Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.8.2018 21:45
Nadymoja

XXX.XXX.37.130

Dobrý deň, potrebujem poradiť, objednala som šrotovanu kukuricu 50kg( kúpila som koňa v zlom stave a potrebujem aby nabral) koľko kg, môže kôň na deň tejto kukurice? Ďakujem za odpoveď.

3.8.2018 22:00
sisi58

XXX.XXX.191.1

Než ji zkrmíte (pro 1 koně) žlukne vám.50 kg je velké množství.

3.8.2018 22:19
Nadymoja

XXX.XXX.37.130

Máme viac koni presnejšie 7, máme aj iné zvieratá, ako kozy, sliepky, takže s tým problém není. Potrebujem vedieť len že aké množstvo.

4.8.2018 07:21
jesie

XXX.XXX.35.227

Můžete se dostat až na dávku 2x denně 500g...ale je to individuální. Nelze říct z Vašeho popisu kolik zrovna Vašemu koníkovi. Navíc na takovou dávku to chci navyšovat postupně alespon 14dní.

Jinak souhlas, šrotovaná kukuřice i při množství 7 koní vám žlukne.

4.8.2018 07:22
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nadymoja napsal(a):
Máme viac koni presnejšie 7, máme aj iné zvieratá, ako kozy, sliepky, takže s tým problém není. Potrebujem vedieť len že aké množstvo.

Já jsem dávala hubenému plňasovi půl litru. Ale kůň si musí zvyknout, ne že mu do KD fláknete půl fánku kukuřice ze dne na den.
Jinak, jestli mohu doporučit, místo té kukuřice, zkuste dát stolní olej, např. řepkový. Doporučuji, u nás funguje. Nezatěžuje koníkovo zažívání tolik, jako kukuřice a opravdu po něm koně naberou.Mám kobylu/muchařku, která mi v létě dost hubne, právě z nervů kvůli hmyzu. A jí olej moc pomohl. Ona je totiž kukuřice navíc "sladká" a hmyz pak na kobču víc létal, což bylo, jak uznáte, kontraproduktivní. Začala jsem 1 polévkovou lžící a pokračovala k 5 lžícím, postupně.
Ale je to váš koník a i vaše rozhodnutí.

4.8.2018 11:24
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Dala bych spíš tuk a bíkovinu. Když budete mít podvyživeného člověka a dáte mu maso a tuk, tak vám přibere, po lízátkách (kukuřici) taky přibere, ale je rozdíl, co přibere.

Přidejte reakci

Přidat smajlík