Westernové sedlo na míru

Paint Horse
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.9.2018 12:30
liva

XXX.XXX.95.2

Zdravím všechny,
můj milovaný paint poněkud vyrostl a přestalo mu sedět sedlo.
Už několik měsíců pracuje pouze ze země, protože nemá sedlo.
Už jsem unavená ze zkoušení sedel a z komunikace se spoustou lidí. Finanční limit jsem z 25000, - zvedla na 40000, - a sedlo stále nemám...
Ještě vyzkouším v týdnu jedno sedlo od p. Zajace a pak už opravdu jen to sedlo na míru.
Takže...
1. Doporučte mi kvalitního sedláře u kterého nebudu čekat na sedlo 6 a více měsíců.
2. Mám šanci vejít se do 40000, -?

7.9.2018 13:42
blackmyday

XXX.XXX.16.194

Taky mi paintík přerostl, teď už snad definitivně.

7.9.2018 13:45
blackmyday

XXX.XXX.16.194

Tak mi to sežralo celý příspěvek no nic.
Já mám v merku Westmana, jeho WD sedla.

7.9.2018 14:01
liva

XXX.XXX.95.2

blackmyday napsal(a):
Tak mi to sežralo celý příspěvek no nic.
Já mám v merku Westmana, jeho WD sedla.

Hezká pràce. Akorát pan Nepustil je z Aše a já z Brna...

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.9.2018 14:10

Já si nechala dělat sedlo od paní Netíkové - je tuším někde z Moravy (nebo Vysočiny?), přijela mi naměřit kostru až na sever Čech, na sedlo jsem čekala dva měsíce a cena byla více než příznivá. Jen jsem tedy neměla sedlo na dřevěné kostře, ale na PE, kvůli případnému dalšímu rozšiřování. Dřevěné ale dělá taky.

7.9.2018 14:16
helas

XXX.XXX.116.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já si nechala dělat sedlo od paní Netíkové - je tuším někde z Moravy (nebo Vysočiny?), přijela mi naměřit kostru až na sever Čech, na sedlo jsem čekala dva měsíce a cena byla více než příznivá. Jen jsem tedy neměla sedlo na dřevěné kostře, ale na PE, kvůli případnému dalšímu rozšiřování. Dřevěné ale dělá taky.

Paní Netíková je z Horní Rozsíčky (kousek od Stražku): http://www.sedlarstvi.info/.

7.9.2018 14:38
blackmyday

XXX.XXX.16.194

Jenom z Brna?
Já jsem doslova z druhého konce republiky

Záleží co od sedla čekáte. Koncept WD sedel je pro mě svatý grál, normální sed mám jen v drezurce a tahle sedla z nich vychází, ve westernech jinak "sedim" jak pytel brambor. Ale hlavní kritérium je kůň, můj má sice asi 160 cm, ale je hodně krátký, běžná sedla mají dlouhe kostry a nutí sedět v zadu. A zrovna Zajac je takový, co jsem v těch sedlech seděla a viděla, pro krátké koně nevhodný.
Ale to je můj subjektivní názor.
Jinak pinto z Prahy?

7.9.2018 15:17
liva

XXX.XXX.95.2

Jà stále doufám, že bude sedět ten Zajac , měla jsem Zajace doposud.
Všehny zde napsané příspěvky pečlivě přečtu a návrhy prostuduji.
Mám po úrazu páteře a v důsledku toho menší sílu v jedné noze.
Přesun z anglického do westernového sedla mi umožnil dàle jezdit. V anglii jsem při delší jízdě nemohla bolestí vydržet a často jsem šla radši pěšky vedle koně.
U westernu mám o kousek kratší třmeny než je spràvné, takže můj sed má do předpisového daleko, abych měla lepší oporu, takže WD sedlo, i když vypadá skvěle opravdu není pro mě...

8.9.2018 16:10
lenacia

XXX.XXX.211.203

Jestli nechcete stříbro na sedle apod tak se u zajace vejdete do 40 tisíc. Za tolik mám od něj sedlo přímo na kobylu já.

8.9.2018 18:34
liva

XXX.XXX.95.2

lenacia napsal(a):
Jestli nechcete stříbro na sedle apod tak se u zajace vejdete do 40 tisíc. Za tolik mám od něj sedlo přímo na kobylu já.

Jak dlouho trvalo ušití?

8.9.2018 18:48
lenacia

XXX.XXX.173.31

liva napsal(a):
Jak dlouho trvalo ušití?

Měsíc.

8.9.2018 20:01
lenacia

XXX.XXX.173.31

liva napsal(a):
Jak dlouho trvalo ušití?

pokud nemá moc zakázek tak šije rychle, zdržení bývá obvykle z důvodu když chce člověk na sedlo nechat vyrobit stříbro, kvůli stříbru čekaa kamarádka přes půl roku, ale mě ho udělal za msíc, jen sem musela upustit od mosazných konč a déček a dát normálně stříbrné.

8.9.2018 22:52
jesie

XXX.XXX.35.227

liva napsal(a):
Zdravím všechny,
můj milovaný paint poněkud vyrostl a přestalo mu sedět sedlo.
Už několik měsíců pracuje pouze ze země, protože nemá sedlo.
Už jsem unavená ze zkoušení sedel a z komunikace se spoustou lidí. Finanční limit jsem z 25000, - zvedla na 40000, - a sedlo stále nemám...
Ještě vyzkouším v týdnu jedno sedlo od p. Zajace a pak už opravdu jen to sedlo na míru.
Takže...
1. Doporučte mi kvalitního sedláře u kterého nebudu čekat na sedlo 6 a více měsíců.
2. Mám šanci vejít se do 40000, -?

Za mě Abrahám

Sice je 300km od vás, ale jezdí po republice i do zahraničí. Mám od něj sedla 2 a dokonce i příznivci Nepustila uznali, že mám fakt parádní práci. Koně naprosto spokojený.
Cenově se do 40 vejdete, pokud nechcete nějaké stříbro a podobné věci :)

Mě ho ušil za 2 měsíce od otisku. Bere si dopředu zálohu na materiál.

Kdyžtak na fcb Avalon Saddlery.

13.9.2018 10:47
liva

XXX.XXX.95.2

Děkuji všem za rady.
Nakonec jsme se na podkladě doporučení, zhlédnutí práce a recenzí na netu rozhodli pro p. sedláře Šafáře že Zábřehu.

15.9.2018 20:40
Rossalie

XXX.XXX.162.227

liva napsal(a):
Děkuji všem za rady.
Nakonec jsme se na podkladě doporučení, zhlédnutí práce a recenzí na netu rozhodli pro p. sedláře Šafáře že Zábřehu.

Dejte prosím vědět jak budete spokojeni, Taky nad ním uvažuji.

15.9.2018 21:00
liva

XXX.XXX.95.2

Rossalie napsal(a):
Dejte prosím vědět jak budete spokojeni, Taky nad ním uvažuji.

Paní, kterâ mi ho doporučila, mi poslala detailní fotky sedla, které pro ni šil.
Nádherná práce.
I po telefonu byla s panem Šafářem výborná domluva.

16.9.2018 06:22
Rossalie

XXX.XXX.162.227

liva napsal(a):
Paní, kterâ mi ho doporučila, mi poslala detailní fotky sedla, které pro ni šil.
Nádherná práce.
I po telefonu byla s panem Šafářem výborná domluva.

Mě víc než o nádheru jde o to, aby sedělo koni. Nekupuji sedlo pro sebe, ale pro koně a tomu je fakt jedno jak bude vypadat

16.9.2018 08:14

Rossalie napsal(a):
Mě víc než o nádheru jde o to, aby sedělo koni. Nekupuji sedlo pro sebe, ale pro koně a tomu je fakt jedno jak bude vypadat

Nadherna prace se da pochopit i tak, ze neni krive usite, svy jsou kvalitni a za provedeni se nemusi stydet. Nemusi ti nutne znamenat, ze je sedlo osazene brilianty :).

16.9.2018 09:20
liva

XXX.XXX.95.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nadherna prace se da pochopit i tak, ze neni krive usite, svy jsou kvalitni a za provedeni se nemusi stydet. Nemusi ti nutne znamenat, ze je sedlo osazene brilianty :).

Přesně.
V plánu není show sedlo s mega zdobením, ale sedlo na vyjížďky a vandry zdobené pouze jednoduchou linkou kvůli snadné údržbě...
Kontaktovala jsem několik majitelů, kterým šil p. Šafář sedlo a všichni byli spokojeni jak s provedením tak s napasováním na koně i jezdce...

27.11.2018 14:29
liva

XXX.XXX.124.75

Opět zdravím
Sedlo je doma.
Výroba trvala poněkud déle, protože všechny, dle pana sedláře široké kostry, byli miláčkovi úzké, takže se vyráběla kostra na míru.
Jednání a celkový přístup sedláře p. M.Šafáře byl naprosto perfektní.
Výsledkem je sedlo, které sedí špičkově koni i jezdci.

27.11.2018 18:19
Rossalie

XXX.XXX.162.227

Parádní :) Píšete poněkud déle a váš první dotaz tu byl 7.9. To je spíše blesková práce ne? Mohu se zeptat na cenu? Děkuji

27.11.2018 18:46
lenacia

XXX.XXX.211.203

liva napsal(a):
Opět zdravím
Sedlo je doma.
Výroba trvala poněkud déle, protože všechny, dle pana sedláře široké kostry, byli miláčkovi úzké, takže se vyráběla kostra na míru.
Jednání a celkový přístup sedláře p. M.Šafáře byl naprosto perfektní.
Výsledkem je sedlo, které sedí špičkově koni i jezdci.

Krásné, pěkně decentní. Hlavně že sedí vám a koníkovi :).

27.11.2018 22:46
liva

XXX.XXX.32.14

Rossalie napsal(a):
Parádní :) Píšete poněkud déle a váš první dotaz tu byl 7.9. To je spíše blesková práce ne? Mohu se zeptat na cenu? Děkuji

I s příspěvkem panu sedlář i na pohonné hmoty 31500,-

27.11.2018 22:49
liva

XXX.XXX.32.14

lenacia napsal(a):
Krásné, pěkně decentní. Hlavně že sedí vám a koníkovi :).

Děkuji
Decentní zdobení má kvůli údržbě.
Mé druhé sedlo je zdobené basketem a když ho chci kvalitně vyčistit, musím použít kartáček...

Přidejte reakci

Přidat smajlík