Uživatel s deaktivovaným účtem

Nabídl dodavatel taky tabulku složení, kolik čeho to obsahuje?

Já si totiž myslím, že na vlně "nemáte seno-máme prima náhradu" se poveze leckdo a leccos.
ann123
napsal(a):
Spis to ani kupovat nebudu ale jsem radši kdyz vím.
Zadejte si do vyhledávače Google heslo řepkový šrot. Zjistíte, zda je to bílkovinné nebo sacharidové krmivo během pár vteřin. Pochybuji, že to někdo z uživatelů krmí koním. Že to není krmná směs, ale šrotovaná surovina, je patrné už z názvu. Myslím, že žofré měla na mysli nutriční údaje, když psala kolik čeho.

Terven
napsal(a):
Zadejte si do vyhledávače Google heslo řepkový šrot. Zjistíte, zda je to bílkovinné nebo sacharidové krmivo během pár vteřin. Pochybuji, že to někdo z uživatelů krmí koním. Že to není krmná směs, ale šrotovaná surovina, je patrné už z názvu. Myslím, že žofré měla na mysli nutriční údaje, když psala kolik čeho.
Přesně, složení.
Kdo dotěď neřešil, čím se jeho mazlík živ a nač mu příroda udělala trávicí zařízení/ bílkoviny, tuky, sacharidy, rychlé cukry, stravitelná a nestravitelná vláknina/-tak by se základy naučit měl.Jinak hrozí, že vyhází peníze v lepším, poškodí mazlíkovi zdraví v horším. Dodavatel občas nabídne cokoli, jeho břicho bolest nebude, neví nebo nedbá.Češi Čechům, národ sobě.
http://krmeni-koni.cz/clanky/.
Ide aj o to, aký šrot.
Extrahovaný ? Alebo iba mleté zrno ? Výlisky ?
Na repkové semená vo výžive koní som narazila pred pár dňami, kedy som hľadala nejaké info o IR a zvýšených hladinách železa u takýchto koní, kedy som sa dočítala, že kvôli vyššiemu obsahu železa by sa toto nemalo takýmto koňom skrmovať. Tak isto majú vysoký obsah síry.
Čo sa zloženia týka, tak by ma zaujímal obsah erukovej kyseliny a glykozinolátov - či sa jedná o 00 varietu (teda že enobsahuje ani jedno, ani druhé), od toho totiž závisí dávkovanie.
Kedysi bola repka zložkou zmesky pre kone, boli to ale celé semená, pomer k ostatným komponentom neviem, len viem, že sme to kŕmili, že tam bola a že kone boli okej.
Kľúčové slová sú "rape seed meal" a "canola meal".
Horsana
napsal(a):
Ide aj o to, aký šrot.
Extrahovaný ? Alebo iba mleté zrno ? Výlisky ?
Na repkové semená vo výžive koní som narazila pred pár dňami, kedy som hľadala nejaké info o IR a zvýšených hladinách železa u takýchto koní, kedy som sa dočítala, že kvôli vyššiemu obsahu železa by sa toto nemalo takýmto koňom skrmovať. Tak isto majú vysoký obsah síry.
Čo sa zloženia týka, tak by ma zaujímal obsah erukovej kyseliny a glykozinolátov - či sa jedná o 00 varietu (teda že enobsahuje ani jedno, ani druhé), od toho totiž závisí dávkovanie.
Kedysi bola repka zložkou zmesky pre kone, boli to ale celé semená, pomer k ostatným komponentom neviem, len viem, že sme to kŕmili, že tam bola a že kone boli okej.
Kľúčové slová sú "rape seed meal" a "canola meal".
nejsem si na stoprocentně jistá ale řekla bych že to je extrahované.
Skúste zistiť čistotu, či je to 00, alebo aspoň nejak= percentá.
Taký šrot môže slúžiť ako proteínový prídavok, cca 10 % z celkovej KD, ale to závisí od čistoty najmä, superčistý tých 10 %, s ohľadom na erukovú kyselinu a antinutričné látky menej.
Ako, iste, nie je to sója, ani to nefunguje ako rezky, ale nemyslím, že je to vo výžive koní nejaké zlo.
Len by to chcelo potom KD dobalansovať - minerály a možno ten proteín, podľa ostatných zložiek a to už je vec, čo z hlavy človek neurobí.
A tiež je otázka, čo s masívnym chemickým ošetrením repky, aké rezíduá...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71
Omlouvám se jestli jsem to někde přehlédl, ale kolik gramů bílkovin tedy připadá na kilogram váhy u koní? K čemu mi pak je že vím kolik určitá surovina obsahuje stravitelných bílkovin? Je mi jasné, že se zvyšující se zátěží bude potřeba k pokrytí víc bílkovin, ale kolik je tedy "základ" z kterého vycházet?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Horsana
napsal(a):
https://ker.com/equinews/equine-protein-requirements/.
To je pesně to co jsem hledal.I ty jednotlivé aminokyseliny jsou tu rozebrány.Děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Můžu ještě poprosit o radu? Dnes mi výživářka co k nám jezdí k určitým koním řekla, že mrkve pro koně tak optimálně do 5 kilo na den? Jinak prý nadměrně zatěžuje játra.To se tak asi vejdem, ale někdy je to i víc.Omlovám se za OT předem, ale mě docela vyplašila.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Tak nějak jsem to taky pochopil. Díky, já bych neměl klid.