Lze v ČR odchovat kvalitního plnokrevníka? (A kde?)

Anglický plnokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.10.2018 12:29
Slon Indický

XXX.XXX.246.174

Dobrý den,
uvažuji v horizontu několika let o odchovu plnokrevníka pro dostihový provoz, o tom, že to nebude levná záležitost vím (limit je cca 15 tis. měsíčně na odchov koně do jednoho roku). Problém je v tom, že žádné kontakty na toto prostředí nemám, a chtěla bych vědět, zda je v ČR místo, kde by mi opravdu koně kvalitně odchovali (tj. dobrá pastva, dokrmování jaderným krmivem dle mého výběru, které si zakoupím) a kde by můj odchov opravdu kondičně vypadal jako kůň ze zahraničních dražeb. Pokud se dívám na nabídku koní třeba v Katalogu plnokrevníků, zdaleka takto koně nevypadají, a pokud už budu peníze utrácet, chci, aby byly opravdu smysluplně vynaložené.
Nebo to je v ČR utopie a neseženu?
Děkuji za odpovědi.

4.10.2018 13:37
Moyda

XXX.XXX.74.8

Tak základem v chovu plnokrevnika je chovny material, od toho se vše odvíjí. Nebojte i v zahraniči maji zmetky a ošliva nepovedená hříbata. Boodstock agenti spolupracující s dražebnimi společnostmi jezdi po přihlášených hřibatech a vybírají ty co maji největší šanci na prodej. Asi nejlepši podmínky k odchovu nabízejí v Daru v Krabčicích. V Napajedlích to neni špatné, ale za mě žádný ideál. Jinak nejlepší odchvy maji majitelé tzv. owner-breedeři.

4.10.2018 14:27
kapička

XXX.XXX.64.44

Kromě Dar horse, který bude asi top, co se týče zázemí, je dlouholetým owner-breederem Rabbit Trhový Štěpánov. Také mají výsledky, z nejnovějších Listed vítězství Dark Absolu v Zimní královně.
Jinak nevím, kdo by to dělal tak ve velkém (z majitelů).
Ale ono i Napajedla mají Love Me, vítěze slovenského Derby.
A z dob, kdy jsem dostihy sledovala a znala snad všechny koně, co se běželi v Chuchli, musím říct, že u dcouletka podle vzhledu nepoznám, jestli je to import nebo odchov.

4.10.2018 14:28
Slon Indický

XXX.XXX.246.174

Ano, je mi jasné, že bez kvalitního chovného materiálu žádný kvalitní kůň nebude, a stejně tak vím, že se hříbě může nepovézt. Bohužel na vlastní zemědělskou činnost nemám čas ani peníze, takže musím spoléhat na komerční stáje a proto mě zajímalo, jestli někde v ČR opravdu dostane hříbě kvalitní odchov, nebo se raději snu vzdát, protože vidět pak trčet z koně kosti a vrážet do toho peníze by mě hodně štvalo a raději bych to rovnou odpískala.
Každopádně děkuji za tip na Krabčice, doufám, že se do diskuse zapojí i někdo další, třeba i s osobní zkušeností odchovu plnokrevníka.

4.10.2018 15:24
Moyda

XXX.XXX.74.8

Tak samozřejmě Rabbiti taky vypadají dobře, ale dělaji hříbata jen pro sebe, Dar i ustajuje kobyly a prodává hříbata. Jinak mě z těch komerčních nijak nic nenapadá.

4.10.2018 16:00
Slon Indický

XXX.XXX.246.174

Já právě myslela, že Rabbit nabízí i odchov - viz http://www.rabbit.cz/cenik . Nebo je to odděleno od jejich vlastních hříbat, jestli máte informace?

4.10.2018 18:55
Moyda

XXX.XXX.74.8

No vidíte, toho jsem si nevšimla, já spíš přijdu do Krabčic. Letos sme tam byli připouštět a lidi i služby tam jsou bezva.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.10.2018 21:47
Uživatel s deaktivovaným účtem

Slon Indický napsal(a):
Dobrý den,
uvažuji v horizontu několika let o odchovu plnokrevníka pro dostihový provoz, o tom, že to nebude levná záležitost vím (limit je cca 15 tis. měsíčně na odchov koně do jednoho roku). Problém je v tom, že žádné kontakty na toto prostředí nemám, a chtěla bych vědět, zda je v ČR místo, kde by mi opravdu koně kvalitně odchovali (tj. dobrá pastva, dokrmování jaderným krmivem dle mého výběru, které si zakoupím) a kde by můj odchov opravdu kondičně vypadal jako kůň ze zahraničních dražeb. Pokud se dívám na nabídku koní třeba v Katalogu plnokrevníků, zdaleka takto koně nevypadají, a pokud už budu peníze utrácet, chci, aby byly opravdu smysluplně vynaložené.
Nebo to je v ČR utopie a neseženu?
Děkuji za odpovědi.

Ja by som sa skúsila porozprávať s niekým, kto obchoduje s koňmi, ako napr. p.Janda z Jandabloodstock. Určite bude mať prehľad o tom, kde sa v ČR dobre postarajú o budúceho dostihového koňa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík