Uživatel s deaktivovaným účtem

Musím se týny zastat. Taky jsem si na nákup krmení nakonec raději vyzkoumala kamenné obchody v okolí a vybrala z místního sortimentu. Jakožto osoba pracující a současně bez možnosti nechat si krmení vyložit na pracovišti (jezdím po klientech) jsem při snaze nakupovat přes eshopy neustále bojovala s doručením. Rozvozy fungují mimo velkoměsta pouze dopoledne a na poště v místě bydliště uloží max. jeden 25 kg pytel granulí. Dva pytle (jak jsem zjistila příliš pozdě ) už překročí 50 kg váhový limit balíku do ruky, takže buď seďte doma a číhejte, nebo se projedete na nejbližší (= pár desítek km vzdálené) depo. Po pár pokusech jsem došla k názoru,že pokud jsou mé možnosti a) posílat pytle po jednom a měsíčně přeplatit 400 - 600 Kč na poštovném, nebo b) ztrácet čas a vyjíždět benzín dojížděním na depo, už můžu rovnou každý 1 - 2 měsíce zajet někam do koňoobchodu a vzít krmení tam. To přece automaticky neznamená, že koním koupím cokoliv se namane (podotýkám, že naštěstí nemám koně s nějakými exotickými požadavky na složení).
Bohužel jsem z Moravy, takže s hledáním obchodu neporadím, můžu jenom držet palce.
sisi58
napsal(a):
Tomu nerozumím. Když chci pro svého koně určité krmení a v okolí ho nemají, tak mu koupím to, co je k dostání vedle ve vesnici? Když to přeženu. Pokud nebudou mít v okolí krmení pro mého schváceného koně, tak mu koupím oves,protože ten mají ve vedlejší ulici? Tak to potěš koště.
Tak vy jste dobrá 😂
Jak píše katyq, nehodlám platit poštovné! Raději si někam dojedu a věřte, že se neřídím tím, co mají v okolí za dostupné zboží. Jsem z Krkonoš a tam seženu co potřebuji. Jen tím, že se nyní hodně pohybuji v okolí Jičína a Mladé Boleslavi, tak jsem se chtěla poptat, kde kdo nakupuje.
A opravdu nejsem zazobanec abych ještě sponzorovala poštu, když krámy se žrádlem jsou na spousty místech..
😁😁
Napsala jsem svou reakci na zadavatelčin příspěvek. Vzhledem k tomu, že sehnat koňský eschop s krmením je otázka několika kliknutí na počítači, měla jsem za to,že shání spíše statková krmiva.
Ale i přesto, že se přepravci občas zadrhnou, dávám přednost poslání. Krmiva mi chodí do obchůdku cca 500m od koní a tam je někdo celý den. Paní se revanšuji tím, že se občas sveze na mém koni. Navíc nemám auto, takže pro mě je pošta a spol. jasná volba.
Nevím, kde na Jičínsku se pohybujete, my kupujeme krmení v kamenném obchodě v Sadové - to je na hraně okresu Jičín, u Hořic. Jsou velmi ochotní, dá se tam koupit od obilí, lizů, řepných řízků, sladového květu, otrub, přes vojtěškové granule, lněné semínko, kukuřici, slunečnici...pokud sháníte něco, co nemají, jsou schopní objednat. Pokud máte psa, kočku, slepice, králíky...a jinou havěť, tak i pro ně tam nakupujeme vše. Mám to cestou domů z práce, takže je navštěvuji i několikrát týdně:)
Pak určitě ještě CEREA, vím, že je v HK i v Hořicích a dle netu i někde v Jičíně. Tam mívají nabídku statkových krmiv také. No a pak PROFARM, ten má výdejní místo v Jičíně a tam seženete mimo jiné velké množství granulí i müsli různých značek.
V Mladé Boleslavi máte prodejnu jezdeckých potřeb ve Šefánikovce...
napsal(a):
Musím se týny zastat. Taky jsem si na nákup krmení nakonec raději vyzkoumala kamenné obchody v okolí a vybrala z místního sortimentu. Jakožto osoba pracující a současně bez možnosti nechat si krmení vyložit na pracovišti (jezdím po klientech) jsem při snaze nakupovat přes eshopy neustále bojovala s doručením. Rozvozy fungují mimo velkoměsta pouze dopoledne a na poště v místě bydliště uloží max. jeden 25 kg pytel granulí. Dva pytle (jak jsem zjistila příliš pozdě ) už překročí 50 kg váhový limit balíku do ruky, takže buď seďte doma a číhejte, nebo se projedete na nejbližší (= pár desítek km vzdálené) depo. Po pár pokusech jsem došla k názoru,že pokud jsou mé možnosti a) posílat pytle po jednom a měsíčně přeplatit 400 - 600 Kč na poštovném, nebo b) ztrácet čas a vyjíždět benzín dojížděním na depo, už můžu rovnou každý 1 - 2 měsíce zajet někam do koňoobchodu a vzít krmení tam. To přece automaticky neznamená, že koním koupím cokoliv se namane (podotýkám, že naštěstí nemám koně s nějakými exotickými požadavky na složení).
Bohužel jsem z Moravy, takže s hledáním obchodu neporadím, můžu jenom držet palce.
a jaký je prosím rozdíl jednou za měsíc jet pár desítek km do koňského obchodu, nebo si to přímo zaslat a tedy i vyzvednout na tom depu?

lenacia
napsal(a):
a jaký je prosím rozdíl jednou za měsíc jet pár desítek km do koňského obchodu, nebo si to přímo zaslat a tedy i vyzvednout na tom depu?
Pohodlí. Do kamenného obchodu se můžu stavit kdykoliv se zrovna ukáže, že budu mít cestu okolo, max. zavolám jestli mají to, co zrovna potřebuji. Zajet se dá až ke dveřím a personál mi ještě kolikrát pomůže pytle vynosit a naložit. Je to o dost snazší než rozebírat u pošty paletu a přenášet pytle někam na parkoviště.Navíc vidím co kupuji a nemusím řešit např. natržený roh u pytle atd. A pak taky vzdálenost - na depo to mám lehce přes 30 km a musím projet napříč Brno. Minimálně tři prodejny s krmivem mám citelně blíž a nemusím zajíždět nikam do města. Neříkám, že nikdy neobjednám kobylám nic ke žrádlu přes internet, ale proč to lámat přes koleno, pokud to jde jinak lépe?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
V kamenném obchodě to má jednu nevýhodu.Tam mají takových dobrot pro koně. No a co by jim člověk nekoupil,že? A přece nekoupím "lízátko" jen těm svým. Taky bylinky na kašel musíme mít raději v zásobě zhruba pro půlku populace koní v ČR. Síťku proti mouchám sice máme,ale už nic moc a hlavně co kdyby jich byl příští rok nedostatek? A u kasy se vymlouvám že zaplatit to přijde zítra kobyla. Přes net koupím jen to co tak nějak sháním.Víc moc ne.