Provazová ohlávka Bezpečnostní prvek?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

28.10.2018 16:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Zdravím chtěla jsem se zeptat zda existuje nějaká provazovka co má bezpečnostní prvek který by dovolil aby ohlávka v případě nouze praskla. Tím myslím zachycení třeba ve výběhu.

Nedávám provazovku do výběhu ale chtěla bych si upravit případně nylon ohlávku kdy bych nánosník nahradila provazovím.

Popřípadě dát na provazovku karabinu která by praskla?

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.10.2018 17:21

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravím chtěla jsem se zeptat zda existuje nějaká provazovka co má bezpečnostní prvek který by dovolil aby ohlávka v případě nouze praskla. Tím myslím zachycení třeba ve výběhu.

Nedávám provazovku do výběhu ale chtěla bych si upravit případně nylon ohlávku kdy bych nánosník nahradila provazovím.

Popřípadě dát na provazovku karabinu která by praskla?

Napadlo mě upevnění ke kovovým částem například nití, která při větším tlaku praskne.
Čistě ze zvědavosti, k čemu to má vlastně sloužit?

28.10.2018 18:04
saola

XXX.XXX.77.212

Pokud vyměníte na nylonové ohlávce nánosník za provazový (netuším proč - kvůli upevnění masky?), tak při zachycení za cokoliv rupne nylon nebo spona ohlávky jako nejslabší prvek, nikoliv ten nánosník.
Ale taky moc nechápu proč to tak dělat, nylonové ohlávky jsou věc za sto a něco Kč, to není nic, na čem moc ušetříte, je to spotřební materiál.
Další otázkou je, proč dávat do výběhu ohlávku vůbec.

Neregistrovaný uživatel

28.10.2018 18:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

saola napsal(a):
Pokud vyměníte na nylonové ohlávce nánosník za provazový (netuším proč - kvůli upevnění masky?), tak při zachycení za cokoliv rupne nylon nebo spona ohlávky jako nejslabší prvek, nikoliv ten nánosník.
Ale taky moc nechápu proč to tak dělat, nylonové ohlávky jsou věc za sto a něco Kč, to není nic, na čem moc ušetříte, je to spotřební materiál.

Bohužel v naší stáji se ohlávky nesundávají ani na noc. Jde o to že hříbátko mám naučené na provazovku na které funguje lépe jak na obyč ohlávce. Je to mladoch a občas hravě vyrazí kupředu.

Proto bych chtěla vymyslet řešení kdy by mohla tu provazovku mít ale které by bylo bezpečné tak aby v případě problému to mohlo prasknout tak aby se koník vyvlékl. Výběhy máme čisté není se kde a za co zachytit ale víme jak to je náhoda je blbec.

Ještě mě napadlo zadat to firmě Aiva kdy bych zadala nylonoví nátylník s pojistkou, podhrdelník s karabinkou a spoje třeba z kožených řemínků nevím jak moc to je proveditelné.

28.10.2018 18:19
saola

XXX.XXX.77.212

Jedna je věc je ohlávka do výběhu a druhá věc je práce s hříbětem. Pokud s ním chcete pracovat a vyhovuje vám provazovka, tak s ní prostě pracujte, i když já bych ji tedy hříběti nedala, protože si myslím, že to není nutné, ale to je samozřejmě na vás.
Do výběhu tu nylonovou, když to musí být. Hříbě roste, dělat ohlávku na míru je hloupost.

Neregistrovaný uživatel

28.10.2018 18:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Chci se domluvit aby jí ohlávku sundávali proto bych se přiklonila k té jednoduché provazové vodící. Nepotřebuje nosit ohlávku nonstop. Tady mi jde o to aby nezlobila jinak mi jí vyhodí z ustájení

28.10.2018 20:45
akscha

XXX.XXX.26.89

A co ji naucit, aby byla voditelna na te obycejne ohlavce? To by bylo nejlepsi reseni pro vsechny vc kobyly

Neregistrovaný uživatel

28.10.2018 21:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

akscha napsal(a):
A co ji naucit, aby byla voditelna na te obycejne ohlavce? To by bylo nejlepsi reseni pro vsechny vc kobyly

