Jak rychle jde naučit přítele začátečníka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.8.2018 17:12
akscha

XXX.XXX.112.233

Ahoj,

má drahá polovička včera vyslovila přání, že bych se ráda svezla na koni. ("bych se na tebe někdy přijel podívat... bych si to zkusil …. bychom spolu občas mohli jít jezdit"). Je šikovný sportovec, leč panelákové dítě, co loni poprvé vidělo živou krávu a hluboké city chová jen ke svým autům a motorkám. Jsem v šoku. A přemýšlím, jak to navléct a kolik to bude stát úsilí a času.

Nepotřebuju ho učit jezdit. Stačilo by mi, kdyby dokázal odjet za druhým koněm kroko/klusovou vyjížďku, koni moc nepřekážet a neublížit si. Ale nemám vůbec představu, jak dlouho to může trvat, než zvládne krok, klus... Má někdo zkušenost? Mlhavě si vybavuju postup při regulerním výcviku, ale to není ten případ. Nám stačí vození se jako na živém trenažéru :) Je mi jasné, že klíčový prvek bude kůň. Ten, který připadá v úvahu, je moc fajn, ale trochu tlačivý a pažravý, takže je potřeba občas pobídnout a hlídat kolem lákavé zeleně.

Budu vděčná za jakékoliv zkušenosti ohledně "tréninku" i vybavení (anglické sedlo/western? - k dispozici je obojí).

1.8.2018 17:50
kapička

XXX.XXX.64.44

Záleží na koni, jak je hodný. Já jsem schopná díky neuvěřitelně charekternímu koni vzít na krokovku, s tím, že jdu pěšky, ale koně nevedu, člověka vlastně hned. Dospělého.
Vyjížďka, jakože i já bych jela na koni, těžko říct, záleží na člověku. Klidného, pohybově nadaného člověka bych si troufla vzít ven možná i 2. "lekci". Na krokovku. Ale fakt je to díky tomu, že mám k dispozici naprosto spolehlivého koně, který, když veze nejezdce, vydýchá neuvěřitelné situace a bubáky, navíc je schopný poslechnout mě místo člověka na zádech. Jenže takový kůň je asi opravdu výjimka.

Na táborech vím, že je standard 6. lekce vyjížďka krok, lehce klus, ale zase jsou to koně, kteří jsou zvyklí jezdit ve vláčku, jsou klidní a že jim někdo drncá na zádech a občas rycne v hubě, je nerozhodí.

Takže opravdu záleží na koni, kterého máte k dispozici.

1.8.2018 18:18
helas

XXX.XXX.2.9

No... viděla jsem docela hodně chlapů nováčků u koní, kteří - tedy ti, kteří jsou vysportovaní - s tím neměli absolutně žádný problém, prostě neřešili a seděli. Nejednou si v průběhu své premiérové vyjíždky vyžádali klus i cval. Chlapi to mají obecně jednodušší, líp se udrží a navíc si to nekomplikují strachem. Fakt neříkám, že všichni, ale ti šikovní jo.
Napřed to chce vyzkoušet někde na vhodném místě, jak sedí, jak se ke koni chová a co na to kůň.

Dala bych mu westernové sedlo a dbala, aby neměl prasáckou ruku. ;-).

1.8.2018 20:53
Svatava

XXX.XXX.138.91

akscha napsal(a):
Ahoj,

má drahá polovička včera vyslovila přání, že bych se ráda svezla na koni. ("bych se na tebe někdy přijel podívat... bych si to zkusil …. bychom spolu občas mohli jít jezdit"). Je šikovný sportovec, leč panelákové dítě, co loni poprvé vidělo živou krávu a hluboké city chová jen ke svým autům a motorkám. Jsem v šoku. A přemýšlím, jak to navléct a kolik to bude stát úsilí a času.

Nepotřebuju ho učit jezdit. Stačilo by mi, kdyby dokázal odjet za druhým koněm kroko/klusovou vyjížďku, koni moc nepřekážet a neublížit si. Ale nemám vůbec představu, jak dlouho to může trvat, než zvládne krok, klus... Má někdo zkušenost? Mlhavě si vybavuju postup při regulerním výcviku, ale to není ten případ. Nám stačí vození se jako na živém trenažéru :) Je mi jasné, že klíčový prvek bude kůň. Ten, který připadá v úvahu, je moc fajn, ale trochu tlačivý a pažravý, takže je potřeba občas pobídnout a hlídat kolem lákavé zeleně.

