Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.8.2018 09:59
Evelinamp

XXX.XXX.164.84

Máte někdo zkušenosti s opakujícími se abscesy v kopytě? Jsem už z toho na švestku, máme koníka, který je má neustále dokola, sotva se jeden provalí, má další...koník je na boso, už jsem řešili s kovářem kování - myslíte, že to pomůže? Máme volat veta s rtg? Může být příčina někde uvnitř kopyta? Je na pastevku, k vodě mají cestu zpevněnou šotolinou, takže nějaký ten kámen našlápnout může, ale žádný z ostatních koní to nemá...díky za vaše zkušenosti.

10.8.2018 10:36
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Poradila bych se s kovářem - JINÝM, pokud je má tak časté, tak je chyba v kopytě - největší pravděpodobnost fyziologický nepoměr mezi kopytní škárou a kopytním pouzdrem - tj špatné strouhání. Nebránila bych se ani RTG kopyt a zvolila opravdu někoho, kdo bude o kopyta správně pečovat.

A ještě, když se provalí abces, jaká je péče z Vaší strany?

10.8.2018 11:16
Evelinamp

XXX.XXX.164.84

Než se provalí, tak box a zapařováky a po provalení pokud možno co nejvíc vyčistit a vydezinfikovat. Pokud se provalí spodem, tak co nejdéle udržovat kanálek otevřený, pokud patkou nebo korunkou tak jen to čištění. Asi by možná už nebyla od věci atb...

10.8.2018 11:20
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Víc než nějaká ATB opravdu zkušeného kováře, jelikož t s největší pravděpodobností ten, co je tam nyní, dělá blbě.

10.8.2018 11:32
Evelinamp

XXX.XXX.164.84

Jsem z toho trochu zoufalá, protože najít kvalitního kováře je nad lidské síly...už jsme jich vyzkoušeli dost, a tenhle mi přišel nejlepší. A jak říkám, jiní koně ten problém neměli. Zkusím ještě ten rtg.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.8.2018 13:08

Udělejte RTG. Měli jsme podobný problém a RTG odhalilo, že koni chybí polovina kopytní kosti.
Věděli jsme, že je po schvácení. Metabolický problém. Nikdo na něm nejezdil jen výběh a procházky v botičkách.

10.8.2018 13:44
Evelinamp

XXX.XXX.164.84

Vet je objednaný, rtg bude příští týden.

10.8.2018 17:21
sisi58

XXX.XXX.191.1

Evelinamp napsal(a):
Vet je objednaný, rtg bude příští týden.

Ještě napište, odkud jste, určitě vám tu někdo poradí kvalitního kováře.

13.8.2018 14:35
Evelinamp

XXX.XXX.164.84

Jsme z nejzápadnějšího cípu republiky - Ašsko. Po dnešní návštěvě rtg je jasno - následek schvácení je mírně zrotovaná kopytní kost a tím pádem tlak a následně abscesy. Vše by se mělo upravit správným vystrouháním a nakováním.

13.8.2018 15:55

Evelinamp napsal(a):
Jsme z nejzápadnějšího cípu republiky - Ašsko. Po dnešní návštěvě rtg je jasno - následek schvácení je mírně zrotovaná kopytní kost a tím pádem tlak a následně abscesy. Vše by se mělo upravit správným vystrouháním a nakováním.

Prima, že jste vyfotili, posunete se. Držím palce na výběr kováře, v regionu neznám nikoho..

Přidejte reakci

Přidat smajlík