Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.10.2018 19:56

Dneska mě moje kobylka dost překvapila, třásla se. Není divu dneska bylo fakt děsně- fučelo a lilo. Kobylu jsem si zavedla do boxu, ta srazila půlky a třásla se jako drahej pes....tak, a co s tím... . večer už to bylo dobré, ale jsem dost nahlodaná dekovat. Mám jednu opravdu tlustou s krkem amigo- tu ne (nebo ještě ne) pak bucasku sun shower(nepromokavá je, prodyšná taky, má jen místo látky na rubu siťku- ta by prej i šla v době takového nečasu, jaký byl dnes- ochrání od mokra a větru. Co zkušení dekovači, co na to....já jen tak přehodit odpocku, jinak do teď nedekuju, ale deky mám, kdyby něco....a dneska mě to dost trápilo. Pravidelně asi dekovat nechci, jen v tom opravdu blbém počasí. pokud to nepůjde budem dekovači....
PS: na EQ jsem koukala, tady taky- spíš se diskuze zvrtla jiným směrem.

24.10.2018 20:25
Dep

XXX.XXX.233.145

No já teda vždycky když se kobyla začala klepat jako sulc, na ní tu deku hodila. Nejsem tedy pravidelný dekovač. Ale pokud je zima a prší, tak vždycky nějakou lehkou pláštěnku dostanou. Aby nepromrzly. Dávám kobylkám buď jen pláštěnku a nebo pláštěnku s fleesem.
Akorát předloni, jak byly ty obrovské mrazy, tak jsem dávala duchnu ( 300g zateplení).
I když mají srst, tak se plňaska při tak krásném sychravém a podzimním počasí jako dnes, klepe jako ratlík.

Neregistrovaný uživatel

24.10.2018 20:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ráno u nás mínus jedna.Takže deky již "trpí".

24.10.2018 21:08
Terven

XXX.XXX.110.147

Já jsem zadekovala přesně včera a historicky poprvé o tom načasování vůbec nepochybuju v minulých letech skoro vždycky bylo nějaké dilema - buď, že jsem ještě nemusela anebo, že jsem měla dřív.
Letos byl ten přechod z tepla do zimy ze dne na den, v pondělí ještě skoro léto, včera sibiř, vichr, déšť.
Kdysi jsme se s vetkou shodly, že mokrovlhkolezavé podzimní počasí s větrem je pro koně energeticky náročnější než zimní mrazy, musejí si o dost víc "topit".
Já jsem nikdy neviděla svojí kobylu se klepat, ale je fakt, že v mokrovlhkolezavu se tváří blbě, nemá to ráda.
Zatím dávám Bucas Freedom Turnout light, nezateplenou pláštěnku- mám konkrétně tuhle
https://www.jezdecke-potreby-capek.cz/deka-bucas-freedom-turnout-light
na ještě větší nečas mám v zásobě Bucas Freedom se zateplením 150 g a nic teplejšího jsme zatím nepotřebovaly.

24.10.2018 21:14
lenacia

XXX.XXX.173.31

no já teď uvažuji, jestli nepořídit Power Turnout Extra, mám smartexku a pak obyč nepromokavou s fleece, ale napadlo mě zainvestovat i do této

24.10.2018 21:15

No neměla jsem čas čekat, až koník uschne a na mokrého se deka asi nedává ? Jde mi spíš o to jestli mohu použít tu "letní pláštěnku bucasku"

24.10.2018 21:19
Terven

XXX.XXX.110.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No neměla jsem čas čekat, až koník uschne a na mokrého se deka asi nedává ? Jde mi spíš o to jestli mohu použít tu "letní pláštěnku bucasku"

Pláštěnka Bucaska na mokrého koně určitě ne.
Kvalitnější Bucasky (Smartex, Power) jdou použít i jako odpocky, čili na vlhkého koně, ale ty jsou cenově úplně někde jinde.

24.10.2018 21:39

NO Terven, máte mě na svědomí, tu pláštěnku jsem hned objednala, byla hnědá....tak dík.

24.10.2018 21:46
Terven

XXX.XXX.110.147

NO Terven, máte mě na svědomí, tu pláštěnku jsem hned objednala, byla hnědá....tak dík.

Ježíšmarjá ...ale za blbou velikost neručím, fakt ne
My máme letos taky tu hnědou

24.10.2018 21:50
liva

XXX.XXX.9.68

Bucas sun shower nevydrží větší déšť a navíc studí. Je to deka do teplejšího počasí.
Moji kluci už mají oblečeny pláštěnky s krkem, oba zn Weatherbeeta. Při poklesu teploty bude následovat o mlaďocha Bucas Power light high neck a u dědy Masta Avante s krkem zateplení 100g.
S dalším ochlazováním se přejde na vyšší gramáže.

24.10.2018 21:54

145cm....myslím, že padne, ta co máme je 135cm, a myslím, že byla při zkoušení před asi 2 roky už tip ťop..a kdyštak vyměníme, to půjde..zkusím přes odpocku aby se nezašpinila.

24.10.2018 22:05
Horsana

XXX.XXX.40.140

Dekujem už mesiac, teplokrvníky.
Každý, kto váha, tak tomu doporučujem si privstať a ísť ku koňom nad ránom, keď je najchladnejšie. Ale neobliecť si teplejšie oblečenie.

Bucasky nepoužívam, mucule a kriaky by ich zničilly a mne by to zničilo nervy, takže obyč no name deky, chudorľavá kobyla už nosí 100 g zateplenie, zvyšok také ľahké prechodné, impregnované, majú pod nimi stále príjemne teplo, aj v tomto víchre, priberajú a vyzerajú v pohode.

S ochladzovaním prejdem na vyššiu gramáž aj u starej kobyly a na zimu normálne 300 g termo.
Kone sú 24/7.

Neregistrovaný uživatel

24.10.2018 22:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

A když je "turbohnusně",tak ani deka nepomůže.
https://youtu.be/a5c-Ep4IAPs

24.10.2018 22:21

No dyť mě taky omeje až výběhová kolegyně čapne novou deku do zubů......nojo no....
Včera u nás byl pěkný den,asi na dlouhou dobu jsme si vyjeli na poslední terén, sice během dopoledne začlo foukat...zato dneska, kobyla nikdy nebyla dekovaná, vyrostla na pastevku a to i jsem kolikrát stála v noci u okna a myslela na to, jak mi mokne koník a jak leží na mokru....(to by vás kolikrát odvezli- nastlanej přístřešek a koně leží ráno venku....)
Už se těším, až jí tu novou HNĚDOU (dík Terven) deku navleču...a večer z ní okape kýbl bláta.

24.10.2018 22:27

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A když je "turbohnusně",tak ani deka nepomůže.
https://youtu.be/a5c-Ep4IAPs

jo něco podobného se mi dnes kobyla pokoušela navrhnout, když jsem jí vedla zpět z boxu do toho deště....pěknej podraz na ní.

24.10.2018 22:54
Terven

XXX.XXX.110.147

No dyť mě taky omeje až výběhová kolegyně čapne novou deku do zubů......nojo no....
Včera u nás byl pěkný den,asi na dlouhou dobu jsme si vyjeli na poslední terén, sice během dopoledne začlo foukat...zato dneska, kobyla nikdy nebyla dekovaná, vyrostla na pastevku a to i jsem kolikrát stála v noci u okna a myslela na to, jak mi mokne koník a jak leží na mokru....(to by vás kolikrát odvezli- nastlanej přístřešek a koně leží ráno venku....)
Už se těším, až jí tu novou HNĚDOU (dík Terven) deku navleču...a večer z ní okape kýbl bláta.

Tak já vás navnadím...takhle krásně to vypadá po 24 hodinách nošení, decentně oválená je, ale bahno je zatím dost nedostatkový, no
Jinak je to 135 cm, ale pro normálního teplase, čili pro vás, bude 145 cm v pohodě. Taky jsme měly145, přetáčela se, cípy byly vzadu věčně připosr..., nakonec jsme veškerej náš stočtyřicetpětkovej šatník prodaly většímu kolegovi a pořídily vše menší.

Neregistrovaný uživatel

24.10.2018 23:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

jo něco podobného se mi dnes kobyla pokoušela navrhnout, když jsem jí vedla zpět z boxu do toho deště....pěknej podraz na ní.

Joo úplně normálně se stávalo v hřebčíně když bylo hnusně,tak se koním ven nechtělo.Tady v novém dokonce majitelka má koně co ven nechodí když je hnusně.Má jen menší výběh před boxem a jak je hnusně,tak nevyleze.Nic mu není po stránce zdravotní,ale prostě tak to má a hlavně že je spokojený.

24.10.2018 23:17

Taky už jsem váhala, ale zatím nejeví známky diskomfortu, i když u východu stepují všichni. Ale u nás až taková hrůza nebyla, trochu sprchlo, jinak svítilo sluníčko. Ale už preventivně musím aspoň deky na stáj dovézt, ať je to rychlá akce, až na to dojde

24.10.2018 23:30

u nás od rána, co jsem vstala před sedmou, pršelo, pak chcalo, pršelo, chcalo a do toho foukalo...až po třetí přestalo a trošku vysvitlo, ale furt foukalo....ráno jsem přijela na stáj a už byli koně venku, tak žádná akce nebyla....

25.10.2018 10:58
etnies86

XXX.XXX.245.26

budu mít asi blbou otázku, ale nedekujem, takže s tím vůbec nemám zkušenost, v tomto naprostý laik. ale jak se pak ten kůň tváří na to když je pěkně v teplíčku a pak ho odsklíknete a jdete ven, kde je ještě možná hnusnějc někde na poli ??? jako chápu že svižnější prací se pak zahřeje, ale ten začátek, někdo možná ani necvalá...

si nějak neumim představit když bych já byla hezky oblečená a pak bych se měla odslíknout a jít na procházku ač s baťohem (jo možná kdyby byl těžkej tak se zahřeju rychle :))))

25.10.2018 11:08

etnies86 napsal(a):
budu mít asi blbou otázku, ale nedekujem, takže s tím vůbec nemám zkušenost, v tomto naprostý laik. ale jak se pak ten kůň tváří na to když je pěkně v teplíčku a pak ho odsklíknete a jdete ven, kde je ještě možná hnusnějc někde na poli ??? jako chápu že svižnější prací se pak zahřeje, ale ten začátek, někdo možná ani necvalá...

si nějak neumim představit když bych já byla hezky oblečená a pak bych se měla odslíknout a jít na procházku ač s baťohem (jo možná kdyby byl těžkej tak se zahřeju rychle :))))

Pro tyto případy mám bederku :), nebo sporťáci krokujou před prací s fleeckama ale hlavně pohybem se kůň zahřeje, takže pokud ho neoddekuju a nenechám ho stát půl hodiny na poli, tak se nic závratného neděje.

25.10.2018 11:28
Terven

XXX.XXX.110.147

etnies86 napsal(a):

Pro dekovaného koně je asi ideální, aby na ježdění nosil bederku - taky jí hodně lidí používá, zvlášť, když dávají deky s větším zateplením.
My bederku zatím nemáme, ale dekuju tenčíma dekama, max. zateplení 150g. Kobyla nemusí pod sedlo za každého počasí, když je hnusně, déšť, vichr, nechce se ani lidem , takže nesvlíkáme.
Na svlečení se tváří úplně normálně, tipuju, že někdy to i vítá, nezůstane úplně nahá , má zimní srst. Takže kdybych to chtěla přirovnat k sobě, je to jako bych si sundala jednu vrstvu. A sundat si jednu vrstvu, vzít batoh a vyrazit, to si představit umím
Zatím s tím nemáme problém, ale o té bederce pouvažuju, přecejenom kobyla nemládne.

Neregistrovaný uživatel

25.10.2018 14:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Těch možností je jak koně "obléci" ven pod sedlo.

25.10.2018 15:13

Dekovala jsem, jen občas, vlastně málo-hlavně to přechodné období, vlhkomokrovětrno,v zimě-30 na sněhu ne /fjordi/. A hlavně tam, kde neměli možnost si zalést do hlubokých přístřechů nebo když se nedávalo odlibitně seno nebo starou. Jen pláštěnku , tu bucascu 150 jsme měla v záloze.
Na mokrého koně, pokud byl třeba vlhký z vyjížďky, jsme nejprve ovíchovala, pak hodila slámu na záda a odpocku na to-osychal rychle, vlastním teplem.Pak jsme sundala a vyměnila deky.

25.10.2018 17:19
Dep

XXX.XXX.233.158

Ženský, mám takovej dost blbej dotaz, ale radši se chci optat :D. Když dám vyprat nepromokavé deky, bez prášku a aviváže, tak by to nemělo mít vliv na imregnaci a nepromokavost těch dek ne ?

Neregistrovaný uživatel

25.10.2018 19:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Kdyby vám stačil chlap,tak vím. Deku jsem taky takhle "vypral" jen vodou a mýdlem v hřebčíně a voděodolnost se zhoršila.Tak na to mám potom tento přípravek a fakt nepromokne. :-)
https://www.equiservis.cz/impregnacni-prostredek-bucas-new-na-deky-500ml-10194cz545/

25.10.2018 19:22
Dep

XXX.XXX.233.158

Kdyby vám stačil chlap,tak vím. Deku jsem taky takhle "vypral" jen vodou a mýdlem v hřebčíně a voděodolnost se zhoršila.Tak na to mám potom tento přípravek a fakt nepromokne. :-)
https://www.equiservis.cz/impregnacni-prostredek-bucas-new-na-deky-500ml-10194cz545/

No mně jde jenom o to vyprat to jenom v tý vodě.
Se mi to právě nechce kupovat ten imprex. Ale asi nemám nazbyt.
A ještě teda, když ten chlapskej názor - vejde se do pračky na 10 kg velká deka na koně ? Jakože nějakých 200 - 300g, co myslíte ?

Neregistrovaný uživatel

25.10.2018 19:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Dep napsal(a):
No mně jde jenom o to vyprat to jenom v tý vodě.
Se mi to právě nechce kupovat ten imprex. Ale asi nemám nazbyt.
A ještě teda, když ten chlapskej názor - vejde se do pračky na 10 kg velká deka na koně ? Jakože nějakých 200 - 300g, co myslíte ?

Doma mám pračku na 15 kg a vešla v pohodě.Zateplení mám u jedné 150 a u druhé 300g.Tak by to snad měla dát i desítka.:-)

25.10.2018 19:56
Arbora

XXX.XXX.225.250

Dep napsal(a):
Ženský, mám takovej dost blbej dotaz, ale radši se chci optat :D. Když dám vyprat nepromokavé deky, bez prášku a aviváže, tak by to nemělo mít vliv na imregnaci a nepromokavost těch dek ne ?

Periem tak aj oblečenie a zatiaľ som nič zvláštne nepozorovala. Akurát teda prášok dávam, ale nejaký eko-bio.

25.10.2018 21:56

žasnu, pračka na 10-15kg, kolik vás doma je?
hele nejlépší si myslím to vyprat ručně, rozprostřený a opláchnout hadicí, co impregnace něčím na stany- není to levnější?

25.10.2018 22:25

Jen taková technická, jak řešíte přezky na dece? Celkem mám strach, že to rozmlátí pračku, proto peru radši vapkou, impregnuju impregnací na bundy :)

25.10.2018 22:42
etnies86

XXX.XXX.245.26

nevím jestli je to na stejné úrovni jako v jezdeckých potřebách ale kupovala jsem impregnační prostředek do pračky za pár šupů v lidlu a dm drogerii ;)

26.10.2018 08:11
liva

XXX.XXX.9.68

Jen taková technická, jak řešíte přezky na dece? Celkem mám strach, že to rozmlátí pračku, proto peru radši vapkou, impregnuju impregnací na bundy :)

Kamarádka, která šíje oblečky pro psy, mi našila pytlíčky s tkanicí z pevného softshellu. Ty se oblečou na přezky a zavàžou. Nic nemlátí.☺

26.10.2018 08:46
Dep

XXX.XXX.233.158

Mám starou cíchu a dávám to do ní. Prvně řádně odchlupím a pak to tam fiknu.

Když já to mužu umývat na betoně u kravína a to tam to bude více za*raný, než předtím :D.

26.10.2018 08:48
Dep

XXX.XXX.233.158

etnies86 napsal(a):
nevím jestli je to na stejné úrovni jako v jezdeckých potřebách ale kupovala jsem impregnační prostředek do pračky za pár šupů v lidlu a dm drogerii ;)

a funguje ? Kdyžtak bych se dnes optala v Tetě. Na stejjné úrovni nebude, ten z jezdeckých potřeb bude minimálně dvakrát tak dražší :D

26.10.2018 09:10

Dep napsal(a):
a funguje ? Kdyžtak bych se dnes optala v Tetě. Na stejjné úrovni nebude, ten z jezdeckých potřeb bude minimálně dvakrát tak dražší :D

To same ale plati i o obleceni, blbe tricko stoji v JP 2000,- a v obchode 400,- :D uplne bych nespolehala na cena = kvalita

26.10.2018 09:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

Peru deky s přezkami dlouhé roky. Ohlávky dávám do obalu a vypínám odstřeďování. Sklo na pračce drží, zatím.

