Uživatel s deaktivovaným účtem

napsal(a):
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/mrtva-koza-bez-hlavy-jako-mic-na-mistrovstvi-sveta-ochranci-zvirat-protestovali-marne-55362?seq-no=2&dop-ab-variant=&source=clanky-home&autoplay=1.
Myslím tím ty koně. Hrubé zacházení. Ne tu kozu tu už nic nebolí.
Pro zadavatelku zuzanku:
Doporučuji vám k přečtení tuto knihu:
https://www.databazeknih.cz/knihy/jezdci-46588
Dozvíte se tam hodně o buzkaši, o výcviku koní i jezdců pro tuhle tradiční hru, a hlavně o lidech z tohoto konce světa, jejich zvycích a způsobu života. Pak možná nebudete - pohodlně usazena v západní civilizaci - hystericky vzlykat nad týráním zvířat.
Příprava koní pro buzkaši trvá několik let a je orientovaná v podstatě úplně opačně než jak je zvykem u nás. Kůň musí být konstitučně i povahově velmi tvrdý, schopný se aktivně bránit, netolerovat útok vůči sobě ani svému jezdci, okamžitě řešit samostatně všechny možné situace, a zároveň maximálně spolupracovat se svým jezdcem i trpělivě snášet nepříznivé podmínky (zimu, vedro, prach, hlad, žízeň). Prostě takový hodně původní středoasijský pastevecký pes, ne teplokrevný moula mouchy snězte si mě z českých pastvin a výběhů.
Nad tradiční českou zabijačkou na dvorku též křičíte o týrání? Nebo na úhlednými kostkami hovězího na tácku v supermarketu?
No jo, no, ono to chce občas vykouknout z Česka, jak se žije jinde, no.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
V takových zemích se vracíme o několik století zpět.Jsem rád že tady jsme už mnohem dál a neměříme vyspělost jen podle počtu vlastněných mobilních telefonů. Na těchto zemích mě nefascinuje zhola nic.Ti než dojdou na úroveň, kdy pochopí že zvíře má taky city a určité věci již by měly být opuštěny, tak tady již budeme mít jak se říká i vodotrysk v hodinkách.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Ano moydo i bych tomu věřil, akorát by mi museli ukazovat jiné důkazy než je toto:
Meifi, ta fotka rozhodně není z Afgánistánu, tipuji na Jižní Ameriku. Nechápu, proč to sem dáváte.
To jste vlákno pojmul jako soutěž o nejlepší fotodokumentaci týrání?
Navíc - je otázka, co tomu zvířeti dělají. Dokážu si představit i nutný veterinární zákrok, a přístup lidí odpovídá tomu, že se prostě nechtějí nechat koněm zabít.

saola
napsal(a):
Pro zadavatelku zuzanku:
Doporučuji vám k přečtení tuto knihu:
https://www.databazeknih.cz/knihy/jezdci-46588
Dozvíte se tam hodně o buzkaši, o výcviku koní i jezdců pro tuhle tradiční hru, a hlavně o lidech z tohoto konce světa, jejich zvycích a způsobu života. Pak možná nebudete - pohodlně usazena v západní civilizaci - hystericky vzlykat nad týráním zvířat.
Příprava koní pro buzkaši trvá několik let a je orientovaná v podstatě úplně opačně než jak je zvykem u nás. Kůň musí být konstitučně i povahově velmi tvrdý, schopný se aktivně bránit, netolerovat útok vůči sobě ani svému jezdci, okamžitě řešit samostatně všechny možné situace, a zároveň maximálně spolupracovat se svým jezdcem i trpělivě snášet nepříznivé podmínky (zimu, vedro, prach, hlad, žízeň). Prostě takový hodně původní středoasijský pastevecký pes, ne teplokrevný moula mouchy snězte si mě z českých pastvin a výběhů.
Nad tradiční českou zabijačkou na dvorku též křičíte o týrání? Nebo na úhlednými kostkami hovězího na tácku v supermarketu?
No jo, no, ono to chce občas vykouknout z Česka, jak se žije jinde, no.
...díky za tip, zkusím sehnat...
Existuje i film, natočený podle knihy. Ale hodně příběh zjednodušuje, kniha je mnohem lepší.Ono se to moc převést na plátno nedá.
https://www.csfd.cz/film/15185-jezdci/prehled/
https://ulozto.cz/!SisnSAYC/jezdci-akcni-usa-1971-cz-tit-avi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
saola
napsal(a):
Meifi, ta fotka rozhodně není z Afgánistánu, tipuji na Jižní Ameriku. Nechápu, proč to sem dáváte.
To jste vlákno pojmul jako soutěž o nejlepší fotodokumentaci týrání?
Navíc - je otázka, co tomu zvířeti dělají. Dokážu si představit i nutný veterinární zákrok, a přístup lidí odpovídá tomu, že se prostě nechtějí nechat koněm zabít.
Tohle je Kyrgystán Saolko.Koně opravdu nepřipravují na vet. zákrok.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
keira
napsal(a):
Rvaní za hubu ostrými udidly a mlácení bičem koně bolí bez ohledu na výcvik. A podívejte se na video okolo 1:00. Opravdu tam nevidíte hrubé zacházení s koněm? Chtěli byste aby takto někdo nakládal s vašimi koňmi?
Bych mu rozrhnul hubu od ucha k uchu.Nemyslím koni.
kromě jedné scény u prvního vhození míče, kdy chlap bezdůvodně mlátil koně po hlavě, je to víceméně běžný přístup v takových zemích u takového typu "jezdeckého sportu". Je třeba si uvědomit k čemu tam ty koně mají... To není vozeníčko prdky a snaha o dokonalou linii, na to není místo ani čas...
Tihle jezdci stále své koně používají k hnaní stád apod, nemají nějak čas se zabývat patama dole, špičkama u koně rukama u sebe a jemným stiskem holeně... Tady se rvou o kozu, tady musí s koněm pracovat okamžitě, těsně, tak jak potřebují, bohužel, je to brutálnější. Ale takhle přesně pracují ještě v dnešní době pastevečtí koně všude. Tam nemají to co máme my, čas a profsionální trenéry, tam potřebují na koně posadit svýho malýho kluka a vyrazit cvalem hnát ovce.
Pokud jde o ochránce zvířat... je to paradox, mrtvá koza jim vadí... ale že sedí jezdci na sedlech z kůže, kvůli kterým musela také umírat zvířata... to jim nevadí.
Richard Dunwoody a buzkaši - něco na odlehčení
https://www.youtube.com/watch?v=xb_kNA9Pw28
Afgánci se při pohledu na něj místy úžasně baví...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
etnies86
napsal(a):
a co mu tedy meifi dělají, resp. budou dělat?
Zabijí ho.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
lenacia
napsal(a):
tak dej odkaz na víc než jen na staženou fotku...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
A kyrgyzstán je tady.
https://goo.gl/images/4cZEiv.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zabijí ho.
Buďte tak hodný - když nevíte, nepište hlouposti. Koně nikdo nezabíjí, koni dávají podkovy. Takhle se to nělá např. v Mongolsku.
https://www.youtube.com/watch?v=uLEdy76UUCk.
Ano, prostě taková česká zimní zabijačka.
Co to má společného s týráním?
Meifi, patříš k té nevýznamné světové minoritě, která si může dovolit nechat z rozcapenosti a rozežranosti své koňské mazlíky poflakovat a nic po nich nechtít. Ale smiř se s tím, že na většině pevniny této planety koně pracují a dokonce se i běžně jedí...Prostě jiná kultura
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
http://fergana.mobi/en/articles/2942.
taže zabijačka...
https://www.youtube.com/watch?v=xQTbRB86b9I.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
lenacia
napsal(a):
taže zabijačka...
Hodně nepovedená ovšem..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
balisek
napsal(a):
Buďte tak hodný - když nevíte, nepište hlouposti. Koně nikdo nezabíjí, koni dávají podkovy. Takhle se to nělá např. v Mongolsku.
https://www.youtube.com/watch?v=uLEdy76UUCk.
