Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.8.2018 12:52
Věrka123

XXX.XXX.233.191

Dobrý den
Čím by jste doporučili malovat koně?
Napadli nás tempery ale přijde mi to docela škodlivý nemůže z toho koním něco být?
Děkuju

24.8.2018 13:06
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Dětské tempery by měly být skutečně OK, pokud jsou určeny pro malé děti, u kterých hrozí riziko požití, musejí být barvy nezávadné. Nezávadné by měly být i prstové barvy. A jistotou by měly být barvy na tělo či obličej.
Děcka z tábora pokreslily koně dokonce nějakými fosforeskujícími barvami (snad italskými, už teď nevím) v rámci táborové hry. Koně neměli problém. Muchaře samozřejmě nepomalovali.

24.8.2018 13:31
lenacia

XXX.XXX.173.31

Věrka123 napsal(a):
Dobrý den
Napadli nás tempery ale přijde mi to docela škodlivý nemůže z toho koním něco být?
Děkuju

já na malování používala tyhlety tužkové na obličej
https://cz5.staticac.cz/foto/compressor/2/a/2a7ce4cd4bea46285167e5422939fba5.jpg

jen musím upozornit že všechny tyhle barvy se docela těžko mejou dolů, v zimě mi tedy chodila kobyla po výběhu cca 3 měsíce s modrým kruhem okolo oka :D, ale nic jiného se nestalo, žádný zdravotní problém, vůbec nic, jsou opravdu nezávadné.

Neregistrovaný uživatel

24.8.2018 17:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Já za malování po zdech ve druhé třídě dostal poznámku a doma "po hubě". A to jsme čmárali po zdi u starého domu k demolici.Stejně jsem dostal "po hubě" se slovy že od toho je papír a tabule.Co to ty děti dnes učíte? Jak se ostatní díváte na takové "nápady" jako je malování po koních.Nebo třeba až vám zmaluje někdo z nich auto? Žádný flame, ale jen co si o tom myslíte?

24.8.2018 17:23
Věrka123

XXX.XXX.233.191

Vždy se najde člověk který komentuje to na co se ho nikdo neptal...

Neregistrovaný uživatel

24.8.2018 17:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Věrka123 napsal(a):
Vždy se najde člověk který komentuje to na co se ho nikdo neptal...

Váš názor je mi jasný, ale co ostatní? Nedávno se kvůli tomu strhla hrozná mela tuším na FB a tak mě to zajímá co lidé tady? Většinová společnost to drtivě zamítla.Jaký vzorek lidí je tedy zde? Vy jste jasná a Lenacie taky.Další?

24.8.2018 17:47
marion108

XXX.XXX.72.163

Mame doma anatomii kone, ve ktere jsou jednotlive soustavy namalovany na kone a nafoceny. Vypada to velmi dobre. Mozna je to udelane v pc, ale ten efekt

Neregistrovaný uživatel

24.8.2018 18:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Hlavně prosím bez osobní antipatie.Jako by to psal někdo jiný a ne já, jo? Berte prosím také v potaz i výchovný potenciál takového počínání.A přemýšlejte i o dalších možných důsledcch takového "počínání".

24.8.2018 18:29
lenacia

XXX.XXX.211.203

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hlavně prosím bez osobní antipatie.Jako by to psal někdo jiný a ne já, jo? Berte prosím také v potaz i výchovný potenciál takového počínání.A přemýšlejte i o dalších možných důsledcch takového "počínání".

promiň, ale co tomá společného s nějakým výchovným potenciálem?
Na Primafestu byl jiný problém, a to ten že to komentovali lidé, kteří koně viděli sotva na obrázku, a většina koňáků naopak vysvětlovala, že tohle koníkovy opravdu nemělo šanci nijak ublížit...
A jestliže něčí děcko poté, co mohlo nakreslit kytičku na poníka, začne čmárat na baráky a psy a na jiná zvířata, tak to nebude kvůli kreslení na poník, ale kvůli aboslutní neschopnosti člověka vychovat dítě...

Neregistrovaný uživatel

24.8.2018 18:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

lenacia napsal(a):
promiň, ale co tomá společného s nějakým výchovným potenciálem?
Na Primafestu byl jiný problém, a to ten že to komentovali lidé, kteří koně viděli sotva na obrázku, a většina koňáků naopak vysvětlovala, že tohle koníkovy opravdu nemělo šanci nijak ublížit...
A jestliže něčí děcko poté, co mohlo nakreslit kytičku na poníka, začne čmárat na baráky a psy a na jiná zvířata, tak to nebude kvůli kreslení na poník, ale kvůli aboslutní neschopnosti člověka vychovat dítě...

Ano chápu to, ale dítě jedná podle určitého vzoru.Pokud mu budu vštěpovat určité chování, bude ho napodobovat.Ve většině případů tedy.Vím že to koni nemohlo ublížit, ale je to živá bytost a na tu se přece malovat nemá..Pro zábavu dětí tam ten poník musel stát na slunci..Není to jednoduše zbytečné? Došel jim papír? Neznevažuje to živého tvora v očích těch dětí? Kůň musí vydržet? Koukej jak teď vypadá?A víš koňáci jsou koňáci.To je jiný živočišný druh. Obyčejní lidé se tam právě rozčilovali kvůli tomu co to vůbec je za nápad.

Neregistrovaný uživatel

24.8.2018 18:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

A tady je jasně vidět, že tomu poníkovi moc příjemně nebylo.Čmárali mu naprosto všude i kolem očí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.8.2018 19:32

A tady je jasně vidět, že tomu poníkovi moc příjemně nebylo.Čmárali mu naprosto všude i kolem očí.

