Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.9.2018 12:08

Ahoj, zvažuji koupi koníka, a koukám po opravdu levném ustájeni kolem 2000 (jsem student a více si nemůžu dovolit), v okolí Ostravy s dostupností MHD. Preferuji rodinné stáje. Nevíte někdo o něčem? Předem děkuji za všechny návrhy.

20.9.2018 13:02

Pokud je pro Vás více než 2 tisíce měsíčně za ustájení moc, tak si koně nepořizujte. Je potřeba toho platit daleko víc, než jen ustájení, nedejbože když koni něco je.

20.9.2018 13:12
evcusik

XXX.XXX.233.248

Zkuste si napsat na papír požadavky na vaše ustájení (krmení seno x jádro, režim ustájení, velikost výběhů/pastvin, režim v zimě či blbém počasí, přítomnost jízdárny/kruhovky...) a pak zkuste hledat kolik takováto ustájení stojí. Samozřejmě čím víc se blížíte k velkému městu roste i cena.
A letos v mnohých ustájení se zdražovalo kvůli senu/slámě minimálně o tisícovku. Kůň sežere průměrný balík za 10 dní, v některých oblastecch stál i 1500-2000/balík. Asi si umíte spočítat, co ustajovatel vyžaduje pro majitelích koní na měsíc, A to tam nejsou jiné provozní náklady (voda, elekřina, vlastní práce, materiál na opravu,..). A totéž i vy, minimálně dáte litra za veterináře, kováře, krmení, vybavení...a to je zdravý kůň.

20.9.2018 13:57

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud je pro Vás více než 2 tisíce měsíčně za ustájení moc, tak si koně nepořizujte. Je potřeba toho platit daleko víc, než jen ustájení, nedejbože když koni něco je.

To samozřejmě vím, u koník už nějakých pár let jsem

20.9.2018 14:00

evcusik napsal(a):
Zkuste si napsat na papír požadavky na vaše ustájení (krmení seno x jádro, režim ustájení, velikost výběhů/pastvin, režim v zimě či blbém počasí, přítomnost jízdárny/kruhovky...) a pak zkuste hledat kolik takováto ustájení stojí. Samozřejmě čím víc se blížíte k velkému městu roste i cena.
A letos v mnohých ustájení se zdražovalo kvůli senu/slámě minimálně o tisícovku. Kůň sežere průměrný balík za 10 dní, v některých oblastecch stál i 1500-2000/balík. Asi si umíte spočítat, co ustajovatel vyžaduje pro majitelích koní na měsíc, A to tam nejsou jiné provozní náklady (voda, elekřina, vlastní práce, materiál na opravu,..). A totéž i vy, minimálně dáte litra za veterináře, kováře, krmení, vybavení...a to je zdravý kůň.

To je mi samozřejmě jasné. Nedávno jsem viděla inzerát na rodinnou stáj, kde ustájí koně do 2500,- , nedaleko Ostravy, proto se tady ptám :).

20.9.2018 14:16
evcusik

XXX.XXX.233.248

jsem z druhé strany ČR, takže neporadím. bojím se, že v letošní situaci to bude utopie a nebo kvalita ustájení bude špatná.

20.9.2018 23:31
koně

XXX.XXX.174.63

Ahoj, zvažuji koupi koníka, a koukám po opravdu levném ustájeni kolem 2000 (jsem student a více si nemůžu dovolit), v okolí Ostravy s dostupností MHD. Preferuji rodinné stáje. Nevíte někdo o něčem? Předem děkuji za všechny návrhy.

Za tuhle cenu ,pokud někdo ustajuje,tak to musí být nějaká katastrofa ,bez krmení Jestli je pro vás problém už takováhle částka,pak si opravdu koně nepořizujte .Počkejte na vlastního,až budete mít nějaký příjem.

21.9.2018 05:32

Pokud tento příspěvek myslíte vážně, tak jste se svým přístupem žhavým kandidátem na další somrovací příspěvěk na Facebooku "Pořídil jsem si koně, teď mám "nečekané" výdaje, dejte mi vaše peníze na mou blbost."
Kůň je drahá záležitost, pořiďte si ho až když budete mít finanční rezervu (100 000) a nebude vás bolet měsíčně vydat 5000-10000 Kč. Taková je realita pro člověka, který chce provozovat jednoho z finančně i morálně nejnáročnějších koníčků

