Dobrý den, měla bych dotaz, jaké musli krmíte starším koním? Doted jsem krmila Spillers Conditioning mix. Valachovi je 21 let a jezdíme 6x do týdne vyjížďky ve všech chodech.
Nyní měníme ustájení a mám možnost v novém ustájenídokrmovat nejen musli, ale jsou ochotni namáčet cukrovarské řízky, sladový květ, prostě cokoli si koupím.
Přemýšlela jsem, že bych valáškovi mohla kupovat levnější müsli a k tomu mu přidávat nějaké jiné komponenty.
V prodejnách okolo nás mají například ty řízky, sladový květ, extrudovaný len, kukuřici atd.
Dostala jsem kladné recenze na müsli od Sehnoutka a ADW. Máte s nimi někdo zkušenosti?
Doteď jsem krmila 1 kg spillers ráno + cca 250 gramů mačkaného ječmene a to samé i večer.
V novém ustájení bude mít seno nonstop ve výběhu, zátěž plánuji nechat stejnou, dokud koník stále vše zvládá.
Co byste koníkovi doporučili, potřeboval by trochu přibrat. Toto léto mu dalo hodně zabrat a trochu zhubnul.
Jediné, co krmná dávka nesmí obsahovat je oves. Koníkovi to leze děsně do hlavy a je potom trochu nezvladatelný pod sedlem.
Předem moc děkuji za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tenhle dotaz už tu byl, ne? ADW se s kvalitou Spillers vůbec nedá srovnat. Je to levné krmení, proto se jím tak ve velkém krmí. Pokud chcete sestavit koni krmnou dávku ze statkových krmiv, obraťte se na krmiváře, opravdu nevím, co jiného chcete slyšet, zvlášť když píšete, že vám kůň zhubnul! Toto opravdu není vhodná chvíle přecházet na levné sra*ky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na diskusii vám môže poradiť hocikto hocičo, aj úplné kraviny. Pokiaľ máte naozaj záujem riešiť situáciu- a že to už teraz v septembri nie je sranda, riešiť pred zimou hubeného staršieho koňa, zainvestujte pár stoviek do výživára, ktorý vám odborne zostaví kŕmnu dávku na mieru.