Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.10.2018 02:20
lenacia

XXX.XXX.168.82

To sem zase na něco narazila...
V první řadě mi vůbec nepřijde jako agresivní kůň, a jeho chování mi spíš přijde jako komunikační problém mezi madam a koněm. A celkem věřím že to pak mohlo být i nebezpečné... Ale na vodítku se očividně nechal vodit, nechal se i chytit, stáli tam za ohrádkou venku, a kůň očividně těžkej nezájem. To mi fakt nepřijde jako agresivní kůň. Takové jsem zažila tři, dva byli spolu ve stádě s mojí kobylou a bylo občas skoro nemožné s ji zít protože na mě útočili... u třetí člověk nemohl stát ani u ohrady, protože okamžitě ta megera začala kousat.
Nicméně aby člověk přišel do kruhovky a takhle koně honil aniž by před tím sám zkusil zjistit, jestli náhodou není chyba někde jinde...
https://www.youtube.com/watch?v=vZRLA7Ivh7Q

13.10.2018 10:19
canka

XXX.XXX.35.234

Ten chudák kůň má akorát zešvihanou prd.l od biče..tohle mi nepřijde teda jako dobrá výcviková metoda, kterou se chlubit na netu, zvlášť u trenéra...dost ubohé..to není o tom, že by toho koně naučil respektovat člověka, ale o tom, že ho ztřískal, aby se bál člověka...nepochopím..

13.10.2018 12:42
evelda

XXX.XXX.92.84

Nechci se vyjadřovat jestli se mi to líbí nebo ne, ale k videu je komentář, který vysvětluje co a proč se dělá. Nemá žádný smysl vytahovat videa a hodnotit je, když nevím vo co go.

13.10.2018 18:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

Mám kobylu, která kruhovku nenávidí a po lonžovacím biči jde,jak pes po uzeném. Budu tak pitomá a budu se snažit ji převychovat, aby to měla ráda, když jinak mi kobyla vyhovuje? Co tím získám, že se s ní zavřu do kruhovky, bude mi cvakat prde.ka a kobyla bude zuřit? Určitě nezískám respekt.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.10.2018 19:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tento pán má na YouTube hromadu videí a po jejich shlédnutí je můj závěr ten, že sice postupuje v principu správně, ale mnohem důležitější než pomoci koni se kterým pracuje pro něj je a) předvést divákům pořádnou show a b) prodávat koňské vybavení své značky, svoje DVD atd. Podle mě postupuje zbytečně rychle a agresivně a kůň u toho zažívá několikanásobek stresu než je pro daný cvik nutné. Snaha přesvědčit diváky, že jedině jeho super speciální provazovka, deka pod sedlo nebo kamaše (které přece nutně potřebuje nosit každý kůň a máme asi milion barev - no nekupte to!) zaručí úspěch při práci s koňmi - no coment . Mimochodem na té jeho "metodě" není vůbec nic speciálního. Jsou to jen obyčejné principy práce s koňmi zabalené v líbivé bedýnce s klokanem.

Neregistrovaný uživatel

13.10.2018 20:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Co bych tak mohl dělat když "prd" umím? Vydám DVD a snad to někdo koupí.A protože dnes lidi koupí i naprostou kravinu,tak se nakonec prodává i toto.Takže si píšu:Když kůň neposlouchá tak zmlátit.Ovšem co když se kůň rozhodne zbít mě? Ahaa? To bude určit v tom druhém DVD co ještě nemám.🤗Na youtube jsou daleko lepší příklady jak pracovat s nebezpečným koněm.Zajímavé že ho u toho nikdo nemusel bít.🙁

