Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.8.2018 15:18
Pipipupu

XXX.XXX.60.130

Dobrý den,

zítra k nám má přijet pán čipovat kobylku a dělat i výžeh. Mám kobylu, která má výžeh jen na noze, ale ostatní i na hrudníku. Dělá se tedy už jen na noze, nebo bude pán dělat výžeh nejspíše i na hrudníku? Děkuji za odpověď.

29.8.2018 15:46
koně

XXX.XXX.174.63

To je zajímavé, jsem zvědavá, jestli tuhle problematiku někdo osvětlí.
Jeden čas se od pálení úplně upouštělo, že budu jen čipy, mezi tím ještě chvíli stačila pouze genetika
Bývalo pálení pod sedlem, životní číslo, ne?
Pak při uchovnění se kobylám pálil krk.
A na stehnech pak příslušnost k hřebčínu?
Teď by měli pálit, třeba ČT, na stehno? A pod sedlo tedy nějaké číslo, shodné s čipem, jako evidenci?
Neporadím, jen mě to zajímá.

29.8.2018 15:50
lenacia

XXX.XXX.173.31

pálení na lopatku u sedla už je zakázáno. Bylo tam číslo koně,
třeba já mám klisnu 14/569 Sára - a toto číslo má vypálené. To už se nedělá. ČT už jen pálí znak plemenné příslušnosti na zadek hříběte, ale třeba Slovenský Teplokrevník už nedělá ani to.

29.8.2018 17:07
careta2

XXX.XXX.96.17

Co já vím, tak se pálí podle toho co uvádí řád příslušné plemenné knihy

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.8.2018 18:09

careta2 napsal(a):
Co já vím, tak se pálí podle toho co uvádí řád příslušné plemenné knihy

Tak.
Fjordkoule se už pouze čipují, speš výžehy mřížkou mají jen staré kusy.

29.8.2018 18:16

Ano, tak, třeba lipicáni se podle řádu plemenné knihy označují stále výžehem- v sedlové poloze 4 prsty za zadním okrajem lopatky a střední linie páteře.
• Levé sedlo - kmenový výžeh otce, pod ním rodový výžeh matky.
• Pravé sedlo - pořadové číslo hříběte po otci.
• Levé stehno - vlastnický výžeh chovatele.

29.8.2018 21:18
Horsana

XXX.XXX.40.140

Hucule s PP sa pália povinne, presne tak ako uviedla Dess pri lipicanoch, akurát ľavé stehno je SK.

Pokiaľ je kôň po nelicentovanom žrebcovi z nejakej neznámej matky, tak do tej sedlovej oblasti nie je veľmi čo vypáliť.

30.8.2018 05:41
Dep

XXX.XXX.233.190

Moje kobyla CT má vypalene životní číslo klasicky pod kohoutkem. A je ročník 2010. Nebo je to novinka, ze to již nedělají ?

30.8.2018 14:16
Pipipupu

XXX.XXX.60.130

naše kobyly právě mají všechny výžeh i pod kohoutkem a kobyla která je narozená 2012 výžeh už pod kohoutkem nemá.

Za chvíli přijde pán na výžeh a čipování, tak doufám, že to mimčo moc bolet nebude, je strašná citlivka.

31.8.2018 13:48
bassrock

XXX.XXX.251.2

Hucule v ČR jsou pouze čipované.
Pamatuji hromadná pálení hříbat na Janově Hoře a jsem ráda, že se od toho ustoupilo.
Esteticky se mi to na koni nelíbí, byť chápu praktickou stránku věci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík