Sedlo na chladnokrevníka

Českomoravský belgický kůň
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.11.2018 08:39
Nikasi

XXX.XXX.233.153

Dobrý den,
jaká sedla používáte na svoje chlaďásky? Přemýšlela jsem nad wintec 500 wide, ale velmi mě od něj odrazuje syntetický materiál, poněvadž preferuji kůži... Máte nějaké známé výrobce kožených sedel na ty naše čtyřnohé soudky?
Děkuji a hezký den.

10.11.2018 17:34
koně

XXX.XXX.174.63

http://eshop.vsechnoprokone.cz/cs/3436-sedlo-na-chladnokrevnika.html#/barva-cerna_004509
Koupila jsem tohle,z druhé ruky,má komoru 3 ,takže opravdu na koně vpředu široké a celkem bez kohoutku.Je z kůže,jen zápinky jsou podložené nylonem
Na vyjížďky je velmi pohodlné.

13.11.2018 21:58
keira

XXX.XXX.26.11

Preferujete kůži? Proč? Nějaká záliba v sezení na mrtvé krávě? :D

Materiál, ze kterého je wintec, je velmi kvalitní a troufám si říct, že vydrží mnohem déle než jak dlouho to sedlo budete mít. Kdyby z něho vyráběli boty, hned si je běžím koupit.

Měla jsem postupně 4 wintec sedla a nemůžu si ten materiál vynachválit. Může pršet, sněžit, můžete s ním vlézt do rybníka, žádné otravné čištění a mazání.

Neregistrovaný uživatel

13.11.2018 22:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

keira napsal(a):
Preferujete kůži? Proč? Nějaká záliba v sezení na mrtvé krávě? :D

Materiál, ze kterého je wintec, je velmi kvalitní a troufám si říct, že vydrží mnohem déle než jak dlouho to sedlo budete mít. Kdyby z něho vyráběli boty, hned si je běžím koupit.

Měla jsem postupně 4 wintec sedla a nemůžu si ten materiál vynachválit. Může pršet, sněžit, můžete s ním vlézt do rybníka, žádné otravné čištění a mazání.

Kdyby jenom mrtvá kravička.
http://www.sedlarstvi.com/eshop/kuze/1067-hovezi-hlazenice-3-35-mm-silna.html
Rozkliknout a nikdo mi neříkejte že jsem OT.Vůbec se nedivím,že syntetika může vydržet i víc než taková levná kůže.Slyšeli jste někdy jak se takové levné zbytkové kůže vyrábí? Co se skrývá pod povrchem plniče a několikavrstvého nástřiku? Není to ani měsíc co tu hubovala paní na podobně levné sedlo z "prej kůže".Škoda že nemám možnost to vyfotit.Zhruba milimetr laku a další vrstva plnič.To se ovšem za dva roky odrolilo a ta "nádhera " se ukázala.Konec OT.

13.11.2018 22:56
lenacia

XXX.XXX.211.203

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kdyby jenom mrtvá kravička.
http://www.sedlarstvi.com/eshop/kuze/1067-hovezi-hlazenice-3-35-mm-silna.html
Rozkliknout a nikdo mi neříkejte že jsem OT.Vůbec se nedivím,že syntetika může vydržet i víc než taková levná kůže.Slyšeli jste někdy jak se takové levné zbytkové kůže vyrábí? Co se skrývá pod povrchem plniče a několikavrstvého nástřiku? Není to ani měsíc co tu hubovala paní na podobně levné sedlo z "prej kůže".Škoda že nemám možnost to vyfotit.Zhruba milimetr laku a další vrstva plnič.To se ovšem za dva roky odrolilo a ta "nádhera " se ukázala.Konec OT.

jo, ale ta syntetika musí stát pomalu identickou částku, jako sedla z kvalitní kůže... Wintec jaksi nepatří bezi levná sedla, wintec patří mezi docela drahá sedla.... 22 tisíc, kolem téhle částky už se dá sehnat i nový kentaur.

13.11.2018 23:25
keira

XXX.XXX.26.11

lenacia napsal(a):
jo, ale ta syntetika musí stát pomalu identickou částku, jako sedla z kvalitní kůže... Wintec jaksi nepatří bezi levná sedla, wintec patří mezi docela drahá sedla.... 22 tisíc, kolem téhle částky už se dá sehnat i nový kentaur.

Co bude paní dělat s Kentaurem, když má chlaďáka a kentaur (nový stojí do 29tis.) se v základu šije v komorách 1,2,3 ?

Btw. to byl důvod, proč jsem si pořídila 2 Wintec wide, protože skoro nic jiného anglického na rozložitější koně nepasuje.

Spíš může zkusit sehnat třeba Euroriding Topaz nebo Achat, ale to je dost o štěstí co se zrovna inzeruje a zdali to padne, Wintec widů koluje asi víc a vyměnitelná komora může dost pomoct.

Neregistrovaný uživatel

13.11.2018 23:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

lenacia napsal(a):

Jo o ceně žádný spor.Já jenom aby se paní nebála takto kvalitních syntetik a kvůli tomu sháněla sedlo bůh ví kde.Taky ta údržba je fajn věc.Nechytá to plíseň když to namočíš a v neposlední řadě nesedíš na mrtvé krávě.😂To je boží hláška Keiro.Zítra se tím hned pochlubím u nás.😂

Přidejte reakci

Přidat smajlík