Kůň z jezdecké školy nebo poník?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.11.2018 15:28
Rossalie

XXX.XXX.162.227

Kamarádka shání koně pro začátečníka abychom mohli spolu na vyjížďky .....už dosti dlouho . Několik koní jsme už objeli, ale zatím nic neklaplo.
O víkendu máme jet ještě na ranč kde mají 9letého valacha který jezdí 7 let pod dětmi jizdárnu a agroturistiku se začátečníky.Nebude takový kůň otrávený? Máte někdo takového koně? Prospělo mu mít jednoho majitele a měl pak radost ze života?
Kámoška by ráda měla z koně parťáka , ne jen "svezprdel ". Zvyne si koník, že bude mít svého člověka? Já mám své koně téměř od mimin ,takže to neznám.

Další možnost je, že v naší dědině prodávají irského coba, ale je to má jen 140 cm , kámoška 165 cm. Tam má zase strach z té péče něj v režimu 24/7. Rousy má pořádny .

Kdyby byl ochotný někdo i mrknout na video a zhodnotit tak budu moc ráda ...

9.11.2018 16:58
Arkarian

XXX.XXX.60.134

9-letý kůň, který jezdil 7 let pod dětmi a začátečníky? Chápu správně, že ten kůň od svých 2 let vozí neumětely? Chudák zvíře... :-( Je to kus od kusu, ale předpokládám, že většině koní prospěje mít svého majitele, s nějakým spolujezdcem třeba, oproti střídání jezdců.

V tom cobovi velikostní problém nevidím, jsou to silní koně. Pokud je ve stejné dědině, možná by stálo za to domluvit nejprve pronájem, aby si ho vyzkoušela, a pokud si budou vyhovovat, pak koupit. S péčí o rousnatce ale zkušenost nemám.

9.11.2018 18:57
Rossalie

XXX.XXX.162.227

No já doufám že to tak není, ale bylo mi tak odpovězeno na otázku jak dlouho působí ve škole.

Byla mi zaslána nějaká videa, ale pak jsem našla na na netu další a je mi z nich tak něják smutno i když vím, že takových provozáků je mraky. Nás teda, ale učívali nejprve vysedávat v krku a né hopsat koni na záda jako pytel brambor. Takže možná by mě měla více děsit stránka zdraví než psychiky.
Nicméně už chápu, že se jim valach nehodí protože tolik turnusů pod dětmi nezvládá.

S tím cobem mě napadlo uplně to samé, ale majitelka spěchá z rodinných důvodů. Jinak já mám radši raději menší koně, ale 140 už mi příjde divný

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.11.2018 07:47
Uživatel s deaktivovaným účtem

Rossalie napsal(a):
No já doufám že to tak není, ale bylo mi tak odpovězeno na otázku jak dlouho působí ve škole.

Byla mi zaslána nějaká videa, ale pak jsem našla na na netu další a je mi z nich tak něják smutno i když vím, že takových provozáků je mraky. Nás teda, ale učívali nejprve vysedávat v krku a né hopsat koni na záda jako pytel brambor. Takže možná by mě měla více děsit stránka zdraví než psychiky.
Nicméně už chápu, že se jim valach nehodí protože tolik turnusů pod dětmi nezvládá.

S tím cobem mě napadlo uplně to samé, ale majitelka spěchá z rodinných důvodů. Jinak já mám radši raději menší koně, ale 140 už mi příjde divný

Výška 140 KVH je u coba (a u koní typu cob) slušná výška. Pokud zadek nezačíná hned za kohoutkem a je kam sedlat, nebála bych se toho. Měřím 160 cm, kobylka má 146 (není cob, ale je taky "to silné s krátkým silným krkem") - a podle fotek by mohla mít klidně o 10 cm míň, pak bych teprve měla nohy téměř u břicha. A to jezdím s dlouhými třmeny. Vím o lidech s výškou asi kolem 175 cm, kteří jezdí na koních pod 140 cm. Zvláštně to vypadá jen když jedou bez sedla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík