Řepkový šrot v krmení?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.8.2018 14:42
ann123

XXX.XXX.6.141

zdravím, můj dodavatel krmení mi nabídl zbrusu novou nabídku, řepkový šrot, může se to podávat koni do krmení? mohlo by to fungovat podobne jako řepné řízky? děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.8.2018 14:47

Nabídl dodavatel taky tabulku složení, kolik čeho to obsahuje?

22.8.2018 16:51
Terven

XXX.XXX.160.10

Něco lze vygůglit...s řepnými řízky to bude mít společné leda to, že obojí začíná na "řep.."
Koni bych to asi nekrmila.

22.8.2018 17:32

Já si totiž myslím, že na vlně "nemáte seno-máme prima náhradu" se poveze leckdo a leccos.

22.8.2018 17:54
ann123

XXX.XXX.57.207

Nejde o nedostatek sena mi mame všeho dost i krmeni dobrý, jen se ptám zda je to fakt krmitelne ci ne a zda to je bilkovinne ci sacharidove krmivo, hold nevim co to je tak se nejdriv ptam nez to koupim protoze jako kazdy prodavajici si to bude vychvalovat az ke hvězdám ze ano

22.8.2018 17:55
ann123

XXX.XXX.57.207

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nabídl dodavatel taky tabulku složení, kolik čeho to obsahuje?

Neni to žádná směs je to obycejne surovinne krmivo.

22.8.2018 17:55
ann123

XXX.XXX.57.207

Spis to ani kupovat nebudu ale jsem radši kdyz vím.

22.8.2018 19:29
Terven

XXX.XXX.110.151

ann123 napsal(a):
Spis to ani kupovat nebudu ale jsem radši kdyz vím.

Zadejte si do vyhledávače Google heslo řepkový šrot. Zjistíte, zda je to bílkovinné nebo sacharidové krmivo během pár vteřin. Pochybuji, že to někdo z uživatelů krmí koním. Že to není krmná směs, ale šrotovaná surovina, je patrné už z názvu. Myslím, že žofré měla na mysli nutriční údaje, když psala kolik čeho.

22.8.2018 19:51

Terven napsal(a):
Zadejte si do vyhledávače Google heslo řepkový šrot. Zjistíte, zda je to bílkovinné nebo sacharidové krmivo během pár vteřin. Pochybuji, že to někdo z uživatelů krmí koním. Že to není krmná směs, ale šrotovaná surovina, je patrné už z názvu. Myslím, že žofré měla na mysli nutriční údaje, když psala kolik čeho.

Přesně, složení.
Kdo dotěď neřešil, čím se jeho mazlík živ a nač mu příroda udělala trávicí zařízení/ bílkoviny, tuky, sacharidy, rychlé cukry, stravitelná a nestravitelná vláknina/-tak by se základy naučit měl.Jinak hrozí, že vyhází peníze v lepším, poškodí mazlíkovi zdraví v horším. Dodavatel občas nabídne cokoli, jeho břicho bolest nebude, neví nebo nedbá.Češi Čechům, národ soběsmajlík.
http://krmeni-koni.cz/clanky/.

22.8.2018 20:38
Horsana

XXX.XXX.40.140

Ide aj o to, aký šrot.
Extrahovaný ? Alebo iba mleté zrno ? Výlisky ?

Na repkové semená vo výžive koní som narazila pred pár dňami, kedy som hľadala nejaké info o IR a zvýšených hladinách železa u takýchto koní, kedy som sa dočítala, že kvôli vyššiemu obsahu železa by sa toto nemalo takýmto koňom skrmovať. Tak isto majú vysoký obsah síry.

Čo sa zloženia týka, tak by ma zaujímal obsah erukovej kyseliny a glykozinolátov - či sa jedná o 00 varietu (teda že enobsahuje ani jedno, ani druhé), od toho totiž závisí dávkovanie.

Kedysi bola repka zložkou zmesky pre kone, boli to ale celé semená, pomer k ostatným komponentom neviem, len viem, že sme to kŕmili, že tam bola a že kone boli okej.

Kľúčové slová sú "rape seed meal" a "canola meal".

23.8.2018 08:20
ann123

XXX.XXX.83.97

Horsana napsal(a):
Ide aj o to, aký šrot.
Extrahovaný ? Alebo iba mleté zrno ? Výlisky ?

Na repkové semená vo výžive koní som narazila pred pár dňami, kedy som hľadala nejaké info o IR a zvýšených hladinách železa u takýchto koní, kedy som sa dočítala, že kvôli vyššiemu obsahu železa by sa toto nemalo takýmto koňom skrmovať. Tak isto majú vysoký obsah síry.

Čo sa zloženia týka, tak by ma zaujímal obsah erukovej kyseliny a glykozinolátov - či sa jedná o 00 varietu (teda že enobsahuje ani jedno, ani druhé), od toho totiž závisí dávkovanie.

Kedysi bola repka zložkou zmesky pre kone, boli to ale celé semená, pomer k ostatným komponentom neviem, len viem, že sme to kŕmili, že tam bola a že kone boli okej.

Kľúčové slová sú "rape seed meal" a "canola meal".

nejsem si na stoprocentně jistá ale řekla bych že to je extrahované.

23.8.2018 12:32
Horsana

XXX.XXX.40.140

Skúste zistiť čistotu, či je to 00, alebo aspoň nejak= percentá.

Taký šrot môže slúžiť ako proteínový prídavok, cca 10 % z celkovej KD, ale to závisí od čistoty najmä, superčistý tých 10 %, s ohľadom na erukovú kyselinu a antinutričné látky menej.

Ako, iste, nie je to sója, ani to nefunguje ako rezky, ale nemyslím, že je to vo výžive koní nejaké zlo.
Len by to chcelo potom KD dobalansovať - minerály a možno ten proteín, podľa ostatných zložiek a to už je vec, čo z hlavy človek neurobí.

A tiež je otázka, čo s masívnym chemickým ošetrením repky, aké rezíduá...

Neregistrovaný uživatel

23.8.2018 16:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71

Omlouvám se jestli jsem to někde přehlédl, ale kolik gramů bílkovin tedy připadá na kilogram váhy u koní? K čemu mi pak je že vím kolik určitá surovina obsahuje stravitelných bílkovin? Je mi jasné, že se zvyšující se zátěží bude potřeba k pokrytí víc bílkovin, ale kolik je tedy "základ" z kterého vycházet?

Neregistrovaný uživatel

23.8.2018 19:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Horsana napsal(a):
https://ker.com/equinews/equine-protein-requirements/.

To je pesně to co jsem hledal.I ty jednotlivé aminokyseliny jsou tu rozebrány.Děkuji.smajlík

24.8.2018 07:24
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Řepkový šrot je z řepky ne z řepy :).

Neregistrovaný uživatel

24.8.2018 22:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Můžu ještě poprosit o radu? Dnes mi výživářka co k nám jezdí k určitým koním řekla, že mrkve pro koně tak optimálně do 5 kilo na den? Jinak prý nadměrně zatěžuje játra.To se tak asi vejdem, ale někdy je to i víc.Omlovám se za OT předem, ale mě docela vyplašila.

24.8.2018 23:37
Horsana

XXX.XXX.40.140

1 kg na 100 kg živej hmotnosti, toho sa držím aj ja.

Neregistrovaný uživatel

24.8.2018 23:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak nějak jsem to taky pochopil.smajlík Díky, já bych neměl klid.

Přidejte reakci

Přidat smajlík