13.10.2018 21:17
evelda

XXX.XXX.92.84

Já myslela, že alespoň vy umíte anglicky.
K těmto videím je potřeba si uvědomit několik věcí. Anderson je světoznámý trenér a jezdec, jehož cílem je stále rozvíjet prodejní impérium a být opravdu bohatý. To zdaleka neznamená, že svou práci neumí. Zatraceně dobře ví co dělá. Bohužel, toto jsou propagační videa k prodeji DVD, takže jsou extrémní, dramaticky sestříhaná, a jak výborně napsala katyq, je to všechno moc rychle a tvrdě, aby bylo drama, ale v principu správně. Toho koně jednak netrestá, a ani nebije pro nic za nic. Řekne mazej! a kůň říká "to se ještě uvidí...". Ta reakce musí být v tomhle případě rychlá, jak zaznívá ve videu ne za vteřinu nebo tři, jak se koni chce, protože ty prodlevy v reakci koně tady znamenají právě "to se teda uvidí". Chce se říct, že by to šlo rozložit a změkčit, ale princip bude stejný. Pak je potřeba si uvědomit, že takové chování nezačne z vody. Ten kůň musel dlouho a dlouho signalizovat, že něco není v pořádku a mohlo to být vyřešeno mnohem dřív a mnohem nenápadněji. A za poslední, aby mělo hodnocení jakéhokoliv videa nějaký smysl, musí se vědět, co se tam děje, jinak mohou být ty zmiňované lepší příklady jenom větší komedie, kterou akorát neumíme přečíst.

13.10.2018 22:12
canka

XXX.XXX.35.234

evelda napsal(a):
Já myslela, že alespoň vy umíte anglicky.
K těmto videím je potřeba si uvědomit několik věcí. Anderson je světoznámý trenér a jezdec, jehož cílem je stále rozvíjet prodejní impérium a být opravdu bohatý. To zdaleka neznamená, že svou práci neumí. Zatraceně dobře ví co dělá. Bohužel, toto jsou propagační videa k prodeji DVD, takže jsou extrémní, dramaticky sestříhaná, a jak výborně napsala katyq, je to všechno moc rychle a tvrdě, aby bylo drama, ale v principu správně. Toho koně jednak netrestá, a ani nebije pro nic za nic. Řekne mazej! a kůň říká "to se ještě uvidí...". Ta reakce musí být v tomhle případě rychlá, jak zaznívá ve videu ne za vteřinu nebo tři, jak se koni chce, protože ty prodlevy v reakci koně tady znamenají právě "to se teda uvidí". Chce se říct, že by to šlo rozložit a změkčit, ale princip bude stejný. Pak je potřeba si uvědomit, že takové chování nezačne z vody. Ten kůň musel dlouho a dlouho signalizovat, že něco není v pořádku a mohlo to být vyřešeno mnohem dřív a mnohem nenápadněji. A za poslední, aby mělo hodnocení jakéhokoliv videa nějaký smysl, musí se vědět, co se tam děje, jinak mohou být ty zmiňované lepší příklady jenom větší komedie, kterou akorát neumíme přečíst.

Očividně jste asi jeho fanynka a podporovatelka..fajn,nikdo vám to nebere..ale po shlédnutí několika jeho videí jsem si na něj udělala svůj názor(v dalším zase mlátil koně a v dalším vycukává koni dokonce pákou v hubě,a to už je trochu moc).Takže za mě tenhle ,,ÚŽASNÝ" trenér ne..ať už jsou jeho videa sestříhaná nebo ne..

13.10.2018 22:24
evelda

XXX.XXX.92.84

Ani fanynka, ani podporovatelka. Akorát jsem si jistá, že se na videu děje něco jiného, než si myslíte vy.

Neregistrovaný uživatel

13.10.2018 22:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Anglicky umím,ale bít koně ne.🙁 Pokud by to tedy situace vyžadovala,tak bohužel..Nedokážu to.Musím hledat jinou cestu.

14.10.2018 00:46
lenacia

XXX.XXX.168.82

Já na video vidím sešvihaného koně, koně který se třese na nohách, a vůbec nechápe co se stalo. Hádám, že to byl asi cíl, dát mu lekci. Tak gratuluju lekce strachu a stresu. Jdi na něj a sešvihej ho... Já vidím jak na něj kůň celou dobu signalizuje uchem a on mu nedá vůbec šanci. Jen pro to aby měl video s hard hudbou jak je frajer.
A přitom jediný co vídám je jak koně honí ašvihá po zadku, zažene do kouta a pak říká jak se ho kůň snaží zabít...