26.10.2018 10:45
liva

XXX.XXX.9.68

Termodeky od 100g posílám na praní a impregnaci do Equiservisu. Pračka si s nimi sice poradila, ale nechce se mi s tím doma otravovat...

Pláštěnky peru doma.

Z nejhoršího je vezmu hadicí a pak cestují domů do pračky.

Impregnuji impregnací z Lidlu W5, na jednu deku celá lahvička.

Impregnace funguje a má dobré recenze i na outdoor fórech.
Přezky u dek bych taky neřešila, ale chlap měl k tomu cinkání o sklo stále obtěžující připomínky , tak to vyřešily pytlíčky.

26.10.2018 18:11

liva napsal(a):
Termodeky od 100g posílám na praní a impregnaci do Equiservisu. Pračka si s nimi sice poradila, ale nechce se mi s tím doma otravovat...

Pláštěnky peru doma.

Z nejhoršího je vezmu hadicí a pak cestují domů do pračky.

Impregnuji impregnací z Lidlu W5, na jednu deku celá lahvička.

Impregnace funguje a má dobré recenze i na outdoor fórech.
Přezky u dek bych taky neřešila, ale chlap měl k tomu cinkání o sklo stále obtěžující připomínky , tak to vyřešily pytlíčky.

Chlap má právě nějakou svoji úžasnou epes rades pračku a rozbít mu ji dekou, asi by mě rozcupoval na kousky i s tou dekou. Možná to zkusím až nebude doma

27.10.2018 12:18

Terven napsal(a):
Ježíšmarjá ...ale za blbou velikost neručím, fakt ne
My máme letos taky tu hnědou

Pláštěnku už mám, ale klasicky opět po nákupu, na mě vykoukla reklama na netu se slevou v DaJ na deky, a to o dost.....no jo no...

27.10.2018 12:52
dsj

XXX.XXX.207.141

Chlap má právě nějakou svoji úžasnou epes rades pračku a rozbít mu ji dekou, asi by mě rozcupoval na kousky i s tou dekou. Možná to zkusím až nebude doma

Teď jste mi připoměla toho mýho: jednou za čas peru v pračce dečky, vždycky po dečkách dám jedno prázdné praní s hadrem, potom peru jeho ponožky - a on si ani po 20letech se mnou a kobylama nezvyknul, že do ponožek prostě koňský chlupy patří

27.10.2018 15:21
lenacia

XXX.XXX.173.31

Pláštěnku už mám, ale klasicky opět po nákupu, na mě vykoukla reklama na netu se slevou v DaJ na deky, a to o dost.....no jo no...

Jojo 35% :D, takže samozřejmě že sem koupila tu drahou stříbrnou bucasku, když byla ve výsledku levnější než smartexka

27.10.2018 18:25

dsj napsal(a):
Teď jste mi připoměla toho mýho: jednou za čas peru v pračce dečky, vždycky po dečkách dám jedno prázdné praní s hadrem, potom peru jeho ponožky - a on si ani po 20letech se mnou a kobylama nezvyknul, že do ponožek prostě koňský chlupy patří

Já jsem stratég Dokud jsem měla bělouše, tak se to maskovalo špatně, teď mám hnědáka. Zároveň máme u domu dobrmana, který má chlupy černé/hnědé - tak to vždycky svedu na přítele, že si za chlupy na oblečení může sám, protože je domů tahá on, když venku blbne se psem

27.10.2018 19:27
lenacia

XXX.XXX.168.82

Já jsem stratég Dokud jsem měla bělouše, tak se to maskovalo špatně, teď mám hnědáka. Zároveň máme u domu dobrmana, který má chlupy černé/hnědé - tak to vždycky svedu na přítele, že si za chlupy na oblečení může sám, protože je domů tahá on, když venku blbne se psem

jak já a otec, mám doma britskou modrou a táta už má šedé vlasy... jakmile někde vidí chlupy, tak říkám, že prdlajz, že to jen on plešatí

27.10.2018 19:30

lenacia napsal(a):
Jojo 35% :D, takže samozřejmě že sem koupila tu drahou stříbrnou bucasku, když byla ve výsledku levnější než smartexka

Dnešní zjištění- koně jsou pod obyč bucas pláštěnkou mokří- prý je to při dlouhodobém dešti, co byl dnes, normální, stájová kolegyně mi poradila, že mám koupit 150g, tak jdu na to...takže si užiju i tu slevu v D a J.

27.10.2018 19:50
Terven

XXX.XXX.110.147

Dnešní zjištění- koně jsou pod obyč bucas pláštěnkou mokří- prý je to při dlouhodobém dešti, co byl dnes, normální, stájová kolegyně mi poradila, že mám koupit 150g, tak jdu na to...takže si užiju i tu slevu v D a J.

Tak to jsem ještě nikdy neviděla a to u nás mají Bucas pláštěnky všichni. Pokud ta deka není děravá anebo není zrušená impregnace x násobným praním, propršet by neměly.
A i kdyby náhodou...pak ale tvrzení, že pod 150 g zateplením se to nestane, postrádá logiku. Svrchní materiál je u obou dek stejnej.

Neregistrovaný uživatel

27.10.2018 19:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Přesně kvůli tomu jsem kupoval tu impregnaci.Musí se obnovit a pak opět "sucho".

27.10.2018 20:11
lenacia

XXX.XXX.168.82

tak to se mi ještě nestalo ani pod obyč HKM podšitou fleece... aby po velkém dešti byla koby mokrá. Dokonce vdece, kterou si na piheli nathla byla suchá

27.10.2018 20:37

A nebyli spíš zpocení? Prší sice fest, ale oproti minulému týdnu moc nefouká a i je poměrně teplo.

27.10.2018 21:05

Dva koně dovedeni domu a jeden propršenej a chlupy mokré, paní v šoku, že měla deku ošetřenou po vyprání a ještě ošetřila i sama a druhá paní má pod dekou proto i stájovku, ale deka byla fakt promočená, koně venku od cca 8- 16h. pršelo celý den....začnu s pláštěnkou, koně se ve výběhu fakt moc nehejbou a proto je jí zima- si taky uvědomuju, že minulý rok jsem to neřešila, kobyla byla v jiném výběhu. Prej má být zase oteplení....
už jsem koupila Eskadronku s vyšším krkem 150g a 1600D.... až se někdo bude ptát, kolik stojí měsíčně kůň, odkažte ho na tuto diskusi
Ještě mi řekněte, máte u bucasek ten flís zespoda nebo hladkou látku(mají to i vyšší gramáže), já bych chtěla flís, ale nemůžu se nikde k němu dopátrat....

27.10.2018 21:15
liva

XXX.XXX.31.241

Bucas Freedom a Irish mají nylonovou podšívku.
Fleesovou podšívku mají deky all in one Bucas Power, Smartex.

27.10.2018 21:25
lenacia

XXX.XXX.168.82

Dva koně dovedeni domu a jeden propršenej a chlupy mokré, paní v šoku, že měla deku ošetřenou po vyprání a ještě ošetřila i sama a druhá paní má pod dekou proto i stájovku, ale deka byla fakt promočená, koně venku od cca 8- 16h. pršelo celý den....začnu s pláštěnkou, koně se ve výběhu fakt moc nehejbou a proto je jí zima- si taky uvědomuju, že minulý rok jsem to neřešila, kobyla byla v jiném výběhu. Prej má být zase oteplení....
už jsem koupila Eskadronku s vyšším krkem 150g a 1600D.... až se někdo bude ptát, kolik stojí měsíčně kůň, odkažte ho na tuto diskusi
Ještě mi řekněte, máte u bucasek ten flís zespoda nebo hladkou látku(mají to i vyšší gramáže), já bych chtěla flís, ale nemůžu se nikde k němu dopátrat....

stay dry materiál mají skutečně bucasky Smartex a Power (rain bez gramáže, extra 300g), a pak ještě někde můžeš najít Bucas Anniversary (také bez gramáže, 150g a 300g), ty jsou z normálního ripstop denier, levnější

27.10.2018 21:29
Terven

XXX.XXX.110.147

Flís zespoda mají Bucasky ve vyšší cenové relaci (Smartex, Power), není to teda klasický fleece, ale takový vymakanější, tzv. stay dry
https://www.equiservis.cz/deka-lehka-vybehova-bucas-power-turnout-6076cz457/
Pro mě je naopak tenhle materiál vespod jedním z důvodů, proč do dražší Bucasky nejdu, ačkoli má jiné nesporné výhody.

27.10.2018 22:02

...Protože by se do toho chytaly chjupy?

27.10.2018 22:07
Terven

XXX.XXX.110.147

...Protože by se do toho chytaly chjupy?

Chlupy jsou to poslední...drhne to po hřbetě, elektrizuje... kdysi jsme měly pár měsíců hákáemku s fleecem, nikdy víc. Já prostě nejsem fanda toho materiálu
Ale je to jenom moje osobní antipatie, každej to má jinak...určitě je fajn, že tu deku lze použít i na mokrýho koně a funguje zároveň jako odpocka.

27.10.2018 22:14
lenacia

XXX.XXX.168.82

Terven napsal(a):
Chlupy jsou to poslední...drhne to po hřbetě, elektrizuje... kdysi jsme měly pár měsíců hákáemku s fleecem, nikdy víc. Já prostě nejsem fanda toho materiálu
Ale je to jenom moje osobní antipatie, každej to má jinak...určitě je fajn, že tu deku lze použít i na mokrýho koně a funguje zároveň jako odpocka.

ten stay dry neelektrizuje :) nevím jak, ale fakt ne, oproti normálnímu fleecu

27.10.2018 22:15

lenacia napsal(a):
stay dry materiál mají skutečně bucasky Smartex a Power (rain bez gramáže, extra 300g), a pak ještě někde můžeš najít Bucas Anniversary (také bez gramáže, 150g a 300g), ty jsou z normálního ripstop denier, levnější

Bucas Anniversary..... , nad tou jsem taky přemýšlela, ale má ten "slabší povrch" jako freedomka, tak jsem vzala eskadronku s pevnějším povrchem....aha tak Stay dry...tak za rok letos už máme vybráno. Jinak u nás je 5°C a prší furt pryč....

27.10.2018 22:21
Terven

XXX.XXX.110.147

lenacia napsal(a):
ten stay dry neelektrizuje :) nevím jak, ale fakt ne, oproti normálnímu fleecu

Ale jo, elektrizuje ...ale každej holt na to není taková cíťa

27.10.2018 22:21

Terven napsal(a):

Já mám zase pocit, že by to právě víc na koni drželo, než ta hladká podšívka, ta mi připada klouzavá....na elektriku jsem dost přitažlivá, mám problém i s autem..(dveře po vystoupení)
Flaušový(flísový, prostě takové to míšánkovské, ten materiál miluju) pyžámko, na to přísahám....

27.10.2018 22:26
Terven

XXX.XXX.110.147

Já mám zase pocit, že by to právě víc na koni drželo, než ta hladká podšívka, ta mi připada klouzavá....na elektriku jsem dost přitažlivá, mám problém i s autem..(dveře po vystoupení)
Flaušový(flísový, prostě takové to míšánkovské, ten materiál miluju) pyžámko, na to přísahám....

Já tu klouzavost považuju za plus, málokdy deku usadím na hřbet na první dobrou,vždycky ještě posunuju, rovnám...s hladkou podšívkou v pohodě, dodnes si pamatuju na ty ksichty, když byl vespod flís
Jinak na koni to drží díky všem těm popruhům a zapíníní vpředu dost dobře.

27.10.2018 22:35
lenacia

XXX.XXX.168.82

Terven napsal(a):

No je pravda, že sem měla bucasku na kobyle jen as 3 měsíce od ledna přes celé ty mrazy, ale ani jednou neelektrizovala.

27.10.2018 22:51

Terven napsal(a):
Já tu klouzavost považuju za plus, málokdy deku usadím na hřbet na první dobrou,vždycky ještě posunuju, rovnám...s hladkou podšívkou v pohodě, dodnes si pamatuju na ty ksichty, když byl vespod flís
Jinak na koni to drží díky všem těm popruhům a zapíníní vpředu dost dobře.

Máte jí tedy pořád? nesundaváte, koník v ní i spí

27.10.2018 23:13
Terven

XXX.XXX.110.147

Máte jí tedy pořád? nesundaváte, koník v ní i spí

Jj, nonstop, sundaváme jenom na opečování nebo ježdění.
Pouze v přechodných obdobích (začátek jara, podzim) - když je tepleji přes den, se někdy oblíkají až večer.
Deka se nikdy nepřetočila, nevysvlíkla, žádnej malér. A normálně se v ní válí, leží, spí...

Neregistrovaný uživatel

27.10.2018 23:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Kobča měla v hřebčíně valacha paní doktorky za nerozlučného kamaráda.Tak hodně kamarádili,že kolikrát vyráběli hříbátka "na nečisto". Díky bohu se valachovi nedařilo.Ovšem nevím proč,ale přemýšlel jsem kolikrát jestli nebudu odpůrce dekování. A jak koukali oba když jsem přišel do výběhu nevinně. Koby z deky "tílko" a v očích otázku "doufám že mi koupíš novou deku". Nejhůř to prožívala paní doktorka.Na jednu stranu byla moc ráda jací jsou naše koně kamarádi,ale na druhou stranu to "tílko" když viděla. Já vždycky říkal že dneska byli hooodně kamarádi.

Neregistrovaný uživatel

27.10.2018 23:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

My jsme zadekovali v úterý. Vždy čekám až na poslední chvíli protože jak se u nás ve stáji dá deka tak už jí mají až do jara.

Já obecně používám jen pláštěnky s flecem celou zimu. Poslední zimu jsem měla dvě deky od Lanacia kdy se museli opravit a nastříkat inpregnačním sprejem. Měli jsme krom 1 týdne petrolejovou pláštěnku od Waldhausenua ten jeden týden černou od HKM a nikdy to nepromoklo i v mrazech kobča měla pod dekou teploučko byla suchá a spokojená. Někteří dávají hned ty zateplené. Já jsem ražení toho že není potřeba dávat gramáž když kobča je v teple. Pro hříbátko mám taky jen pláštěnky s flecem. Máme výběhy v polích tam když to fučí je tam fakt kosa.

Letos máme nové pláštěnku od firmy Horze kterou jsem si podšila flecovou dekou a pak jednu s vyšíím krkem Imperial riding

1 fotka únor 2018
2 fotka ted úterý

27.10.2018 23:40

Deka nemá křížové zapínání mezi zadníma, jen pod ocasem tkaničku, tak mám strach aby se nesmotala do kozelce, doufám, že by to někde povolilo a pak ten nátělník, no.
Taky mě dost hlodá ta promokavost- nepromokavost, s promočenou dekou by jí asi na boxe dobře nebylo. Tak je nová, tak by to mělo vydržet.

Neregistrovaný uživatel

28.10.2018 00:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Deka nemá křížové zapínání mezi zadníma, jen pod ocasem tkaničku, tak mám strach aby se nesmotala do kozelce, doufám, že by to někde povolilo a pak ten nátělník, no.
Taky mě dost hlodá ta promokavost- nepromokavost, s promočenou dekou by jí asi na boxe dobře nebylo. Tak je nová, tak by to mělo vydržet.

Tak kupte sprej s inpregnací a nastříkejte tím se nic nezkazí já taky po sezóně kdy deky vyperu nastříkám a drží. To kžížové nevím já mám i mezi zadníma křížové zapínání

28.10.2018 06:36
sisi58

XXX.XXX.191.1

Terven napsal(a):

Neelektrizuje.

28.10.2018 06:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

Koukněte, zda nemáte náhodou poutka na připevnění. Popruhy se dají dokoupit.

28.10.2018 06:49
lenacia

XXX.XXX.168.82

Tak tohle na mě vyskočilo při pohledu z recepce. No hnus hnus hnus. Takže se dneska pojede za koby na kontrolu. A přinejhorším zadekuju

28.10.2018 07:14
Horsana

XXX.XXX.40.140

Nečítala som celú diskusiu- iba k praniu- nikdy viac, minulý rok som si to dala prať nejakou firmou, zničilo mi to gramáž, ktorá sa záhadne o polovicu scvrkla. Pravda, naimpregnovali to dobre, ale...