To chci ale tak nakonec jsem zvolila obyč podloženou ohlávku. Šlo jen o to aby nikoho nepovláčela kdyby vyrazila. Ale ten bezpečnostní prvek bych chtěla až budeme chodit na prochajdy

28.10.2018 21:52

To chci ale tak nakonec jsem zvolila obyč podloženou ohlávku. Šlo jen o to aby nikoho nepovláčela kdyby vyrazila. Ale ten bezpečnostní prvek bych chtěla až budeme chodit na prochajdy

Choďte na prochajdy až nebude vyrážet :)

Neregistrovaný uživatel

28.10.2018 21:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Choďte na prochajdy až nebude vyrážet :)

Je to hříboš chce si hrát. Já ale na práci používám provazovku a na běžnou manipulaci obyč stájovku

29.10.2018 07:30
akscha

XXX.XXX.26.89

Pak moc nechapu, na co ten bezpecnostni prvek potrebujete. Jako kdyby se lekla, ze by se ohlavka pretrhla a kobyla utekla? To je zbytecne resit, protoze driv pusti vase ruka, nez praskne ohlavka. Kazdopadne pocitat s tim, ze kobyla cukne a bude navolno mi prijde docela zvlastni a nezodpovedne k ostatnim (pokud ji chcete vodit nekde jinde nez v ohrade :).

Jinak v oddile mi kdysi rikali, ze ohlavka je jen na vodeni po dvorku a ven vzdy udidlo. Ale fakt je, ze to byla bezna ohlavka, ne provazovka

Neregistrovaný uživatel

29.10.2018 11:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

akscha napsal(a):
Pak moc nechapu, na co ten bezpecnostni prvek potrebujete. Jako kdyby se lekla, ze by se ohlavka pretrhla a kobyla utekla? To je zbytecne resit, protoze driv pusti vase ruka, nez praskne ohlavka. Kazdopadne pocitat s tim, ze kobyla cukne a bude navolno mi prijde docela zvlastni a nezodpovedne k ostatnim (pokud ji chcete vodit nekde jinde nez v ohrade :).

Jinak v oddile mi kdysi rikali, ze ohlavka je jen na vodeni po dvorku a ven vzdy udidlo. Ale fakt je, ze to byla bezna ohlavka, ne provazovka

Nejde o to že jí pustím. Málokdy pouštím vodítka protože mám jednak sílu a jednak vodítka taková že nepálí. Jde o to že kdyby se nedej bože stalo že se lekne a zdrhne mi mám jistotu že když se něco sta někde se chytne tak ohlávka povolí.

Co udidla se týče. Pokud jdu jen na prochajdu udidlo nepoužívám. nehledě na to že dát půlroční klisně udidlo je barbarské. Máme kam jít mimo civilizaci.

budu muset zapracovat na vodění na ohlávce. to máme tak 80%

29.10.2018 12:07
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Provazová ohlávka na hříbě... No tak u 2 letého a staršího výrostka.
Já mám strach, aby případně povolila i obyčejná nylonová ohlávka na hříbátku. Přeci jen je to rostoucí měkoučké... Mám hříběcí dokonce podloženou na zátylku a nánosníku.
Základem je dle mého učení hříběte s důvěrou, důrazně, jednoznačně, ale nebolestivě (je rozdíl když ho matka praští zuby do svalu a nebo člověk ostrým provazem na citlivém místě). I při denní manipulaci být jednoznační, čitelní, důslední, laskaví a pro hříbě i zábavní - zajímavý. Prostě ho nezrazovat. Provazovka je podle mého prostě na takové mimino ostrá, nehledě k uzlíkům.

29.10.2018 20:33

Je to hříboš chce si hrát. Já ale na práci používám provazovku a na běžnou manipulaci obyč stájovku

Hrát si chtít může, ale teď máte nejlepší čas na naučení vodění, ono potom x set kilový roček/dvouletek se zbavuje návyku "vyrážení" o cosi hůř...

Neregistrovaný uživatel

29.10.2018 22:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Hrát si chtít může, ale teď máte nejlepší čas na naučení vodění, ono potom x set kilový roček/dvouletek se zbavuje návyku "vyrážení" o cosi hůř...

Já vím ale je to 10 dní kdy mi sundali sádru. Doktor mě nabádal k opatrnosti tak jsem nechtěla riskovat ted mám i ruku ve stavu že je hybná na 80% tak zas mohu začít pracovat s malou. A jí bych jako 2 letka nechtěla doučovat spořádané chůze. Tahle klisna je opravdu mohutná posuďte sám

1-3 fotky ze dne 15.10
poslední fotka focená kolem 20.10 ta ryzka je její mamča.

Jinak má babičku čistou slezkou noričku Hegar 3 Něha dědek je kříženec A1/1xČT. No a malé otec je čistá AQH bez krve A1/1

půlroku jí bude 22.11 2018

29.10.2018 22:47

Já vím ale je to 10 dní kdy mi sundali sádru. Doktor mě nabádal k opatrnosti tak jsem nechtěla riskovat ted mám i ruku ve stavu že je hybná na 80% tak zas mohu začít pracovat s malou. A jí bych jako 2 letka nechtěla doučovat spořádané chůze. Tahle klisna je opravdu mohutná posuďte sám

1-3 fotky ze dne 15.10

Jinak má babičku čistou slezkou noričku Hegar 3 Něha dědek je kříženec A1/1xČT. No a malé otec je čistá AQH bez krve A1/1

Ale to je vaše věc, mi je to celkem jedno :)
Nicméně hříbě není tak mohutné, jako spíš obézní, dávala bych na to asi pozor, jen přátelská rada, neberte to jako útok.

Neregistrovaný uživatel

29.10.2018 23:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

No ale napapaný máte koníky hezky Zlatko.To se dnes vidí málo kde. :-) Co jezdím kolem několika výběhů,tak spíš hubenější koně vídám.

30.10.2018 07:29
saola

XXX.XXX.140.205

Existují i jiné alternativy než provazovka nebo udidlo. Třeba vodítko s řetízkem, který protáhnete pod nánosníkem. Ale osobně se mi zajídá tohle dávat na hříbě - z vašeho popisu mám dojem, že je hříbě ve svém věku nepopsaný list, což je samozřejmě špatně. To jste s hříbětem od jeho narození vůbec nic nedělala?
Neumí vůbec chodit na vodítku nebo co?

Pokud to skutečně myslíte vážně a máte snahu s hříbětem korektně pracovat, napište o radu Horsaně - ta žádné vychytávky typu provazovka, řetízek, udidlo u svých muculátek nepotřebovala, vystačila si s mrkví.

30.10.2018 07:33
akscha

XXX.XXX.26.89

Zlatka psala, ze mela zlomenou ruku, coz bude predpokladam duvod, proc se s konem doted nic nedelalo.

30.10.2018 08:28
saola

XXX.XXX.140.205

To hříbě žilo na pustém ostrově? Když měl majitelka zlomenou ruku, tak ho nikdo nečistil, nekontroloval, nezvedal nohy, nepřivazoval na příkrm?
Tak holt na vodění ten řetízek, no.

30.10.2018 08:31
sisi58

XXX.XXX.191.1

saola napsal(a):

Třásně. Pokud máte nějaký vyzkoušený fígl, jak mít na koni třásně bez ohlávky, sem s ním!

30.10.2018 09:18
saola

XXX.XXX.140.205

Ne, to nemám.
A v téhle roční době jsem o případné masce jako ochraně proti hmyzu ani neuvažovala, na hmyzáky už teď není doba, spíš mě napadla maska jako třeba ochrana oka při onemocnění a tak.
Ale je to evidentně kvůli ovladatelnosti při vodění, takže to maska ani třásně nezachrání

Neregistrovaný uživatel

30.10.2018 10:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

saola napsal(a):
To hříbě žilo na pustém ostrově? Když měl majitelka zlomenou ruku, tak ho nikdo nečistil, nekontroloval, nezvedal nohy, nepřivazoval na příkrm?
Tak holt na vodění ten řetízek, no.

dělalo se s ní ale vodítko jediné nemám dotažené. Klisna dává nohy zná tlakové body stojí uvázaná hráli jsme nějaké hry s plachtou, Pravidelně dělaná kopýtka. ( Řešili jsme špatná korektůra mého bývalého kováře + špalek a hnilobu.) Dnes už vše v pořádku. ale ted když mi sundali sádru jsem musela vynechat na radu doktora.

30.10.2018 15:00
koně

XXX.XXX.174.63

sisi58 napsal(a):
Třásně. Pokud máte nějaký vyzkoušený fígl, jak mít na koni třásně bez ohlávky, sem s ním!

Prodávají třásně,co mají nátylník a podhrdelník https://www.kamir.cz/trasne-proti-hmyzu-qhp-extra-denimove
A ještě mají jedny takové i s ušima
Zda drží lépe,než ty na ohlávku ,to nevím,vyzkoušeno nemáme

30.10.2018 15:08
koně

XXX.XXX.174.63

1-3 fotky ze dne 15.10

To je hezké hříbátko,žádná rozklepaná ludřička
Srdíčkovou prdku asi po babičce ,holeň k tomu všemu úměrná,je to zajímavá křižovatka
Já nemám pocit,že by na nějakou práci bylo pozdě,že jste něco zanedbala.Takovéhle prcky učíme vyvázat,nožky podržet ,opucovat,ale že bychom je nějak výrazně vodili samotné ,to má čas.
Nejlépe jdou při mámě ,přivázaní na obřišníku,nebo u chomoutu.Venku pak je třeba pustíme,u nás je na to krajina.Cíleně samotné občas vodím hřebečky po kastraci,to je až kolem druhého roka .

Neregistrovaný uživatel

30.10.2018 15:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

koně napsal(a):
To je hezké hříbátko,žádná rozklepaná ludřička
Srdíčkovou prdku asi po babičce ,holeň k tomu všemu úměrná,je to zajímavá křižovatka
Já nemám pocit,že by na nějakou práci bylo pozdě,že jste něco zanedbala.Takovéhle prcky učíme vyvázat,nožky podržet ,opucovat,ale že bychom je nějak výrazně vodili samotné ,to má čas.
Nejlépe jdou při mámě ,přivázaní na obřišníku,nebo u chomoutu.Venku pak je třeba pustíme,u nás je na to krajina.Cíleně samotné občas vodím hřebečky po kastraci,to je až kolem druhého roka .

Děkuji. No klisnička vypadá že podědila i dost po AQH aspoň podle chovatele.

Vše co popisujete máme.
Dávání nožiček,
uvazování,
osahaná taky je a i kartáče zná
umí ustoupit do zadu i do strany.
Krásně reaguje na jméno.

Navíc odejde mi od mámy i od stáda. Běžně jí beru z výběhu a manipuluji s ní. Poslední korektůru jsme jí dělali venku na silnici kvůli rovině takže byla od mámy opravdu 60-80m a vše v klidu na vodítku chodí. Jen občas vyrazí v zápalu hry nebo když se něčeho bojí. Minule kolem nás projížděl traktor tak se opravdu zalekla ale situace zvládnutá. Uklidnila jsem jí a pokračovala v rozdělané práci..

30.10.2018 16:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

koně napsal(a):
Prodávají třásně,co mají nátylník a podhrdelník https://www.kamir.cz/trasne-proti-hmyzu-qhp-extra-denimove
A ještě mají jedny takové i s ušima
Zda drží lépe,než ty na ohlávku ,to nevím,vyzkoušeno nemáme

Hezoučké. Ale nemusím mít všechno. V létě na ohlávce třásně, v zimě ohlávka bez. Funguje to. Nač další krámy.

Neregistrovaný uživatel

30.10.2018 16:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):
Hezoučké. Ale nemusím mít všechno. V létě na ohlávce třásně, v zimě ohlávka bez. Funguje to. Nač další krámy.

No mě do měsíce třísně zlikvidovala :-)

30.10.2018 16:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

No mě do měsíce třísně zlikvidovala :-)

Naši koně si, mimo jednoho, nechávají třásně na hlavě.Nejspíš zjistili, že je jim s nimi lépe.

Neregistrovaný uživatel

30.10.2018 16:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Nevím jak se jí to povedlo zůstala z toho jen čelenka a zbytek byl vydrbanej. jinak mohu k očkování jak to je s chřipkou? Měla jsem za to že je povinná teda ještě před 2 roky byla povinná. Tetanus neřeším ten je automatický

Neregistrovaný uživatel

30.10.2018 17:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Mě co říkal veterinář,tak chřipka je povinná jen pro svody,závody a tak.Očkuji samozřejmě taky,ale teoreticky není povinná.

30.10.2018 20:08
koně

XXX.XXX.174.63

sisi58 napsal(a):

Odkaz je na požadovaný fígl " třásně bez ohlávky ....."

31.10.2018 09:49
Oťásek

XXX.XXX.219.4

Tetanus pokud se očkuje samostatně tak 1. dávka, za měsíc 2. dávka a pak každé 4 roky. /Tak očkujeme kobyly, které nikam nevyráží - fosil tým/. A místo vakcíny na chřipku je láduju vitamínem C:)

Chřipka + tetanus - začátek 1. dávka, za měsíc 2. dávka, pak za 6 měsíců 3. dávka, poté očkujeme každý rok - měl by mít každý, kdo se s koněm chce účastnit nějaké- jakékoli oficiální akce, kde jsou přítomní i koně z jiných stájí. Někdy je vyžadováno i ustajovatelem. Bez toho Vás pravděpodobně nepustí ani na Huberta...alespoň v našem okolí.

Naši veterináři koně mají, na různých akcích kde dělají dozor to i kontrolují.

Ale zákonem nařízené to není. Dle mých poznatků je to přežitek ještě z období... komanče...? Vím, že některé státy na západ to vůbec nevyžadují. Chřipky je mnoho klonů a stále přibývají, chřipka "mutuje". A my naočkujete na nějaký jeden...myslím, že význam to nemá opravdu prakticky žádný. Ale nejsem vet.

Přivezli jsme již 3tího koně z Anglie a ti nemají v průkazech zhola nic. Kupodivu ani ten tetanus. Donutit prodávajícího udělat krve je také malý zázrak, hrozba anemie jim nic neříká, je to tam dle jejich sdělení zbytečné a mnohonásobně dražší vyšetření než u nás. S jejich postojem samozřejmě nesouhlasím.

31.10.2018 09:53
rencamo

XXX.XXX.224.101

Pipilota napsal(a):
Provazová ohlávka na hříbě... No tak u 2 letého a staršího výrostka.
Já mám strach, aby případně povolila i obyčejná nylonová ohlávka na hříbátku. Přeci jen je to rostoucí měkoučké... Mám hříběcí dokonce podloženou na zátylku a nánosníku.
Základem je dle mého učení hříběte s důvěrou, důrazně, jednoznačně, ale nebolestivě (je rozdíl když ho matka praští zuby do svalu a nebo člověk ostrým provazem na citlivém místě). I při denní manipulaci být jednoznační, čitelní, důslední, laskaví a pro hříbě i zábavní - zajímavý. Prostě ho nezrazovat. Provazovka je podle mého prostě na takové mimino ostrá, nehledě k uzlíkům.

Souhlas. Co budete hříběti nandávat na hlavu za rok či za dva?

31.10.2018 09:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

rencamo napsal(a):
Souhlas. Co budete hříběti nandávat na hlavu za rok či za dva?

Zkuste si zjistit, než si vytvoříte názor, jaká je situace. Na základě jednoho příspěvku, bez znalostí okolnosti, není dobré šmahem odsuzovat.
Pokud se někdo ptá, chce se poučit, ne se nechat sekýrovat.

31.10.2018 09:57
Oťásek

XXX.XXX.219.4

Zlatko, hříbě vypadá moc pěkně, umí toho dost. Někdo psal, že je tlusté, já si to nemyslím, na zimu parádně připravené:) S rukou buďte opatrná, ona ještě pár týdnů ve výběhu vydrží, než se Vám to pořádně dohojí. A hlášky typu "v oddíle mi kdysi říkali, ze ohlávka je jen na voděni po dvorku a ven vždy udidlo." .. jsou myslím k výcviku odstávčete dost mimo mísu, v dnešní době i u koní všech věkových kategorií. Asi už jsme slezli ze stromů, vyjeli z pralesa na hadovi a stále víc přibývá lidí, kteří se s koněm normálně domluví bez železa v papule:)

31.10.2018 10:51
akscha

XXX.XXX.26.89

Ta hlaska byla moje, takze se trochu ospravedlnim. Za prve Zlatka nepsala, ze jde o pulrocni hribe, ale psala, ze ji vlaci mlady kun. Opravdu jsem netusila, ze je to odstavce. Tam bych udidlo samozrejme nedavala, ale ani neprovadela nejake delsi prochazky na ruce.

Souhlasim s tim, ze doba pokrocila, jenze schopnosti vsech lidi rozhodne ne. Udidlo na vodeni venku (a myslim opravdu mezi lidmi a v provozu) mi stale prijde jako rozumna rada pro kazdeho, kdo ma prumerne vychovaneho kone. A to i z duvodu mininalizace rizika pro ostatni.

Samozrejme jsou i taci, co kone i v krizovych situacich zvladnou i bez udidla (bez ohlavky, s provazem na krku, klidne i bez niceho...), ale tech je opravdu mensina a nezakladaji tyto diskuze :)

Neregistrovaný uživatel

31.10.2018 18:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

akscha napsal(a):
Ta hlaska byla moje, takze se trochu ospravedlnim. Za prve Zlatka nepsala, ze jde o pulrocni hribe, ale psala, ze ji vlaci mlady kun. Opravdu jsem netusila, ze je to odstavce. Tam bych udidlo samozrejme nedavala, ale ani neprovadela nejake delsi prochazky na ruce.

Souhlasim s tim, ze doba pokrocila, jenze schopnosti vsech lidi rozhodne ne. Udidlo na vodeni venku (a myslim opravdu mezi lidmi a v provozu) mi stale prijde jako rozumna rada pro kazdeho, kdo ma prumerne vychovaneho kone. A to i z duvodu mininalizace rizika pro ostatni.

Samozrejme jsou i taci, co kone i v krizovych situacich zvladnou i bez udidla (bez ohlavky, s provazem na krku, klidne i bez niceho...), ale tech je opravdu mensina a nezakladaji tyto diskuze :)

Ale i tak pokud se jde jen na procházku na co koni cpát železo? Procházka má být pohodová klidná kdy si koník i něco po cestě uštípne na zub. Takové uvolněné odpočinkové projití. Tak chápu procházku já.

Co se týče provazovky. Klisnička na ní funguje dobře. Ten kdo s provazovkou umí neublíží. chodíme na volném vodítku když se napne tak si to klisnička dělá sama. Naučila se fungovat na velice jemný tlak. Jen provazovka se ráda povoluje :-(

Co se týče vycházek budeme chodit ven společně i s mojí starou kobčou. Malé to neublíží ba naopak naučí se zvládat nové vjemy atd...

Oťasku děkuji moc za slova. Ptala jsem se i kováře a potvrdil vaše slova. Klisna tlustá není a na zimu je výborně připravená.
Je to skvělé a hodné zvíře dneska poprvé dostala očkování a ani nezarágovala, odčervení taky bez problémů. Na ošetřování a manipulaci jemná a mazlivá. Nic víc si nemohu ani přát

31.10.2018 21:07

dělalo se s ní ale vodítko jediné nemám dotažené. Klisna dává nohy zná tlakové body stojí uvázaná hráli jsme nějaké hry s plachtou, Pravidelně dělaná kopýtka. ( Řešili jsme špatná korektůra mého bývalého kováře + špalek a hnilobu.) Dnes už vše v pořádku. ale ted když mi sundali sádru jsem musela vynechat na radu doktora.

soudě jen podle fotek: nehoníte hříbě po kruhovce, že ne.....

Neregistrovaný uživatel

31.10.2018 21:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

soudě jen podle fotek: nehoníte hříbě po kruhovce, že ne.....

Ne jen tam pracujeme s plachtou a na konci cvičení jí na 5 minutek dám volno než se odchází z kruhovky

2.11.2018 08:42

Zlatka: na provazovce udělejte místo jednoho uzlu dva - nebude se povolovat

Neregistrovaný uživatel

2.11.2018 12:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Zlatka: na provazovce udělejte místo jednoho uzlu dva - nebude se povolovat

dobře děkuji

Přidejte reakci