Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, potřebovala bych poradit s výběrem sedla pro A1/1 s vyšším kohoutkem. Koník je teď nenasvalený tudíž jsem přemýšlela o sedlu s otevřenou přední rozsochou a vyměnitelnou komorou aby se sedlo nemuselo měnit až nasvalí. Plus k tomu koupit gelovou podložku nebo beránek.Prosím o konkrétní sedla, předem děkuji.
napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych poradit s výběrem sedla pro A1/1 s vyšším kohoutkem. Koník je teď nenasvalený tudíž jsem přemýšlela o sedlu s otevřenou přední rozsochou a vyměnitelnou komorou aby se sedlo nemuselo měnit až nasvalí. Plus k tomu koupit gelovou podložku nebo beránek.Prosím o konkrétní sedla, předem děkuji.
Momentálně pro mě zrovna aktuální...mohu vás ubezpečit, že tak jednoduché to není, pokud teda chcete, aby sedlo opravdu sedělo. Sedel vhodných na vysoký kohoutek, je celá řada, ale otevřená a vyšší komora vám ještě nezaručí, že to bude to pravé. Na vysoký kohoutek mi byl doporučen mj. Kieffer Garmisch (anebo Kieffery obecně), to sedlo se mi moc líbilo a když jsem ho konečně vyzkoušela, zjistila jsem, že bohužel nic pro nás. Kobyla má měkčí a krátký hřbet, sedlo má rovné polštáře, vzadu by hrkalo, vadilo.
Rovněž tak se nesmyslně traduje, že pro A1/1 je třeba užší komora, což mi několik zkušených osob potvrdilo, že je nesmysl, na mou kobylu pasuje obvykle něco, co odpovídá širší trojce.
Vyměnitelné komory mají Wintecy, ten nám třeba zrovna vůbec neseděl. Komora je jedna věc, ale stejně důležitý je i tvar a délka sedlových polštářů, šíře páteřního kanálu apod. Pár sedel s otevřenou komorou vyzkoušejte a uvidíte - trochu se vám zúží výběr a půjde to snáz
Gelovka nebo beránek je řešení, ale kupovat sedlo primárně s tím, že pod něj musím hned zpočátku něco takového dávat, by se mi nechtělo.

Vím, že to není řešení. Koně budu kupovat, kohoutek má vážně vysoký ale moc se s ním nepracuje a až mi nasvalí musela bych volit zase jiné sedlo. Samozřejmě, že sedlo nejdříve zkusíme ale chtěla bych aby se dala komora měnit. Mě bylo doporučeno Daslo, sama jsem ho dávala koním kterým jiné nepasovalo a spokojenost byla velká. I od jiných lidí, slýchám, že ho volili a byly spokojený.

napsal(a):
Vím, že to není řešení. Koně budu kupovat, kohoutek má vážně vysoký ale moc se s ním nepracuje a až mi nasvalí musela bych volit zase jiné sedlo. Samozřejmě, že sedlo nejdříve zkusíme ale chtěla bych aby se dala komora měnit. Mě bylo doporučeno Daslo, sama jsem ho dávala koním kterým jiné nepasovalo a spokojenost byla velká. I od jiných lidí, slýchám, že ho volili a byly spokojený.
Daslo určite nemá vykrojenú komoru na vysoký kohútik, to je jedna vec. Druhá vec, že sú to sedlá, ktoré sú veľmi nekvalitné a ešte som nevidela v akcii jediné daslo, ktoré by nebolo po chvili jazdenia úplne krivé a po chvíli používania nevyzeralo, ako 10ročné intenzívne používané sedlo.
napsal(a):
no jestli kupujete staršího koně, který má vysoký kohoutek a nasvalení není nijak extra, tak stejně počítejte, že nasvalovat bude hůře a spíše mu ten vysoký kohoutek zůstane. Je tedy rozdíl jestli kupujete koně ve špatné výživové kondici, kdy mu leze páteř, nebo kupujete koně, který je v dobré kondici, jen má propadliny u kohoutku a "je špatně nasvalen"
Daslo sedlo je křupka, člověk v tom nedokáže ani sedět, na koni se to různě kroutí a rozjíždí

Kůň je 4letý, mě osobně se na Daslu sedělo dobře, ani kůň neměl žádný problém. Chtěla bych sedlo s vymenitelnou komorou což je jen Norton, Waldhausen, Daslo, Wintec a Star tak by mi zajimalo které je nejvhodnější. Až kůň nabere na svalové hmotě vyměnit jen komoru a ne celé sedlo. Osobne i na Staru se mi sedělo lépe než na Apollu a nijak se nehybalo, neničilo a ani neměnilo tvar.

Wintec sa s týmito ostatnými sedlami nemôže porovnávať- už len kvôli cene. Každopádne tieto sedlá nemajú vykrojenú komoru na vysoký kohútik, to medzi syntetikou nenájdete. Radšej by som kúpila používaný napr. ten Kieffer, čo je kvalitná nemecká značka, ktorá vydrží desaťročia a neskôr, v 6-7 rokoch, keď už kôň bude ustálenejší a budete vidieť rozdiel medzi zimnou a letnou figúrou, atď, by som mu kúpila nejaké sedlo na celý život.

Ještě se zeptám na Pfiff? Je nějaká zkušenost?
napsal(a):
Kůň je 4letý, mě osobně se na Daslu sedělo dobře, ani kůň neměl žádný problém. Chtěla bych sedlo s vymenitelnou komorou což je jen Norton, Waldhausen, Daslo, Wintec a Star tak by mi zajimalo které je nejvhodnější. Až kůň nabere na svalové hmotě vyměnit jen komoru a ne celé sedlo. Osobne i na Staru se mi sedělo lépe než na Apollu a nijak se nehybalo, neničilo a ani neměnilo tvar.
Z vámi vyjmenovaných značek bych šla jen do toho Wintecu, to je taková ověřená ekonomická varianta slušné kvality. Mně sice na kobylu neseděl, ale mohlo to být jenom typem anebo špatně zvolenou komorou, už je to celkem dávno. Vím o lidech, kteří ho měli na plnokrevníka a byli spokojeni. Jinak k těm ostatním, co jste vyjmenovala - je vidět, že vybíráte mezi levnými sedly nic moc kvality. Můžu vás ujistit, že za podobnou nebo jen o málo vyšší cenu můžete sehnat v bazarech anebo přes inzerci použité kožené sedlo osvědčené značky- a kvalitou bude úplně někde jinde.
Souhlasím s baarborou - pro plnokrevníka s vysokým kohoutkem a nenasvaleným hřbetem bych nevolila ani jedno z nich, pokud si nechcete udělat z koně lazara.
Koukněte třeba na
https://www.a-sedla.cz/
tam si můžete vybrat sedlo podle značky, ceny, komory...nejjednodušší je napsat mail majitelce bazaru, vypsat svoje cenové a jiné požadavky a ona vám vhodná sedla vytipuje, samozřejmě je možnost vyzkoušet.
Případně jsou i jiné bazary, třeba sedlovna.cz, s tou nemám osobní zkušenost, ale taky jsem slyšela chválu.

O cenu mi nejde, jen o možnost měnit komoru. Moc se mi libi Wintec 2000 nebo Wintec jump pro, daji se jednoduše dopasovat. Já jsem ale už psala, já ve Staru i Daslu seděla a ani já ani kůň neměl nejmenší problem, proto nad nimy premyslym. Ani mi moc kožené sedlo nevyhovuje.

napsal(a):
O cenu mi nejde, jen o možnost měnit komoru. Moc se mi libi Wintec 2000 nebo Wintec jump pro, daji se jednoduše dopasovat. Já jsem ale už psala, já ve Staru i Daslu seděla a ani já ani kůň neměl nejmenší problem, proto nad nimy premyslym. Ani mi moc kožené sedlo nevyhovuje.
No, ale čo z toho, že vymeníte komoru, keď tie sedlá nebudú pasovať kvôli kohútiku?

Co se pořád upínáte na "měnit komoru", dyť je to jen kus ohnutého železa, který "drží" sedlo nad kohoutkem, aby se ho nedotýkalo....., jinak si myslím, že takováto sedla, jsou jen lepší polštáře pod zadek.... kupte opravdu sedlo kožené, s celou kostrou, opravdu se nevyplatí to kupovat, snad jen při zvykání koněna sedlo.....problem kůň nemá ,ale ten problém vyleze časem cca za třeba dva roky ježdění, proto se to nevyplatí a většína vás tady od toho zrazuje. Mám jedno sedlo na prodej :-) 10tisc. hnědý CTD stübben, komora cca 2.(dobře , trocha přihřáté polívčičky)
napsal(a):
Co se pořád upínáte na "měnit komoru", dyť je to jen kus ohnutého železa, který "drží" sedlo nad kohoutkem, aby se ho nedotýkalo....., jinak si myslím, že takováto sedla, jsou jen lepší polštáře pod zadek.... kupte opravdu sedlo kožené, s celou kostrou, opravdu se nevyplatí to kupovat, snad jen při zvykání koněna sedlo.....problem kůň nemá ,ale ten problém vyleze časem cca za třeba dva roky ježdění, proto se to nevyplatí a většína vás tady od toho zrazuje. Mám jedno sedlo na prodej :-) 10tisc. hnědý CTD stübben, komora cca 2.(dobře , trocha přihřáté polívčičky)
SE vším, co jste napsala, souhlasím...krom tý přihřátý polívčičky ...stübben CTD na kohoutkatýho plnokrevníka fakt nic moc, vlastní zkušenost.

Stuben, komoru 2 má teď a absolutně nesedí, musí se silene docpavat. Sedlo řeším předem, kone budu kupovat. Ale dekuji. To sedlo chci jen pro začátek, nemám v plánu žádný závody ani nic podobného. Jen na projížďku do lesa a to stačí.
napsal(a):
Stuben, komoru 2 má teď a absolutně nesedí, musí se silene docpavat. Sedlo řeším předem, kone budu kupovat. Ale dekuji. To sedlo chci jen pro začátek, nemám v plánu žádný závody ani nic podobného. Jen na projížďku do lesa a to stačí.
Stačí - z pohledu jezdce je samozřejmě rozdíl, jestli je to sedlo do lesa, na příjezdovani nebo na zavody. Z pohledu kone ale taky záleží, jak dlouho ho muset nosit. Taková 2h vyjížďka se jednomu startu v soutěži směle vyrovná.
K tématu - taky bych šla do ojetého staršího sedla a pokud kůň presvali, prodala bych za vicemene stejnou cenu. Když koupite dohromady 2 sedla a jedno pak prodáte, bude váš to stát 10 - 15 tis, což je méně jak cena winteca a budete mít slušně sedlo, co vydrží roky.

to ano, ale prosila jsem o radu jakou značku vybrat, sedlo bude jen na chvilku, potom budu nechávat dělat sedlo na míru. Sedlo chci vážne jen pro začátek..
napsal(a):
to ano, ale prosila jsem o radu jakou značku vybrat, sedlo bude jen na chvilku, potom budu nechávat dělat sedlo na míru. Sedlo chci vážne jen pro začátek..
Napište paní na a-sedla.cz, popiste a vyfotte kone. Aspoň at ona vam pomůže s výběrem sedla. Ma uz v oku, jaky zhruba typ kone je dobry pro kontretni typy koní.
Ze sedlo na ven stačí nějaké obyc se radeji nevyjadruju. Ani se me nikdo nepta, ale neodpustím si rict, ze konik by mel byt partak a zalezet nam na jeho pohodlí. A jako nam budou nepříjemné velké ci malé boty, stejně tak bude koni nepříjemné nevhodne sedlo (z jakéhokoliv duvodu nepasovani) a beham v obou pripadech 2h po lese... Nechtela bych.
napsal(a):
Celkem dlouho jsem žila v iluzi, že musím hledat konkrétní značku, za přispění znalejších přátel jsem z toho vyléčená - spíš než konkrétní značku hledám konkrétní typ sedla.Moje kobyla potřebuje otevřenou vyšší komoru a kratší prohnuté, ideálně francouzské polštáře. Značka je celkem jedno, pokud to bude kůže a ne syntetika.
Do sedla na míru já bych nešla, poněvadž to není zrovna levná záležitost (20-30 tis. klidně) a koně se mění, opadávají, přesvalujou. Sice lze sedlo přecpat, přetvarovat, ale sedláři mívají obvykle svůj názor, přes kterej se bojím, že by nejel vlak a byla bych nahraná.
To už fakt raději pořídím nějakou nesmrtelnou koženou kvalitu za příznivou cenu ...tyhle sedla se i dobře prodávají dál, v případě, že už nesedí, což se nedá říct o značkách, které jste vyjmenovala.

napsal(a):
Hele, pokud máte na sedlo "na míru", tak proč řešíte levné sedlo, levně lze sehnat i kvalitní sedlo- nejsem zrovna zastáncem, nesmrtelných sedel renomovaných značek, každá věc má svou životnost, ale lze vybrat, můžete se poohlédnout i po sedlech drezurních- nemyslím, klasickou drezurku, ale takovou tu univerzální.