Takže za mňa - neprať, oškrabať špinu a nechať uschnúť, vykartáčovať, ale neprať. Bežne mi nepremokavé deky bez impregnácie vydržia celonočný dážď, bez problémov, kone sú 24/7 vonku, pravda, majú lesík a tak a stará kobyla vždy vyberá najsuchšie miesta, lebo neznáša dážď.

28.10.2018 07:54
sisi58

XXX.XXX.191.1

Horsana napsal(a):
Nečítala som celú diskusiu- iba k praniu- nikdy viac, minulý rok som si to dala prať nejakou firmou, zničilo mi to gramáž, ktorá sa záhadne o polovicu scvrkla. Pravda, naimpregnovali to dobre, ale...

Takže za mňa - neprať, oškrabať špinu a nechať uschnúť, vykartáčovať, ale neprať. Bežne mi nepremokavé deky bez impregnácie vydržia celonočný dážď, bez problémov, kone sú 24/7 vonku, pravda, majú lesík a tak a stará kobyla vždy vyberá najsuchšie miesta, lebo neznáša dážď.

No nevím. Dle vás by se měla deka po zimě zahodit? Mám sice i deky levné, ale i tak bych je nezahodila, natož pak ty, za několik tisíc. Nechávám deky prát a impregnovat a nic se jim nestalo. Jediný problém byl ten, že mi tam jednou deku dali do pračky dohromady s dekou nějaké šmudly, co ji nevykartáčovala předem od chlupů. To spravil kartáč.
Navíc se mi zdá, že jsou deky po vyprání jakoby nadýchané a jako nové.

28.10.2018 08:02
Terven

XXX.XXX.160.10

Jo, to jsem vám zapomněla napsat - popruhy mezi zadní nohy jsem vždycky objednávala zároveň s dekou, bez nich si to neumím představit. Úchyty tam na ně jsou.

28.10.2018 08:14
lenacia

XXX.XXX.173.31

a jinou deku nemáte? Kamarádka si koupila deku z druhé ruky a taky neměla poutka, tak přehazovala z druhé deky

28.10.2018 08:21
lenacia

XXX.XXX.173.31

lenacia napsal(a):
Tak tohle na mě vyskočilo při pohledu z recepce. No hnus hnus hnus. Takže se dneska pojede za koby na kontrolu. A přinejhorším zadekuju

ale mám dilema... Pokud bych dnes zpozorovala,že je Sára na zádech citlivá, určitě jí chci dát,d eku, ale nevím zda jí dát rovnou bucas smartex extra, nebo jen zatím obyč pláštěnku s fleece.

28.10.2018 10:02
Arkarian

XXX.XXX.60.134

lenacia napsal(a):
ale mám dilema... Pokud bych dnes zpozorovala,že je Sára na zádech citlivá, určitě jí chci dát,d eku, ale nevím zda jí dát rovnou bucas smartex extra, nebo jen zatím obyč pláštěnku s fleece.

Dala bych pláštěnku s fleece. Ještě má být teplo ;-) Já mám zadekováno Bucas Irish 50g... Fajn zjištění pro případné váhající - i pod touto dekou mi lehce vlhký kůň doschne (nemá zespoda stay dry, ale hladkou podšívku).

28.10.2018 10:14

lenacia napsal(a):
a jinou deku nemáte? Kamarádka si koupila deku z druhé ruky a taky neměla poutka, tak přehazovala z druhé deky

Mám jinou Amigo, ale ta je tlustá a s krkem, na tu je ještě čas, pláštěnky bucas nejsou standartně vybavené těmi křížovými zápinkami, jen ty dražžší. poutka jsou, tak dokoupíme ....bože to je jako když děti jeli na hory.....

28.10.2018 10:26

Terven napsal(a):
Jo, to jsem vám zapomněla napsat - popruhy mezi zadní nohy jsem vždycky objednávala zároveň s dekou, bez nich si to neumím představit. Úchyty tam na ně jsou.

Tak, opět rozcestník- elastické nebo pevné ty popruhy, jaké jsou zkušenosti?......

28.10.2018 11:04
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak, opět rozcestník- elastické nebo pevné ty popruhy, jaké jsou zkušenosti?......

Pevné, při špatném nastavení,dřou. Pružné zase dovolí dece "cestovat".

28.10.2018 11:18
Terven

XXX.XXX.160.10

Právě jsem si uvědomila, že na jedné dece mám pevné, na druhé elastické
Asi vyzkoušejte...mně vyhovujou oboje, elastické možná o fous víc. Nechávám radši volnější, je fakt, že u těch pevných mám větší strach, že když budou natěsno, vyrobí ošoupaninu.

28.10.2018 12:11
lenacia

XXX.XXX.173.31

Myslela jsem sundat poutka z jedné deky a dát je na druhou

28.10.2018 12:11
lenacia

XXX.XXX.173.31

Arkarian napsal(a):
Dala bych pláštěnku s fleece. Ještě má být teplo ;-) Já mám zadekováno Bucas Irish 50g... Fajn zjištění pro případné váhající - i pod touto dekou mi lehce vlhký kůň doschne (nemá zespoda stay dry, ale hladkou podšívku).

No asi to tak Vidim. Snad jí jí hned nezničí už tak je natrhlá

Neregistrovaný uživatel

28.10.2018 13:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Mě napadla taková myšlenka koupit deku z druhé ruky.Třeba i nějaké do "zásoby".Tak mám asi hodně přitroublou otázku za což se rovnou omlouvám.Nemůže se i po vyprání kůň např. nakazit nějakou kožní nemocí?

28.10.2018 13:01

Terven napsal(a):
Právě jsem si uvědomila, že na jedné dece mám pevné, na druhé elastické
Asi vyzkoušejte...mně vyhovujou oboje, elastické možná o fous víc. Nechávám radši volnější, je fakt, že u těch pevných mám větší strach, že když budou natěsno, vyrobí ošoupaninu.

koupím tedy oboje , když tak na výměnu, jo a ještě, karabiny z obou stran nebo jen na jedné, výhody nevýhody....jsem spíš pro na jedné....

Neregistrovaný uživatel

28.10.2018 13:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Mě napadla taková myšlenka koupit deku z druhé ruky.Třeba i nějaké do "zásoby".Tak mám asi hodně přitroublou otázku za což se rovnou omlouvám.Nemůže se i po vyprání kůň např. nakazit nějakou kožní nemocí?

Pokud kupuji deku která je z druhé ruky ač je vypraná určitě jí pro jistotu vyperu. Do pračky s nimi lijeme k prášku ocet. Takže by se z deky nemělo nic chytit.

28.10.2018 13:38
lenacia

XXX.XXX.252.147

Arkarian napsal(a):

No ještě že sem přijela. Klepala se jak osika. Jen se teď bojím že mě v boxe zabije, pochoduje tu vztekle a vynerveně sem a tam. Byl boj jí dát odpocku.

Neregistrovaný uživatel

28.10.2018 14:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Pokud kupuji deku která je z druhé ruky ač je vypraná určitě jí pro jistotu vyperu. Do pračky s nimi lijeme k prášku ocet. Takže by se z deky nemělo nic chytit.

Asi zbytečné obavy,co? Tak díky moc.

28.10.2018 14:33

lenacia napsal(a):
No ještě že sem přijela. Klepala se jak osika. Jen se teď bojím že mě v boxe zabije, pochoduje tu vztekle a vynerveně sem a tam. Byl boj jí dát odpocku.

Pokud máte možnost nejdříve trochu olonžujte, ať se koník zahřeje, trochu i oschne a pak dejte odpocku.....

28.10.2018 14:42
lenacia

XXX.XXX.252.147

No po hodině a půl schnutí ve stáji už to asi nemá cenu :D

28.10.2018 18:30
Terven

XXX.XXX.110.147

koupím tedy oboje , když tak na výměnu, jo a ještě, karabiny z obou stran nebo jen na jedné, výhody nevýhody....jsem spíš pro na jedné....

Máme u obou popruhů karabinu jen na jedné straně, asi je to lepší, karabiny obecně považuju za věčně se rozbíjející součásti čehokoli
ale zas to beru tak, že je to spotřební materiál a není od věci mít jich zásobu.
A krk na to nedám, ale myslím, že když jsem oblíkala koně do Bucas Power, měl tam karabiny na obou stranách popruhu.

28.10.2018 18:54
sisi58

XXX.XXX.191.1

Vzhledem k tomu, že na praní popruhy sundávám, dávám na oba konce karabiny.Totiž rozdělat pevně utažené konce popruhu v popruhovém očku deky není tak jednoduché. Jsou safraportsky zatažené.

28.10.2018 19:35
lenacia

XXX.XXX.168.82

já bych doporučila pořídit zásobu snaphook karabin, zrovna nedávno sem koupila ve slevě v lidlu, docela často se mi rozbíjej karbinyk u těch popruhů na nohách :D

28.10.2018 20:18

Hele drahý, zajdu u nás do železářství a koupím takové ty malé karabinky "hruštičky". Už jsem si s tím vyspravila ohlávku. Půjde i provléct popruhem a očkem deky... no budu mít s jednou i s dvěma, kdyby to bylo potřeba. Dneska kobyla poprvé v životě zadekovaná venku, celý den mžilo, suchá pod dekou, deku nechám i do stáje, stáj je na noc otevřená a nemá možnost velkého pohybu v boxe, všici ostatní koně také zůstávají zadekovaní...bacha počasí v TV: zítra ještě hnus, do čtvrtka sluníčko a +18°C a zase ochlazení, hezké dny opět budu v práci.....

28.10.2018 20:21
lenacia

XXX.XXX.168.82

Hele drahý, zajdu u nás do železářství a koupím takové ty malé karabinky "hruštičky". Už jsem si s tím vyspravila ohlávku. Půjde i provléct popruhem a očkem deky... no budu mít s jednou i s dvěma, kdyby to bylo potřeba. Dneska kobyla poprvé v životě zadekovaná venku, celý den mžilo, suchá pod dekou, deku nechám i do stáje, stáj je na noc otevřená a nemá možnost velkého pohybu v boxe, všici ostatní koně také zůstávají zadekovaní...bacha počasí v TV: zítra ještě hnus, do čtvrtka sluníčko a +18°C a zase ochlazení, hezké dny opět budu v práci.....

vždť jo, ty hruštičky jsou snaphook :D...

28.10.2018 20:39
Arkarian

XXX.XXX.60.134

lenacia napsal(a):
vždť jo, ty hruštičky jsou snaphook :D...

Aneb česky - hasičská karabina :) Taky jich mám zásobu.

28.10.2018 22:16
Horsana

XXX.XXX.40.140

sisi58 napsal(a):
No nevím. Dle vás by se měla deka po zimě zahodit? Mám sice i deky levné, ale i tak bych je nezahodila, natož pak ty, za několik tisíc. Nechávám deky prát a impregnovat a nic se jim nestalo. Jediný problém byl ten, že mi tam jednou deku dali do pračky dohromady s dekou nějaké šmudly, co ji nevykartáčovala předem od chlupů. To spravil kartáč.
Navíc se mi zdá, že jsou deky po vyprání jakoby nadýchané a jako nové.

Nie, ja to čistím kartáčom tiež. Moje kone ale nie sú zrovnamilovníci bahna a tak je najväčší problém nejaké to houno zvnútra, na zadnej časti a samozrejme chlpy.

31.10.2018 15:10
lenacia

XXX.XXX.173.31

Haha, tak to je čára přes rozpočet. Schválně už v pátek objednáte deku v akci protože se píše, že je skladem, tak vy člověk čekal chování ve stylu že deku zarezervují... a ve středu vám to stornujou protože už není skladem , tak snad vydržíme s jednou smartexkou z loňska na sezónu.

31.10.2018 21:59

lenacia napsal(a):
Haha, tak to je čára přes rozpočet. Schválně už v pátek objednáte deku v akci protože se píše, že je skladem, tak vy člověk čekal chování ve stylu že deku zarezervují... a ve středu vám to stornujou protože už není skladem , tak snad vydržíme s jednou smartexkou z loňska na sezónu.

....já objednala a ihned po objednávce cca 20 minut byla objednávka potvrzená na mejl, deka - velikost z nabídky zmizela....teď už jenom čekám na dodání.....

31.10.2018 22:10
lenacia

XXX.XXX.168.82

....já objednala a ihned po objednávce cca 20 minut byla objednávka potvrzená na mejl, deka - velikost z nabídky zmizela....teď už jenom čekám na dodání.....

Já taky měla objednvku ihned potvrzenou hned v pátek... a po pěti dnech mi oznámili, že objednávku stornují...
Takže tohle je naposledy co jsem nakupovala v Dance and Jump....příště už nikdy

31.10.2018 22:17

lenacia napsal(a):
Já taky měla objednvku ihned potvrzenou hned v pátek... a po pěti dnech mi oznámili, že objednávku stornují...
Takže tohle je naposledy co jsem nakupovala v Dance and Jump....příště už nikdy

mám se tedy bát? ... asi bych chtěla vysvětlení ... trochu je potrápit.....

31.10.2018 22:23
lenacia

XXX.XXX.168.82

mám se tedy bát? ... asi bych chtěla vysvětlení ... trochu je potrápit.....

no.. kdy ste objednávala během těch slev? No tak to se raději připravte...
Vysvětlení pro ně je, že prostě bylo vyprodáno

31.10.2018 22:32
Terven

XXX.XXX.160.10

Všechny svoje současné i bývalé Bucasky jsem objednávala v eshopu Equisun - nově se jmenuje Jezdecké potřeby Čapek.
https://www.jezdecke-potreby-capek.cz/kun/deky/deky-vybehove?filter%5Brazeni%5D=priority_up&filter%5Blimit%5D=40&filter%5Bmanufacturer%5D=46&filter%5Bbarva%5D=0
Ceny bych řekla, že celkem OK, vždycky bezproblémový nákup, dodání bleskurychlé.

31.10.2018 22:38
lenacia

XXX.XXX.168.82

Terven napsal(a):
Všechny svoje současné i bývalé Bucasky jsem objednávala v eshopu Equisun - nově se jmenuje Jezdecké potřeby Čapek.
https://www.jezdecke-potreby-capek.cz/kun/deky/deky-vybehove?filter%5Brazeni%5D=priority_up&filter%5Blimit%5D=40&filter%5Bmanufacturer%5D=46&filter%5Bbarva%5D=0
Ceny bych řekla, že celkem OK, vždycky bezproblémový nákup, dodání bleskurychlé.

tak to já bych asi využila služeb e-baye, ale tady sem si objednávala Bucas power se slevou za 4500,- takže mě docela štve jejich přístup

1.11.2018 13:27
Dotaz

XXX.XXX.235.225

K té impregnaci. Co impregnace na stany? Nějaká zkušenost?

1.11.2018 14:08

Equisun je opravdu bleskurychlý, jednou kdysi jsem jim dokonce psala, že nějaká podvodnice využívá fotku sedla z jejich obchodu....byla to s ní zábava, jak smlouvala, ať pošlu alespoň část ceny sedla....ale to už jsem věděla, že sedlo je jen na fotce ještě cizí...
V D a J jsem objednávala 27.10. v půl deváté večer.

1.11.2018 16:04
manitschka

XXX.XXX.214.143

Dotaz napsal(a):
K té impregnaci. Co impregnace na stany? Nějaká zkušenost?

Mám zkušenost s impregnací na kůži a textil, impregnuju s ní sobě pohorky a bundu, psovi po vyprání Bucasku, a drží. Nevím pravda jak u té deky při celodenním dešti, ale několik hodin určitě, u bot spokojenost. A taky se mi dobře opravujou deky lepenkou na stany, mají v Hudy. Drží a nepromokne.

https://www.hudy.cz/lepidla/sir-joseph-opravna-samolepici-paska,55038-modra.html

1.11.2018 16:17
liva

XXX.XXX.31.241

Po impregnaci na stany bych se obávala toho, že bude deka sice nepromokavá, ale nebude prodyšná.
Takže turnout efekt bude pryč, tím pádem nebude deka použitelná na vlhkého koně a z AIO deky bude obyčejná termodeka...

1.11.2018 16:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

manitschka napsal(a):
Mám zkušenost s impregnací na kůži a textil, impregnuju s ní sobě pohorky a bundu, psovi po vyprání Bucasku, a drží. Nevím pravda jak u té deky při celodenním dešti, ale několik hodin určitě, u bot spokojenost. A taky se mi dobře opravujou deky lepenkou na stany, mají v Hudy. Drží a nepromokne.

https://www.hudy.cz/lepidla/sir-joseph-opravna-samolepici-paska,55038-modra.html

Máte ten odkaz správně?

1.11.2018 17:08
Dotaz

XXX.XXX.235.225

sisi58 napsal(a):
Máte ten odkaz správně?

Označte si to celé a Ctrl+C a do prohlížeče Ctrl+V, pak se to zobrazí.

2.11.2018 10:08
manitschka

XXX.XXX.35.124

sisi58 napsal(a):
Máte ten odkaz správně?

Myslím, že to je novou faunou, vídám to u více příspěvků. Normálně zkopírujete odkaz a on se takhle úchylně rozdělí. Nicméně přes ctrl+C ctrl+V funguje. :-)

2.11.2018 10:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

manitschka napsal(a):
Myslím, že to je novou faunou, vídám to u více příspěvků. Normálně zkopírujete odkaz a on se takhle úchylně rozdělí. Nicméně přes ctrl+C ctrl+V funguje. :-)

Děkuji. Jsem PC amatér.

2.11.2018 22:08

Mě to přes ctrl nefunguje, ale otevřít v googlu... ano, otevřít v novém okně ne....jinak používám firefox....

k dekování...taky máte, že jsou koně letos nějak málo nasrstění? u nás od večera opět prší, celý den sluníčko, tak doufám , že mi jí zítra zapláštěnkují....

Neregistrovaný uživatel

3.11.2018 00:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Mě to přes ctrl nefunguje, ale otevřít v googlu... ano, otevřít v novém okně ne....jinak používám firefox....

k dekování...taky máte, že jsou koně letos nějak málo nasrstění? u nás od večera opět prší, celý den sluníčko, tak doufám , že mi jí zítra zapláštěnkují....

No vždyť taky to počasí venku moc listopadu neodpovídá.Podle mě(a nejen mě) zima již nebude to co bývala.Ani koně se zřejmě moc na zimu "nechystají" s tím nasrstěním.

3.11.2018 07:52
kapička

XXX.XXX.5.211

V Praze na noc boxovaní jsou nasrstění tak nějak jako každý rok. Poníci, co jsou 24/7 jsou jak lední medvědi od září.
V Krkonoších 24/7 zimní srst nějaká je, ale ještě to není lední medvěd. Ale jim nevěřím, oni zvládaj přesrsťovat z týdne na týden. Třeba v létě, když se na noc ochladí, tak zachlupatí, pak přijdou tropické noci a jde všechno dolů.
Takže až přijdou mrazy nebo nějaký hnus, tak se přizpůsobí, navíc s jejich tukovou zásobou... Loni byly chlupatí už v září (od října furt pršelo) a zima byla taková nijaká. Před tím byla zima jak z pohádky, metr sněhu, týden v kuse -20 přes noc. A chlupů měli na podzim pár, protože ještě 28. září to bylo na tričko....

3.11.2018 08:33

No vždyť taky to počasí venku moc listopadu neodpovídá.Podle mě(a nejen mě) zima již nebude to co bývala.Ani koně se zřejmě moc na zimu "nechystají" s tím nasrstěním.

Teplota hraje při línání a "přesrsťování" malou roli. Ten hlavní spouštěč je prodlužování nebo zkracování doby světla ve dne. A to je důvod, proč ještě teď u spousty koní není ta echt zimní srst. Nebo naopak proč někteří silně línají v únoru, když často teprve přijdou největší mrazy.

3.11.2018 09:04
Arkarian

XXX.XXX.60.134

Teplota hraje při línání a "přesrsťování" malou roli. Ten hlavní spouštěč je prodlužování nebo zkracování doby světla ve dne. A to je důvod, proč ještě teď u spousty koní není ta echt zimní srst. Nebo naopak proč někteří silně línají v únoru, když často teprve přijdou největší mrazy.

O přesrsťování v závislosti na délce světelného dne vím, nicméně asi v tom bude i něco dalšího... Vloni mi řehták línal na konci srpna, letos pustil první chlup až na přelomu září a října. Přitom den byl stejně dlouhý ve stejnou dobu oba roky, nebo ne? :-)

3.11.2018 09:31
Terven

XXX.XXX.110.147

kapička napsal(a):
V Praze na noc boxovaní jsou nasrstění tak nějak jako každý rok. Poníci, co jsou 24/7 jsou jak lední medvědi od září.
V Krkonoších 24/7 zimní srst nějaká je, ale ještě to není lední medvěd. Ale jim nevěřím, oni zvládaj přesrsťovat z týdne na týden. Třeba v létě, když se na noc ochladí, tak zachlupatí, pak přijdou tropické noci a jde všechno dolů.
Takže až přijdou mrazy nebo nějaký hnus, tak se přizpůsobí, navíc s jejich tukovou zásobou... Loni byly chlupatí už v září (od října furt pršelo) a zima byla taková nijaká. Před tím byla zima jak z pohádky, metr sněhu, týden v kuse -20 přes noc. A chlupů měli na podzim pár, protože ještě 28. září to bylo na tričko....

Třeba v létě, když se na noc ochladí, tak zachlupatí, pak přijdou tropické noci a jde všechno dolů.

tak tomu nevěřím ...ne- ve vší úctě, nemůže to být spíš tak, že chlupy se v chladu napřímí, kůň se "naježí" a vypadá tudíž chlupatější? To, co popisujete, je fyziologicky nemožné a ono vůbec lidi mají dost zkreslené představy o tom, jak to funguje s přesrstěním.
Srst se nezačíná měnit podle momentálního počasí, ale podle délky světelného dne, o kvalitě letošní zimní srsti je v těchto dnech už rozhodnuto, neovlivní to fakt, že včera bylo na tričko.

3.11.2018 09:38
Terven

XXX.XXX.110.147

Arkarian napsal(a):
O přesrsťování v závislosti na délce světelného dne vím, nicméně asi v tom bude i něco dalšího... Vloni mi řehták línal na konci srpna, letos pustil první chlup až na přelomu září a října. Přitom den byl stejně dlouhý ve stejnou dobu oba roky, nebo ne? :-)

Určitě je v tom i něco dalšího - kvalitu zimní srsti ovlivňuje věk, zdravotní stav, možná výživová kondice - takže jí nemusí mít po celý život ve stejné kvalitě
Ale nevěřím tomu, že se přizpůsobuje aktuálnímu počasí - a tak, jak to píše kapička, ze dne na den - to už vůbec.

3.11.2018 09:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

kapička napsal(a):

Nemohou přesrstit ze dne na den. Spíš jste si toho jenzrovna v tu chvíli všimla. Koně začínaji přesrsťovat po slunovratech. Tedy koncem prosince a června. Jenže než je to vidět, uplyne nějaký čas. Vemte to tak, že třeba na zimu mému fjordovi naroste 5cm dlouhá srst, takže s růstem, pokud by srst rostla 1 cm za měsíc, opravdu musí začít už v červenci, jinak to nestihne.
Letní srst je krátká, ta pod tou zimní tak vidět není. Ale je tam.

Neregistrovaný uživatel

3.11.2018 12:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Těžko můžeme mluvit o tom co jsme ještě nezažili.Rekordy padají jeden za druhým.Letos u nás nejsou ani houby.Co jsem mluvil s pamětníky,tak to se nestalo co pamatují.Nevíte někdo jak přesrsťují koně na polopoušti?

3.11.2018 14:00
Horsana

XXX.XXX.40.140

Tak ja si myslím, že svoje kone sledujem pomerne bedlivo a že mucula za dva dni napríklad zhodila zimnú srsť, alebo že za dva dni boli zrazu v echt zimnej, to som zažila X krát.

3.11.2018 15:55

My obyčejní smrtelníci z CT koně zimní chlupy dřeme měsíc i déle....příště si koupím hucula a už nikdy nebudu mít chlupy v puse a po oblečení.....

3.11.2018 16:07
lenacia

XXX.XXX.211.203

My obyčejní smrtelníci z CT koně zimní chlupy dřeme měsíc i déle....příště si koupím hucula a už nikdy nebudu mít chlupy v puse a po oblečení.....

vidím to stejně, jen já si pořídím toho fjorda
ale podzimní chlupy mě tak neštvou... zato ty jarní....

Neregistrovaný uživatel

3.11.2018 16:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Viděli jste koně luxovat? Tedy nemyslím že by kůň luxoval v obyváku.

3.11.2018 18:07
liva

XXX.XXX.31.241

Viděli jste koně luxovat? Tedy nemyslím že by kůň luxoval v obyváku.

Jasně
Na běžnou údržbu máme malý vysavač, na období chlupů velký technický.

Neregistrovaný uživatel

3.11.2018 18:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

liva napsal(a):
Jasně
Na běžnou údržbu máme malý vysavač, na období chlupů velký technický.

Noo já se raději nejdřív zeptal a pak teprve přiznám,že my jenom ten průmyslový.

3.11.2018 18:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

A za podprdou a v polívce a tak všelijak. Mám fjorda. Na zimu je perfektně vybavený. Ovšem zimní srst má ještě v červnu.
To kobyla, ta se jedno odpoledne rozhodne, že přesrstí, oklepe se a je to. Ta ale v zimě nosí deku.

3.11.2018 18:38
lenacia

XXX.XXX.173.31

Chtít luxovat mojí kobylu by byl stejně blbej nápad jako luxovat mojí kočku... Jen asi milionkrát víc

3.11.2018 19:10
liva

XXX.XXX.31.241

lenacia napsal(a):
Chtít luxovat mojí kobylu by byl stejně blbej nápad jako luxovat mojí kočku... Jen asi milionkrát víc

Všichni si postupně zvykli. Některým to trvalo déle, ale zvykli si...
Nikdy nevadil zvuk, ale sání ze začátku ano.
Vysavač má hřbílko a kartáč. Kartáčem v pohodě vyčistím i hlavu,kluci se nebojí.
Ideální na zimní údržbu je Miracle Groom od Absorbine, pak vysát a koník je čistý jako by byl vykoupaný.

Neregistrovaný uživatel

3.11.2018 20:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Já tedy luxuji jen ty své.Ani jim to dlouho netrvalo si zvyknout.Je to mnohem snažší když je s nimi člověk každý den.Tedy já říkám netrvalo dlouho a ono to byli tak dva měsíce.U koní člověku rok připadá krátký.

3.11.2018 21:14
akscha

XXX.XXX.56.67

Zvuk vysavace u nas asi nevadil proto, ze s nim byli vzdy v ulicce luxovani jini kone. Ja ho pouzivala na chovnou kobylu a ani napoprve nebyl problem, jen me z toho pak bolela ruka. Zlate kovove hrbilko :) kazdopadne vsichni kone u vysavani pekne stali, to treba se sprchovanim jsme meli vetsi problem

3.11.2018 22:09
kapička

XXX.XXX.5.211

Fakt nekecám. Ale už jsem si všimla, že tam u nás jsou koně "jiní".
Kobyla je strakáč, pod bílou má růžovou kůži, pod černou normální. Jeden týden při čištění není kůže vidět, pak se oteplí a další týden je vidět růžouvá a chlupy můžu pomalu počítat na cm2. Další týden jsou zas chladnější noci a růžová kůže už nikde neprosvítá.
A i u ostatních koní je vidět při čištění (pravidelném), že někdy člověk nevyčeše skoro nic a někdy je to chuchvalec. S podobnou závislostí na nočních teplotách. ( ono u nás i letos bylo některý týden v létě k ránu pod 5 stupňů, jindy bylo zase až 20)
Přes léto jsem u nich téměř denně, takže fakt vidím. Zbytek roku to tak není, ale když se mi podaří třeba po 14 dnech, tak tam ty změny jsou...

4.11.2018 07:13
sisi58

XXX.XXX.191.1

kapička napsal(a):
Kobyla je strakáč, pod bílou má růžovou kůži, pod černou normální. Jeden týden při čištění není kůže vidět, pak se oteplí a další týden je vidět růžouvá a chlupy můžu pomalu počítat na cm2. Další týden jsou zas chladnější noci a růžová kůže už nikde neprosvítá.
A i u ostatních koní je vidět při čištění (pravidelném), že někdy člověk nevyčeše skoro nic a někdy je to chuchvalec. S podobnou závislostí na nočních teplotách. ( ono u nás i letos bylo některý týden v létě k ránu pod 5 stupňů, jindy bylo zase až 20)
Přes léto jsem u nich téměř denně, takže fakt vidím. Zbytek roku to tak není, ale když se mi podaří třeba po 14 dnech, tak tam ty změny jsou...

S tím vyčesáváním máte pravdu. Koně na jaře línají. Tedy línají už v únoru, ale méně. Předloni napadl v dubnu sníh.V tu chvíli koně nepustili ani chlup. Jak sníh slezl, línali v chuchvalcích dál.
Ale že by koni během 14 dní narostla srst, to je nemožné.

4.11.2018 08:03
kapička

XXX.XXX.5.211

No, jenže já mluvím o období červenc-září.... Ale tak možná je to jaro, co já vím.

4.11.2018 08:23
sisi58

XXX.XXX.191.1

kapička napsal(a):
No, jenže já mluvím o období červenc-září.... Ale tak možná je to jaro, co já vím.

Máte zajímavé koně.

4.11.2018 13:41

kapička napsal(a):

Od doby co jsem měla ve škole fyziologii už je to nějaký pátek, ale dovolím si k popisovaným jevům teorii: Co když je růžová kůže v teplých dnech lépe vidět, protože je výrazněji prokrvená jak se kůň ochlazuje a naopak v chladnu se chlupy postaví (jako když má člověk v chladnu husí kůži) a kůň vypadá kvůli tomu dvojnásob chlupatý? Nemyslím, že by chlupy rostly a mizely ze dne na den.

Doba kdy koním roste zimní srst a kdy ji naopak ztrácí je řízená délkou světelného dne, ale na to jak moc se zasrstí musí mít určitě vliv teplota - však někteří už od podzimku koně dekují, aby se jim v zimě při práci tak nepotili. U nás mají letos všichni koně dobře nasazenou zimní srst, ale zatím kraťoučkou. Na svojí mladé kobyle to dobře poznám, protože v létě je hodně bíle prokvetlá a v zimě je z ní skoro jednobarevný "hucul".

Neregistrovaný uživatel

4.11.2018 14:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Vliv teplota má určitě.I pes který je venku chovaný "nasrstí" víc než moje gaučová princezna.

5.11.2018 06:57
kapička

XXX.XXX.5.211

sisi58 napsal(a):
Máte zajímavé koně.

To víme, letos v létě bez sena a na pastvinách, kde už skoro nic nebylo, nachodili toho proto asi 3x víc, než jiné roky a nezhubl nikdo. I staré ČT v důchodu, spoustu let neježděné má hezčí horní linii než spousta koní hežděných.
Když to vidí ostatní koňáci, tak nechápou.

Naše teorie je, že jsou v naprosté psychické pohodě, nemusí řešit vůbec nic, stádo je naprosto pohodové, tam mají čas na nějaké svoje specialitky

5.11.2018 14:03

když je kam jít na trávu není problém, koník je na to uzpůsobený, je to chodič za trávou, staré ČT může mít IR, cushinga nebo jinou metabolickou poruchu ve stáří, to bych se moc neradovala......ale je to dobře, že jsou koně spokojení.

12.11.2018 21:58

lenacia napsal(a):

.....mě už deka došla.

nemáme očka na křížové mezi zadní, nechával jste si je někdo našít- myslím, že u čalouníka by to nebyl problém- u nás jeden takový je.

12.11.2018 21:59
lenacia

XXX.XXX.211.203

.....mě už deka došla.

nemáme očka na křížové mezi zadní, nechával jste si je někdo našít- myslím, že u čalouníka by to nebyl problém- u nás jeden takový je.

mě nic neposlali, a už se mi ani nezvali, ale to je jedno, všechny věci co bych chtěla nemaj skladem, takže já v D&J ž nakupovat skutečně nikdy nebudu

12.11.2018 22:09
Terven

XXX.XXX.110.147

.....mě už deka došla.

Máte na mysli tu Bucas Freedom z odkazu nebo jinou?

13.11.2018 15:58

Terven napsal(a):
Máte na mysli tu Bucas Freedom z odkazu nebo jinou?

Na tu Bucasku už ty křížovky mám, z D a J (když byly ty slevy)jsem si přiobjednala Eskadronku s gramáží, ta nemá ty očka na křížovky....nebo jsem je špatně hledala, kouknu raději ještě jednou..... (ta potvora má lepší bundy než já)

13.11.2018 20:35
Terven

XXX.XXX.110.147

Na tu Bucasku už ty křížovky mám, z D a J (když byly ty slevy)jsem si přiobjednala Eskadronku s gramáží, ta nemá ty očka na křížovky....nebo jsem je špatně hledala, kouknu raději ještě jednou..... (ta potvora má lepší bundy než já)

Eskadronky neznám, ale ještě radši koukněte ...ony i u těch Bucasek jsou sice vedle ocasu, ale ten další pár až poměrně daleko na zádech, zezačátku jsem taky hledala

14.11.2018 15:48

Tak nemá, kroužky k uchycení jsou u bucasek všité zevnitř do křížových podbřišních ...

Přidejte reakci

Přidat smajlík