Dobrý den, zajímalo by mě jestli vůbec jde nějak zlepšit kvalita hřívy u Appaloosy? Nějakou hřívu má, ale má ji hrozně řídkou a roste mu hrozně pomalu (prostě klasika u Appyn), ale kamarádka mi říkala, že svou kobylu ostříhala úplně na ježka a nechala pak hřívu narůst a kobyla ji měla mnohem hezčí a hustější. Tak přemýšlím jestli ho mám taky strihnout na ježka, jenže já se bojím, že mu pak už neporoste vůbec 😀 Jednou jsem mu strihala ocas a od te doby mi prijde, že mu vůbec neporostl
Uživatel s deaktivovaným účtem

nejde. ta zvířata to mají prostě vrozeně dané. nikdy nebudou mít hřívu jako barokní pinto.
asi stejně jako člověk, který má geneticky dané, že bude ve třiceti plešatý, nemá šanci zvrátit to nějakými šampony nebo tabletkami a když ostříhá zbytek vlasů, tak už zůstane plešatý.
To,že mají řídkou hřívu a ocas,byl chovatelský záměr.Některé appy jsou i "vlasatější",ale je jich tolik,jsou to většinou novější all around linie -ty mají i jemnější hlavy a jsou i vyšší.Viděla jsemm i appy skoro "plešaté" a téměř bez ocasu-což jsou původní linie(vysoký podíl FPD) ,mají hrubší hlavy ,menší pevná těla.Váš koník má ocásek pěkný..hříva je řidší,ale to není nic hrozného,koník je moc hezký
Mám křížence appy s ČT (neptejte se mě, proč, prostě jsem ho tak koupila:-) Je to celý otec (appa), po matce ČT zdědil jedinou věc - hustou hřívu a ohon. Co bych já za to dala, aby měl řidší hřívu i ohon (čistě z praktického hlediska - náročná údržba). Takže souhlas s příspěvky výše - genetiku neobalamutíte. Leda umělými příčesky:-)