Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.11.2018 13:20
Láska ke koním

XXX.XXX.165.138

Dobrý den,
toto téma tu určitě už bylo založeno, ale přesto ho založím znovu :) Letos oslavím s kobylkou první společné Vánoce. Někomu to přijde třeba směšné, nepodstatné, ale já ji chci udělat radost. Možná jí to je jedno, ale dárečky se rodině přeci dávají....
Ještě přesně nevím, co bych jí udělala. Zajímala by mě kombinace různého ovoce. Jestli bych jí třeba mohla v MALÉM množství smíchat jablíčko, mrkvičku třeba s banánem a tvrdým pečivem?
Za názory jak a pokud vůbec slavíte s koníky Vánoce budu moc ráda.
Díky T

8.11.2018 14:04
lenacia

XXX.XXX.211.203

Já vždy dávám jablíčka s mrkví. Banán jí moc nejede ani jiné ovoce či zelenina

8.11.2018 15:07
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Koně našich známých dostávají čerstvé fíky.

8.11.2018 18:53
koně

XXX.XXX.174.63

Naši koně mají na Štědrý den klasický kyblík s jádrem,obohacen o mrkve,tvrdé pečivo. Plus jablka nakrájená napůl ,aby každý měl hvězdičku Lehce poprášeno krystalovým cukrem

Neregistrovaný uživatel

8.11.2018 19:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Noo mrkví asi už u mé koby na vánoce nějaký extra cirkus nezpůsobím. Jádro musíme opatrně aby neprolítla střechou boxu. Nějak se v ní probouzí poslední dobou pegas či co? Tak vánoce musíme vydržet bez energeticky vydatného krmiva. Jinak banán miluje,ale sušený.Ten jí jede nejvíc.

8.11.2018 20:59
Horsana

XXX.XXX.40.140

Myslím, že tá nekrmičská kampaň už riadne lezie ľuďom na mozog.
Nechápem, prečo by mali kone dostávať MALÉ množstvo mrkvy, keď je to plnohodnotné šťavnaté krmivo, bohaté na vitamíny. Dávka je cca 1 kg na 100 kg živej hmotnosti.

Kôň neumrie ani z jedného jablka, fakt nie. A dokonca ani z kila jabĺk, pokiaľ to nie je nejaký laminitídny úbožiak s EMS.

Ešte je možné podávať repu, cukrovú repu, dokonca topinambury.
Banány a citrusy sme koňom v pohode kedysi podávali, niektorí to milovali, iní nie.

8.11.2018 23:53
canka

XXX.XXX.35.234

Láska ke koním napsal(a):
Dobrý den,
toto téma tu určitě už bylo založeno, ale přesto ho založím znovu :) Letos oslavím s kobylkou první společné Vánoce. Někomu to přijde třeba směšné, nepodstatné, ale já ji chci udělat radost. Možná jí to je jedno, ale dárečky se rodině přeci dávají....
Ještě přesně nevím, co bych jí udělala. Zajímala by mě kombinace různého ovoce. Jestli bych jí třeba mohla v MALÉM množství smíchat jablíčko, mrkvičku třeba s banánem a tvrdým pečivem?
Za názory jak a pokud vůbec slavíte s koníky Vánoce budu moc ráda.
Díky T

Já mám kobču 15 let a Vánoce s ní slavím furt,takže mě to směšné a nepodstatné nepřijde .
Já dělám každý rok tzv. vánoční kyblík.Od každého trochu,aby jí ve finále nebylo šoufl..Dostane smíchanou směs müsli(koňského samozřejě ),hrstku ovsa,kukuřice,slunečnice a ovesných vloček- do toho nakrájím dvě jablíčka,dvě hrušky,pár mrkví a přihodím trochu suchého chlebíka nalámaného na malé kousky..celé pořádně promíchám a úspěch je 100% zaručen..nikdo na Štědrý den nemá uslintanějšího a zaneřáděnějšího koně A všechny ty sliny lásky pak kobyla jde utřít do mě,aby mi nebylo líto,že nezbylo

9.11.2018 07:21
Láska ke koním

XXX.XXX.49.9

canka napsal(a):
Já mám kobču 15 let a Vánoce s ní slavím furt,takže mě to směšné a nepodstatné nepřijde .
Já dělám každý rok tzv. vánoční kyblík.Od každého trochu,aby jí ve finále nebylo šoufl..Dostane smíchanou směs müsli(koňského samozřejě ),hrstku ovsa,kukuřice,slunečnice a ovesných vloček- do toho nakrájím dvě jablíčka,dvě hrušky,pár mrkví a přihodím trochu suchého chlebíka nalámaného na malé kousky..celé pořádně promíchám a úspěch je 100% zaručen..nikdo na Štědrý den nemá uslintanějšího a zaneřáděnějšího koně A všechny ty sliny lásky pak kobyla jde utřít do mě,aby mi nebylo líto,že nezbylo

to jste napsala moc krásně a díky za fajn nápad

Neregistrovaný uživatel

9.11.2018 15:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

canka napsal(a):

Co by z nás ti koně jinak měli. A vůbec k tomu není potřeba žádný výcvik. Což je pro mě ideální vlastnost.Ovšem smrtelná kombinace je meloun a hlava koby přes rameno.Jsem si měl vzít deštník tehdy raději. Zlatá mrkev s jabkem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík