Dávat hříběti suchý chleba?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2018 10:02
Čiči

XXX.XXX.234.34

Ahoj
Možná se to někomu bude zdát jako hloupý dotaz, ale chtěla bych se zeptat na váš názor co si myslíte o dávání suchého chleba skoro 3 měsíčnímu hřebečkovi. Samozřejmě nemám na mysli tašku chleba, ale třeba množství např 3 ktajíce. Popř. bych byla ráda za důvod.
Jinak předem děkuji za odpovědi.

30.8.2018 19:03
koně

XXX.XXX.174.63

Proč ne? Je to jako pamlsek, koním chutná, dáváme normálně, hříbatům i dospělým.

1.9.2018 16:31
Čiči

XXX.XXX.234.34

Já si právě nejsem jistá jestli by to nemohlo 3 měsíčnímu hříběti uškodit...On hlavně když dostane chleba tak začíná být vlezlej a dotěrnej...tak nevím jestli to není spíš naškodu.

1.9.2018 16:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

Čiči napsal(a):
Já si právě nejsem jistá jestli by to nemohlo 3 měsíčnímu hříběti uškodit...On hlavně když dostane chleba tak začíná být vlezlej a dotěrnej...tak nevím jestli to není spíš naškodu.

U vašeho mimi zřejmě je. Ale jsou i distingovaná mimina, která se nevnucují.
Určitě bez pamlsků přežije.

1.9.2018 17:29
akscha

XXX.XXX.26.89

Nebo mu ho nedávat z ruku, ale do zlabu, aby ho to nesvadelo loudit a potažmo kousat.

1.9.2018 18:39
Čiči

XXX.XXX.234.34

Dost váhám jestli chleba používat jako odměnu při, práci''. Nevím...zdá se mi že se pak soustředí na chleba a ne na to co udělal a za co ho dostal...na stranu druhou když ho chci odměnit podrbáním...tak mi nepřipadá že ho to odměnilo...nepřipadá mi tak šťastnej jako když dostane chleba.

1.9.2018 18:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

Čiči napsal(a):
Dost váhám jestli chleba používat jako odměnu při, práci''. Nevím...zdá se mi že se pak soustředí na chleba a ne na to co udělal a za co ho dostal...na stranu druhou když ho chci odměnit podrbáním...tak mi nepřipadá že ho to odměnilo...nepřipadá mi tak šťastnej jako když dostane chleba.

A pokud něco udělá správně a vy nebudete ten chleba mít? Příště to neudělá vůbec?
Bude to znít jako klišé, ale koně by neměli nic dělat proto, že je za to odměna.Nýbrž proto, že pokud dodržují pravidla a chovají se správně, mají lepší život.
Na vás, jako na majiteli je, najít způsob, jak mu to vysvětlit.
Něco ve smyslu "Ty budeš hodný koník a za to se budeš mít v životě báječně. Jupí!".

1.9.2018 18:53
akscha

XXX.XXX.26.89

Často je dostatečná odměna prostě klid od člověka a od práce :) hribata jsem nikdy pamlsky neodmenovala preste z tebou popisované důvodu. U dospelych koní vlastně pamlsky už také nepoužívám - nepřišlo mi to nijak efektivní a když mám něco dobrého, prostě jim to dám a nevážu to na žádný výkon. Ale fakt je, že kone svého nemám a cizí kone už dávno nic systematicky neucim.

Neregistrovaný uživatel

1.9.2018 19:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak to já koně doslova šokuji vším co máme. A máme pořád a v tom je to kouzlo.Valášek taky z počátku pořád měl hroznou starost jestli ještě máme mrkev a dobroty.Po čase zjistil že není třeba se obávat a že máme stále a asi i budeme mít.Nespojují si to s určitou činností, protože právě dostanou když prostě chtějí.Jenže je to každý den a oni si zkrátka zvykli na tohle.A je pravda že radost z těchto věcí jim je vidět i na očích.smajlík Nikomu to tedy neradím, ale jde to.Jen bych to nedoporučoval nikomu kdo chce jezdit a svého koně vidí jednou za týden.Pak by si to totiž vynucoval z jednoho prostého důvodu.Nemá pravidelnost a má toho málo.

