Ahoj, ráda bych poprosila o radu. Přivezla jsem si domu ročního hřebce WPBR. Dosud jsem měla jen ČT kobylku a valacha, tam se v chovu vyznám, ale u WPBR je to má první zkušenost.
Jelikož se chceme malinko věnovat sportu, napadlo mě, že bych ho nechala hřebcem a případně uchovnila. Koukala jsem na web na podmínky uchovnění ale po pravdě v tom mám trošku hokej, hlavně co se původu týče.
Podmínky jsem se dočetla původ do 5. generace - to máme. Velšký podíl krve má 75%, matka jeho je American paint horse x Welsh D a otec Welsh D. Dá se tato kombinace brát do chovu WPBR ? V papírech je původ vypsaný.
Hřebeček je moc hezky stavěný, nechci za každou cenu chov, jen taková idea, kdyby to šlo a byl třeba ve sportu úspěšný.
A pak ještě dotaz, kde se vypisují výstavy pro WPBR a podmínky ? Odklonila jsem se od ČT a začínam zase znovu zjišťovat jak to chodí u jiného plemene
Díky případně za rady. Pokud tu je někdo, kdo se WPBR věnuje, ráda zůstanu v kontaktu a budu za každou sdělenou zkušenost vděčná. P.