Chození z výběhu

Anglický plnokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.9.2018 18:38
m_nev

XXX.XXX.150.89

Ahoj, mám dotaz. Před týdnem jsem začala chodit za koníkem do stáje kde je teprve měsíc. A chtěla jsem se zeptat na nějaké rady. Vždy pro něj chodím do výběhu a beru ho do stáje kde ho pouze vycistim, pomazlím se sním a odvedu ho pryč(žádné ježdění nebo jakákoliv práce). Koník od prvního dne má problém s chozením z výběhu. Po výběhu na vodítku chodí normálně, ze stáje také normálně. Jediný problém nastáava pár metrů před branou z výběhu a pár metru za tím. Když jsem se včera sním zkusila jít projít do lesa. Znovu se zasekl u ohrady s koňmaa a byl problém . Chtěla jsem se tedy zeptat na nemyslel rady jak ho ,,donutit” vhodit tyto problémové místa normálně.

19.9.2018 23:41
koně

XXX.XXX.174.63

Co to zkusit přes žrádlo? Ono nějaké to mazlení a čištění není špatné,ale bude li ve stáji pokaždé připraven lákavý kyblíček,půjde z výběhu radostněji Na cestu ven,prostě musíte být zajímavější ,než stádo.Tak odvést,najít ,kde je tráva,nechat popást,zas popojít .Pod sedlem jde normálně?

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.9.2018 00:02
Uživatel s deaktivovaným účtem

m_nev napsal(a):
Ahoj, mám dotaz. Před týdnem jsem začala chodit za koníkem do stáje kde je teprve měsíc. A chtěla jsem se zeptat na nějaké rady. Vždy pro něj chodím do výběhu a beru ho do stáje kde ho pouze vycistim, pomazlím se sním a odvedu ho pryč(žádné ježdění nebo jakákoliv práce). Koník od prvního dne má problém s chozením z výběhu. Po výběhu na vodítku chodí normálně, ze stáje také normálně. Jediný problém nastáava pár metrů před branou z výběhu a pár metru za tím. Když jsem se včera sním zkusila jít projít do lesa. Znovu se zasekl u ohrady s koňmaa a byl problém . Chtěla jsem se tedy zeptat na nemyslel rady jak ho ,,donutit” vhodit tyto problémové místa normálně.

Koníkovy se nechce od koní, to musíte nacvičit, zvyknout ho na to. pravděpodobně koníka vždy do stáje dostanete, tak jste na dobré cestě, ono si to časem sedne...Pokud máte delší vodítko, tak při chůzi vpřed a při zastavení koně, koníka jemně volným koncem pobídnete jen tak mimochodem máchnutím levé ruky(pokud vedete z leva, za sebe na bok koně. Pozor na reakci koně, koně nezapomeňte pochválit , pokud udělá, co požadujete.- půjde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík