Dobrý den, minulý pátek jsem nechala kastrovat svého koně, vše šlo v pořádku.
Kůň byl kastrován uzavřenou metodou. Varlata měl výš než je normální, jedno více.
Okolo stehů to nemá vůbec nateklé, žádný hnis nebo něco takového okolo nemá, řekla bych, že vše v pořádku.
Otok nám spadl takhle dolu, mně to přijde docela velké, teď mi posílala kamarádka ze stáje fotku se zprávou ´´má to oteklý jako prase´´ a trochu se děsím
Posílala jsem fotku už včera, když jsem byla ve stáji doktorce a potom s ní mluvila po telefonu a říkala, že pokud to nehřeje, není tam žádný hnis, kůň se normálně pohybuje, není apatickej a žere, tak že je všechno v pořádku.
Malej je ještě v boxe, ven chodí pouze na 4 hod.. (prý nebudou kvůli mně měnit režim stáje), doktorka říkala, že na pastevko může za 10 dnů, což je v neděli.
Jezdím tam každý den a nechávám ho proběhnout v hale, po zákroku poprvé včera. Do té doby jsem vodila na vodítku.
Vše dělám podle toho, co mi řekla doktorka, je to moje první hříbě a s kastrací moc zkušeností nemám, proto mám strach, je to vážně v pořádku a chce to jen pohyb? Popřípadě za jak dlouho to splaskne? Stehy máme vstřebatelné
Přikládám fotografii varlat před kastraci, otoku a celkového stavu, jak kůň vypadá a chová se.
Už je to síce pekných pár rokov čo sme naposledy kastrovali, ale tiež si pamätám podobný otok, veľký a dosť dlho trvalo kým úplne zmizol. Mimo neho kôň vyzeral po pár dňoch že mu nič nie je. To púšťanie do výbehu až po 10 dňoch je asi hlavne kvôli možnému zraneniu aby si nevytrhal stehy.
Ak to videla aj veterinárka a kôň sa chová normálne tak by som bola v kľude. Poprípade by som pre istotu zmerala teplotu, ak by tam bol nejaký zápal mala by byť zvýšená.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Viděla jsem otok přes půl břicha(chladilo se hadicí a mazalo), hlídala bych tu teplotu a chuť k jídlu..... s tím pouštěním do haly, mnoho koní se tak i zraní (jak ze sebe chtějí dostat tu nahromaděnou energii),) nejdříve ochodit aby se prohřál a rozchodil ztuhlé klouby z boxu a pak pustit, můžete si s koníkem procvičit poslušnost, stát, krok, stát, ustupovat, zacouvat a.t.d. získá i návyk, že když se příde do haly neznamená to hned lítat si jak se zachce, ale už nějakou práci. je mu 2,5 můžete i začít učit koně na lonž, myslím tím, aby uměl odejít od člověka na pár metrů- vyslat ho na kruh...ale tak dlouho asi na boxe nebudete...