Ahoj, chtěla bych se poradit o uzdečce a udidle pro mou kobču.
Mám tedka na ní mexický nánosník s klasickým shihlem.
Dneska jsem zjistila že ji uzdečka začíná dřít na nose a celkově ji nesedí.
Proto žádám jaká uzdečka s udidlem bude nejlepší jestli máte nějakou osvědčenou.
Kobylka je na jízdárně dopřenější živější, ale zas ji nechci dávat ostré udidlo, protože je citlivá na hubu (tedka používám klasický jednou lomený stihlo 18 mm).
Předem děkuju za doporučení (omluvte za chyby).
sisi58
napsal(a):
To je nějaká uzdečka 2 v 1? Máte s tím zkušenost? Je to pro koně lepší, než klasická uzdečka s nánosníkem?
Zuzi, to je tato: https://www.horseware.com/product/rambo-micklem-original-competition-bridle/
Ano, já s ní mám nejlepší zkušenosti, hned jí máš nasazenou, kobyla je o poznání spokojenější, nikde netlačí, perfektně sedí, s tím jsem se ještě u jiné uzdečky nesetkala. Můžeš ji mít jak na ježdění na udidle tak i bezudidla - brala jsem si tuto, ne tu multi - tam je rozdíl více méně jen v tom, že na nánosníku máš ještě kroužek a může sloužit jako obnosek, ale ta na závody povolené není (vím, že v tvém případě je to jedno, ale pro ostatní).
polárka.15
napsal(a):
Zuzi, to je tato: https://www.horseware.com/product/rambo-micklem-original-competition-bridle/
Ano, já s ní mám nejlepší zkušenosti, hned jí máš nasazenou, kobyla je o poznání spokojenější, nikde netlačí, perfektně sedí, s tím jsem se ještě u jiné uzdečky nesetkala. Můžeš ji mít jak na ježdění na udidle tak i bezudidla - brala jsem si tuto, ne tu multi - tam je rozdíl více méně jen v tom, že na nánosníku máš ještě kroužek a může sloužit jako obnosek, ale ta na závody povolené není (vím, že v tvém případě je to jedno, ale pro ostatní).
Díky moc.
No na kobylu už bych ji nesázela. Dávám jen to nejnutnější, je celá dodřená na obličeji, každý řemínek navíc může být nepříjemný. Jen mě zajímal ten systém a zda je to funkční nebo zase nějaká vyfikundace.
sisi58
napsal(a):
Díky moc.
No na kobylu už bych ji nesázela. Dávám jen to nejnutnější, je celá dodřená na obličeji, každý řemínek navíc může být nepříjemný. Jen mě zajímal ten systém a zda je to funkční nebo zase nějaká vyfikundace.
Já měl na kobylu vždy měkký věci, mexičáka, anglický, švédský nánosník, teď toto a změna je opravdu dost vidět.