Tak si to ještě jednou přečtěte o co se jednalo.
saola
napsal(a):
Peo baliswk:
No, při podkování se obvykle kůň nepodřezává...alespoň u nás ne.
Editace nefunguje, takže: kůň svázaný do kozelce nemusí nutně znamenat, že ho někdo zabíjí. V určitých zemích (např. v Mongolsku) je to běžný způsob podkovávání. A na porážce koně v určitých kulturách opravdu nic tak hrozného nevidím. My jsme koně povyšíli na společenské zvířata, ale zde plní roli zvířete užitkového. A jelikož zdroji se neplýtvá, tak poté co doslouží nebo jsou nadbytečná, tak se sní.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak si to ještě jednou přečtěte o co se jednalo.
vždyť čtu:
No single part of the animal was disposed of: intestines were used for “kazy” (homemade sausages), while some parts were used for beshbarmak and pilaf; someone picked up the skin, leaving some 200 US dollars.
The meat harvested from this horse lasted for two days of festivities….
lenacia
napsal(a):
taže zabijačka...
Hm lepší uvázat přední nohu aby prase při chytání krve nehráblo do pekáče.
Ona zabijačka totiž má přesah do formy folklorní akce... často se sejde celá vesnice, sleduje se zabíjení, pije se do toho pivo... maso s dá zpracovává. Ke konci už jsou všichni ožralí nažraní a veselí...
jediný rozdí vidím že tady nepodřízl prase ale koně... a věřím že en kůň se měl pře svou smrtí mnohem lépe než takovej kůň převáženej transportem na jatka do Itálie.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
Tam bych se nedivil, kdyby sežrali i třeba nadbytečnou manželku. Taky škoda to vyhodit jen tak?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
lenacia
napsal(a):
no věř mi že tam ta manželka má horší žvot jak ten kůň.
Copak já věřím, ale s tím taky souhlasíte?

saola
napsal(a):
Existuje i film, natočený podle knihy. Ale hodně příběh zjednodušuje, kniha je mnohem lepší.Ono se to moc převést na plátno nedá.
https://www.csfd.cz/film/15185-jezdci/prehled/
https://ulozto.cz/!SisnSAYC/jezdci-akcni-usa-1971-cz-tit-avi.
..jo jo četla jsem...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Copak já věřím, ale s tím taky souhlasíte?
Nesouhlasíme a právě proto nas to hrubší zacházení s konem nechává poměrně chladnými :)
V těchto zemích (a upřímně ve většině světa) je život žen nic moc, život domácích a pracovních zvířat ještě horší a celkově to není taková pohoda jako tady. A řešit, že tam někdo celkem pěkně vypadajiciho sportovniho kone vezme za hubu? To je fakt pokrytectví nebo omezenost. Takové téma o ničem pro volné odpoledne :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Naprostá většina žen je týrána muži, bo ti stále určují pravidla.
Ptát se tedy na této diskuzi, kde jste jediný mužského pohlaví, jestli s tím souhlasíme, je buď provokace nebo idiotizmus.
Ne Zuzko, to je pokrytectví.Ptám se na to záměrně právě kvůli tomu.Většina tu ukázkově předvedla selektivní uvažování. Zuzko co se stane, když budeme přehlížet např. drobné trestné činy? Ano začnou se páchat závažnější a opět se bude očekávat benevolence.Stejně je to i u těch koní.Pokud budou jednat takhle se zvířaty, myslíte že se zlepší jednání se ženami? Když někdo takhle řeže do koně, psa a jiných živých tvorů, tak mu nebude činit problém zbít klidně i vás.Proto se ptám jestli vadí to zacházení se ženami v těchto oblastech.Zřejmě jak se zdá ženy vadí a koně nevadí.Přitom to spolu tolik souvisí a omlovám se já tu souvislost vidím..
