Zdravím. Náš mlaďoch byl prohnanej koňma ve výběhu a jak zdrhal tak padnul na bricho. Vypadalo to že se mu vyvalila kýla...jenže se to zvětšilo. Na klinice v Heřmaňaku nám po telefonu řekli že jestli je to otok tak musí splasknout. Jenže co to vlastně je? Nikdo pořádně neví. Foto 1 co měl hned po pádu na břicho.
foto 2 druhý den ráno. Zatím se to více nezvětšuje.
Co myslíte že to je? Spekulujeme ještě nad svalem.
Diky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Se svým ekonomickým vzděláním jsem koukla do své křišťálové koule a... stejně nevím...
To jako myslíte fakt vážně?

OT- já nějak nepobírám anatomii- jako ta "rýha"- perineum?, co mají koně tím oddělené kýty, je fakt nějak moc kulatá, či co, je to kůň? spíš výkrmový býček , mohli by jste mi vyfotit toho koníka nebožáka z větší dálky...jen tak pro zajímavost, děkuji.
napsal(a):
OT- já nějak nepobírám anatomii- jako ta "rýha"- perineum?, co mají koně tím oddělené kýty, je fakt nějak moc kulatá, či co, je to kůň? spíš výkrmový býček , mohli by jste mi vyfotit toho koníka nebožáka z větší dálky...jen tak pro zajímavost, děkuji.
Nevím, jestli se na to nedíváte nějak divně ...je fakt, že je to poněkud neobvyklý záběr, ale řekla bych, že téměř každé břicho dobře živeného koně bude zespodu vypadat takto.
Jen pro kontrolu, jestli se díváme stejně
...úplně nahoře vidím předkožkový vak, hned pod ním je onen útvar, o kterém je řeč, středová čára mi přijde úplně normální, moje kobyla jí má stejnou
A břicho se zdá vyvalené do stran, ale takto zabrané ho bude mít vyvalené každej kůň, kterej se pase a není zrovna vychrtlina
Záběr je z podbricha koně. Přidávám foto z boku. Fakt to nikdo nevidí? Za pinďou má pupík a okolo se to vyvalilo a má bouli. Rozdíl večer a rano.

už je mi to jasné, nějak jsem si myslela, že to co je předkožkový vak, je řiť- divná řiť, a tak mi to nedávalo celé smysl, už je mi to jasné- dík za nakopnutí. Ještě jsem si říkala, jak to souvisí s břichem, no jo no....
Asi bych toho veta tam dotáhla smykem, to by mě nedalo spát a zrovna na břiše, mohla rupnout nějaká povázka, rozestoupit se svaly, já bych měla strach o střeva...

napsal(a):
už je mi to jasné, nějak jsem si myslela, že to co je předkožkový vak, je řiť- divná řiť, a tak mi to nedávalo celé smysl, už je mi to jasné- dík za nakopnutí. Ještě jsem si říkala, jak to souvisí s břichem, no jo no....
Asi bych toho veta tam dotáhla smykem, to by mě nedalo spát a zrovna na břiše, mohla rupnout nějaká povázka, rozestoupit se svaly, já bych měla strach o střeva...
Hlavne trebárs to črevo môže odumrieť pomerne rýchlo, asi by som nečakala doma a neposielala fotky na internety.
Už ste to nejako vyriešili?
napsal(a):
Mně zas nedávalo smysl, proč píšete o perineu, když na fotce vůbec není ...je fakt, že tyhle výseče koňskýho těla bejvají nškdy oříšek, taky mi trvá, než se zorientuju.Co na to vet jsem se ptala 2x předevčírem, odověď žádná...možná tedy nedorazil?