a to nemluvím o jiných partiích těla...
A pak už ste úplnej zcestník a začnete o chlastání, jo, nemilé, ale jaksi to nesouvisí vůbec s ničím, ani s vodou, ani s ničím, možná tak s jejich chováním, ale to lze vyřešit posláním kontroly... proč to neuděláte? Hmmm, asi pro to, že Čína to taky nedělá co?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
promiňte, ale vůbec nechápu co zase melete... respektiove ano, přečtu to, ano chápu smysl vět, ale nechápu obsah v rámci reakce... je to jak ta vaše čína... aboslutně mimo cestu... vy ste normálně zcestník.
Proč napouštějí bazény místo koupaliště? Mno možná ze stejného dsůvodu jako proč já do většiny přírodních koupališť nemůžu, z přecitlivělosti. Jedno takové vykoupání, a sem rudá a plná pupínků, a to nemluvím o jiných partiích těla...
A pak už ste úplnej zcestník a začnete o chlastání, jo, nemilé, ale jaksi to nesouvisí vůbec s ničím, ani s vodou, ani s ničím, možná tak s jejich chováním, ale to lze vyřešit posláním kontroly... proč to neuděláte? Hmmm, asi pro to, že Čína to taky nedělá co?
Bazén napouštět nemusí, protože koupaliště uvnitř areálu je pod kontrolou a odebírají se vzorky.A jestli není k pochopení proč tu píšu jak se chovají lidé v praxi a co pak povídají třeba i tady, noo to je mi líto když to nechápete.Ke kontrole z hygieny mám jen to, že se nahlásí několik dní předem a najde pár drobných pochybení.Za ty udělí malou pokutu v rámci provozních nákladů a jede se dál.Bohužel to je praxe lišící se od teorie.Chování učitelů má podle mě zásadní vliv i na tu vodu.Pokud jim jdou špatným příkladem a je jim jedno co děti vyvádí v koupelně se sprchou tak to i na tu vodu má vliv.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Hlavně všichni si uvědomte, že jsme na nemoderované diskuzi a tudíž bez jakéhokoli dozoru. Takže tady pokud neporušíte pravidla si můžete psát vlastně co chcete.A úplně mimo s tou vodou jistě nejsem.Téma se týká přeci deště a to pokud si pamatuji ještě byla voda, né?
Tak u nás pršelo asi před 3mesici a od té doby nic... Koním už nemáme ze studny co nabídnout, takže pijeme z obecni (5 koní) dost se prohneme :/ a tráva? Tak to vůbec nevedeme, půda je tak suchá, že nemůžeme bez vrtaku ani zatlouct sloupek... Senem krmíme celoročně, naštěstí máme dobré zdroje a zásoby.. pastvina vypadá jak Sahara, o druhé seči nemůže být řeč...seno musíme koním kropit jak se jim práší od huby... Sucho jsme zažili, ale toto...
Edit: jižní morava.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Naše pastviny ukazovat už nebudu protože se regulérně stydím.Nicota jednoduše.Tak stačí kouknout na náš rybník a je to asi bez komentáře.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vy mě fascinujete, nejvíce tím jak vás děsí že lidi nedokáží myslet ani pitomý týden dopředu. Jak myslíte dopředu vy? Že patálie vodu na kropení trávníku, protože u vás voda přece nedojde, ale uvedomujete si co může být dál. Tak se začněte modlit aby jste nedopadli jako mellow. Občas mám dost problém pochytit smysl vašeho psaného projevu, protože co příspěvek to jiný blaf .
Ano, myslet dopředu by měl každý z nás koňáků. Což ale neznamená "nebudu jezdit autem, protože mým neježděním přírodu vytrhnu". To jsou totiž takové ty saloní řeči...
Z mého pohledu to spíš znamená (aneb o některých z těchto věcí uvažuji já) například:
- zvětším pasenou výměru o 1,2,3,4... ha, abych snížil zatížení pastvin (musím počítat s tím, že budu pást jen jednou ročně a pak se mi pastvina neobnoví)
- rozšířím úložné prostory na seno tak, abych dokázal zavést hned po seči (kdy seno ještě je, respektive je za rozumnou cenu) a nemusel dozavážet třeba v lednu (kdy seno i v dobrých letech bývá ukrutně drahé a ve špatných nebude vůbec).
- rozšířím svoji techniku tak, abych si dokázal alespoň část sena udělat sám, případně alespoň manipulační techniku, abych dokázal bez pomoci zaskladnit kamión sena ze Slovenska
- zvážím management s odpadní vodou - například vodou ze střech bych mohl splachovat záchody, v krajní nouzi by to možná i zvířata byla schopná pít. Navíc pokud ušetřím vodu na záchody (každé spláchnutí je 5-10L, to je skoro tolik co krátká sprcha!), zbylo by mi z toho "přídělu" (když by něco takového bylo) více pitné vody.
- budu mít záložní plán když nebudu mít koně čím napojit (cisterna či IBCčko na přívěsu, povrchová voda někde v okolí, malé motorové čerpadlo) - jasně, tento plán asi nebude ve shodě se zákazem odběru povrchové vody, ale tak nenechám hajtry usušit, to raději riskovat pokutu, že?. Případně mám-li vlastní studnu, tuto obnovím a vyčistím, atd...
Takže ano, sucho je a to jak z praku. Situace je nepříjemná, ne však tragická. Svět a druhé nepředěláme, číňany už vůbec ne, sousedé si také kvůli nám nepřestanou napouštět své bazény.
Tedy to jediné, co udělat můžeme (a musíme!) je se připravit tak, aby nám naše menažerie netrpěla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Hele mě je to taky jedno co tu vy "blafete".Vymyslela jste snad něco lepšho? Víte že tak dopadneme všichni? Má tu být polopoušť z evropy.Je to jen otázka času a vědci to mají za hotovou věc.Takže moje chování vám možná připadá divné, ale to souvisí s tím jak to budu řešit já.Zmiznu pryč a už si to chystám.Právě proto abych to tu neodskákal stejně jako Vy.Nebudu tu čekat na saharu a pak bečet jak ovce.To je celé a zatím se pokusím odvrátit alespoň něco co jde.Prosim vás Vy jste taky nepochopila jak s námi v globálu souvisí ta čína a indie?Nebo alespoň tohle je vám jasné? Neptejte se mě co máte dělat, já to nevím co chcete dělat a čeho jste ochotná se vzdát..Rozumíme si? Nebo se Vám zdá divné, že připouštím možné alternativy a chystám si možná řešení? Tak si chytejte smysl psaného projevu jiných a akorát si hezky počtete.Já se s vámi rozloučím a mějte se fajn.Stejně už mě to nebaví se tu akorát dohadovat o blbostech.Můžete si už zase v klidu povídat o koních a doufejte že budete mít i příští rok o čem psát.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
To nebylo na vás Jbb.
Takže jestli to chápu dobře budete dál cákat a patlat vodu co ani není vaše a až dojde prásknete do bot tam kde je ješte čím plýtvat.? A ustajovatelku a její herky necháte tam protože oni se nemůžou jen tak zabalit a celý ten cirkus přesunout jinam. Jo a se mnou si nemůsite dělat starosti od vàs bych si stejně nenechala radit .

Marfis je mistr převleků, chvilku velký bratr, žoldák, Mesiáš a inspektor Kluzó...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Marfis je mistr převleků, chvilku velký bratr, žoldák, Mesiáš a inspektor Kluzó...
Pár lidí co už sem nepřispívají se tu vyskytuje soukromě a tak si pokecáme spíš o tom co se dnes děje u koní, co jsme udělali a co se nestihlo.Zkrátka pokec který je spíš o tom životě s koňmi než o značkách granulí, co jsou stejně ve výsledku asi prašť jako bouchni. Alespoň si s nimi můžu vyměnit fotky také a to se mi veřejně vůbec nechce. Vlastně jako to mají třeba na těch ovcích a kozách.Ovšem kozu kvůli tomu pořizovat nehodlám.
On dobře udržovaný bazén (teď myslím ošetřovaný pomocí správně dávkovaných přípravků bazénové chemie, ať už na bázi aktivního chloru nebo kyslíku) je v podstatě též příruční zásobárna vody, která se dá v nouzi nejvyšší použít i na pití, pro zvířata naprosto bez problémů, u lidí v nouzi proč ne, lepší než neupravená voda z blátivé louže (smůlu mají ti, co mají elektrolytickou úpravu slané vody nebo ti, co upravují výhradně mědí, ať už rozpouštěním elektrody nebo modrou skalicí - oblíbený kouzelný prášek, který udrží vodu křišťálově čistou , těžké kovy přece nejsou žádný problém, že , ach jo).
Pro ty, co naopak z "louží" pít chtějí, doporučuji pořídit do domácnosti vhodný filtr (třeba katadyn apod.), pak můžete k získání vody pitné použít v podstatě jakýkoliv přírodní zdroj.
