Appaloosa

Prodám Appaloosu - Prodám dvanáctiletou klisnu plemene Appaloosa. Hodná,...
Dohodou
Zdravím,
Mám hřebce Appa X A1/1 Na jaře 2019 3letý.
Pracuji s ním v kruhovce ale jakmile mu dám sedlo nebo madla hrozně vyvádí.
Někdo mi radil ,že ho mám obsednout hnedka po kastraci. Ale když sem psala lidem na obsedání(co by mi ho obsedli kdybych si nevěřila) mám doma 7měsíční miminko tak mám o sebe docela strach :D
Tak mi řekli,že obsedají 3 měsíce po kastraci. Tak jestli máte někdo zkušenost budu ráda za každou odpověď
Hneď to ako mysleli že jeden deň ho vykastrujete a na druhý deň hurá obsadáme?
Samozrejme, že kôň po kastrácii potrebuje chvíľu aby sa mu po prvé všetko zahojilo a potom to aj chvíľu trvá kým mu to "dôjde" že už nie je žrebec.
Ak ho dáte teraz na jeseň vykastrovať tak to budete mať akurát na jar pripravené k obsadaniu. A zatiaľ ho môžete pripravovať zo zeme.
Kdysi za dřevních dob v JK jsem několikrát zažila, že se hřebec vykastroval a vzápětí se obsedlo. Novopečený valach díky bolesti stěží pomalu chodil a tak příliš neodporoval. Považuji to za prasárnu toho nejvyššího kalibru, která v moderní době nemá místo. Máte toho koně ráda? Tak ho po kastraci nechte normálně zahojit a na nošení sedla a později jezdce se s ním normálně dohodněte.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.252.37
katyq
napsal(a):
Kdysi za dřevních dob v JK jsem několikrát zažila, že se hřebec vykastroval a vzápětí se obsedlo. Novopečený valach díky bolesti stěží pomalu chodil a tak příliš neodporoval. Považuji to za prasárnu toho nejvyššího kalibru, která v moderní době nemá místo. Máte toho koně ráda? Tak ho po kastraci nechte normálně zahojit a na nošení sedla a později jezdce se s ním normálně dohodněte.
Taky jsem tohle někde zaslechla že pak koně nevyhazují, ale opravdu to je prasárna. Řešit na to že ho to bolí a tak bude hodný. Řekla bych že si to koník spojí bolest = jezdec nemluvě že u více citlivého jedince to může mít důsledky na psychiku. A zlomit koně psychicky už ve třech letech je opravdu dost k zamyšlení.
Zkuste se otočit na někoho kdo dělá Přirozenou komunikaci. p. Bořánek, Olda Novák je i na fcb. Viděla jsem dvd od pana Bořánka obě Oči a je tam i obsedání.