Podľa čoho súdiš, že mu je to jasne nepríjemné? Poníkovi, ktorý stojí bez ohlávky uprosted detí, s možnosťou kedykolvek odísť. Na fotke má uši vpred, žiadne uhýbanie. Koň v strese vyzerá trochu ináč.

Neregistrovaný uživatel

24.8.2018 19:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Podľa čoho súdiš, že mu je to jasne nepríjemné? Poníkovi, ktorý stojí bez ohlávky uprosted detí, s možnosťou kedykolvek odísť. Na fotke má uši vpred, žiadne uhýbanie. Koň v strese vyzerá trochu ináč.

Ve stresu asi ne, ale barborko člověk taky neprojevuje sres každý stejným způsobem.Poník je evidentně na děti zvyklý, ale to neznamená že mu to je příjemné.Kolikrát jsem viděl mojí koby jít na jízdárnu a nevypadala že by byla ve stresu s majitelkou.Spíš práve tak odevzdaně se tvářila.Než jsem přišel já a poznal na ní, že jí to pěkně "sere" celá jízdárna.

24.8.2018 20:12
Aner

XXX.XXX.49.86

marion108 napsal(a):
Mame doma anatomii kone, ve ktere jsou jednotlive soustavy namalovany na kone a nafoceny. Vypada to velmi dobre. Mozna je to udelane v pc, ale ten efekt

Taky mám takovou knížku. A nazorneji by to neudělali. Nakresli na kone kostru jak je, a můžou kone pak nafotit i v pohybu a vše je krásně vidět

24.8.2018 20:40
Moyda

XXX.XXX.74.8

Ve stresu asi ne, ale barborko člověk taky neprojevuje sres každý stejným způsobem.Poník je evidentně na děti zvyklý, ale to neznamená že mu to je příjemné.Kolikrát jsem viděl mojí koby jít na jízdárnu a nevypadala že by byla ve stresu s majitelkou.Spíš práve tak odevzdaně se tvářila.Než jsem přišel já a poznal na ní, že jí to pěkně "sere" celá jízdárna.

Možná je tomu ponclovi příjemné že ho děti otlapkávají. Znám kobylku a ta by za nima ještě lezla aby ji muchlali.

24.8.2018 20:58

Ani jeden z nás tam nebol, takže tvrdiť, že bol úplne v pohode, alebo naopak úplne v strese sa nedá. Každopádne, keby ho deti natoľko otravovali, mal možnosť odísť, nič ho tam nedržalo. Nedramatizovala by som.

24.8.2018 21:18
kapička

XXX.XXX.5.211

Ve stáji to póňové milují. Mají pod nosem seno, děti je otlapkávaj a nikdo po nich nic nechce. Ráj pro poníky, kteří mají rádi dětskou společnost.
A já moc nevidí rozdíl v tom, když si děti na oslavě tématicky zmalují poníka na indiána, a v zapletání hřívy a ocasu. To taky není pro koně přirozené a dělá se to běžně.

24.8.2018 21:21

..tak v rámci canisterapie se v klidu položí pes na balící papír a děti ho obkreslují, ale že by se nechali na psa čmárat to nikdy...nějak mi uniká smysl kreslení na koně, ale třeba to má cosi do sebe já nevím, vidím to poprvé - tedy na té fotce poník pokreslený dětmi v rámci jakési akce...

24.8.2018 21:23

Věrka123 napsal(a):
Dobrý den
Děkuju

..a můžu se zeptat co to má za smysl anebo cíl pomalovat živého koně?...opravdu by mně to zajímalo...např, v rámci canisterapie se pes v klidu položí na velkou plochu balícího papíru a děti ho obkreslí a pak si ho domalují když pes odejde...ale to s tím koněm - tedy nevím...

24.8.2018 21:33

No a představ si, že já když koně čistím, tak mu taky zajíždím úplně všude, i okolo očí. Hrůza, co ze mně ještě jednou bude.

Neregistrovaný uživatel

24.8.2018 21:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ani jeden z nás tam nebol, takže tvrdiť, že bol úplne v pohode, alebo naopak úplne v strese sa nedá. Každopádne, keby ho deti natoľko otravovali, mal možnosť odísť, nič ho tam nedržalo. Nedramatizovala by som.

Jak byli u nás ty western závody, tak dvě osoby se účastnili přímo té akce.Tak jsem slyšel celé jak to probíhalo.Ovšem jednoduše je to zbytečné tohle dělat.Nikomu to nijak nepomůže a poníka mohli třeba nechtěně dloubnout do oka.Hodí hlavičkou a je to zbytečné neštěstí.Kašleme na to.Můj názor je takový jaký je a váš je jiný. Ovšem i pořadatel uznal že to byla hloupost a dotyčné slečny okamžitě propustil.smajlík

Neregistrovaný uživatel

24.8.2018 21:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

..tak v rámci canisterapie se v klidu položí pes na balící papír a děti ho obkreslují, ale že by se nechali na psa čmárat to nikdy...nějak mi uniká smysl kreslení na koně, ale třeba to má cosi do sebe já nevím, vidím to poprvé - tedy na té fotce poník pokreslený dětmi v rámci jakési akce...

Právě ten smysl mi uniká..Proč? Co to má těm dětem dát krom rizika že příště počmárají bůh ví co a bůh ví koho? Z našeho DDM jenom vím, že po malování "nohama" vlezli do chatiček jaksi s neumytými chodidly. Já z toho měl jako vždy děsnou srandu když je správcová honila po areálu. No to už se zase nechávám unést diskuzí.

Neregistrovaný uživatel

24.8.2018 21:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

No a představ si, že já když koně čistím, tak mu taky zajíždím úplně všude, i okolo očí. Hrůza, co ze mně ještě jednou bude.

Okolo očí já zásadně bavlněným hadříkem.smajlík A jemně. smajlík

24.8.2018 21:59
Aner

XXX.XXX.49.86

Tak já myslím, že to malování probíhá podobné jako obyčejné čištění. Kun stojí v klidu u sena/svázány jak je zvyklý a místo hrbillem se ho dotýkám něčím jiným, u toho ho podrbu... jsou-li to nezavadne barvy, dává se pozor hlavně na oči, nos, tlamu tak zas v tom nevidím problém...

trošku nerozumím porovnání se psem. psovi se taky nedloubu mezi prsty ale koni se skrabu v kopytu...

Neregistrovaný uživatel

24.8.2018 22:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Zaplétání ocasu a hřívy? Další bod obžaloby lid versus meifi. Je to pro koně v něčem výhodné? Krom toho, že se nemůže bránit dotěrnému hmyzu?

24.8.2018 22:35

Aner napsal(a):
Tak já myslím, že to malování probíhá podobné jako obyčejné čištění. Kun stojí v klidu u sena/svázány jak je zvyklý a místo hrbillem se ho dotýkám něčím jiným, u toho ho podrbu... jsou-li to nezavadne barvy, dává se pozor hlavně na oči, nos, tlamu tak zas v tom nevidím problém...

trošku nerozumím porovnání se psem. psovi se taky nedloubu mezi prsty ale koni se skrabu v kopytu...

..nebylo to porovnání se psem, pokud to bylo na mně...jen mi prostě uniká smysl kreslení na zvíře - ať už koně, psa anebo třeba prase...ale dá se využít např. obkreslování zvířete na velkou plochu papíru a pak už si ho děti domalovaly, ale malovat na zvíře to fakt nevím...

24.8.2018 22:41

Právě ten smysl mi uniká..Proč? Co to má těm dětem dát krom rizika že příště počmárají bůh ví co a bůh ví koho? Z našeho DDM jenom vím, že po malování "nohama" vlezli do chatiček jaksi s neumytými chodidly. Já z toho měl jako vždy děsnou srandu když je správcová honila po areálu. No to už se zase nechávám unést diskuzí.

..to mně připomnělo, že kdysi strýc byl dlouhodobě uháněn babičkou aby vymaloval vápnem zdi ve stodole, no nechtělo se mu do toho, až jednoho dne jeli s babičkou do města a tak to vzali do svých rukou malí bratranci, že bude mít babička radost a strýc od ní pokoj...i stodolu vybílili, bohužel ale včetně toho co na zdech viselo anebo o ně bylo opřeno - např. moped, nářadí pověšené na zdech, hrábě a vidle opřené o zdi a tak podobně...no kravál to byl převelikej...dlouho si pak nedovolili ani čárnout křídou na silnici

Neregistrovaný uživatel

24.8.2018 22:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

..to mně připomnělo, že kdysi strýc byl dlouhodobě uháněn babičkou aby vymaloval vápnem zdi ve stodole, no nechtělo se mu do toho, až jednoho dne jeli s babičkou do města a tak to vzali do svých rukou malí bratranci, že bude mít babička radost a strýc od ní pokoj...i stodolu vybílili, bohužel ale včetně toho co na zdech viselo anebo o ně bylo opřeno - např. moped, nářadí pověšené na zdech, hrábě a vidle opřené o zdi a tak podobně...no kravál to byl převelikej...dlouho si pak nedovolili ani čárnout křídou na silnici

A máte vymalováno babičko.

24.8.2018 23:38

A máte vymalováno babičko.

25.8.2018 02:04
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Zaplétání ocasu a hřívy? Další bod obžaloby lid versus meifi. Je to pro koně v něčem výhodné? Krom toho, že se nemůže bránit dotěrnému hmyzu?

Tak třeba se mu to nezaplete při zápřeži. A taky se pod tím bude míň potit, třeba u frísů se hříva zaplétá běžně. U některých pracovních plemen jsem viděla i část ocasu vyholenou.

25.8.2018 06:45
Grandina

XXX.XXX.68.213

Můj valach by byl nejspokojenější herka na světě, kdyby ho takhle někdo ňuňal...ale kobyla by jim ukousla hlavu u samé prdele...je to o každém koní zvlášť...a ten poník nevypadá, že by mu to vadilo. Já u toho vidím celkem velký přínos v tom, že ty děti mají možnost si to zvíře opravdu osahat...není to jen o, pohlaď si koníčka a pojď "kdy to děcko nemá vůbec šanci toho koně nějak vnímat. A že stojí na slunci? No oproti spoustě koní na, jako pastvině" tam má aspoň co žrát...To že majitel uznal, že to byla blbost...před takovým lynčem hysterických rádoby odborníků mu vcelku nic jiného nezbylo...ho ten kšeft živí...

25.8.2018 06:50
kapička

XXX.XXX.5.211

A co mytí a vybírání z kopyt? Vlastně ani česání není přirozené a čištění... Možná leda nějaký grooming v rámci utažení vztahu.A žádná bavlněná handřička kolem očí, kdo to kdy viděl, aby si kůň sám myl hlavu hadrem.
A nedej bože zavírání koní na noc do boxu, to je taky nepřirozené
Asi byste měl koně pustit někam do divočiny, to by bylo jediné přirozené.

25.8.2018 08:24
Aner

XXX.XXX.49.86

kapicka - přesně! ono ani zraní sena více než travy taky není úplně to co si příroda pro koně vymyslela a nikdo to neřeší

Ocas se obvykle nezapleta. C cim jsem se setkala, tak většinou pouze na převoz a pak se rozmotá. Nebo malý copanek po kořeni, a to mu v oháněni po mouchách nebrání...