V použití bazénové vody jako vody v domácnosti na mytí, splachování a praní - v tom už nevidím vůbec žádný problém. Takže možná nakonec sousedi s bazénem budou v případě nouze hodně ceněným artiklem.
Ony se ty domácí bazény napouštějí primárně na jaře (březen, duben), kdy obvykle žádné stavy nouze ohledně sucha hlášeny nejsou a pokud je to vodou z vodovodu, tak vodárny a dodavatelé vody naopak jásají. V průběhu léta už se jen dopouštějí menší objemy vody. Takže není třeba všechny majitele domácích bazénů mít za nesoudné nešetřiče.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
My tam v tom dětském táboře vodu upravujeme pomocí paralelních filtrů s aktivním uhlím a v konečné podobě se přidává chlorňan sodný.Vše plně automatické, akorát těch stykačů, tlakových spínačů, software který řídí celý proces a samozřejmě dalšího příslušenství.Vyžaduje to bohužel servis docela často.Pro asi dvě stovky lidí je to budova jako menší rodinný dům. Cena instalace odpovídá taky ceně menšího rodinného domu.Bohužel se nám ve vzorcích začíná objevovat mangan a železo nad normu.Vyčištění vrtu nepomohlo a tak bude třeba přidat další filtr do "kaskády".Podle firmy co nám řeší chemickou čast by to mělo stačit.S bazény asi záleží na tom kdo to vlastní.Můj nedaleký spoluobčan na vsi to vypustil letos asi už po třetí.Podle mě pokud bude nedostatek vody, tak první co se stane bude že vyletí cena za m3.Tudíž lidi movití zase tolik šetřit nebudou na úkor těch obyčejných.Jsme v kapitalismu přece a trh na nedostatek reaguje cenou.To bude i u vody.
"Tudíž lidi movití zase tolik šetřit nebudou na úkor těch obyčejných."
Nu, to je přeci normální, a bylo to normální i v socialismu, akorát tehdy byly bohaté jiné profese (třeba zelinář). Ovšem, než se tu zase objeví nějaké nářky na ubohé žížnící obyčejné lidi, tak prosím zkusme chvíli počítat:
Čtyřčlenná rodina se spotřebou 170m3 ročně, to je cca 0,5m3 denně, dnešní cena 25Kč voda + 25 Kč stočné... Takže i při ČTYŘNÁSOBNÉM vzrůstu ceny by takováto rodina zaplatila o 50Kč denně více, což je přesně polovina krabičky cigaret, nebo jedno kafe na benzínce. Takže zase nic tak hrozného.
A mimochodem, když si vezmeme systém na využití dešťovky na WC, tak jednotka bez čerpadla je za 20000Kč - tudíž v současných cenách potřebujete spláchnout 10L 40.000x, aby se cena vrátila - to je návratnost šest let, pokud zanedbáme proud co to sežere a nutné úpravy a opravy... Tudíž cena za m3 by musela být mnohem vyšší, aby se tyhle věci nějak rentovaly...
Je to jednak o penězích a jednak o smysluplných možnostech tyto technologie instalovat.
Např. třeba Praha - Jižní město? Tam to vyloženě vidím...
Už tady kdysi nějaká zelená dáma lobbovala za suché záchody v panelácích, jak je to super a ekologické právě proto, že to šetří tu pitnou vodu No, asi ne...
Implementace využití dešťovky či recyklace šedé vody z domácností ve stávajících městských zástavbách je úplně mimo - technologicky nemožné, nikdo to nezaplatí. Tam zbývá cesta jediná - podporovat vznik dalších zdrojů vody pro výrobu vody pitné (a zase - v podstatě jen výstavbou nových nádrží a přehrad).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Dešťovka je podle mě nápad dobrý, ale zase když jí my budeme zadržovat, nebude potom zase chybět v přírodě? Uvažujme že to bude dělat celá evropa, čína, indie, USA.Oni taky budou "na suchu".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
to záleží na velikosti záchytné plochy.
