Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.9.2018 15:09
trea

XXX.XXX.59.54

Ahoj. Uvažuji, že bych ve vzdálené budoucnosti chtěla závodit, tak mě zajímá jak vypadá zákulisí závodů? Registrace, příjezd, veterina, pobyt koně na místě, startky, opracoviště, případné dekorování... prostě, jak to celé funguje. Pokud byste mi někdo podal bližší informace o disciplínách parkur, všestrannost, drezura nebo vytrvalost, tak bych byla velmi vděčná. Zeptala bych se někoho v okolí, ale nikdo z nich nezávodí. Paní, která mě učí sice nemá licenci, ale klade obří důraz na sed a všeobecně na pevné základy než se posune dál, takže se mi od ní odcházet nechce. Chci, abych se na závodech za sebe nemusela stydět, protože licenci bych nějak složila už dávno. Byť tohle nastane nejspíš až za dlouho, nejdříve s vlastním koněm, ale i tak chci být připravená a informovaná o tom, co a jak. Předem děkuji :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.9.2018 16:06

Přihlaste se do jezdeckého klubu a vyjeďte s nimi na závody jako doprovod - tak se vše dozvíte nejlíp. Na ZZVJ budete stejně potřebovat garanta registrovaného pod ČJF, takže ať se vám od paní chce nebo nechce, dříve nebo později stejně budete muset začít jezdit jinde.

Ono možná až začnete střídat klubové koně a vyzkoušíte nějakého trochu hůře jezditelného, zjistíte, že máte do ZZVJ ještě dost daleko :).

8.9.2018 16:35
trea

XXX.XXX.59.54

Klubů jsem bohužel prošla několik, ale nikdy jsem tam nevydržela dostatečně dlouho, abych s nima někam jela. A nemůžu sice objektivně říct, jak moc dobře nebo špatně jezdím, ale vím, že jsem zkoušela zajet na tréninku L úlohu v drezuře a nebyl problém. A se střídáním koní souhlasím, zkušenosti jsou potřeba, ale momentálně mě láká zůstat tady a pokračovat v opravování chyb, které mám z klubů. Otrávených, tupých koní, kteří se mě sanží sundat jsem si užila až až. A navíc paní má koní víc v různých fázích výcviku a z různých podmínek, takže ne všichni jsou vyloženě hodná zlatíčka.
A závodit plánuji nejspíš až v době, kdy si pořídím vlastního koně, což v blízké době nebude. A samozřemě by byl i trenér. Vím, že praxe by byla nejlepší, ale jít znovu do klubu mě neláká. A navíc neznám v okolí stáj, která by jezdila vytrvalost nebo všestrannost, což jsou disciplíny, které by mě zajímaly nejvíce.

8.9.2018 16:39
trea

XXX.XXX.59.54

Chtěla jsem si něco nastudovat, i když se mě to zatím netýká, ale nejspíš bude nejlepší počkat, až se naskytne příležitost.

10.9.2018 07:58

Nebo se nabídnout jako pomocník, až někdo z "vaší" stáje na závody pojede. Tak si nejlíp a v klidu, téměř jako účastník, prohlédnete prostředí, procesy, atp. Každý uvítá šikovné ruce navíc. Ikdyby šlo jen o to, podržet koně u hlavy, když se sedlá...

Přidejte reakci

Přidat smajlík