Dobrý den, jdu si pro radu =) . Letos bychom chtěli koupit koníka, bude to koník vyloženě rekreační, na projížďku tak 2x týdně přírodou, jinak ustájený 24/7 venku, ve společnosti dalších třech koní. Hledáme klidně křížence, věk taky není priorita, jen né úplný senior =) ... záleží jen na povaze.Není mezi Vámi někdo kdo takového prodává ?Lokalita Morava. A kde hledat? Bazoš i Ifaunu prohlížím...inzeráty mi přijdou stejné. Nejsou stránky, na které jsem zatím nenarazila,ale ví o nich někdo z Vás ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vybírejte pečlivě a dejte na intuici i na zdravý rozum - pokud vám něco bude připadat divné, zapochybujete, majitel s vámi bude jednat neférově - běžte o dům dál, koní na prodej je hafo, ovšem diskutabilní kvality. Bohužel ne každý, kdo prodává koně je slušný člověk a dokonce ani ne každý veterinář, který vám ho bude posuzovat, tak ať taky nenaletíte jako snad každý druhý z nás, kdo kdy kupoval ...
mamamia
napsal(a):
Dobrý den, jdu si pro radu =) . Letos bychom chtěli koupit koníka, bude to koník vyloženě rekreační, na projížďku tak 2x týdně přírodou, jinak ustájený 24/7 venku, ve společnosti dalších třech koní. Hledáme klidně křížence, věk taky není priorita, jen né úplný senior =) ... záleží jen na povaze.Není mezi Vámi někdo kdo takového prodává ?Lokalita Morava. A kde hledat? Bazoš i Ifaunu prohlížím...inzeráty mi přijdou stejné. Nejsou stránky, na které jsem zatím nenarazila,ale ví o nich někdo z Vás ?
Pokud byste netrvala na lokalitě,pak mrkněte na stránky hřebčínů .
Konkrétně tedy Písek,ten máme nejblíže my.Nebo Tlumačov,ten je na Moravě
Každý rok vyprodukují dost koní a všechny samozřejmě nevyužijí.Nabízejí teplokrevníky a chladnokrevníky,hlavně zjara ,po zkouškách .
Máte tam jakous takous záruku,že byl kůň odchován,jak má ,i nějakou práci s ním někdo udělal.
Není to podražená katastrofa od nějakého neumětele ze dvorku.
Nabízejí více koní,tak když už se dovoláte,domluvíte a jedete ,tak nevážíte cestu s úplně nejistým výsledkem.Jestli vám třeba někdo vůbec otevře,natož ukáže koně
koně
napsal(a):
Pokud byste netrvala na lokalitě,pak mrkněte na stránky hřebčínů .
Konkrétně tedy Písek,ten máme nejblíže my.Nebo Tlumačov,ten je na Moravě
Každý rok vyprodukují dost koní a všechny samozřejmě nevyužijí.Nabízejí teplokrevníky a chladnokrevníky,hlavně zjara ,po zkouškách .
Máte tam jakous takous záruku,že byl kůň odchován,jak má ,i nějakou práci s ním někdo udělal.
Není to podražená katastrofa od nějakého neumětele ze dvorku.
Nabízejí více koní,tak když už se dovoláte,domluvíte a jedete ,tak nevážíte cestu s úplně nejistým výsledkem.Jestli vám třeba někdo vůbec otevře,natož ukáže koně
popravdě ...to mě vůbec nenapadlo, předpokládala jsem, že jen proto, že mají původ budou předražení =) ....chtěli bychom koníka tak do 40 000,- ... vím, že to není žádný ranec,ale my nehledáme žádného šampiona =)
Ptát se lidí.
Jednoho koně jsem prodala pres známost známosti trenéra.
Jiného koně jsem koupila přes doporučení jezdkyně ze stáje.
Atd... opravdu to chce hledat, objíždět stáje, z 5 koní si málokdo vybere.
Jinak mi přijde fajn ten hřebčín. Pojedete tam a můžete vyzkoušet rovnou x koní.
Hm, tak do 40 tisíc máte naprosto mizivou šanci takového koně najít. Hledáte v podstatě sen všech rekreačních jezdců - nenáročného koně, co může být ustájen 24/7, nepotřebuje pravidelně pracovat a i při vyjížďce 2x týdně bude hodný. Takových koní je obecně málo a zbavit se jich chce málokdo, pokud už nějaký na prodej bude, tak buď přes známé, a nebo za úplně jiné peníze. Upřímně řečeno takových koní byste moc nesehnali ani za 2x tolik peněz, těch bude málo vždycky a ani senná krize na ně nedolehne - lidi se budou zbavovat špatně krmitelných, starých a nejezditelných koní, takovýhle poklad se budou snažit udžet pro sebe, právě proto, že jiného takového už nekoupí.
Já vidím problém i v tom 24/7, pokud seženou staršího koně, který není zvyklý na tenhle režim, tak na podzim není nejlepší doba na přechod staršího koně, co je zvyklý na box.
Jediná ráda, kterou z praxe mám je nevěřit inzerátu nic jiného než pohlaví, barvu a pokud má kůň původ, tak věk. Jinak je zbytek představa majitele, komu koně prodá, tj kůň pro začátečníka může být ne kvůli povaze, ale kvůli tomu, že nikdo zkušený by si ho nekoupil... Takže hodně štěstí a pevné nervy.
No ty hřebčíny asi nejsou špatnej nápad.
Ona je to taková zrada: chcete koně na rekre, fajn. Jenže jaký kůň je na rekre vhodný?
Podle mě: kůň spíš kratšího rámce se zdravýma nohama a zády, psychicky vyrovnaný a s dobrou pohybovou koordinací. Ne muchař, obě oči zdravé a vidící. Nelekavý, ne závislák.
Čili: doložený původ (a znalost jeho pra i rodičů, resp. dohledatelnost; některé nemoci se neuvádějí a nebrání chovu, a to i autoimunitní poruchy). Správný odchov (nepřekrmování) a základní výchova (pošetřený do min. 5 let).
Z pohledu rekre jezdce je sportovní výkonnost koně (řekněme L*) spíš negativem; kvůli tomu, co tu výkonnost leckdy doprovází (výjimkám čest!). Přesto chceme koně prostupného, dobře jezditelného, ochotného, zdravého a milého. A taky chceme, aby takovým zůstal - což se asi moc nepovede bez průběžného přiježďování, ať už kdekoli (jízdárna, terén). Pro koně je prostě to naše rekre ježdění taky práce, musí být na ni připravený a nasvalený.
Takže nechceme zrovna málo.
Pokud sáhnete po koni neznámém a starším, připravte se na to, že budou v průběhu času vyvstávat všelijaké jeho staré strachy a hříchy na něm spáchané; někdy je potřeba redrezura. Nebo kůň, co byl odmala u jednoho majitele, se s vámi ne a ne domluvit; povely používané jeho předchozím majitelem je potřeba leckdy napřed vyluštit, což bývá práce pro vraha či jasnovidce.
Dobrým zdrojem možná mohou být chovné klisny, které si prošly zkouškami (ZVK), byly připuštěny, daly 3-4 hříbata - a běž. Na takových se ani moc nejezdí, zakyselit je se nestihlo; nic nedělaly, jen rodily a pásly se. Koně ovšem nezapomínají, takže se takováhle klisnička dá sedlat a postupně jezdit na ní tak, aby se zase nasvalila. Doporučuju ovšem rtg a sono při koupi, protože velké péče o své nohy někdy moc nepožívají.
Nebo se dá sáhnout po některém "američanovi" z menších chovů, ale při potřebě téhle kvality jsme cenově asi jinde.
Výborný zdroj mohou být koně polští - ty jejich mixy arabů, němců, španělů a velkopolských koní - ti jsou velice vyrovnaní (vlastní zkušenost: 8letá polka se chová jako 15letý ČT, byť temperament jí nechybí). Ti jsou hodně různí podle toho, jak byli obsednutí. Moc jich tady není, protože neskáčou ani nedrezurují - tedy ten "odpad", který jde do prodeje. Chce to asi kontakt a zajet na některý prodejní trh v Polsku a poslední dobou prý trochu podražili, ale pořád to není špatný zdroj.
Pak je tu banda koní, ideálních pro rekre: většinou prakoně, tzn. fjordi, huculové a podobně. To jsou koně naprosto vynikající, ale člověk je musí hodně dobře znát, musí setsakra umět s nimi zacházet správně a v některých případech (vlastně většině) se pověnovat i jejich specifikům ohledně krmení a hrozící obezity a z toho vyplývajících nemocí - jsou to vesměs koně vhodní do opravdu drsných podmínek a naše mírné klima a častý nadbytek výživné trávy (no dobře, letos v létě ne, ale taky jak kde) jim způsobuje skutečně obrovské a trvalé zdravotní problémy.