Budu vděčná za jakékoliv zkušenosti ohledně "tréninku" i vybavení (anglické sedlo/western? - k dispozici je obojí).

Učili se u nás kdysi herci, kteří pak (obvykle v různých pohádkách) měli za pár dní před kamerou předrncat v klusu/cvalu. U takových rychlokvašek je základ klidná ruka, nejlépe položená na krk (za sebe bych koni ani nedávala udidlo, protože zatažení za hubu se začátečník nevyhne), zvládnout stehenní sed a lehký klus, což se jakž-takž dá naučit za dvě tři lekce na lonži.
Pak byi schopní jízdy v terénu (tedy s koněm, co s jezdcem neudělá krok stranou).

1.8.2018 22:06
akscha

XXX.XXX.26.89

Díky a potěšily jste mě! Při dobré konstelace to evidentně jde rychle :)

Vidím to, že bych ho 1 - 2x vzala na krokovku (kone chodí ven i pod začátečníky) a pokud by ho to bavilo, "donutila" bych ho na lonz. No a pak by se videlo. Celkově myslím, že by mohl být ok. Dělal silové i vytrvalostní sporty a taky má, jako bývalý instruktor aerobiku, i nějaký smysl pro rytmus.

1.8.2018 23:41
kapička

XXX.XXX.54.64

Tak jestli máte spolehlivé koně, tak paráda. Ale stejně bych asi nejdřív aspoň na pár minut zkusila jízdárnu, kvůli tomu "jak se to řídí".

Co tak vím, tak herci, alespoň zahraniční, mívají rychlokurz o 10 lekcích, aby se naučili tak nějak na koni sedět ve všech chodech. Ale zase, herecký kůň je trošku jiný než normální kůň a scény se trénují.

2.8.2018 14:51
Naďa3

XXX.XXX.71.251

Na Equichannelu byl kdysi článek (nebo odkaz na článek na blogu v diskuzi), kde někdo popisoval, jak asi za týden naučil základy ježdění asi padesátiletého pána. Pamatuju si, že to bylo ve westernovém sedle, pán byl sportovec, stejně byl celý rozlámaný, ale byl pak schopný jet na hodném koni na vyjížďku ve všech chodech.
Zkoušela jsem to najít, ale už je to dávno...

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.8.2018 01:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

S laskou vzpominam na sveho prvniho kone ktery mi poslusne pod uplnym zacatecnikem odtapkal nekolik terenu, absolutne bez pripravy jezdce (meho ex pritele). Jakmils mate nezakerneho trpeliveho kone, mate vetsi cast vybojovanou

4.8.2018 20:31
jesie

XXX.XXX.35.227

akscha napsal(a):
Ahoj,

Takhle to podobně bylo u nás. Přítel vyslovil přání, že když jezdím, rád by to zkusil.

No takhle...je to už 1,5 roku. Občas jezdí, pořídil si koně, ale prostě není to srdcovka.
Krokové vyjíždky eventuálně jdou, ale klus prostě nevysedí ani po této době. O cvalu ani nemluvím. A to má k ruce trenéra, velmi kvalitního a stejně se nemůže od základů hnout.

Obávám se, že k ježdění na koníčkovi je potřeba víc než jen sedět a pevně se držet.
Sedlo má westernové.

4.8.2018 21:15
koně

XXX.XXX.174.63

akscha napsal(a):
Ahoj,

Základem je kůň, který vám vašeho přítele vyveze, aby se mu to zalíbilo
Ideál je, když by ten pod nejezdcem poslouchal vás, na hlas a tím byl korigovatelný vámi, z druhého koně.Další je výběr trasy, abyste šli někudy, kde to koně nebude pudit k nějakým nepravostem, které by nejezdce rozhodily.
Jinak bych přítele párkrát nechala chodit v kroku uzavřeném prostoru na koni, který půjde spolehlivě dopředu, aby se přítel naučil drobet vnímat pohyb a nepřekážet.Nekomplikovala bych výuku pobídky.Tlaky, váhu atd. zjednodušila bych na nohou přitlač, případně drobet potáhni za otěž(e) Samozřejmě předpokládám, že kůň bude odolný, aby nějaký nepatřičný tah či tlak bral s rezervou.Pokud ho ježdění chytne, následně vše dopilujete
Klus může taky zkusit, ale spíš pro případ, aby věděl, co čekat a nelekl se, kdyby mu oř náhodou zakopl
Zpočátku ne dlouho a fakt krok, vše přizpůsobit podle nálady a stavu spolunejezdce
Sedlo, asi lepší western.Lépe rozkládá váhu, nevyžaduje štábní kulturu sedu, jako anglie.Začátečník pak má lepší pocit s nataženýma nohama dopředu a z "držadla" hrušky před sebou

4.8.2018 21:39
jesie

XXX.XXX.35.227

koně napsal(a):
Základem je kůň, který vám vašeho přítele vyveze, aby se mu to zalíbilo
Ideál je, když by ten pod nejezdcem poslouchal vás, na hlas a tím byl korigovatelný vámi, z druhého koně.Další je výběr trasy, abyste šli někudy, kde to koně nebude pudit k nějakým nepravostem, které by nejezdce rozhodily.
Jinak bych přítele párkrát nechala chodit v kroku uzavřeném prostoru na koni, který půjde spolehlivě dopředu, aby se přítel naučil drobet vnímat pohyb a nepřekážet.Nekomplikovala bych výuku pobídky.Tlaky, váhu atd. zjednodušila bych na nohou přitlač, případně drobet potáhni za otěž(e) Samozřejmě předpokládám, že kůň bude odolný, aby nějaký nepatřičný tah či tlak bral s rezervou.Pokud ho ježdění chytne, následně vše dopilujete
Klus může taky zkusit, ale spíš pro případ, aby věděl, co čekat a nelekl se, kdyby mu oř náhodou zakopl
Zpočátku ne dlouho a fakt krok, vše přizpůsobit podle nálady a stavu spolunejezdce
Sedlo, asi lepší western.Lépe rozkládá váhu, nevyžaduje štábní kulturu sedu, jako anglie.Začátečník pak má lepší pocit s nataženýma nohama dopředu a z "držadla" hrušky před sebou

...můžu se jen zeptat ?

Napadlo někdy někoho, jak to vnímá kůň? Jednak jezdce nejezdce, který mu hopsá na zádech a dá mu docela záhul, plus šmrdlání v hubě, které nemá moc smyslu?

Další z věcí, co mě fakt pobavila...westernové sedlo rovná se nemusím mít sed a s nohama dopředu, držadlo z hrušky... :D...na takové vědomosti se chodí kam?
Pokud vím, tak westernoví jezdci (zejména v zahraničí) mají mnohem lepší sed než angličtí jezdci a umí mnohem lépe pracovat s rovnováhou

Neregistrovaný uživatel

4.8.2018 22:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

U mě by musela přítelkyně projevit úplně jiný zápal do koní, než jen "chci se svézt".To by jela, ale ne na koni.

4.8.2018 22:48
akscha

XXX.XXX.242.102

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
U mě by musela přítelkyně projevit úplně jiný zápal do koní, než jen "chci se svézt".To by jela, ale ne na koni.

Já jsem asi v úplně jiné situaci. Nemám potřebu svou polovičku nutit kydat, ošetřovat a vubec stát se konakem. To už nedělám ani já... S přibývajícím věkem a ubývající časem jsem si za ježdění začala jednoduse platit a v závislosti na staji si buď kone před ježděním připravím nebo občas ani to ne (to si sice přijdu zvláštně, ale co už). Jezdila jsme mnoho let v drezurnich stájich, pak pauza a po přestěhování jsem se začala "vozit" ve staji, kde kone chodi i pod nejezdce. No a moje vyprávění z ježdění byl impuls pro mou polovičku, že by si to taky zkusil. Podmínky jsou ideální, kone klidní a právě zvyklí i na herce zmiňované vyse :)
No a co se týká pocitu kone - jezdila jsem ve více stájich, ale vracím se jen do těch, kde jsou kone spokojeni a v pohodě. Nestarám se o ně, ale rada vidím, že někdo jiný to s láskou dělá. A myslím, že neambiciozn nejezdec, který sice občas koní drcne do zad, ale jinak po něm nechce žádné "otravnosti" typu přinutí, ohnuti nebo aktivní zad, pro toho koně zas takové zlo neni. Samozřejmě pokud je to s mírou a prostridano normálním ježděním, vybehem atd.