Ještě k tomu malování. Tomu koní he jedno, jestli má na sobě vrstvu bláta nebo barevné fleky...

25.8.2018 09:53
koně

XXX.XXX.174.63

Grandina napsal(a):
Můj valach by byl nejspokojenější herka na světě, kdyby ho takhle někdo ňuňal...ale kobyla by jim ukousla hlavu u samé prdele...je to o každém koní zvlášť...a ten poník nevypadá, že by mu to vadilo. Já u toho vidím celkem velký přínos v tom, že ty děti mají možnost si to zvíře opravdu osahat...není to jen o, pohlaď si koníčka a pojď "kdy to děcko nemá vůbec šanci toho koně nějak vnímat. A že stojí na slunci? No oproti spoustě koní na, jako pastvině" tam má aspoň co žrát...To že majitel uznal, že to byla blbost...před takovým lynčem hysterických rádoby odborníků mu vcelku nic jiného nezbylo...ho ten kšeft živí...

Meifi, Bormann, Marfi nám tu rozpoutal hon na čarodějnice
Nesmyslný, ale on mívá často takové výlevy svých představ, nerealistických a nereálných Asi mu virutální svět nahrazuje to "vykecání se" někde naživo
Každopádně poníkovi rozhodně malování neškodilo, tenhle to snesl.Majitelé vybrali trpělivé zvíře, které dětská pozornost neobtěžuje.A jestli má stát celý den obalený prachem, na slunci, někde v ohradě, tak tenhle, obalen barvami a dětmi, i při stání, něco vydělal
Podle mě to žádná blbost nebyla.Nedošlo k žádnému násilí na zvířeti a utrpení zvířete, ale naopak spoustě dětí tahle akce udělala radost.

25.8.2018 12:17
keira

XXX.XXX.113.173

Meifi, mohu se zeptat?

Líbí se mi, když jsou lidé citliví ke zvířatům, k jejich potřebám a emocím. Že jsi se rozhodl svým koním pořídit co nejlepší život a nic po nich za to nechtít je pro ně určitě super. Ale jsi takhle citlivý ke všem zvířatům nebo jen ke koním?

25.8.2018 14:04

My takhle nechávali malovat děcka na koně na táborech. Bylo to v rámci maškarního. Koním to nikdy nic neudělalo, malovalo se prstovýma barvama nebo barvama na tělo. Šlo to v pohodě dolů. Nedělejte z komára velblouda...

25.8.2018 14:55
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Myslím, že v případě ranče kritizovali snad i množství hodin, které byl poník k dispozici. Ale v ten den se tam stala i smrtelná nehoda, lidi prostě budou útočit na vše, vč. zpěvačky, kt. nevěda, že se nehoda stala, si na FB či Instagram napsala, že to byl hezký den.

Neregistrovaný uživatel

25.8.2018 19:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

keira napsal(a):
Meifi, mohu se zeptat?

Líbí se mi, když jsou lidé citliví ke zvířatům, k jejich potřebám a emocím. Že jsi se rozhodl svým koním pořídit co nejlepší život a nic po nich za to nechtít je pro ně určitě super. Ale jsi takhle citlivý ke všem zvířatům nebo jen ke koním?

Noo mám i "domácího" daňka. Tak dlouho mě chodil okukovat za zahradou, až se mě nebojí.Kousek do lesa jsem dal káď s vodou a každý den večer doplním.Jinak ke mě přišlo hledat útočiště několik kočiček a i sousedův britský kocour. Docela v klidu se porovnali i s mojí pesanou.Pronajala jim i boudu. Bohužel ta již odpočívá v hrobečku. No a koně jsem taky posbíral skoro takhle.Tedy krom mojí kobči.Tu jsem musel koupit.Valášek mě stál spíš nervy než peníze. Myslím ten šok po zjištění co se mu má stát. Stejně bych ho ukradl kdyby nebylo jiného východiska.No a bývalá dostihačka byla tak nějak sama a nikdo o ní moc nejevil zájem.Se zvířaty se ale domluvím vždy po svém.Vážně k tomu nepotřebuji žádnou literaturu.A jestli jsem citlivý i k ostatním zvířatům? Zvíře má jednu neskutečně fajn vlastnost..Nelže a nepřetvařuje se.Takže mě připadá normální být k takovým tvorům přátelský a ohleduplný.

25.8.2018 20:15
keira

XXX.XXX.113.173

Noo mám i "domácího" daňka. Tak dlouho mě chodil okukovat za zahradou, až se mě nebojí.Kousek do lesa jsem dal káď s vodou a každý den večer doplním.Jinak ke mě přišlo hledat útočiště několik kočiček a i sousedův britský kocour. Docela v klidu se porovnali i s mojí pesanou.Pronajala jim i boudu. Bohužel ta již odpočívá v hrobečku. No a koně jsem taky posbíral skoro takhle.Tedy krom mojí kobči.Tu jsem musel koupit.Valášek mě stál spíš nervy než peníze. Myslím ten šok po zjištění co se mu má stát. Stejně bych ho ukradl kdyby nebylo jiného východiska.No a bývalá dostihačka byla tak nějak sama a nikdo o ní moc nejevil zájem.Se zvířaty se ale domluvím vždy po svém.Vážně k tomu nepotřebuji žádnou literaturu.A jestli jsem citlivý i k ostatním zvířatům? Zvíře má jednu neskutečně fajn vlastnost..Nelže a nepřetvařuje se.Takže mě připadá normální být k takovým tvorům přátelský a ohleduplný.

Jíš zvířata?