Jsou tu také haflingové - ti povedení jsou taky dražší, ale asi byste našla.
A pořád platí, že s dobrého A1/1 může být stejně dobrý rekreační kůň, jako z begana.
Na závěr svého ukecaného elaborátu tedy zkusím shrnout: myslím, že by bylo dobré, abyste si stanovili přesně, co od koně čekáte a jak velký je váš koňařský a jezdecký um, abyste toho taky dosáhli a uměli to udržet - a podle toho hledali koně. Ne naopak. Rekre kůň není "podkůň", ale zvíře, od kterého čekáme opravdu hodně ... ;-)
Naďa3
napsal(a):
Za tuhle cenu by se dal sehnat, ale starší, kde budou brzy následovat výdaje za kloubní preparáty apod. a nebude mu zbývat tolik let jezdeckého využití.
Jinak tam bude vždy nějaké ALE.
Mám takového koně,co zadavatelka shání, ale je tam to "ale". Právě proto, že majitelé přede mnou nebrali v potaz specifika prakoní.
Je to "koník vyloženě rekreační, na projížďku tak 2x týdně přírodou, jinak ustájený 24/7 venku, ve společnosti dalších třech koní. Hledáme klidně křížence, věk taky není priorita, jen ne úplný senior a z Moravy".
Neinzeruji, sháním nového majitele spíše na doporučení, právě pro to "ale". A cena spíš taková, abych odradila nevhodné zájemce. Dva koně neutáhnu a pro starou dušnou muchařku nějaké putování nepřichází v úvahu. Takže mladší valášek.
sisi58
napsal(a):
Mám takového koně,co zadavatelka shání, ale je tam to "ale". Právě proto, že majitelé přede mnou nebrali v potaz specifika prakoní.
Je to "koník vyloženě rekreační, na projížďku tak 2x týdně přírodou, jinak ustájený 24/7 venku, ve společnosti dalších třech koní. Hledáme klidně křížence, věk taky není priorita, jen ne úplný senior a z Moravy".
Neinzeruji, sháním nového majitele spíše na doporučení, právě pro to "ale". A cena spíš taková, abych odradila nevhodné zájemce. Dva koně neutáhnu a pro starou dušnou muchařku nějaké putování nepřichází v úvahu. Takže mladší valášek.
Sisi, vy chcete prodat Fjorďáka??
sisi58
napsal(a):
Nu ano. Okolnosti jsou takové, že jiné řešení nevidím. Lindu přece prodat nemůžu.
Tak to je mi moc líto Sisi . Já myslím, že mu určitě najdete dobrý domov a hlavně že budoucímu majiteli jistě dobře vysvětlíte, jaký režim koník musí mít. Snad se dostane do dobrých rukou.
canka
napsal(a):
Tak to je mi moc líto Sisi . Já myslím, že mu určitě najdete dobrý domov a hlavně že budoucímu majiteli jistě dobře vysvětlíte, jaký režim koník musí mít. Snad se dostane do dobrých rukou.
Už vím, co znamená obrat "s těžkým srdcem". Tohle je koník,který si své užil a potřebuje slušného majitele, určitě je schopen se za péči odvděčit.Vůbec mi ta situace není příjemná.
mamamia
napsal(a):
Máte sz.

Ze zvědavosti se zeptám původní zadavatelky, našla jste vhodného a jezditelného koně za 40 000? Já teď taky sháním a nabízím 4x tolik, ale bohužel mě opravdu zase šokuje, co je někdo schopný nabídnout a za jakou částku :)
mamamia
napsal(a):
no dvě bídné zkušenosti z prohlídky máme ....inzerát dokonalý, majitel na telefonu vstřícný a realita . Moc děkuji za názor.
To samé u nás. Kůň vychvalován do nebes. Jeli jsme i s vozíkem 120 km.
Na místě hubený apatycký kůň s chronickým průjmem. Neměl ani průkaz, že je ve vyřizování, že nám ho pošlou. Koník se údajně přežral mokré pastvy, proto ten průjem.
Přitom podle stavu ho měl dlouho. Údajně naočkován, odčerven jen to neměli kam zapsat. Bylo mi ho líto, ale od určité doby koně již nezachraňuji. Potřebuji si i něco našetřit. Tak asi tak.
napsal(a):
Ze zvědavosti se zeptám původní zadavatelky, našla jste vhodného a jezditelného koně za 40 000? Já teď taky sháním a nabízím 4x tolik, ale bohužel mě opravdu zase šokuje, co je někdo schopný nabídnout a za jakou částku :)
A zkoušela jste ty hřebčíny?
Když sháněli známí,na rekre,tak v Písku zjara nabízeli čisté belgiky,noriky a mám pocit i nějakého tepláka,jeli tam na víc koní.Cenově se pohybovali kolem 60ti tisíc a byli po zkouškách.Pod sedlem,nebo v tahu a všechno kolem 4tého roku.
Další si nechal přivézt z Topolčianek čistého lipicána,valacha 8let ,také se zkouškami,přiježděný,snad i zatahaný,a dal za něj asi sto.Tam mají luxusní krasavce
Nevím,odkud jste ,ale u Karlových Varů je chov kladrubáků,mají i tepláky,a taky byste se tam domluvila.
Taky paní ,co má někde za Nepomukem, Kinské koně, má na výběr.
Nevím,na co konkrétně koně sháníte,ale když nemáte finanční strop 25 tis. maximálně ,protože "jenom občas rekre ,bude venku a budeme ho milovat" ,tam byste si ,myslím ,spíš vybrala.
Než najezdit tisíce km po hnojných dvorcích,kde nabízejí jednoho ubožáka a někdy ani neotevřou

koně
napsal(a):
A zkoušela jste ty hřebčíny?
Když sháněli známí,na rekre,tak v Písku zjara nabízeli čisté belgiky,noriky a mám pocit i nějakého tepláka,jeli tam na víc koní.Cenově se pohybovali kolem 60ti tisíc a byli po zkouškách.Pod sedlem,nebo v tahu a všechno kolem 4tého roku.
Další si nechal přivézt z Topolčianek čistého lipicána,valacha 8let ,také se zkouškami,přiježděný,snad i zatahaný,a dal za něj asi sto.Tam mají luxusní krasavce
Nevím,odkud jste ,ale u Karlových Varů je chov kladrubáků,mají i tepláky,a taky byste se tam domluvila.
Taky paní ,co má někde za Nepomukem, Kinské koně, má na výběr.
Nevím,na co konkrétně koně sháníte,ale když nemáte finanční strop 25 tis. maximálně ,protože "jenom občas rekre ,bude venku a budeme ho milovat" ,tam byste si ,myslím ,spíš vybrala.
Než najezdit tisíce km po hnojných dvorcích,kde nabízejí jednoho ubožáka a někdy ani neotevřou
Máte SZ :)

Slon Indický
napsal(a):
Hm, tak do 40 tisíc máte naprosto mizivou šanci takového koně najít. Hledáte v podstatě sen všech rekreačních jezdců - nenáročného koně, co může být ustájen 24/7, nepotřebuje pravidelně pracovat a i při vyjížďce 2x týdně bude hodný. Takových koní je obecně málo a zbavit se jich chce málokdo, pokud už nějaký na prodej bude, tak buď přes známé, a nebo za úplně jiné peníze. Upřímně řečeno takových koní byste moc nesehnali ani za 2x tolik peněz, těch bude málo vždycky a ani senná krize na ně nedolehne - lidi se budou zbavovat špatně krmitelných, starých a nejezditelných koní, takovýhle poklad se budou snažit udžet pro sebe, právě proto, že jiného takového už nekoupí.
No vidíte - a já mám opačný problém. Nabízíme dokonalou a naprosto zdravou kobylku s velmi vstřícným charakterem. A jen proto, že je mladá a moc toho neumí ze sedla, narážíme na takové zájemce, že bohužel všechny zatím odmítáme. Pracuje cca 2x týdně a vůbec jí to nevadí. Je 24/7 a vyblbne se s kámošem. Snad bude lépe na jaře. Teď se ozývají buď děti nebo blázni :-D.

No Tresnovko, nezlobte se, ale podám vám jak to vidím já jako potenciální objektivní kupec.
Klisna je malá, 153KVH je pro vyššího člověka nic moc, pod pojmem "citlivá" si člověk v kontextu vašeho inzeránu snadno přeloží jak "přecitlivělá", aneb "nemáme vhodného jezdce který by jí přijezdil" rovná se "nikdo nemá tak vysokou pojistku aby si na to odvážil sednout".
Exterier fakt nic moc, přestavěná natolik že už se to ani věkem nemůže srovnat, o dalších vadách nemluvě.