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ne Zuzko, to je pokrytectví.Ptám se na to záměrně právě kvůli tomu.Většina tu ukázkově předvedla selektivní uvažování. Zuzko co se stane, když budeme přehlížet např. drobné trestné činy? Ano začnou se páchat závažnější a opět se bude očekávat benevolence.Stejně je to i u těch koní.Pokud budou jednat takhle se zvířaty, myslíte že se zlepší jednání se ženami? Když někdo takhle řeže do koně, psa a jiných živých tvorů, tak mu nebude činit problém zbít klidně i vás.Proto se ptám jestli vadí to zacházení se ženami v těchto oblastech.Zřejmě jak se zdá ženy vadí a koně nevadí.Přitom to spolu tolik souvisí a omlovám se já tu souvislost vidím..
Srovnávás nesrovnatelne. Tahle hra je pro Evropana nepochopitelná a podivná, ale žádné překračování zákona. Zlepšení welfare těchto koní určitě celou tamější společnost nespasi a ani to není žádný první krok k tomu :)
Srovnej s takovou koridou, ktera je skutečně týrání zvířat. Má její existence nějaký vliv na páchání drobných strestnych cinu ve Španělsku?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tvé pomáhání chudé ženě tím že okradeš stát je také "drobná trestní činnost" znamená to, že i ty seš důvod proč je tu tak zle... Neměl blbosti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
akscha
napsal(a):
Srovnávás nesrovnatelne. Tahle hra je pro Evropana nepochopitelná a podivná, ale žádné překračování zákona. Zlepšení welfare těchto koní určitě celou tamější společnost nespasi a ani to není žádný první krok k tomu :)
Srovnej s takovou koridou, ktera je skutečně týrání zvířat. Má její existence nějaký vliv na páchání drobných strestnych cinu ve Španělsku?
Nic není nesrovnatelné..Podívejte se do historie evropy a jaká je situace dnes? Je to vývoj i po mentální stránce.A popravdě naši předci se kvůli tomu hodně nadřeli. Dnes křižácké výpravy působí spíš zajímavě z historického hlediska a přitom tehdy to byla věc velmi vážná a reálná.Souboje kdy si "borci" uťali ruce, nohy a nebo rovnou hlavu se považovalo za společenskou událost a zábavu.Dovedete si představit to "představení" pořádat dnes? Ano přesně na tohle poukazuji..Ono se to už nesmí a je to společensky nepřípustné.Stejně jako by vás ukřižovali lidi, kdyby se eventuelně někdo takhle pokusil "zřezat"koně na staromáku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
Tvé pomáhání chudé ženě tím že okradeš stát je také "drobná trestní činnost" znamená to, že i ty seš důvod proč je tu tak zle... Neměl blbosti.
Lenko takové soudy si nech pro sebe tě prosím..Až budeš jednou potřebovat pomoc, tak se spolehni na ten tvůj milovaný stát. Uvidíš jak budeš mluvit potom.Nejdřív totiž budeš muset vše prodat a kobyla bude to první..Nemluv takhle pokud si nezažila co je dostat se na dno.A všichni ti akorát řeknou "to je mi líto" a raději tě ani vidět nebudou chtít.Mohla by si je totiž "obtěžovat" svou prosbou o pomoc.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Lenko takové soudy si nech pro sebe tě prosím..Až budeš jednou potřebovat pomoc, tak se spolehni na ten tvůj milovaný stát. Uvidíš jak budeš mluvit potom.Nejdřív totiž budeš muset vše prodat a kobyla bude to první..Nemluv takhle pokud si nezažila co je dostat se na dno.A všichni ti akorát řeknou "to je mi líto" a raději tě ani vidět nebudou chtít.Mohla by si je totiž "obtěžovat" svou prosbou o pomoc.
Kolikrát já byla na dně.3 týdny o jednome rohlíku na den a vodě. Jen aby Sára měla zaplacené ustajko.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na jednu stranu tady mluvíš, jak se má okrádat stát a na druhou mluvíš jak i malé nezákonné věci tvoří špatný stát a horší nezákonné jednání... A nebo se tu jede dvojí metr?
Myslíš si že mě neštve když jsem ve finanční tísni? Ale vinit z toho stát? Za své chyby?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
Kolikrát já byla na dně.3 týdny o jednome rohlíku na den a vodě. Jen aby Sára měla zaplacené ustajko.
No vidíš a mě nezbývá nic jiného, než ti to věřit.Pak ale nechápu proč se tak vehementně oháníš tím státem, když ten místo toho aby ti pomohl dočasně, vyhodí oknem deset miliard jen tak pokusně např. na inkluzi.Všichni se shodli, že už je neuvidíme.Nebudí to v tobě pocit marnosti se snažit nějak nad rámec nutného? Ty jak blbec platíš a oni nahoře to rozhází za blbosti?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
Na jednu stranu tady mluvíš, jak se má okrádat stát a na druhou mluvíš jak i malé nezákonné věci tvoří špatný stát a horší nezákonné jednání... A nebo se tu jede dvojí metr?
Myslíš si že mě neštve když jsem ve finanční tísni? Ale vinit z toho stát? Za své chyby?
Opravdu jsou to tvé chyby? Je v pořádku, když manžel uteče od rodiny a nechá se zaměstnat za "na oko" minimální mzdu? Zaplatí si nájem a manželce pošle 170 Kč na děti měsíčně? Nikdo na něho nemůže a má vystaráno? On chce platit, ale chudák nemá si představ.Tak a teď řekni čí je to chyba..Snad té mámy s dvěmi dětmi? Fakt nechci vypadat jak anděl spásný, ale on vážně nikdo jiný nebyl jaksi ochotný pomoci.Stát je hrozná mrcha.V den vydání faktůry je povinnost již z ní zaplatit daň.Moc hezké až na to, že stát už moc nezajímá kdy jí dostanu zaplacenou já.Stane se že i nikdy.Takže zaplatím daň z příjmu, který jsem nikdy neměl.Už se parkrát stalo.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Opravdu jsou to tvé chyby? Je v pořádku, když manžel uteče od rodiny a nechá se zaměstnat za "na oko" minimální mzdu? Zaplatí si nájem a manželce pošle 170 Kč na děti měsíčně? Nikdo na něho nemůže a má vystaráno? On chce platit, ale chudák nemá si představ.Tak a teď řekni čí je to chyba..Snad té mámy s dvěmi dětmi? Fakt nechci vypadat jak anděl spásný, ale on vážně nikdo jiný nebyl jaksi ochotný pomoci.Stát je hrozná mrcha.V den vydání faktůry je povinnost již z ní zaplatit daň.Moc hezké až na to, že stát už moc nezajímá kdy jí dostanu zaplacenou já.Stane se že i nikdy.Takže zaplatím daň z příjmu, který jsem nikdy neměl.Už se parkrát stalo.
a že mají děti vzdělání zadarmo? A to klidně až do vejšky, když na to přijde, pokud nepůjdou na soukromou školu? Že mají až do 18 plně hrazené základní lékařské úkony... Přídavky na děti, a v době takovéto klize finanční mají obvykle děti dokonce i nárok třeba na obědy ve škole zadarmo (a nlidi cxo makaj jak šrouby to musí platit sami)...
Když jsi bez práce, tak ti stát stále platí zdravotní.
Že támhle cikán si vyžebrá 30 tisíc na dávkách je hnusárna, to uznávám i já, ale jsou státy, kde ti tohle vláda nenabídne. Pořád jsme v tomhle jeden z lepších států.
Ale řeknu ti tohle, já znám také takhle chudou madam.4 děcka, od 3 různých partnerů, věkové rozdíly mezi nimi jsou v v rozmezí 1,5- 2 roky, přičemž kvůli prvním udítěti ani nedodělala střední. Také je takhle nešťastná jak partneři tohle, partneři tamto, chudák je to, všechno zdarma, nikdo pro maminky nic nedělá...
A pak je tady vdova s dvěma dětmi... chytrá mladá ženská, teď dělá vedoucí na pobočce obchodu, prostě nečeká až stát tohle a lidé tamto.
Pak se to těžko hodnotí... třeba přesně tohle je to, proč já nechci děti, a už vůbec je nechci s někým kdo je strááášlivě moc chce... Protože kdyby mě opustil, tak je mi jedno kolik tomu dítěti je, nacpala bych ho do babyboxu (jo, další důvod proč nechci děti je absence mateřského instinktu)... Nemůžeš od člověka očekávat víc než je jeho charakter.

