Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to westernové plemeno, ale samozřejmě skákat může, má celkem všestrannou stavbu těla... ono skákat můžete i s kladrubákem, když na to přijde, pokud se jedná o nižší skoky pro srandu. Pokud chcete jezdit profi parkur, kupte si koně šlechtěného na skoky, ne na reining :).
Áďa.k.
napsal(a):
Ahoj. Skáčete s paintem? Zvládá i parkur?
V USA využívají quartery, painty i appaloosy pro skákání. Dokonce už jsou tam tak daleko že mají doslova parkurové linie... ostatně stačí si zadat například v google obrázcích "painthorse show jumping" a uvidíte, že někteří koně neskáčí zrovna nějaké nízké křížky .
Nicméně tady v ČR máme linie westernové, ale také si sem tam někde skočí nižší skoky.
Není to sice paint ale Quarter horse, ovšem hřebec Gamblin Bueno Chex na oficiálních závodech skákal do 70cm, nicméně během tréninku zvládl s jezdcem skočit i 120cm, a to už není málo.
Nicméně pokud vám jde o to, že chcete pořídit flekatého koně na parkur, pak v evropě máme přímo teplokrevné plemeno Pinto. Ale je třeba pečlivě vybírat, hlavně tady v čechách, protože je tu sice plno hezky flekatých kříženců, ale se skokovým potemnciálem obvykle žádný, rozhodně ne v té levné cenové kategorii.
Mě dost štve , ze v ČR je málo hrebcu Appa, QH, PH hunteroveho typu, vyšší , jemnější , přesto silný a nasvaleny . Nemůžu sehnat takového plemenika pro A1/1 klisnu . Většinou vidím nižší buldoci typy . Ale zas mi to přijde i logické , do ČR se snaží spíše dovézt typy k dobytku, na takový to hunter tu máme ty naše teplokrevníky.
iveth
napsal(a):
Mě dost štve , ze v ČR je málo hrebcu Appa, QH, PH hunteroveho typu, vyšší , jemnější , přesto silný a nasvaleny . Nemůžu sehnat takového plemenika pro A1/1 klisnu . Většinou vidím nižší buldoci typy . Ale zas mi to přijde i logické , do ČR se snaží spíše dovézt typy k dobytku, na takový to hunter tu máme ty naše teplokrevníky.
https://www.rainbowhorseranch.cz/paint-horse/plemenny-hrebec/
Jestli chcete hunteráka, tak jedině Ramba od Orlitů, jiní čistě hunteroví tady nejsou, a u pleasuráků to taky není žádná sláva
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.120
Když chce někdo flekatýho koně do anglie daj se sehnat flekatí pinto hřebci a i dost pěkní a slušní, pokud chce fleka v barokním typu též jich je tu jak nakadíno a pokud někdo touží po appě do anglie i u nás či v německu se daj sehnat knabstruppeři - nechápu to mrvení westernových plemen za každou cenu tak aby zvládali i na vyšší úrovni jiné věci než na které byli až donedávna šlechtěni. proč když je takovej výběr? :-(