No právě.Ta by musela být pořádná aby se zachytilo dost pro každého třeba jen jako užitková voda.Ovšem co zaleje lesy a pole?Někde jsem četl, že pokud by se měla spodní voda vrátit k normálu, tak by muselo nyní přijít sedum let silně nadprůměrných co se týče srážek a to i pochopitelně sněhu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No právě.Ta by musela být pořádná aby se zachytilo dost pro každého třeba jen jako užitková voda.Ovšem co zaleje lesy a pole?Někde jsem četl, že pokud by se měla spodní voda vrátit k normálu, tak by muselo nyní přijít sedum let silně nadprůměrných co se týče srážek a to i pochopitelně sněhu.
ono by stačilo nedržet nádrže na 100% ale vypouštět a držet třeba na 70...
saola
napsal(a):
On dobře udržovaný bazén (teď myslím ošetřovaný pomocí správně dávkovaných přípravků bazénové chemie, ať už na bázi aktivního chloru nebo kyslíku) je v podstatě též příruční zásobárna vody, která se dá v nouzi nejvyšší použít i na pití, pro zvířata naprosto bez problémů, u lidí v nouzi proč ne, lepší než neupravená voda z blátivé louže (smůlu mají ti, co mají elektrolytickou úpravu slané vody nebo ti, co upravují výhradně mědí, ať už rozpouštěním elektrody nebo modrou skalicí - oblíbený kouzelný prášek, který udrží vodu křišťálově čistou , těžké kovy přece nejsou žádný problém, že , ach jo).
Pro ty, co naopak z "louží" pít chtějí, doporučuji pořídit do domácnosti vhodný filtr (třeba katadyn apod.), pak můžete k získání vody pitné použít v podstatě jakýkoliv přírodní zdroj.
V použití bazénové vody jako vody v domácnosti na mytí, splachování a praní - v tom už nevidím vůbec žádný problém. Takže možná nakonec sousedi s bazénem budou v případě nouze hodně ceněným artiklem.
Ony se ty domácí bazény napouštějí primárně na jaře (březen, duben), kdy obvykle žádné stavy nouze ohledně sucha hlášeny nejsou a pokud je to vodou z vodovodu, tak vodárny a dodavatelé vody naopak jásají. V průběhu léta už se jen dopouštějí menší objemy vody. Takže není třeba všechny majitele domácích bazénů mít za nesoudné nešetřiče.
Bazén máme, velký, zapuštěný, koupili jsme ho s domem. Ekologického nebo ekonomického na něm není vůbec nic. I s krycí plachtou se musí poměrně často dopouštět kvůli oparu vody. Nepila bych z toho, protože vím, co všechno do toho sypeme, aby ta voda byla křišťálová.
Domácí bazén ekologicky není a vodu nešetří z žádného uhlu pohledu. Což si ale ne každý přizná, zvlášť pokud ho koupání v tom baví.
Tak raději přehodnoťte i konzumaci pitné vody, do té se během úpravy taky sype a leje kdeco, jen to prostě nevidíte
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
I když teď na to koukám a bazén by nemusel být tak marný nápad.
https://youtu.be/bTbLUakZSqM.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
I když teď na to koukám a bazén by nemusel být tak marný nápad.
https://youtu.be/bTbLUakZSqM.
neco takoveho udelala kdysi kobyla, spolujezdkyni. Normalne se s ni vyvalela v rece.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
marion108
napsal(a):
neco takoveho udelala kdysi kobyla, spolujezdkyni. Normalne se s ni vyvalela v rece.
Oni umí překvapit.Valášek je taky zvyklý se válet klidně kde ho napadne.Možná by s jezdcem byl schopný i někde usnout.
akscha
napsal(a):
Bazén máme, velký, zapuštěný, koupili jsme ho s domem. Ekologického nebo ekonomického na něm není vůbec nic. I s krycí plachtou se musí poměrně často dopouštět kvůli oparu vody. Nepila bych z toho, protože vím, co všechno do toho sypeme, aby ta voda byla křišťálová.
Domácí bazén ekologicky není a vodu nešetří z žádného uhlu pohledu. Což si ale ne každý přizná, zvlášť pokud ho koupání v tom baví.
ano, provoz bazénu je tak nějak danajskej dar. Také máme zapuštěný bazén. Naštěstí do něj můžeme lýt vodu užitkovou, za kterou neplatíme nic, jen za čerpadlo.
Co do toho sypete? Chlor a Ph? Chlor je těkavý, ten rychle vyprchá, kor těchto vedrech, stačí nechat vodu odstát. Ph ve vodě jen vodu tvoří neutrální, aby nebyla ani kyselá ani zásaditá... opět v té vodě nakonec vyprchá. Že bazén není ekologický nikdo nepopírá.
Náš bazén je 5 let mimo provoz, takže totální bahňák, kačák, jen z poloviny naplněnej... museli jsme koupit jak nové bazénové čerpadlo, tak filtrační nádrž, která byla prasklá...