Prostě seriozněji by inzerát zněl "malá (153KVH) klisna nevalného exterieru, přecitlivělá, nepoužitelná ve vyšším sportu".
Fakt tomuto říkáte "dokonalá" a jediný problém je to, že je moc mladá a nic neumí?
Možná vám při vypisování kladů v inzerátu nic jiného než akademické ježdění nezbylo?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Phar lap byl přeci taky myslím z počátku "nic moc kůň" za 160 guineí a vida ho kluka jednoho šikovnýho.Majieli se nelíbil a chtěl ho prodat.Kdyby dejme tomu skončil u někoho jako jsem já,nikdy by o něm nikdo ani neslyšel.☺️ Přitom i tehdy museli být odborníci na slovo vzatí a poznali houbelec co za potenciál v sobě tohle zvíře skrývá.

napsal(a):
No Tresnovko, nezlobte se, ale podám vám jak to vidím já jako potenciální objektivní kupec.
Klisna je malá, 153KVH je pro vyššího člověka nic moc, pod pojmem "citlivá" si člověk v kontextu vašeho inzeránu snadno přeloží jak "přecitlivělá", aneb "nemáme vhodného jezdce který by jí přijezdil" rovná se "nikdo nemá tak vysokou pojistku aby si na to odvážil sednout".
Exterier fakt nic moc, přestavěná natolik že už se to ani věkem nemůže srovnat, o dalších vadách nemluvě.
Prostě seriozněji by inzerát zněl "malá (153KVH) klisna nevalného exterieru, přecitlivělá, nepoužitelná ve vyšším sportu".
Fakt tomuto říkáte "dokonalá" a jediný problém je to, že je moc mladá a nic neumí?
Možná vám při vypisování kladů v inzerátu nic jiného než akademické ježdění nezbylo?
Prosím Vás, já vůbec nerozumím Vaší reakci. Vy kobylku znáte? Co máte proti akademické práci? Ano, je malá, protože to je welsh part-bred, nižší výška je znakem plemene. Nevím, co je na tom divného. Já mám 70 kg, bereiterka ještě víc, tak na ní moc často nelezeme, stále roste. To je špatně? Sveze samostatně v kroku i malé dítě, děti obecně respektuje stejně jako dospělé. A posuzovat serióznost inzerátu podle toho, že se Vám zrovna koblka nelíbí je trapné.
Kde se ve Vás bere ta zloba? A proč? Vůbec nás neznáte.
napsal(a):
No vidíte - a já mám opačný problém. Nabízíme dokonalou a naprosto zdravou kobylku s velmi vstřícným charakterem. A jen proto, že je mladá a moc toho neumí ze sedla, narážíme na takové zájemce, že bohužel všechny zatím odmítáme. Pracuje cca 2x týdně a vůbec jí to nevadí. Je 24/7 a vyblbne se s kámošem. Snad bude lépe na jaře. Teď se ozývají buď děti nebo blázni :-D.
Sice někdo říká nekomentovat, ale příspěvek byl na mě, tak i přesto odpovím. :)
U vás je problém v tom, že tohle není kůň, kterých je v inzerci nedostatek - měla jsem na mysli koně už hotové, na kterých opravdu může člověk jezdit 2x týdně na vyjížďku a v pořádku budou fungovat bez nějaké systematické práce, a to mladý, nepřiježděný kůň nebude, tam prostě člověk tu práci navíc věnovat musí, aby si ho připravil a je to s nejasným výsledkem, kdy se to může a nemusí povést. Takže teoreticky splňuje požadavky, ale je tam to "ale".
Pokud mohu radit, tak bych nějak přeformulovala ten inzerát, celé to zkrátit, zestručnit. Hodně lidí má na slova "citlivá, lekavá" alergii, mně osobně se rozsvítí červená kontrolka a na takové zvíře pro rekreaci bych se podívat nejela ani za nic.
Obecně malí koně, kteří jsou navíc vhodní jen pro lehké jezdce mají okruh kupců omezený, plus kobyla je vhodná jen pro zkušeného člověka, co si ji vychová, alespoň dle popisu. Tam zase většinou chtějí koně do sportu nebo je ta citlivost a lekavost odradí, takového koně by rád málokdo.
Každopádně snad vhodného kupce najdete, jen to nebude hned, spíš by to chtělo najít způsob, jak klisnu přijezdit, pak je naděje na nalezení vhodného majitele vyšší, takhle si ji bohužel opravdu koupí jen někdo nezkušený, který neví, kolik práce může dát přijezdit mladého koně, navíc toho, kde ten zlatý charakter z inzerátu vyčíst nejde.

No vidíte, my jsme si mysleli, ze je třeba napsat co nejvíce informaci. Zatímco lidé při čtení inzerce hledají dvojsmysly a čekají zaludnosti. Do dnešní doby se fakt nehodim. Díky, vyřešíme to bez inzerce, bude to tak určitě lepší. Ať vám všem kone jdou!
Ano, hodně podrobností se může zdát jako skvělá věc a i přiznat všechny vady je férový přístup, ale většina koní v inzerci je strašná a všichni to vědí, tak jsou obezřetní na náznaky problémů. Tj. pokud je v inzerci kůň, co málo pracoval a přitom je zmíněn druhý jezdec a majitel, člověk vidí to, že na něj nikdo nechce sednout, ještě s tou citlivostí to vypadá jako extrémně špatně zvladatelné stvoření. Plus člověk tak nějak občasné leknutí mladého koně čeká, pokud je to zmíněno samostatně, tak to vypadá opět jako něco neobvyklého, na co musí prodávající upozornit.
Tady je problém hlavně ta výška, na pony kategorii velká, drobní dospělí mají na výběr všechny ostatní koně a pro běžného lesojezdce to je hodně práce, chce koně bezpečného a na ježdění hned.
Každopádně řešení bez inzerce bude teď určitě lepší, taktéž přeji, ať vám koně jdou.

napsal(a):
Prosím Vás, já vůbec nerozumím Vaší reakci. Vy kobylku znáte? Co máte proti akademické práci? Ano, je malá, protože to je welsh part-bred, nižší výška je znakem plemene. Nevím, co je na tom divného. Já mám 70 kg, bereiterka ještě víc, tak na ní moc často nelezeme, stále roste. To je špatně? Sveze samostatně v kroku i malé dítě, děti obecně respektuje stejně jako dospělé. A posuzovat serióznost inzerátu podle toho, že se Vám zrovna koblka nelíbí je trapné.
Kde se ve Vás bere ta zloba? A proč? Vůbec nás neznáte.
Ale vždyt já jsem vám jen napsala realitu, jak to je.
Klisna je malá pro většinu sportovních disciplín, nevalného exterieru, a jen pro zkušené. To vše omezuje její využitelnost, a proto postesk že ji nikdo seriózní nechce JEN proto že je v začátcích výcviku je úplně mimo.
A nižší výška není znakem WPB, podílový welš může mít jakoukoliv výšku, jen musí mít to minimální % welšské krve. Např. WPB bývalý plemeník Dollom Countryboy má 168KVH.
Abyste mi rozumněla, já přeju klisně i vám dobrého nového majitele, jen mě zarazilo to konstatování že je klisna dokonalá a její nepřiježděnost je JEDINÝM důvodem proč ji nikdo nechce.
Nevím, inzerát a foto koníka jsem neviděla, ALE pokud bych koně prodávala napsala bych to určitě podobně, asi až na to akademické ježdění. Minimálně by to odradilo velké množství holčiček a nejezdců, to že to s sebou vezme pár paranoiků a lidí kterým je za těžko v případě zájmu o koně utratit pár stovek za benzín a obětovat jedno sobotní odpoledne... ani pro takové by můj kůň nebyl vhodný...
Já mám třeba zkušenost, že lidi shání menší koně a to třeba starší /ale zkušení koňáci /pod west sedla/, už se jim na to špatně leze...,dál je hromada malých ženských, je to do budoucna ideální rodinný kůň. Postačí, když jeden člověk z rodiny má "vyšší jezdecké vzdělání".
A další věc, kterou považujete za negativum, "nepřiježděnost" pro někoho negativní, pro mě, kdybych chtěla koupit koně velké pozitivum, neb co si na něm udělám, to tam budu mít. Lepší psát na nepopsaný list, než přepisovat pro mě třeba nečitelný "text". I pokud bych ho kupovala pro své dítě, raději bych vzala tohoto koně - výškově tak akorát, abych ho mohla dítěti přijezdit, případně pomoci opravit...
Exterier nemohu posoudit.
Takže to, že se vhodný zájemce nenajde tady na IFAUNĚ vůbec nic neznamená a myslím, že určitě už je někde člověk, který přesně takového koně hledá...jen se musí potkat... takže já bych inzerát nemazala a počkala....