25.8.2018 20:58
akscha

XXX.XXX.242.102

keira napsal(a):
Jíš zvířata?

Tohle mi přijde jako nefér utok. I člověk, co jí maso, se může ke svým zvířatům chovat pěkně.

Kazdy má přirozeně větší vztah k tomu, co zná a menší k tomu, co nezná (lidem, zvířatům, věcem). To je normální a kdyby ne, nikdy už bych si treba nemohla koupit nové rajtky když vím, že za ty peníze by mohla africká rodina mít jídlo na týden. A to, že si ty rajtky koupim, že mě neděla horšího člověka. Stejně tak Marfis může jist steak a přitom milovat svá zvířata. Je to trochu paradoxní a pokrytecke, ale člověk nemůže v životě řešit úplně všechno.

25.8.2018 21:03
lenacia

XXX.XXX.211.203

akscha napsal(a):
Tohle mi přijde jako nefér utok. I člověk, co jí maso, se může ke svým zvířatům chovat pěkně.

Kazdy má přirozeně větší vztah k tomu, co zná a menší k tomu, co nezná (lidem, zvířatům, věcem). To je normální a kdyby ne, nikdy už bych si treba nemohla koupit nové rajtky když vím, že za ty peníze by mohla africká rodina mít jídlo na týden. A to, že si ty rajtky koupim, že mě neděla horšího člověka. Stejně tak Marfis může jist steak a přitom milovat svá zvířata. Je to trochu paradoxní a pokrytecke, ale člověk nemůže v životě řešit úplně všechno.

to ano, aleMeifi se tváří jako nejlepší majitel koní, a všichni ostatní maj koně jen jako nstroj a on jediný ví nejlíp co má kůň dělat a celkově že je největší milovník zvířat...
Potom je taková otázka docela trefná.

25.8.2018 21:06

keira napsal(a):
Jíš zvířata?

...a o se navzájem vylučuje mít rád zvířata a jíst maso?

25.8.2018 21:14
akscha

XXX.XXX.242.102

Nj, až na to, že otázka jezdeni masa vůbec nic nevypovídá o tom, jak se dotyčný stara o svá zvířata :)
Marfis je víceméně jediný muž tady na fóru, takže je prostě naladěný na jinou vlnu než zeny. Často si kritiku zaslouží, ale já osobně nejsem taková saň, abych se ho v každém příspěvků snažila na něčem nachytat.

25.8.2018 21:15
etnies86

XXX.XXX.222.118

mě osobně taky přijde divné že se tak odsuzovalo malování na poníka ve westernovém městečku a byl z toho lynč (ani mě se to nelíbí) a teď je to vlastně v pohodě že se maluje na koně

mě se to osobně nelíbí aby poník byl používán jako plátno.
pokud je v tom studijní efekt, super nebo namalování pár tahů na indiánského koně taky nevidím jako problém.

Neregistrovaný uživatel

25.8.2018 22:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Předně rozdělení na zvířata a lidi si vymyslel kdo? Člověk.Viděl jsem lidi chovající se hůř než jakékoli zvíře.Takže já osobně neřkám že koby je zvíře, ale bytost.Zkrátka jiná bytost a v mnoha ohledech i dokonalejší než my lidé.Souhlasíte snad že zvíře má taky pocity jako my?Sny, strach, radost, zvědavost, smutek, cítí bolest a mnohé další o kterých my lidé ani nevíme že existují.Nebo snad je tu někdo kdo byl koněm a něco si o minulém životě pamatuje? Podívejte jak se za posledních padesát let změni přístup ke koním na základě nových zjištění o jejich smyslech.Dnes se opět domníváme že víme vše o koních..To si mysleli před sto lety taky a jak je vidět dost se v mnoha věcech mýlili.Chápu že malování po poníkovi není žádná hrůza, ale to by malování po dítěti v kočárku taky vlastně nebylo nic špatného.Přesto to neděláme.Tedy alespoň já ne. Ono za ostatní raději mluvit nebudu.Dnes je dost "trhlounů" které by to i napadlo.

Neregistrovaný uživatel

25.8.2018 22:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

keira napsal(a):
Jíš zvířata?

Takhle k tomu nemžeš přistupovat.Dám ti jinou otázku..Je lepší zvířata jíst a chovat se k nim jako "k věci", nebo je jíst a chovat se k nim s úctou a citlivě?

25.8.2018 23:32
saola

XXX.XXX.143.176

Předně rozdělení na zvířata a lidi si vymyslel kdo? Člověk.Viděl jsem lidi chovající se hůř než jakékoli zvíře.Takže já osobně neřkám že koby je zvíře, ale bytost.Zkrátka jiná bytost a v mnoha ohledech i dokonalejší než my lidé.Souhlasíte snad že zvíře má taky pocity jako my?Sny, strach, radost, zvědavost, smutek, cítí bolest a mnohé další o kterých my lidé ani nevíme že existují.Nebo snad je tu někdo kdo byl koněm a něco si o minulém životě pamatuje? Podívejte jak se za posledních padesát let změni přístup ke koním na základě nových zjištění o jejich smyslech.Dnes se opět domníváme že víme vše o koních..To si mysleli před sto lety taky a jak je vidět dost se v mnoha věcech mýlili.Chápu že malování po poníkovi není žádná hrůza, ale to by malování po dítěti v kočárku taky vlastně nebylo nic špatného.Přesto to neděláme.Tedy alespoň já ne. Ono za ostatní raději mluvit nebudu.Dnes je dost "trhlounů" které by to i napadlo.

Meifi, to nemůžeš srovnávat. Člověk, byť zvíře, se z této skupiny prostě vydělil. Malovat na poníka - budiž, to je společensky únosné, malovat na dítě - nooo, to už je horší, pokud se tedy nejedná o robátko, které se vloupalo k vašim francouzským šminkám, a celé je vyplácalo na sebe, zeď a nábytek...no, prostě zlatíčko. Ale co třeba takové tetování - tetovat psa pro jeho zkrášlení je odporné a všichno to šmahem odsoudíme, tetovat sebe pro krásu nebo dobrý pocit je akceptovatelné...

S jezením masa je to podobně ošemetné - co si budeme povídat, k přežití ho rozhodně jako lidé nepotřebujeme, veganství by k přežití a dlouhověkosti postačovalo jistě, ale maso je prostě dobré. A tak ho lidé jedí, teď už pohodlně každodenně, a pokrytecky zavírají oči nad tím, že právě zvířata, chovaná na maso, vejce a mléko, se mají v lidské péči úplně nejhůře.

Neregistrovaný uživatel

25.8.2018 23:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

koně napsal(a):
Meifi, Bormann, Marfi nám tu rozpoutal hon na čarodějnice
Nesmyslný, ale on mívá často takové výlevy svých představ, nerealistických a nereálných Asi mu virutální svět nahrazuje to "vykecání se" někde naživo
Každopádně poníkovi rozhodně malování neškodilo, tenhle to snesl.Majitelé vybrali trpělivé zvíře, které dětská pozornost neobtěžuje.A jestli má stát celý den obalený prachem, na slunci, někde v ohradě, tak tenhle, obalen barvami a dětmi, i při stání, něco vydělal
Podle mě to žádná blbost nebyla.Nedošlo k žádnému násilí na zvířeti a utrpení zvířete, ale naopak spoustě dětí tahle akce udělala radost.

Jak nereálných představ koně? Je to jen o moci kterou člověk vládne.Kolik vůdců změnilo svět k obrazu svému a nenechte se splést dnešní dobou.Stále mění a jen přišli na to že je daleko výhodnější zůstat v pozadí a v "zastoupení".Lidi jako masa nikdy o ničem takovém nerozhodovali, nerozhodují a ani nikdy nebudou.Jde jen o to dát jim pocit že tomu tak je.A to je mnohem lepší způsob uchopení moci.Všimněte si i EU a její obrácené snahy přesvědčit státy a lidi o výhodnosti být členem této "ligy".Chytřejší způsob než vymyslel Adolf s třetí říší a přitom je to stejná myšlenka.Jednoduše si to "tvrdé" jádro v EU ponechá doma tu výdělečnější část výroby a pro zbytek rozdělí tu "horší" část.Výsledek je stejný jako v třetí říši.Ti ostatní ať se třeba udřou, budou mít stále daleko menší produktivitu práce než to "tvrdé" jádro.Jak snadné a teď to jen šikovně vysvětlit "ovečkám" jak je to v jejich zájmu tou pracovitostí dohnat tu elitu.Tak kolik let máme od "revoluce"? Už jsme na úrovni německa? Podle statistik jsou češi více jak dvakrát pracovitější než němci.Bohužel pořád pracujeme jen na tom horším písečku.Ale už už teď skoro za chvilku..Na tom budeme pořád stejně a to do toho příští rok vstoupí zase pozvolný pád..Sakra my se snad na tu německou úroveň nikdy nedostaneme Nemusíte souhlasit.Vážně to po nikom nechci. smajlík

Neregistrovaný uživatel

26.8.2018 00:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

saola napsal(a):
Meifi, to nemůžeš srovnávat. Člověk, byť zvíře, se z této skupiny prostě vydělil. Malovat na poníka - budiž, to je společensky únosné, malovat na dítě - nooo, to už je horší, pokud se tedy nejedná o robátko, které se vloupalo k vašim francouzským šminkám, a celé je vyplácalo na sebe, zeď a nábytek...no, prostě zlatíčko. Ale co třeba takové tetování - tetovat psa pro jeho zkrášlení je odporné a všichno to šmahem odsoudíme, tetovat sebe pro krásu nebo dobrý pocit je akceptovatelné...

S jezením masa je to podobně ošemetné - co si budeme povídat, k přežití ho rozhodně jako lidé nepotřebujeme, veganství by k přežití a dlouhověkosti postačovalo jistě, ale maso je prostě dobré. A tak ho lidé jedí, teď už pohodlně každodenně, a pokrytecky zavírají oči nad tím, že právě zvířata, chovaná na maso, vejce a mléko, se mají v lidské péči úplně nejhůře.

Jo máš docela pravdu.Víš lidi ať si dělají se sebou co chtějí.Pokud je jeho vůle se nechat tetovat, nemám s tím problém.Z masa jím jen ryby a to jen proto, že něco jíst musím.smajlík Poslední dobou co mám koně tak se zvedla i konzumace mrkve, jablíček a i pamlsek kobče občas ochutnám.Ovšem sranda je když s ní jdeš ven a ona si popásá co tu trošky trávy zbylo okolo.Opatrně vyndám mrkev a jak kousnu, tak ona už je tak naučená ( čti líná, vyčůraná)že nejde ke mě zuzat.Kdepak aby chodila ona ke mě pro mrkev.Vzteká se raději u toho pasení. Frká a vrtí hlavou. Když jí mrkev nežeru, tak je klid a dojde si sama až má "hotovo" s tou trávou. Tohle vážně koňáci "pravověrní" moc nepobírají. I majitelka stáje když jsem koby přivezl koukala nedůvěřivě co to je.A pak mi jí chodila odrbávat a taky s mrkvičkou.smajlík Já jsem moc rád že Lenka je takový člověk.Koby je sice rošťanda někdy, ale je hodná a jenom křik na ní nese blbě.Jí při něčem co není zrovna správně stačí v klidu opravit.Není vůbec nutné na ní zvyšovat hlas a nedej bože jí bít.