Nicméně, letos jsme také konečně vyčistili, doplnili a celkově zvelebili jezírko. Taktéž bylo doteď totálním bahňákem s hrmadou řas na hladině. Teď je nádherně čiré, jen s mírným kalem na dně. A hle, usídlily se ta tři skokani zelení, ve vodě jsem viděla plavat i nějaké čolky, a chodí nám tam pít dvě kuny, jedna obrovská liška, zajíc a dokonce přilétlo i Káně lesní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Bazény nebazény.Všechno souvisí se vším a koukejte co vlastně pijeme?
https://m.vtm.zive.cz/pijeme-umelou-hmotu-ceska-pitna-voda-je-plna-plastovych-mikrovlaken/a-194674.
lenacia
napsal(a):
ano, provoz bazénu je tak nějak danajskej dar. Také máme zapuštěný bazén. Naštěstí do něj můžeme lýt vodu užitkovou, za kterou neplatíme nic, jen za čerpadlo.
Co do toho sypete? Chlor a Ph? Chlor je těkavý, ten rychle vyprchá, kor těchto vedrech, stačí nechat vodu odstát. Ph ve vodě jen vodu tvoří neutrální, aby nebyla ani kyselá ani zásaditá... opět v té vodě nakonec vyprchá. Že bazén není ekologický nikdo nepopírá.
Náš bazén je 5 let mimo provoz, takže totální bahňák, kačák, jen z poloviny naplněnej... museli jsme koupit jak nové bazénové čerpadlo, tak filtrační nádrž, která byla prasklá...
Nicméně, letos jsme také konečně vyčistili, doplnili a celkově zvelebili jezírko. Taktéž bylo doteď totálním bahňákem s hrmadou řas na hladině. Teď je nádherně čiré, jen s mírným kalem na dně. A hle, usídlily se ta tři skokani zelení, ve vodě jsem viděla plavat i nějaké čolky, a chodí nám tam pít dvě kuny, jedna obrovská liška, zajíc a dokonce přilétlo i Káně lesní.
To je parádní! Taky jsem o tom přemýšlela, ale nakonec se bála, že i bez ryb by tam časem bylo bláto a znicilo filtraci. Vy tedy máte filtraci připojenou a prubezne to cistite?
Co se týká chemikálií - no, to je pravda, asi moc hystercim. Každopádně třeba ten chlor sice je tekavy a vyprchá, ale právě proto se do bazénu doplňuje v takovém množství, aby voda byla +- nasycena. Proto je z vody na koupališti cítit pořád a ne jen někdy :) krome chloru a úpravy Ph jsme tam ještě na jare postupně nasypali kompletní paletu bazénové chemie - shock, rozjasnovac, odvlockovac atd. Ani přesně nevím co to chemicky bylo, o bazén se stará přítel. Co mě na tom vadí je, že to tam člověk sype dost od oka. V upravne vody nebo ve veřejném bazénu mají standardní postupy a normy, my tam prostě hodíme půl kyble... No prostě nemám ten bazén ráda :).
akscha
napsal(a):
To je parádní! Taky jsem o tom přemýšlela, ale nakonec se bála, že i bez ryb by tam časem bylo bláto a znicilo filtraci. Vy tedy máte filtraci připojenou a prubezne to cistite?
Co se týká chemikálií - no, to je pravda, asi moc hystercim. Každopádně třeba ten chlor sice je tekavy a vyprchá, ale právě proto se do bazénu doplňuje v takovém množství, aby voda byla +- nasycena. Proto je z vody na koupališti cítit pořád a ne jen někdy :) krome chloru a úpravy Ph jsme tam ještě na jare postupně nasypali kompletní paletu bazénové chemie - shock, rozjasnovac, odvlockovac atd. Ani přesně nevím co to chemicky bylo, o bazén se stará přítel. Co mě na tom vadí je, že to tam člověk sype dost od oka. V upravne vody nebo ve veřejném bazénu mají standardní postupy a normy, my tam prostě hodíme půl kyble... No prostě nemám ten bazén ráda :).
Žádnou filtraci nemáme, j n jednou za čas hodíme dolů ponorku a odkalíme.
20 minut trhání trávy v severozápadní části zahrady ve stínu baráčku, abych jí udělala radost napěchovaným košem travičky co nám roste ve stínu domu... Pastvu mají nulovou, se divím že se z koní nestaly antilopy.
A ona to slupla za pět minut.