Připínání třmenových řemenů k sedlu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.9.2018 14:09
Láska ke koním

XXX.XXX.49.9

Zdravím, neposlal byste mi někdo prosím nejlépe videonávod ale klidně napsaný návod na připevění třemnových řemenů se třmeny k sedlu? Nejsem si nějak jistá.
Díky moc Ali.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.9.2018 14:26

Vezmete řemen se třmenem, nasunete ho na zámek. Konec návodu.

3.9.2018 15:23
karo2702

XXX.XXX.172.116

Asi tak. Prostě to jen nasuňte tak, aby bylo zapínání z dobré strany. Na tom není co pokazit.

3.9.2018 18:23
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Takhle to má vypadat. Jen po nasunutí třmenového řemene zvedněte ten zámek, vytvoříte tak jakési "L".

3.9.2018 18:36
Láska ke koním

XXX.XXX.49.9

Díky, úplně stačí. jednoduché jak facka.

3.9.2018 19:17

Já ten zámek nezvedám, poradil mi to jednou skokový trenér jako pojistku při pádu - spíše s sebou stáhnete celý třmen, než aby vás kůň vláčel. Samozřejmě ale záleží, zda to tam samo o sobě drží dost fest (kontroluji před každou jízdou a nikdy se třmen neposunul... zas mám ale sedlo jen pro sebe a nehýbu s délkou řemenů.

Neregistrovaný uživatel

3.9.2018 20:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Láska ke koním vy se chystáte jezdit na koni? Nemyslím to zle, ale ten dotaz je zarážející

4.9.2018 08:37
kapička

XXX.XXX.5.211

Jízda otevřenými zámky vás donutí neposouvat holeně dozadu, ale držet je hezky na místě. Vlastní zkušenost

4.9.2018 09:07

Úplne najlepšie je kúpiť strmeňove remene s T zapínaním na konci, nikde to netlačí, necvaká nohu, nedvíha kožu na bočnici, ako klasická pracka.

Pre predstavu https://www.equiservis.cz/trmenove-remeny-drezurni-prestige-a19-2348cz334/.

4.9.2018 09:18
lenacia

XXX.XXX.173.31

já vám závidím, všechny sedla co sem měla měli zámky zaseklý úplně hluboko v kůži sedla :D :D.

4.9.2018 09:54
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Jezdit s otevřenými třmenovými zámky je o hubu, pokud jezdíte koně, který nemá daleko k hloupostem. Neznám "lepší" zážitek, než když vám kůň začne dělat echt bor*el a zámek třmenový řemen nepodrží, jak by měl... V jednu chvíli máte jakž takž stabilitu a během vteřiny se z toho stane dokonalá noční můra.

Třmenové zámky mají být natolik funkční (a mazané), aby při zaklapnutém stavu povolily ve chvíli, kdy se do jejich zadní části třmenový řemen natvrdo opře.

5.9.2018 15:44

No, řekla bych, že záleží na tom, jak pevně vám tam ty řemeny drží samy o sobě, já to mám "odemčené" pořád a za celou dobu se to nikam nepohlo a to můžu mít nohy, kde chci. Je ovšem pravda, že mým největším adrenalinem je skákání parkurových skoků, nejezdím military ani nepřiježďuji mladé a neklidné.

Asi to chce k tomu jako ke všemu ostatnímu u koní přistupovat s rozumem a podle konkrétní vlastní situace.

5.9.2018 15:58
kapička

XXX.XXX.5.211

Mně zase třmen vypadnul, i když byl zámek zavřený, dala jsem nohu do blbé pozice (odhánění hovad...), naopak u některých sedel po skákání zjistím, že byl zámek otevřený a třmen držel. A levná sedla (daslo, noname syntetika) nemaj zavírací zámek vůbec.

Přidejte reakci

Přidat smajlík