Neregistrovaný uživatel

4.8.2018 23:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

akscha napsal(a):
Já jsem asi v úplně jiné situaci. Nemám potřebu svou polovičku nutit kydat, ošetřovat a vubec stát se konakem. To už nedělám ani já... S přibývajícím věkem a ubývající časem jsem si za ježdění začala jednoduse platit a v závislosti na staji si buď kone před ježděním připravím nebo občas ani to ne (to si sice přijdu zvláštně, ale co už). Jezdila jsme mnoho let v drezurnich stájich, pak pauza a po přestěhování jsem se začala "vozit" ve staji, kde kone chodi i pod nejezdce. No a moje vyprávění z ježdění byl impuls pro mou polovičku, že by si to taky zkusil. Podmínky jsou ideální, kone klidní a právě zvyklí i na herce zmiňované vyse :)
No a co se týká pocitu kone - jezdila jsem ve více stájich, ale vracím se jen do těch, kde jsou kone spokojeni a v pohodě. Nestarám se o ně, ale rada vidím, že někdo jiný to s láskou dělá. A myslím, že neambiciozn nejezdec, který sice občas koní drcne do zad, ale jinak po něm nechce žádné "otravnosti" typu přinutí, ohnuti nebo aktivní zad, pro toho koně zas takové zlo neni. Samozřejmě pokud je to s mírou a prostridano normálním ježděním, vybehem atd.

Já jenom spíš jestli vůbec někdy koně před tím přítel viděl.. Filmy se nepočítají.

4.8.2018 23:04
kapička

XXX.XXX.53.120

Ono westernové sedlo je pro nejezdce vážně lepší než anglické... Viděla jsem to na vlastní oči mockrát.
V anglickém se nemá nejezdce čeho chytit, musí mít nohy tak nějak ve správné pozici, nemůže sedět úplně zhrouceně a když je problém, v anglii se chytá za hubu ve westernu za hruška. Ve westernu se může rozkydnout jak v křesle, nohy má prostě dole na neřěší, kde je třmen.
Srovnávat sedy profi jezdců (mimochodem westernoví koně jsou chodama někde úplně jinde než teplokrevníci) když se tu řeší nejezdce na vyjížďce a to jak mu ten zážitek zpříjemnit, je hodně mimo.

4.8.2018 23:13
akscha

XXX.XXX.242.102

Já jenom spíš jestli vůbec někdy koně před tím přítel viděl.. Filmy se nepočítají.

No, neviděl :D i živou krávu viděl poprvé zblízka až se mnou cca ve 35 letech. Ale jako dítě asi rok choval křečka :D maličko škodlibe se na to těším.
Ale abych mu nekrivdila, hrozně se teď mění. Koupili jsme dům a on, panelákové dítě, je úplně nadšený že zahrady, kterou původně vubec nechtel. Začal si ošetřovat broskev, do skleníku mi nasadil rajcata a málem tomu všemu zpívá ukolebavku na dobrou noc. Takže když chtěl zkusit kone, bránit mu v tom nebudu a uvidíme.

4.8.2018 23:45
child.beat

XXX.XXX.236.48

No ja se dostal ke konim az v 38 do te doby jsem hral fotbal a jezdil motoristicke sporty. Na jedne dovolene jsem natrefil na jezdeni na koni. Bylo to komercni a pan z toho nedelal vedu. Takze jen naprosto problizne popsal jak to zataci jak se to zastavuje :) jak se radi rychlosti a jelo se :D Kun me protahl stromy, preskocil semnou potok sam lital po louce. Vse jsem docela ustal. A to jedina moje zkusenost byla pardubicka v tv. Mimochodem od tama jsem vedel ze kdyz se rozbehne jsou zvednuti nad konem a myslim ze i proto jsem nespadl kdyz semnou letel po te louce :)

Ciste nahodou jsem pak narazil na jednoho stareho konaka takze jsem dostal teoretickou prupravu o teznicich a o tom ze cele ovladani kone je o zmenach teziste a vubec o rovnovaze. Pak jsem mel asi 4 lekce kde jsem se ucil zastavovat, pobidnou do kroku a ovladat kone bez otezi. Pak jsme sli na steheni sed klus, cval asi 2x. Bohuzel pan je na opacne strane republiky takze ted chodim jezdit k soukromnikum 3x vyjizdka a i kdyz jsem mel relativne temperametniho kone tak nebyl problem. Jo jasne jeste to neumim a povazuji se za zacatecnika ale z druhe strany i kdyz si kun trosku zakrepci tak jsem to zatim zvladl stejne tak klus, cval.

