Dobrý den,mám koně A1/1,od 6-19h je venku,potom venkovní box. Před cca měsícem začal ráno kašlat, byla udělaná endoskopie,vet našel mírnou alergii.Kůň dostal ATB seno jsem mu namacela,vše bylo ok.Zkoušela jsem na ven dávat nenamocene seno,vše bylo ok. Nyní začal kůň poslední dva dny opět kašlat,tak tedy znovu seno namacime. Chci se zeptat,co se s tímto kašlem dá dělat. Existuje nějaký přípravek,který koni uleví? Při zátěži žádný kašel není, poslech koně je čistý. Děkuji
S kašlem je to těžký, já jsem se byla minulý týden podívat u známé jak jezdí a když jsem vešla do stáje, tak jsem se zděsila - stájníci zrovna zametali uličku a pěkně nasucho, takže ve stáji byly oblaka prachu, mlha přede mnou, mlha za mnou, na mřížích sedlý prach a pavučiny, hned na začátku stáje mycí box, kolem louže na zemi a plíseň na stropu a určitě i pod gumama, všechny okna zavřený, protože jim prý koně kašlou, tak aby nenastydli, hrůza... Stáj rádoby nóbl se zlatýma klikama, ale nic pro koně Kobyla také pokašlávala na začátku hodiny, kamarádka také máčí seno, dává bylinky, ale myslím, že pokud bude kobyla v téhle stáji, tak bude kašlat pořád.
Zkuste sledovat jestli se časem neobjeví bílá nudle, u mojí kobči s bílou nudlí přišla dušnost a začínalo to hodně podobně a nenápadně jako popisujete.