Už jsem ten spodní zbytek přestřelky Meifiho a Lenacie nečetla, ale můj názor na téma:
podle mě to jsou prostě rozdíly mezi tradicemi a zvyklostmi různých etnik, které prostě může být pro jinou lokalitu nepochopitelné až nepřípustné. Ale těžko do toho mluvit přes x hranic... jsou to podle mě věci, které člověk extra nezmění.
Děje se jistě mnoho týrání po světě, které tím, že je to prostě tradice, není snadno a rychle změnitelná. A to nemusíme zůstávat u zvířat a porážkách naříznutím krku a vytržením srdeční tepny zaživa... co takhle ženská obřízka... to je myslím do nebe volající týrání - dokonce - člověka a přesto se děje...
Myslím, že bychom měli nechat tradice a zvyky tam, kde jsou. Taky bychom nebyli rádi - jakožto hovězožravci - kdyby se do nás začala prudit jiná náboženství, že to nesmíme jíst, když je to posvátné zvíře...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Už jsem ten spodní zbytek přestřelky Meifiho a Lenacie nečetla, ale můj názor na téma:
podle mě to jsou prostě rozdíly mezi tradicemi a zvyklostmi různých etnik, které prostě může být pro jinou lokalitu nepochopitelné až nepřípustné. Ale těžko do toho mluvit přes x hranic... jsou to podle mě věci, které člověk extra nezmění.
Děje se jistě mnoho týrání po světě, které tím, že je to prostě tradice, není snadno a rychle změnitelná. A to nemusíme zůstávat u zvířat a porážkách naříznutím krku a vytržením srdeční tepny zaživa... co takhle ženská obřízka... to je myslím do nebe volající týrání - dokonce - člověka a přesto se děje...
Myslím, že bychom měli nechat tradice a zvyky tam, kde jsou. Taky bychom nebyli rádi - jakožto hovězožravci - kdyby se do nás začala prudit jiná náboženství, že to nesmíme jíst, když je to posvátné zvíře...
Neboj my už toho necháme. Na mobilu se děsně píše.

Mě to je jedno. Se hádejte, jak chcete. Jen jsem psala, že jsem nečetla vaší přestřelku. Aby bylo jasné, že nereaguji na nic, co jste psali vy dva mezi sebou
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
a že mají děti vzdělání zadarmo? A to klidně až do vejšky, když na to přijde, pokud nepůjdou na soukromou školu? Že mají až do 18 plně hrazené základní lékařské úkony... Přídavky na děti, a v době takovéto klize finanční mají obvykle děti dokonce i nárok třeba na obědy ve škole zadarmo (a nlidi cxo makaj jak šrouby to musí platit sami)...
Když jsi bez práce, tak ti stát stále platí zdravotní.
Že támhle cikán si vyžebrá 30 tisíc na dávkách je hnusárna, to uznávám i já, ale jsou státy, kde ti tohle vláda nenabídne. Pořád jsme v tomhle jeden z lepších států.
Ale řeknu ti tohle, já znám také takhle chudou madam.4 děcka, od 3 různých partnerů, věkové rozdíly mezi nimi jsou v v rozmezí 1,5- 2 roky, přičemž kvůli prvním udítěti ani nedodělala střední. Také je takhle nešťastná jak partneři tohle, partneři tamto, chudák je to, všechno zdarma, nikdo pro maminky nic nedělá...
A pak je tady vdova s dvěma dětmi... chytrá mladá ženská, teď dělá vedoucí na pobočce obchodu, prostě nečeká až stát tohle a lidé tamto.
Pak se to těžko hodnotí... třeba přesně tohle je to, proč já nechci děti, a už vůbec je nechci s někým kdo je strááášlivě moc chce... Protože kdyby mě opustil, tak je mi jedno kolik tomu dítěti je, nacpala bych ho do babyboxu (jo, další důvod proč nechci děti je absence mateřského instinktu)... Nemůžeš od člověka očekávat víc než je jeho charakter.
Noo ve spostě věcí souhlasím.