Dobrý den, zajímalo by mě jestli vůbec jde nějak zlepšit kvalita hřívy u Appaloosy? Nějakou hřívu má, ale má ji hrozně řídkou a roste mu hrozně pomalu (prostě klasika u Appyn), ale kamarádka mi říkala, že svou kobylu ostříhala úplně na ježka a nechala pak hřívu narůst a kobyla ji měla mnohem hezčí a hustější. Tak přemýšlím jestli ho mám taky strihnout na ježka, jenže já se bojím, že mu pak už neporoste vůbec 😀 Jednou jsem mu strihala ocas a od te doby mi prijde, že mu vůbec neporostl
To,že mají řídkou hřívu a ocas,byl chovatelský záměr.Některé appy jsou i "vlasatější",ale je jich tolik,jsou to většinou novější all around linie -ty mají i jemnější hlavy a jsou i vyšší.Viděla jsemm i appy skoro "plešaté" a téměř bez ocasu-což jsou původní linie(vysoký podíl FPD) ,mají hrubší hlavy ,menší pevná těla.Váš koník má ocásek pěkný..hříva je řidší,ale to není nic hrozného,koník je moc hezký
Mám křížence appy s ČT (neptejte se mě, proč, prostě jsem ho tak koupila:-) Je to celý otec (appa), po matce ČT zdědil jedinou věc - hustou hřívu a ohon. Co bych já za to dala, aby měl řidší hřívu i ohon (čistě z praktického hlediska - náročná údržba). Takže souhlas s příspěvky výše - genetiku neobalamutíte. Leda umělými příčesky:-)