Uživatel s deaktivovaným účtem

Místní zemědělec nabízel "slámu" po sklizení soji. Nikde jsem o tom však nenašla žádnou zmínku. Upřímně jsem si nebyla na rostlinu sáhnout, jak tvrdé stvoly jsou a jestli to vůbec krmitelné je.
Nemáte někdo zkušenost, nebo neslyšeli jste o tom? Používá se ke krmení v "nezasilážovaném" stavu? Dokážu si představit, že to skrměj třeba kravám, protože ty sežerou skoro všechno. Ale vážně o tom nic nevím, tak třeba bude někdo ze zkušenějších zemědělců vědět víc...?
(naštěstí seno mám, ale tak kdyby v seníku bylo něco zkrmitelného navíc - ne jako znouzectnost a riskantně, ale normálně krmitelného / prospěšného - nezlobila bych se )
Předem děkuji za odpověď.

Zeptejte se místního zemědělce, zda použil před sklizní desikanty- chemikálie, po níž rostlina seschne i s plevelem a při sklizni jde lépe semeno z lusku...

Nojo, to mě vůbec nenapadlo, že by se to používalo i na soju Díky za postřeh!
Zatím je to tedy na stojáka a je tam plevel normálně zelený. Předpokládám, že letos nic na schnutí čehokoli není potřeba, ale rozumím, že to jsou běžné postupy. Bohužel. (lepší, když o tom člověk netuší ).
Je to malinký zemědělec, má toho asi 1,5 ha, tak snad ne. Ale zeptám se.

Tak to asi ne, to by se mu neoplatilo... soja určo bude nadýmavá, tak opatrně, chutnat jim ty klacíky asi budou, jednou zaměstnavatel dovezl vojtěšku- uschlé černé klacky, koně to žrali plnou hubou...

Právě já si říkám, že když se soja používá jako doplněk stravy pro nabírání, že by i "tělo rostliny" mohlo pořád obsahovat prospěšné látky. Ale nic o tom nevím ani jsem na netu nic nenašla, tak proto se ptám, jestli někdo neví víc...

https://www.feedipedia.org/node/19916
krmitelný a kvalitní.
Mala som kobylu na sójovej slame, nechcela som, aby sa žrebila na pilinách a inú nezohnali, bola na nej potom pol roka a no problem.
Tepelne neošetrená sója obsahuje antinitričné látky, no v tej slame po semenách nebolo ani vidu, ani slychu, kobyla z nej maximálne vyždibávala podsev, je tvrdá.

Díky holky. Tak já se s ním zkusím domluvit. Třeba to klapne

Záležitost je vyřešena.
Už je posekáno, byla jsem se podívat, a opravdu se jedná spíš o klacky, semtam list, takže to není nic, co bych potřebovala pro svoje zvířata. Tak alespoň už jsem zase moudřejší :)
Každopádně děkuji za příspěvky.