Dobrý den, jakou máte prosím zkušenost, že by mohla do stáje přijít případná kontrola? Včera jsem byla v naší stáji a pán si právě stěžoval, že přijde kontrola. Už si nepamatoval, co je to za výbor.. Nejspíš to bude na udání od někoho nepřejícího. Pán má všechno v pořádku..
Jaké máte prosím zkušenosti, ať víme co případně čekat?
Díky..
No mě ta paní nevolala co má přijít.. a kontrolu nikdy neměl, to bych se tu asi neptala..
Koně bych si nikdy nedala někam, kde by bylo o ně špatně postaráno, vzhledem k tomu, že je to jako moje další dítě. A KVS jsem nikdy na nic nepotřebovala ani další jiné subjekty, tak se omlouvám ze neznalost.. tak asi tak..
Evelinamp
napsal(a):
Pokud má zaregistrované hospodářství, můžou přijít kromě KVS i třeba plemenáři (kontrolují průkazy a označení koní). Pokud bere dotace, pak je těch institucí mraky (namátkou SZIF - poskytovatel dotací). Jinak je může navštívit místní odbor životního prostředí, finanční úřad...
Děkuji za info..
akscha
napsal(a):
Nebyla bych si úplně jistá, že máte vše v pořádku, když nevíte, co je zkratka KVS a kdo by na kontrolu mohl přijít
Co se týká koní a podezření na týrání, byla by to KVS. Ale muze vás kontrolovat ještě X dalších subjektů, zejména pokud se tím pan živí (např. financak).
Zadavatelka evidentně má jenom někde ustájeno, nemá koně na vlastním Pánem myslí ustajovatele
Uživatel s deaktivovaným účtem

No ona je KVS v řešení problémů wellfare bohužel značně impotentní. Záleží samozřejmě na zapálení daného inspektora, ale i tak mají svázané ruce. Můžou dát sice pokutu za to, že není dodržena např. správná velikost boxů nebo že není přístřešek ve 24/7 ustájení, ale s dlouhodobým "mírným" týráním nic moc neudělají (např. koně nemají přístup k vodě ("zrovna čistím kýble, " nemají upravená kopyta, jsou o hladu, nejsou odčervováni …).

Takže pokud má pán správně registrované hospodářství a umí vařit kafe a ustájení nevypadá nějak katastrofálně, myslím, že bude v pohodě.
(pardon, nejde editovat).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Nejsem doma.

Kontrola se hlásí dopředu, tudíž se předpokládá že si na ní čas uděláte nebo si domluvíte termín, marfy zbaběle neotevře...
Pokud má pán hříbata- plemenáři, bere dotace- SZIF(státní zemědělský intervenční fond), KVS- pokud se jedná o zvířata jako taková...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Kontrol může přijít moře.Klidně i bezpečnost práce pokud máte zaměstnance nebo brigádníka.Zkrátka se podrobíte kontrole a snažte se je nenakrknout.K nám do firmy přišlo už několik kontrol a prostě nějaké nedostatky se musí najít.Důležité totiž je, aby se nevybočovalo z průměru.Kontrola bez závad budí podezření.Něco zkrátka zaplatím a jedeme dál.Vlk se nažere a koza zůstane celá.