Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.9.2018 19:24
monini23

XXX.XXX.134.213

Potřebuji prosím radu, můj koník má už čtvrtý den cosi v uchu, nejdřív to vypadalo že si ho o něco rozdrbal ale neléčí se to a létají mu do toho každý den malé šedé mušky a má tam krvavé flíčky. Vyčistila sem mu to a lehce zavázala aby se tam nedostaly další, každopádně zítra budu volat na veterinu, jen sem se chtěla zeptat jestli tohle někdo dřív viděl a už podobnou věc řešil. Děkuji

19.9.2018 19:45
kallisto

XXX.XXX.135.175

Já znám od vetů jen jednu dobrou radu, a to, že do uší je lepší koňovi vůbec nehrabat. Nadělá se tím víc škody jak užitku a kůň si akorát vypěstuje citlivost na dotyk kolem uší.

19.9.2018 22:20
marion108

XXX.XXX.72.163

Muj kun to mel taky, zmizlo to samo.

19.9.2018 23:36
koně

XXX.XXX.174.63

Jestli drží,tak dejte Betadinu na nějaký hadřík a zkuste namazat.Ono to zaschne a bude smrdět hmyzu ,to by mohlo drobet pomoci

20.9.2018 07:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

kallisto napsal(a):
Já znám od vetů jen jednu dobrou radu, a to, že do uší je lepší koňovi vůbec nehrabat. Nadělá se tím víc škody jak užitku a kůň si akorát vypěstuje citlivost na dotyk kolem uší.

Mám muchařku,která si dokáže rozdrbat uši i přes masku.Čistím a ošetřuji zevšech stran už desátým rokem. Žádnou citlivost si nevypěstovala, naopak většinou si to přímo užívá.Pro zadavatelku.
Očistit,vydezinfikovat a namazat něčím uklidňujícím. Např.SWATem.

20.9.2018 07:39
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Tak to bude asi příčinu od příčiny. Valach se taky nechá podrbat v uchu, když je má doštípané (i když jen na chvilku a preferuje kartáč, ruku toleruje jen po velmi krátkou dobu a dává přednost před holou rukou rukavici). Ovšem od doby, co měl plíseň, tak je na uši háklivý, má období (větrno, vlhko), kdy mu vadí i ohlávka přes hlavu. Další (stará) kobyla měla plíseň v uších, na uši se i bez léčby stala neskutečně háklivou, nedala se ani nauzdit. A jak píše kallisto, bylo doporučeno do toho nešťourat, protože se to většinou v těchto případech lidskými zásahy jen zhorší.

20.9.2018 09:02
Terven

XXX.XXX.110.147

kallisto napsal(a):

To nesahání se týká spíš aurálních plaků, tam platí, že méně je více. Pokud má kůň poštípané nebo dokonce rozdrbané uši, mazala bych - používám Dromy Dermacare mast nebo něco jiného mastného, pokud štípance nejsou moc krvavé, super je tea tree oil.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.9.2018 09:31

Terven napsal(a):
To nesahání se týká spíš aurálních plaků, tam platí, že méně je více. Pokud má kůň poštípané nebo dokonce rozdrbané uši, mazala bych - používám Dromy Dermacare mast nebo něco jiného mastného, pokud štípance nejsou moc krvavé, super je tea tree oil.

Tak, tak. Pokiaľ tam má kôň biely povlak, ktorý vyzerá ako pleseň, môžu to byť aurálne plaky(spôsobené papiloma viírusom, v podstate bradavičky). Vtedy je naozaj rozumnejšie to ucha nešahať, býva to bolestivé.

20.9.2018 17:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak, tak. Pokiaľ tam má kôň biely povlak, ktorý vyzerá ako pleseň, môžu to byť aurálne plaky(spôsobené papiloma viírusom, v podstate bradavičky). Vtedy je naozaj rozumnejšie to ucha nešahať, býva to bolestivé.

Tak to by mi k muchařině ještě scházelo. A nepoznáte, co to tedy má koník zadavatelky?

20.9.2018 21:16

sisi58 napsal(a):
Tak to by mi k muchařině ještě scházelo. A nepoznáte, co to tedy má koník zadavatelky?

Nemusíte stresovať, poznám viacero koní,ktoré na to “trpia”, nič sa s nimi nedeje. Jediné, čo som vypozorovala je, že majú citlivejšie uši.

21.9.2018 07:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nemusíte stresovať, poznám viacero koní,ktoré na to “trpia”, nič sa s nimi nedeje. Jediné, čo som vypozorovala je, že majú citlivejšie uši.

Aspoň,že tak. I bez plísně v uších mám na 2 koních 5 nemocí a 1 vadu charakteru. Myslím, že v širokém okolí musí být koně až neuvěřitelně zdraví. Neb nemocní jsou u nás

Přidejte reakci

Přidat smajlík