14.10.2018 12:53
evelda

XXX.XXX.92.84

To ale vidíte špatně. Kůň se netřese, dokonce je jen mírně zadýchaný. Dále si povšimněte, že rána na zadek přiletí pouze v momentě, kdy kůň nedělá co má, v tomto případě zpomaluje. Jinak je klid. Ucho má jen ten význam, že kůň tomu co se děje věnuje určitou pozornost. Zlom nastane, když se obrátí oběma očima do středu, a opět si všimněte, že se nijak zvlášť nebojí, nechá Adersona přijít k sobě a toleruje dotyk na hlavě, přestože se může v kterémkoliv okamžiku sbalit a prchnout. Kůň tomu rozumí výborně. A přes to všechno, jakmile se o totéž pokusí ta nešťastná ženská, opět začne brzdit, přestože ví, co se po něm chce, a tím se ptá, jestli nově ustavené poměry platí i v tomto případě. Netvrdím, že je to nějak milé a pěkné na pohled, že bych to chtěla dělat nebo zažívat, ale není to žádné nesmyslné násilí a razance je spíš menší, než s jakou šel kůň po té ženě.

Neregistrovaný uživatel

14.10.2018 16:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

lenacia napsal(a):
Já na video vidím sešvihaného koně, koně který se třese na nohách, a vůbec nechápe co se stalo. Hádám, že to byl asi cíl, dát mu lekci. Tak gratuluju lekce strachu a stresu. Jdi na něj a sešvihej ho... Já vidím jak na něj kůň celou dobu signalizuje uchem a on mu nedá vůbec šanci. Jen pro to aby měl video s hard hudbou jak je frajer.
A přitom jediný co vídám je jak koně honí ašvihá po zadku, zažene do kouta a pak říká jak se ho kůň snaží zabít...

Ono já si stejně myslím,že kůň bude mít "hrachy" z toho chlapa a poslouchat bude.Jenže pak se vrátí k té paní,ikona strachu nikde a pojede se brzy znovu na novo ve starých kolejích.Koně nejsou blbý a moc dobře vědí ke komu si to můžou dovolit.Sám vím jak mě rychle prokouknou a to na něj můžu koukat jak na vraha. Naštěstí jsou to tvorové inteligentní a když jim člověk dá čas,tak se naučí co je žádoucí chování a co ne.Zase jak je člověk u nich pořád,tak už jejich chování pozná.Koby když chce drbat na hlavě,tak nejdřív přijde a dvakrát vzdychne. Stačí říct "ty chceš drbat"? Uši "hore" a už máš hlavu k dispozici komplet. Naučila se hodně rozumět,ale jen mě.Ostatním nevěnuje v tomhle směru moc pozornosti.Taky proč,když u mě to má jistý a ví na čem je.

14.10.2018 16:29
lenacia

XXX.XXX.173.31

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ono já si stejně myslím,že kůň bude mít "hrachy" z toho chlapa a poslouchat bude.Jenže pak se vrátí k té paní,ikona strachu nikde a pojede se brzy znovu na novo ve starých kolejích.Koně nejsou blbý a moc dobře vědí ke komu si to můžou dovolit.Sám vím jak mě rychle prokouknou a to na něj můžu koukat jak na vraha. Naštěstí jsou to tvorové inteligentní a když jim člověk dá čas,tak se naučí co je žádoucí chování a co ne.Zase jak je člověk u nich pořád,tak už jejich chování pozná.Koby když chce drbat na hlavě,tak nejdřív přijde a dvakrát vzdychne. Stačí říct "ty chceš drbat"? Uši "hore" a už máš hlavu k dispozici komplet. Naučila se hodně rozumět,ale jen mě.Ostatním nevěnuje v tomhle směru moc pozornosti.Taky proč,když u mě to má jistý a ví na čem je.

já se spíš obávám, že jakmile se člověk naučí na koně použít agresi, tak pak se k tomu spojí vztek, a každý další neúspěch, každé další 'neposlechl' se bude trestat švíháním po zadku...

Neregistrovaný uživatel

14.10.2018 17:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

lenacia napsal(a):
já se spíš obávám, že jakmile se člověk naučí na koně použít agresi, tak pak se k tomu spojí vztek, a každý další neúspěch, každé další 'neposlechl' se bude trestat švíháním po zadku...

Ano to souhlasím.Ono už jsem takovou výchovu viděl na vlastní oči.Ten kůň bez tušírky nedokázal jít ani ven na ruce.Prý se to naučila dotyčná v německu když tam byla na práci kolem koní.Jsem nevěděl,že v Dachau chovali taky koně.Jestli jo,tak už chápu ten přístup její.

Přidejte reakci

Přidat smajlík