21.9.2018 07:54
lenacia

XXX.XXX.173.31

Zdravím... Měla jsem rok a něco ustájenou klisnu za 2000. Nebyla to však stáj jako taková, ale soukromník. Koně tam žili jako dříví v lese, ale ač jsem tenkrát obvolala úplně všechny stáje v okolí, nikdo neměl místo. Až tady.
Je možné že nějaká rodinná stáj to bude nabízet, netuším, asi sáleží kde a jak, ale tam kde jsem byla já bych mohla vysvětlit jak taková ustájka obvykle vypadají.
Jednak je tam vpodstatě chybějící zázemí pro jezdce, případně nevyhovující. V našem případě sice sedlovna byla, ale věci tam plesnivěly, dečky rozežíraly myši apod. Krmení koně by si člověk musel denně zařizovat sám, včetně přádného skladování a všeho. Neočekávala bych ani něco extra výběhy, v našem dkyž zapršelo, koně chodili ve stojatém bahně- podlomy, hniloba kopyt... U nás nebyl nikdo, kdo by koně pravidelně kontroloval, nedej bože chtít dávat medikamenty.

Těžce jsem se ošívala jít do dražšího, a to šlo jen o tisícovku, ale při převozu tam jsem poznala jaké to je mít koně v hezkém ustájení.... škoda že pak majitelka začala brát drogy a chlastat. Teď jsem zase v jiném a zase dražším (a to jim teď spadla kruhovka ) A navíc 30 km daleko a nejezdí tam vůbec nic, takže musím autem.

Také jsem strašně chtěla koně, už od mala, na střední škole ještě víc, ale nakonec jsem to vzdala, to že mám už 4 roky Sáru je vlastně takovej podivnej zázrak náhody :D. Fakt si to dobře rozmysli, to ti radí tady na ifauně zřejmě ten nejméně zodpovědný člověk vůbec.

21.9.2018 08:05
cashamalta

XXX.XXX.175.67

Dva tisíce je výsměch! Všem, kteří si myslí, že je reálné za tuto almužnu držet větší zvíře než králika (natož koně) bych přála, aby si vzali koníčka domů, vybudovali pro něj patřičné zázemí, nakoupili zásoby sena a slámy na zimu a vyzkoušeli si, jaký to je, běhat kolem toho denně, bez ohledu na počasí, nemoc, lenost... Pak ať začnou sami nabízet ustájení za tuhle cenu...

21.9.2018 08:31
kapička

XXX.XXX.5.211

Znám 2 koně, co jsou ustájený za 2000 Kč, ale majitel areálu má své koně, svoje hospodářství, svoji techniku, svoje seno, svoje velké pozemky, takže tihle 2 se ztratí a je mu tak nějak jedno, že z nich má leda dotace a starosti. Zásadně totiž to jsou ti ustájení koně, co ničí kýble na vodu, ulamují držáky na liz a žlaby na jídlo, protrhávají ohradu. To myslím opravdu, nikoliv ironicky. Ale charita to dle jeho slov už byla před 5 lety, a kde jsme s cenama dneska....
Jinak ustájení to je to je pro hobby koně parádní, pastviny, přístřešek, otevřené boxy, dlážděné krmiště, napajedlo, kýble s vodou, pravidelné kontroly, možnost se domluvit na nějakém lehčím ošetřování koně (mazání, stříknutí desinfekce, podání léků).

Jenže tohle ustájení je tak trošku Utopie, dost pochybuju, že v republice je něco podobného ještě jinde.

21.9.2018 08:55

Nápad kupovať koňa, keď mám k dispozícii iba 2.000 mesačne je teda dosť odvaha. Stačí podvtrnutá noha, jeden výjazd veterinára, ani to nemusí byť vážne a mesačne sa čiastka zdvojnásobí ako nič. Neviem si predstaviť, že kto ustajní za takéto peniaze a poskytne koňovi adekvátnu starostlivosť. Zvlášt tento rok, keď je v ČR senová kríza a balík sena( ktorý kôň mesačne zožerie úplne bez problémov, skôr dva, vo veľkých mrazoch pokojne aj tri) stojí hocikde aj 1.000kč, a to ani nie je z tých najdrahších. Kde je nejaká staroslivosť, o pastviny, o boxy, o ohradníky, pracovná sila, atď, atď.

21.9.2018 09:33
Krasavice Carevna

XXX.XXX.83.128

Možná poníka by vám za takový peníz ustájili.Pokud seženete stáj, kde vám koně ustájí, pravděpodobně budete muset někde schrastit seno, což je při letošních cenách pěkná pálka. Já taky o koupi koně uvažovala a když jsem si spočítala všechny náklady na ustájení, kováře, stájový potřeby, odčervování očkování ... dostala jsem se na pěknej balík za rok a to by nesměl koník onemocnět. Za to můžu jezdit obden a s trenérem a je to bez starostí. Sice nejezdím na svým koni, ale jednou se k tomu dopracuju

21.9.2018 15:14

Zrovna jsem koukala na nabídku, kde je balík sena za 1500 Kč. Řekněme, že má 300 kg, v zimě kůň sežere 15-20 kg sena za den, takže to máte 3000 Kč za měsíc jen za seno. Děsím se toho, kolik bude na jaře zase koňských ubožáků z tzv. pastevek za barákem, které si majitelé prostě nemohli dovolit živit. Nebo i z nóbl stájí, kde je budou šidit a pod dekou se výživový stav posuzuje hůř ...

21.9.2018 15:32
liva

XXX.XXX.95.2

Zrovna jsem koukala na nabídku, kde je balík sena za 1500 Kč. Řekněme, že má 300 kg, v zimě kůň sežere 15-20 kg sena za den, takže to máte 3000 Kč za měsíc jen za seno. Děsím se toho, kolik bude na jaře zase koňských ubožáků z tzv. pastevek za barákem, které si majitelé prostě nemohli dovolit živit. Nebo i z nóbl stájí, kde je budou šidit a pod dekou se výživový stav posuzuje hůř ...

Přesně. A spousta majitelů koní uslyší od ustajovatelů, že je přece naprosto normální, že kůň v zimě zhubne.... A ještě smutnější je to, že někteří majitelé tomu i věří...

21.9.2018 19:47
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

no a proto mam koně doma a maji co mají mít něco navíc ale za dvojku měsíčně to asi neni

21.9.2018 20:23
lenacia

XXX.XXX.173.31

liva napsal(a):
Přesně. A spousta majitelů koní uslyší od ustajovatelů, že je přece naprosto normální, že kůň v zimě zhubne.... A ještě smutnější je to, že někteří majitelé tomu i věří...

ano, je to smutné, sama sem si to zažila, ale prostě je to špatný když nováček, který má konečně vlastního koně a je to jeho druhá zima, tak prostě doufá, že ti staří mazáci, co maj desetileté praxe u koní mu poradí. A když před váma stojí holka co má tu praxi skoro 30 let od dětství, tak proč by vám lhala...

22.9.2018 21:10

Já se k zadanému tématu původně ani nevyjadřovala, protože právě taky nechápu, proč někdo nabízí takhle levné ustájení, když to nepokryje ani náklady. Leda někdo, kdo má doma koně a nutně k němu shání parťáka a nechce kupovat druhého svého... tím jsem chtěla říct, že třeba zadavatelka i možná najde, ale jistě to "bude stát za to"...
Naprosto souhlasím - mám stejný názor, že výživová kondice spousty koní po letošní zimě bude tristní.
A souhlasím s Lenacií: tohle si uvědomuji už dlouho hlavně z toho důvodu, že jsem v okolí Prahy, kde má každý druhý za domem koně. A jsou to často lidé, kteří o nich mnoho nevědí. Podle toho vypadají "ustájení", výživové i celkové stavy těch koní. A co mě vůbec nejvíc nadzvedává, že tady ve vesnici máme výtečnici, která upřímně nevím, jaké má zkušenosti s koňmi, ale díky tomu, že si udělala hipoterapeutický kurz, nabízí svoje služby hlavně dětem v rámci koňských kroužků. Její koně ne vždycky jsou v dobré kondici, v zimě stojí na nespevněném povrchu po karpy ve vlastních výkalech a vytahaném žrádle, často neměli jídlo žádné, opršení, zablácení, bez možnosti celočně se schovat jinam než pod stromy, jestli se nemýlím, tak pijí z potoka, pásky potrhané, takže koně pravidelně utíkají... no a tam chodí několik desítek dětí, kteří se učí, že takto je to v pořádku, chovat koně. Protože když si to člověk správně odůvodní, tak tomu ty děti uvěří. Mnohdy i jejich rodiče... je to hodně smutné a opravdu mě to štve, že někdo, kdo provozuje něco, kde děti vede k pozitivnímu vztahu ke zvířatům, nechává ty vydělávající zvířata žít v takovémto prostředí...

5.12.2018 19:28
Krasavice Carevna

XXX.XXX.13.10

Muzu se zeptat, odkud jste? Nemusite konkretni vesnici, staci priblizne, Vas popis ustajeni je mi totiz povedomy, tak me to zajima.

Přidejte reakci

Přidat smajlík