Kupoval jste někdo březí klisnu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.11.2018 16:38
Rossalie

XXX.XXX.162.227

Dobrý den. Mám možnost koupit březí klisnu. Termín je 4/2019. Cesta pro převoz 250 km.
Máte zkušenost? Pro a proti? Díky za každý poznatek

6.11.2018 21:36
chromik

XXX.XXX.155.128

Ono ani tak nezáleží na vzdálenosti, jako na tom, jak klisna snáší převoz.
Já jsem kdysi kupovala huculku, která měla 2 měsíce před porodem. Převoz byl
cca 150 km a všechno proběhlo bez problémů.

6.11.2018 21:55
Horsana

XXX.XXX.40.140

Iste, raz mi gravidnú darovali a druhý krát som kupovala, tá druhá bola huculka a viezla sa cca 300 km, no problem.

Pre a proti konkrétne čoho chcete vedieť ?

7.11.2018 10:12
stepak

XXX.XXX.0.250

několikrát jsem kupovala ve walesu březí kobyly...... a transport v pohodě.

7.11.2018 16:43
Rossalie

XXX.XXX.162.227

Díky všem. Nakonec do to asi nepůjdu, nemám na to koule. Bylo by to druhé hříbátko u nás narozené. První bohužel nepřežilo. Tak něják mi příjde, že až to jednou příjde z mojí kobyly , budu na to více připravená. Nebo se bojím zbytečně?

7.11.2018 18:28
Moyda

XXX.XXX.74.8

Tak záleží proč nepřežilo, jsou věci které člověk neovlivní i kdyby se na hlavu stavěl.Jestli to tak necítíte a kobylu zas tak moc nechcete tak bych to nelámala přes koleno.

7.11.2018 18:32
Rossalie

XXX.XXX.162.227

Moyda napsal(a):
Tak záleží proč nepřežilo, jsou věci které člověk neovlivní i kdyby se na hlavu stavěl.Jestli to tak necítíte a kobylu zas tak moc nechcete tak bych to nelámala přes koleno.

Myslím, že tenkrát nepřežilo vinou veta, ale pravda je někde ve hvězdách. Mám tendence vidět vše černě a ve všem problém, ještě že mám kolem sebe lidi co mě vždycky něják nakopnou.
Trochu mimo téma: co je pro vás JEZDEC ZAČÁTEČNÍK ?

8.11.2018 09:49
kapička

XXX.XXX.5.211

Jezdec začátečník.

Já sebe označuji za pokročilého začátečníka, uvedu koně ve všech chodech, umím nějaké základy stranové práce, skočím tak 80 cm, aniž bych se z toho opupínkovala (když to umí kůň), přejdu řadu, po skoku sem tam zvládnu koně vést dál, nerozhodí mě, když kůň malinko zazlobí. Kromě chození v klidu neumím koně asi nic pořádně naučit.
Nepokročilý začátečník je podle mě hrozně široký pojem, od člověka, který se fakt učí na lonži, až po člověka, který se na hodném a ochotném koni dokáže pohybovat po jízdárně ve všech chodech, ale dělá mu problém přítomnost dalšího jezdce, koňova nálada (jů, dneska se mi nechce chodit do rohu, protože je tam určitě bubák), nějaká práce s koněm (prodlužování a zkracování chodů sedem, stranová práce....), obecně řeší spoustu věcí podvědomě spíš za hubu, než sedem (vídám to i při korektním výcviku, že člověk ty otěže prostě používá podvědomě) a každé vypadnutí z jeho jezdecké komfortní zóny ho hrozně rozhodí.

8.11.2018 09:55
akscha

XXX.XXX.26.89

Souhlas s kapickou, taky to tak vnimam. Ale pokud vynechame tu "vyssi divci" jako prilnuti, prace hrbetem, kmih atd., lze to rozdelit i tak, ze zacatecnik nezvladne ujezdit hodneho kone ve vsech chodech na jizdarne (potazmo v terenu) a pokrocily jezdec ano.

Neregistrovaný uživatel

8.11.2018 20:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Pokročilí jezdci mají VIP kartu na chirurgii a ortopedii.Začátečník se musí spokojit s obyčejnou.

9.11.2018 15:12
Rossalie

XXX.XXX.162.227

Jsem samouk, v opičích horách trenéra aby pohledal :/.
Tak koně uvedu ve všech chodech, odjedu lehký trail, spiny, malý, střední, velký kruh cvalem.
Takže jsem mírně pokročilý začátečník asi VIP kartu ještě nevlastním.

10.11.2018 08:11
dsj

XXX.XXX.207.141

Já jsem přeřadila dceru mezi pokročilé začátečníky když si sama dokázala dojít pro kobylu, nacajkovat, nasednout hned u pastviny, odjet od koní a odjet si vyjížďku nebo jízdárnu sama v klidu a pohodě, tj. věděla jsem že dokáže si ze země i ze sedla vyřešit běžné rutinní ježdění na normálně hodném koni, uvede kobylu všude kam chce a nespadne když kobyla normálně vyhodí nebo uskočí. Všechno předtím je pro mě začátečník. Teď čekám, až se naučí jezdit bez tahání za otěže a přetahování vnitřní otěže ven přes krk a to bude povýšena do mírně pokročilého jezdce .

Neregistrovaný uživatel

10.11.2018 16:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Kdybych koně řádně vedl,tak bych si i "prd*l" svezl. Takhle musím hezky po svých a lidem být tak leda pro smích.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.11.2018 09:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

akscha napsal(a):
Souhlas s kapickou, taky to tak vnimam. Ale pokud vynechame tu "vyssi divci" jako prilnuti, prace hrbetem, kmih atd., lze to rozdelit i tak, ze zacatecnik nezvladne ujezdit hodneho kone ve vsech chodech na jizdarne (potazmo v terenu) a pokrocily jezdec ano.

Také souhlas s kapickou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík