Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Zdravím. Nekupoval někdo v poslední době tosiplast, jaká je prosím cena za metr čtvereční a kolik je na paletě? Díky za případnou odpověď.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Díky, už jsem zvolila jiný výrobek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Zátěžový plastový rošt, manipulace je velmi dobrá, i když to není úplně peříčko, ale pokládala jsem 36m2 zatravnovaku, a je to sakra rozdíl. Bohužel i cenově. Metr čtvereční cca 600 Kč. Jako výhodu beru položení na terén bez předchozí úpravy, tj ušetření na vybagrování, zavezení a utužení, jak vyžadují u tosiplastu. Životnost zatím neznám, mám položený kousek kolem napáječky, a krom olamani okrajů, kdyz n ne kůň stoupne na půl kopyta, si zatím nestěžuju. Uvidíme, co to udělá v přístřešku. Řeším zatím právě ten okraj, aby se neolamoval, na to jsem se zde ptala v jiné diskuzi.
Odkaz na výrobce. https://www.replast.cz/produkty/zatezovy-rost/
Takže žádná hitparáda?
Já pořád koukám po použitých silničních panelech (třebas prasklý).... Zase je potřeba počítat s náklaďákem s ramenem - akce dovoz i pokládka za ráz.
Máme zatím zpevněné pražci. Tam je nevýhoda že za mokra kloužou, v některých je díra (zacpaná kusem cihly), no už dosluhují.
Proti praskání okrajů by možná pomohlo zpevněnou plochu orámovat seřízlou kulatinou, nebo ty pražce. Prostě okraj na který by koně dávali pozor, tím pádem by vždy stoupli celým kopytem na ten rošt.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Co tím myslíte, žádná hitparáda? Za pražce jsem zde byla poměrně hezký kritizována, takže bohužel 🙂
Pražce jsou z podstaty zlo. Nově bych je už nenakupovala (jsou napuštěné jedy a taky je vypouští do okolí) Ale když už byly na dvoře, použily se v ohradě (nikdy ne v boxe).
Takže mě napadly jako okraj k těm dlaždicím - jakože mají plochu, těm kládám se musí seříznou aby je koně tak snadno nerozkopali po ohradě...
Hitparáda - no na Tosiplast jsem zatím zaznamenala jedinou stížnost a tou je cena. Dost lidí je dokonce pokládalo rovnou na plochu (již udusanou od koní, bez potíží s kalužemi) a jen zasypali pískem.
Také se prý občas podaří domluvit si cenu za 2. jakost, množství... (zas je to prostě jako celek balík peněz)
Že by se někomu lámaly nevím. Zatím převládají klady. (ale všechno má něco, no)
Malkina
napsal(a):
Ono se třeba za pár let přijde na to,že tosiplast je taky zlo-koneckonců se to vyrábí z úplně nepřírodního materiálu -a naši potomci si budou říkat na čemže jsme ty chudáky koně nechali chodit.
No jasně že se každý materiál nějak otírá. Pak máme ta mikroplasty všude. No zase je rošt propustný pro vodu a neakumuluje teplo jako třeba beton. Když tam naskládám klády z prořezu, jakože hatě, tak se to docela hýbe (jak tažný kůň stoupna na jeden konec, druhý se zvedne). No jak jsem psala, všechno má něco...
Jenže blátivý tankodrom je pro nohy nezdravý a pro okolí nevzhledný (pak se ještě přidají řeči o smradu...)
Já nemám nic proti tosiplastu,taky pár desek máme ani proti pražcům-kupovat je nebudu,ale kdybych je měla prostě je použiju.Taky řešíme zpevnění jak se dá.Myslela jsem to tak,že co dřív bylo ok(pražce,olověný trubky,eternit atd.)je dnes hrůza hrůz a v budoucnu to bude pravděpodobně stejný(plasty,nerez,cokoliv).A dělat u nás zpevnění celýho areálu z čistě přírodních materiálů by asi stálo víc než všechny naše životy..O těch hatích jsem taky přemýšlela,spíš teda jako takový podium pod a kolem krmnejch košů pro krávy,aby to šlo stáhnout lopatou,ale nemůžu vymyslet právě to upevnění-aby se to nerozjíždělo/nehoupalo.U koní v přístřešku máme podlahu z fošen přibitou krováky a to musím pořád hlídat protože jak to pruží časem vylejzaj hlavičky a mohl by bejt průser.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Měla jsem koně v celoprazcove stáji několik let.
Jinak souhlasím, co bylo normální dříve je dnes naprosto zavrženíhodné, takže kdo ví, co bude za pár let.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Měla jsem koně v celoprazcove stáji několik let.
Jinak souhlasím, co bylo normální dříve je dnes naprosto zavrženíhodné, takže kdo ví, co bude za pár let.
My tu máme taky pražce na podlaze.🙂 Akorát dva boxy jsem vybetonoval a nalepil gumu.To ne proto aby mi neumřela princezna,ale z důvodu že byli již celkem nedůvěryhodné, co se pevnosti týče.Jinak dnes se "šílí" tak nějak univerzálně z mnoha věcí.Koně smrdí,pes štěká,kráva bučí,azbestocement tě zabije již zítra a tedy pokud tě dřív nezabijí ty pražce ovšem.😂 A pak koukneš jen čím ten národ krmí a to nevadí."Ne, v našich sušenkách se nevyskytuje ropný produkt".Pak test v laborce pro televizi a "ano vyskytuje,ale v malém množství".😂 Jo a do deseti let má mít každý třetí čech rakovinu něčeho.Možná, že blázníme příliš a tělo potřebuje odpočinek a ne lítat o svém volnu bůh ví kde a vystavovat ho dalším stresům bez odpočinku.Mobilní telefon taky škodí a brejlíme do toho někteří víc jak půl dne.Vážně bez srandy,mobil dělá takový rachot,jak vykládka kovošrotu vedle vás.Jen ve vysokých frekvencích,které lidské ucho již nedokáže zachytit.Okolo nás jsou doslova vlnové bouře všech možných vysílačů a myslíte že to neškodí? Na tu vzdálenost musí např.vysílač mobilního operátora rozkmytat vzduch o určité frekvenci a "hradlo" v mobilu odfiltruje signál od ostatních frekvencí.Pak rozliší další údaje v signálu,ale to už není pro nás tak důležité.Představte si rozkmytat vzduch na vzdálenost deseti kilometrů jen 100 khz.Což je 100 000 kmitů za vteřinu.Všimli jste si někdy transformátoru u vysílače? Tak u nás tu jeden máme a trafo je stejné jako má naše celá obec pro asi 600 obyvatel.Slušná energie vyzářená do okolí a jestli to škodí? No pobyt v blízkosti těchto zařízení je silně nedoporučován.Čili já požaduji okamžité zrušení veškerých mobilních operátorů,radiových a televizních vysílačů,protože mi to škodí.😂
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
My tu máme taky pražce na podlaze.🙂 Akorát dva boxy jsem vybetonoval a nalepil gumu.To ne proto aby mi neumřela princezna,ale z důvodu že byli již celkem nedůvěryhodné, co se pevnosti týče.Jinak dnes se "šílí" tak nějak univerzálně z mnoha věcí.Koně smrdí,pes štěká,kráva bučí,azbestocement tě zabije již zítra a tedy pokud tě dřív nezabijí ty pražce ovšem.😂 A pak koukneš jen čím ten národ krmí a to nevadí."Ne, v našich sušenkách se nevyskytuje ropný produkt".Pak test v laborce pro televizi a "ano vyskytuje,ale v malém množství".😂 Jo a do deseti let má mít každý třetí čech rakovinu něčeho.Možná, že blázníme příliš a tělo potřebuje odpočinek a ne lítat o svém volnu bůh ví kde a vystavovat ho dalším stresům bez odpočinku.Mobilní telefon taky škodí a brejlíme do toho někteří víc jak půl dne.Vážně bez srandy,mobil dělá takový rachot,jak vykládka kovošrotu vedle vás.Jen ve vysokých frekvencích,které lidské ucho již nedokáže zachytit.Okolo nás jsou doslova vlnové bouře všech možných vysílačů a myslíte že to neškodí? Na tu vzdálenost musí např.vysílač mobilního operátora rozkmytat vzduch o určité frekvenci a "hradlo" v mobilu odfiltruje signál od ostatních frekvencí.Pak rozliší další údaje v signálu,ale to už není pro nás tak důležité.Představte si rozkmytat vzduch na vzdálenost deseti kilometrů jen 100 khz.Což je 100 000 kmitů za vteřinu.Všimli jste si někdy transformátoru u vysílače? Tak u nás tu jeden máme a trafo je stejné jako má naše celá obec pro asi 600 obyvatel.Slušná energie vyzářená do okolí a jestli to škodí? No pobyt v blízkosti těchto zařízení je silně nedoporučován.Čili já požaduji okamžité zrušení veškerých mobilních operátorů,radiových a televizních vysílačů,protože mi to škodí.😂
A to já zas ne, protože zrušením telefonu bych ztratila veškerý kontakt se svým mužem který cestuje po Evropě 🤔😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
To jo, přestaly by nám fungovat vysílačky 🤭
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Malkina
napsal(a):
Jo,naučím se ovládat telepatii a telekinezi,zahodím mobil a panely si budu pokládat silou vůle
Ale zas by se usnadnila práce 😀 si to představte.... Haummmmmmm panel chci taaaaamhleeeee....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale zas by se usnadnila práce 😀 si to představte.... Haummmmmmm panel chci taaaaamhleeeee....
To bych volal: Haummmmmm,Agrofert chci támhle.😂😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To bych volal: Haummmmmm,Agrofert chci támhle.😂😂
Já ho tu nechciiiii haummmmmm sami máme malooooouuuuuummmmm
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já ho tu nechciiiii haummmmmm sami máme malooooouuuuuummmmm
Ty voe Babiše mít v obýváku.😂 Máte již řádně vyplněné kontrolní hlášení? Vám se neodeslala poslední platba z EET? 😂