26.8.2018 09:34
koně

XXX.XXX.174.63

Jak nereálných představ koně? Je to jen o moci kterou člověk vládne.Kolik vůdců změnilo svět k obrazu svému a nenechte se splést dnešní dobou.Stále mění a jen přišli na to že je daleko výhodnější zůstat v pozadí a v "zastoupení".Lidi jako masa nikdy o ničem takovém nerozhodovali, nerozhodují a ani nikdy nebudou.Jde jen o to dát jim pocit že tomu tak je.A to je mnohem lepší způsob uchopení moci.Všimněte si i EU a její obrácené snahy přesvědčit státy a lidi o výhodnosti být členem této "ligy".Chytřejší způsob než vymyslel Adolf s třetí říší a přitom je to stejná myšlenka.Jednoduše si to "tvrdé" jádro v EU ponechá doma tu výdělečnější část výroby a pro zbytek rozdělí tu "horší" část.Výsledek je stejný jako v třetí říši.Ti ostatní ať se třeba udřou, budou mít stále daleko menší produktivitu práce než to "tvrdé" jádro.Jak snadné a teď to jen šikovně vysvětlit "ovečkám" jak je to v jejich zájmu tou pracovitostí dohnat tu elitu.Tak kolik let máme od "revoluce"? Už jsme na úrovni německa? Podle statistik jsou češi více jak dvakrát pracovitější než němci.Bohužel pořád pracujeme jen na tom horším písečku.Ale už už teď skoro za chvilku..Na tom budeme pořád stejně a to do toho příští rok vstoupí zase pozvolný pád..Sakra my se snad na tu německou úroveň nikdy nedostaneme Nemusíte souhlasit.Vážně to po nikom nechci. smajlík

Aha, tímto jste chtěl upřesnit takže malování na poníky už nebudete dramatizovat?

26.8.2018 09:37
keira

XXX.XXX.113.173

Jo máš docela pravdu.Víš lidi ať si dělají se sebou co chtějí.Pokud je jeho vůle se nechat tetovat, nemám s tím problém.Z masa jím jen ryby a to jen proto, že něco jíst musím.smajlík Poslední dobou co mám koně tak se zvedla i konzumace mrkve, jablíček a i pamlsek kobče občas ochutnám.Ovšem sranda je když s ní jdeš ven a ona si popásá co tu trošky trávy zbylo okolo.Opatrně vyndám mrkev a jak kousnu, tak ona už je tak naučená ( čti líná, vyčůraná)že nejde ke mě zuzat.Kdepak aby chodila ona ke mě pro mrkev.Vzteká se raději u toho pasení. Frká a vrtí hlavou. Když jí mrkev nežeru, tak je klid a dojde si sama až má "hotovo" s tou trávou. Tohle vážně koňáci "pravověrní" moc nepobírají. I majitelka stáje když jsem koby přivezl koukala nedůvěřivě co to je.A pak mi jí chodila odrbávat a taky s mrkvičkou.smajlík Já jsem moc rád že Lenka je takový člověk.Koby je sice rošťanda někdy, ale je hodná a jenom křik na ní nese blbě.Jí při něčem co není zrovna správně stačí v klidu opravit.Není vůbec nutné na ní zvyšovat hlas a nedej bože jí bít.

Meifi, jsem ráda, že nejíš ostatní zvířata. Pokaždé, když potkám člověka, který je citlivý ke svým zvířatům, miluje je, ale zároveň má v sobě totálně zazděnou empatii k hospodářským zvířatům, potlačil v sobě uvědomění, že kráva má stejně krásnou duši jako kůň, nechce vědět, že prase, kdyby dostalo šanci, by bylo stejně milým společníkem jako pes, a zavírá oči před podmínkama ve velkochovech... je mi z toho velmi smutno.

Rozumím, že není lehké se vymanit z mainstreemu, trochu se uskromnit a vyřadit maso (či produkty živočišné výroby). Pro většinu vegetariánů a veganů to určitě nebylo jednoduché, ani pro mě ne ;-) Ale myslím, že lidé, kteří opravdu milují zvířata, v sobě mají potenciál to dokázat (a cítit se pak lépe, protože pokud citlivý a zvířata milující člověk zvířata zároveň jí, znamená to (podle mého názoru a zkušenosti), že v sobě sám sebe a svoji empatii potlačuje. A někde v koutku duše pravděpodobně ví a jen nechce vidět, že nedělá správnou věc.

P.S. prozradím ti - nemusíš jíst ryby
Hlavně z pohledu ekologie je lovení mořských ryb obrovským prů... (slovo průšvih by zdaleka nevystihovalo velikost problému). A vyřazením mořských ryb z jídelníčku pomůžeš i sobě - docela podstatně si snížíš přísun těžkých kovů.

26.8.2018 10:02
keira

XXX.XXX.113.173

akscha napsal(a):

To byla otázka, ne útok

Jsem ráda, že sama vidíš, že milovat svoje zvířata (navíc tak moc jako třeba Meifi) a být v pohodě s podmínkama zvířat ve velkochovech a jejich masovým zabíjením na jatkách - je "paradoxní a pokrytecké".

Já bych dokonce ani sama neřekla, že je to pokrytecké. Pro mě hlavně smutné.

Pokud se někdo chystáte začít se se mnou o tom přít, podívejte se prosím na záběry z velkochovů slepic, na ta nebohá oškubaná stvoření, nacpaná na malém prostoru, která po sobě z totálního stresu navzájem klovou.
Na záběry zoufalých krav-maminek, plné mateřského pudu-lásky, kterým sebraly jejich novorozená telátka. Na fotky prasat namačkaných v malých klecích, stojících na kovovém roštu, kde se ani nemohou otočit. Představte si, že byste takto strávili celý svůj život vy, v totální nudě a uvěznění.

Podívejte se na často mnohahodinové transporty vyděšených zvířat na jatka. A představte si, co byste cítili, kdyby v té namačkané hale na výkrm a jistou smrt stáli koně. Většina koňáků se pohoršuje nad tím, pokud jde jeden starý kůň na jatka. A v pohodě akceptuje ty tisíce a miliony jiných zvířat, které tam denně vezou.

Není jednoduché si to připustit a řekla bych, že citlivému člověku to způsobí intenzivní bolest na duši. Ale myslím, že bychom před tím neměli zavírat oči.

Máš pravdu, člověk nemůže v životě (vy)řešit uplně všechno, ale tohle je v jeho schopnostech.

26.8.2018 10:15

keira napsal(a):
To byla otázka, ne útok

Jsem ráda, že sama vidíš, že milovat svoje zvířata (navíc tak moc jako třeba Meifi) a být v pohodě s podmínkama zvířat ve velkochovech a jejich masovým zabíjením na jatkách - je "paradoxní a pokrytecké".

Já bych dokonce ani sama neřekla, že je to pokrytecké. Pro mě hlavně smutné.

Pokud se někdo chystáte začít se se mnou o tom přít, podívejte se prosím na záběry z velkochovů slepic, na ta nebohá oškubaná stvoření, nacpaná na malém prostoru, která po sobě z totálního stresu navzájem klovou.
Na záběry zoufalých krav-maminek, plné mateřského pudu-lásky, kterým sebraly jejich novorozená telátka. Na fotky prasat namačkaných v malých klecích, stojících na kovovém roštu, kde se ani nemohou otočit. Představte si, že byste takto strávili celý svůj život vy, v totální nudě a uvěznění.

Podívejte se na často mnohahodinové transporty vyděšených zvířat na jatka. A představte si, co byste cítili, kdyby v té namačkané hale na výkrm a jistou smrt stáli koně. Většina koňáků se pohoršuje nad tím, pokud jde jeden starý kůň na jatka. A v pohodě akceptuje ty tisíce a miliony jiných zvířat, které tam denně vezou.

Není jednoduché si to připustit a řekla bych, že citlivému člověku to způsobí intenzivní bolest na duši. Ale myslím, že bychom před tím neměli zavírat oči.

Máš pravdu, člověk nemůže v životě (vy)řešit uplně všechno, ale tohle je v jeho schopnostech.

...no a co když si člověk kupuje nebo dostává vajíčka s domácích zdrojů a zrovna tak maso - králíky a podobě...

26.8.2018 10:48
Věrka123

XXX.XXX.233.191

Nechci vám do toho moc zasahovat, ale tady jsem se krom prvních dvou komentářů nedozvěděla vůbec nic o tom na co jsem se ptala. Ten poník to bylo ještě tak trochu k tématu ale maso to je úplně někde jinde.

Neregistrovaný uživatel

26.8.2018 14:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.156

Věrka123 napsal(a):
Nechci vám do toho moc zasahovat, ale tady jsem se krom prvních dvou komentářů nedozvěděla vůbec nic o tom na co jsem se ptala. Ten poník to bylo ještě tak trochu k tématu ale maso to je úplně někde jinde.

Někdy je to jak když se zdejšími sedím u táboráku a vyprávíme si zážitky ze života. Tak omluva za OT.smajlík

27.8.2018 13:35
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Věrka123 napsal(a):

Jak už bylo řečeno, pokud budete malovat nezávadnými barvami a na zdravou kůži (tj. ne na poškozenou, ne na sliznice atd.), bude všechno v pořádku. Snažte se barvu aplikovat zejména tam, kde se nebude okusovat a nebudou ho okusovat ani ostatní, ale při kvalitních barvách by ani toto nemělo být problém.
Přinejhorším můžete udělat klasický test na alergii - natřete maličké množství barvy na místo, kde je kůže tenká a hodně prokrvená a počkejte 12 hodin, poté barvu smyjte; když nebude na kůži žádná patrná reakce, můžete tím klidně s čistým svědomím napatlat půlku koně.
Ještě info - ty italské fosforeskující barvičky se trochu zažraly do ohlávky, která pak nešla vyprat dočista. Ohlávka je kožená, má póry, do kterých se to dostalo a prostě to nejde ven. Do pračky jsme ohlávku pochopitelně nedávali.
Koním vůbec nevadilo, že jim večer svítí nožičky, vůbec to neřešili, jakoby si nevšimli.

Jako, čistě subjektivně, mně se to taky nelíbí a sama bych to nedělala. Ale objektivně to nikomu a ničemu neubližuje, děti z toho mají radost, tak proč ne, když je to jednou do roka?

28.8.2018 09:26
nuit

XXX.XXX.145.73

Myslím, že se nevylučuje mít rád zvířata a jíst je. Pokud se o ně starám dle nejlepšího svědomí, netýrám je, dopřeju jim hezký život v rámci možností i rychlou smrt, tak mi to nepřijde tak hrozné.

Rozhodně to je upřímnější než vegetarián, co si koupí jogurt z kravského mléka a myslíl si, že žádné zvíře nezabil.

Hlavně si člověk toho jídla pak víc váží.

Ale kupovat maso v obchodě se snažím omezovat (vajíčka nemusím naštěstí kupovat vůbec - zatím).

Přidejte reakci

Přidat smajlík