1.9.2018 19:40
koně

XXX.XXX.174.63

Čiči napsal(a):

Aha, já myslela, že máte strach, aby hříběti po pár kouscích tvrdého chleba nebylo špatně
Dotaz tedy měl znít spíše "mohu jako odměnu dávat tvrdý chleba ? "
Vy ho musíte naučit na rozlišení hranice, něco uděláš a dostaneš, ale někdy nedostaneš.Nevytvořit stereotyp.
Jinak dobře radí akscha, dejte do žlabu a je po problému

1.9.2018 20:30
turistka

XXX.XXX.245.153

Něco ve smyslu "Ty budeš hodný koník a za to se budeš mít v životě báječně. Jupí!".

Uz leta marne premyslim, jak to te me potvore vysvetlit

1.9.2018 20:33
turistka

XXX.XXX.245.153

Uz leta se marne snazím vymyslet , jak to te me potvore vysvetlit

Neregistrovaný uživatel

1.9.2018 20:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Otázka je definice hodného koníka.Každý si podbtím představuje něco jiného.

1.9.2018 21:17
turistka

XXX.XXX.245.153

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Otázka je definice hodného koníka.Každý si podbtím představuje něco jiného.

V mem pripade je to jediny pozadavek:prestat hazet hrby a tim se me pokouset zabit;-).

3.9.2018 17:03
Horsana

XXX.XXX.40.140

Normálne odmeňujem žriebätá mrkvou a odmenu samozrejme spojím aj so slovom, napríklad "fešáááááák" a škrabkaním. A tak sa jedno dá potom nahradiť druhým, nie je pamlsok, je slovo a škrabkanie, alebo iba jedno z toho.

Suchý chleba koňom nedávam, žiadnym, na tých pár mrkiev sa hádam vždy nájde.

Neregistrovaný uživatel

3.9.2018 20:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Pro mě jak to nechce mrkev a podobně, tak to není kůň. Hříboše jsem si velmi naklonil mrkví a kousky tvrdého chleba.Ten na mě i usnul mockrát. Skoro spal a chroupal chlebík.smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.9.2018 18:35

Pro mě jak to nechce mrkev a podobně, tak to není kůň. Hříboše jsem si velmi naklonil mrkví a kousky tvrdého chleba.Ten na mě i usnul mockrát. Skoro spal a chroupal chlebík.smajlík

Kdyz jsem kupovala sveho ponyho, mrkev vubec neznal. Do ctyr let byl ve stade s minimalnim kontakem s lidmi a po "socializaci" tam stejne nemel nikdo cas na rozmazlovat dobrotama smajlík tak by me zajimalo, co by pro vas tehdy byl muj kun :-D.

Neregistrovaný uživatel

6.9.2018 19:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kdyz jsem kupovala sveho ponyho, mrkev vubec neznal. Do ctyr let byl ve stade s minimalnim kontakem s lidmi a po "socializaci" tam stejne nemel nikdo cas na rozmazlovat dobrotama smajlík tak by me zajimalo, co by pro vas tehdy byl muj kun :-D.

Jsem hříboše učil mlsat následovně.smajlík Osminku jablíčka a cucat. Taky se to musel naučit.Ohláhku ještě neuměl, ale jak se po mě válel, tak jsem mu jí opatrně dával na čumák a uši jsem opatrně zkoušel.Za asi týden mu byla ohlávka úplně jedno.Mě všechno u koní trvá hrozně dlouho.

6.9.2018 21:49

Jsem hříboše učil mlsat následovně.smajlík Osminku jablíčka a cucat. Taky se to musel naučit.Ohláhku ještě neuměl, ale jak se po mě válel, tak jsem mu jí opatrně dával na čumák a uši jsem opatrně zkoušel.Za asi týden mu byla ohlávka úplně jedno.Mě všechno u koní trvá hrozně dlouho.

Taky se to naucil smajlík a sakra rychle zjistil ze jsou kouzelne kapsy na kalhotech a v bunde smajlík

Neregistrovaný uživatel

6.9.2018 23:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Taky se to naucil smajlík a sakra rychle zjistil ze jsou kouzelne kapsy na kalhotech a v bunde smajlík

Ano kapsy ho také začaly zajímat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík