Uživatel s deaktivovaným účtem

Vezmete řemen se třmenem, nasunete ho na zámek. Konec návodu.
Takhle to má vypadat. Jen po nasunutí třmenového řemene zvedněte ten zámek, vytvoříte tak jakési "L".

Já ten zámek nezvedám, poradil mi to jednou skokový trenér jako pojistku při pádu - spíše s sebou stáhnete celý třmen, než aby vás kůň vláčel. Samozřejmě ale záleží, zda to tam samo o sobě drží dost fest (kontroluji před každou jízdou a nikdy se třmen neposunul... zas mám ale sedlo jen pro sebe a nehýbu s délkou řemenů.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Láska ke koním vy se chystáte jezdit na koni? Nemyslím to zle, ale ten dotaz je zarážející

Úplne najlepšie je kúpiť strmeňove remene s T zapínaním na konci, nikde to netlačí, necvaká nohu, nedvíha kožu na bočnici, ako klasická pracka.
Pre predstavu https://www.equiservis.cz/trmenove-remeny-drezurni-prestige-a19-2348cz334/.
Jezdit s otevřenými třmenovými zámky je o hubu, pokud jezdíte koně, který nemá daleko k hloupostem. Neznám "lepší" zážitek, než když vám kůň začne dělat echt bor*el a zámek třmenový řemen nepodrží, jak by měl... V jednu chvíli máte jakž takž stabilitu a během vteřiny se z toho stane dokonalá noční můra.
Třmenové zámky mají být natolik funkční (a mazané), aby při zaklapnutém stavu povolily ve chvíli, kdy se do jejich zadní části třmenový řemen natvrdo opře.

No, řekla bych, že záleží na tom, jak pevně vám tam ty řemeny drží samy o sobě, já to mám "odemčené" pořád a za celou dobu se to nikam nepohlo a to můžu mít nohy, kde chci. Je ovšem pravda, že mým největším adrenalinem je skákání parkurových skoků, nejezdím military ani nepřiježďuji mladé a neklidné.
Asi to chce k tomu jako ke všemu ostatnímu u koní přistupovat s rozumem a podle konkrétní vlastní situace.