Pro me je zasadni problem ze kdyz se ptam a ja jsem zvykly se ptat tak kazdy mi rika neco jineho jeden spicky od kone druhy ke koni a tak bych mohl pokracovat :D a td... Stejne tak prenaseni vahy pri zastavovani prechodu do klusu a td... :) jsem nekdy lehce zmateny zatim se drzim toho co mi povedel o konich ten stary konak.

Jinak ja z kone ani rychlosti strach nemam. Nejsem zvykly myslet coby kdyby, a nemam strach kdyz ten konik zacne trosku blbnout. Pady me urcite cekaji :) Ale dolamany jsem byl uz mnohokrat :) tak o co jde :) Jedine co nechci nejak pokazit toho kone tim ze delam neco co nemam a o cem nevim ze to se to takto nema.

Neregistrovaný uživatel

4.8.2018 23:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

akscha napsal(a):
No, neviděl :D i živou krávu viděl poprvé zblízka až se mnou cca ve 35 letech. Ale jako dítě asi rok choval křečka :D maličko škodlibe se na to těším.
Ale abych mu nekrivdila, hrozně se teď mění. Koupili jsme dům a on, panelákové dítě, je úplně nadšený že zahrady, kterou původně vubec nechtel. Začal si ošetřovat broskev, do skleníku mi nasadil rajcata a málem tomu všemu zpívá ukolebavku na dobrou noc. Takže když chtěl zkusit kone, bránit mu v tom nebudu a uvidíme.

Tak Váňa už dosluhuje a co Vy víte.. Mě taky bylo nabídnuto pojeď se podívat na koně kamarádky..Volně přeloženo to asi mělo znamenat na kamarádku a že by jsme to mohli dát dohromady s ní.Zkráceně místo přítelkyně mám koby a valacha. I tak končí návštěva u koní.

5.8.2018 08:06
koně

XXX.XXX.174.63

jesie napsal(a):
...můžu se jen zeptat ?

Napadlo někdy někoho, jak to vnímá kůň? Jednak jezdce nejezdce, který mu hopsá na zádech a dá mu docela záhul, plus šmrdlání v hubě, které nemá moc smyslu?

Další z věcí, co mě fakt pobavila...westernové sedlo rovná se nemusím mít sed a s nohama dopředu, držadlo z hrušky... :D...na takové vědomosti se chodí kam?
Pokud vím, tak westernoví jezdci (zejména v zahraničí) mají mnohem lepší sed než angličtí jezdci a umí mnohem lépe pracovat s rovnováhou

Když dám pod nejezdce, normálně přiježděného a vychovaného koně, který tomu člověku konstitučně odpovídá, nevidím problém.
Kůň je pořád kůň a jestli mu občas někdo kvrdne do zad, případně tedy od huby není důvod, aby se hroutil a rozsypával.Prostě má na ten den den drobet těžší"práci" než když přijde jeho navyklý, vyježděný člověk.Třeba.
Vy jste se neučila jezdit ? Případně, když jste slezla a už v životě nenasedla, protože z vašeho projevu samozřejmě měl citovou újmu
Nikde nebyla řeč o westernových jezdcích, ale o westernovém sedle.A viděla jste někdy sedět začátečníka? Učila jste někdy jezdit nejezdce, vy osobně? Předpokládám že ne, protože pak by vám nepřišlo divné, že si lépe připadají ve westernu
Zadavatelka chce svézt přítele a ráda by, aby u koní zůstal, aby se mu to zalíbilo.Tak držím palce

5.8.2018 18:49
Svatava

XXX.XXX.138.91

jesie napsal(a):
...můžu se jen zeptat ?

Ne, to určitě nikdy nikoho nenapadlo:D Sorry, nešlo mi to nenapsat;)

U nás ve stáji jsme dělali v tomto směru celkem rozsáhlou analýzu a vyšlo z ní, že mimo koní, kteří pro začátečníky vhodní vůbec nejsou (kvůli stupni přiježdění, velké citlivosti na podněty/pobídky nebo proto, že se v minulosti naučili nespolupracovat a snadno by se k tomu vrátili znovu), jsou koně pod začátečníky, pokud pod ně chodí sem tam, v podstatě dost spokojení - vyvalí se dopředu dolů a kráčí svým přirozeným tempem, nikdo po nich nechce přilnutí, kontakt, práci hřbetem, kmih, ohnutí, nedej boha shromáždění. Za to odpustí nějaký to hrknutí do hřbetu (spíš to pak sníží jejich ochotu přejít do vyššího chodu/ruchu) nebo zatažení za hubu (samozřejmě se o šmrdlání jednat nesmí).
Koním zjevně podstatně méně vadí začátečník, co se tam klátí jak pytel a tak jim občas hrkne do hřbetu, než někdo, kdo má ztuhlý sed, čapne je za hubu, zkrátí krk či dokonce protahuje udidlo pravá levá (jako jasně že tak se jezdit nemá, ale kdo se byl někdy kouknout třeba na závodech mi asi dá za pravdu, že to není žádná exotika), jelikož to první tolerují, ve druhém případě jeví snahu se ho zbavit. Tedy alespoň naši koně, kteří na to nejsou zvyklí.

Neregistrovaný uživatel

5.8.2018 18:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.204

Tak Váňa už dosluhuje a co Vy víte.. Mě taky bylo nabídnuto pojeď se podívat na koně kamarádky..Volně přeloženo to asi mělo znamenat na kamarádku a že by jsme to mohli dát dohromady s ní.Zkráceně místo přítelkyně mám koby a valacha. I tak končí návštěva u koní.

to mi hrozně připomíná moje návštěvy u kamarádů hadařů... normálně se už bojim si s někym psát nebo tam nedejbože jet

Neregistrovaný uživatel

5.8.2018 20:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

to mi hrozně připomíná moje návštěvy u kamarádů hadařů... normálně se už bojim si s někym psát nebo tam nedejbože jet

Noo mě to vyhnalo až sem na faunu.Jediná kamarádka je schopná trvale zůstat přáteli, ale zase nesnáší bohužel koně. Tak jí "vylepšuju" děti místo koně Mě to hrozně vyhovuje takhle volně.Byli jsme i na procházce vykoupat kobču spolu, ale je to marný.Bohužel koby nebude mít další dodavatelku mrkve a jiných dobrot.

6.8.2018 07:53
Grandina

XXX.XXX.67.155

Hmm...to jsem tak jela s přítelem, tehdy úplným nejezdcem hned na poprvé do terénu...Krokovka...pohodička..
koně nelekaví, nečekala jsem potíže. Projížděli jsme pod kopečkem, který téměř vždy cváláme, koně to tam milují, ale vědí, že se čeká na pobídku.
Tady opatrně, tento kopeček rádi cváláme! Cože? Že tady většinou cváláme...Coo?Já tě neslyším, vydrž, dojedu tě, mlask mlask " Ježíš...ty vole drž se! CO mám dělaaaat? Teď už se jen snaž udržet, než na kopci zastaví! Nutno podotknout, že já na kopci zničená jak jsem se snažila hřebce zastavit, ten nasratý...a panáček vysmátý a nadšený jak to bylo boží a jestli to pojedeme ještě.

6.8.2018 09:13
koně

XXX.XXX.174.63

Grandina napsal(a):
Hmm...to jsem tak jela s přítelem, tehdy úplným nejezdcem hned na poprvé do terénu...Krokovka...pohodička..
koně nelekaví, nečekala jsem potíže. Projížděli jsme pod kopečkem, který téměř vždy cváláme, koně to tam milují, ale vědí, že se čeká na pobídku.
Tady opatrně, tento kopeček rádi cváláme! Cože? Že tady většinou cváláme...Coo?Já tě neslyším, vydrž, dojedu tě, mlask mlask " Ježíš...ty vole drž se! CO mám dělaaaat? Teď už se jen snaž udržet, než na kopci zastaví! Nutno podotknout, že já na kopci zničená jak jsem se snažila hřebce zastavit, ten nasratý...a panáček vysmátý a nadšený jak to bylo boží a jestli to pojedeme ještě.

To je, jak zmiňuji výše, ten výběr trasy

Přidejte reakci

Přidat smajlík