Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.11.2018 19:25
Atalanta

XXX.XXX.53.208

Dobrý den, jak se dá poznat, zda kupované sedlo bude koni sedět nebo ne? Na koně si ještě alespoň půl roku počkám, ale já radši všechno dopředu...

11.11.2018 19:27
Atalanta

XXX.XXX.53.208

To samé u udidla a ostatního postroje

11.11.2018 20:52
Arbora

XXX.XXX.236.84

Troll?
Máš 11, zvládneš obsadnúť koňa, ale nevieš, ako sa vyberá a sedí sedlo, zubadlo a “ostatné postroje”?

Neregistrovaný uživatel

11.11.2018 21:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Nejdřív koupíme sedlo a pak k tomu dopasujeme koně.

11.11.2018 21:40
Terven

XXX.XXX.110.147

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nejdřív koupíme sedlo a pak k tomu dopasujeme koně.

Tomu bych se tolik nesmála, to je totiž ta jednodušší varianta

Neregistrovaný uživatel

11.11.2018 22:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Terven napsal(a):
Tomu bych se tolik nesmála, to je totiž ta jednodušší varianta

Ovšem velmi neobvyklá.Koupit sedlo je docela jednoduché.K nám minulý týden přijela paní s celou dodávkou bazarovek a zkoušelo se které padne.Vážně tomu rozumí a za půl hodiny bylo vybráno.Teda ne pro mě samozřejmě. Teď si představte ,kdyby měla vozit koně a pasovat je na sedlo klienta.

12.11.2018 10:17
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Nikdy nevím, zda se mám smát a nebo brečet...

12.11.2018 10:49
koně

XXX.XXX.174.63

Arbora napsal(a):
Troll?
Máš 11, zvládneš obsadnúť koňa, ale nevieš, ako sa vyberá a sedí sedlo, zubadlo a “ostatné postroje”?

Asi dosud jezdila na osedlaných a nauzděných a řešila jen,jak se udržet nahoře
I to je možné

12.11.2018 12:26
Terven

XXX.XXX.110.147

Arbora napsal(a):
Troll?

Souhlasím, že příspěvky působí jako dětské trollení, jen bych též chtěla připodotknout, že dokud člověk není majitel a jezdí na cizích koních, o pasování sedel toho obvykle moc neví - nepotřebuje to
A někdo to neví ani jako majitel a v podstatně zralejším věku než je pisatelka

12.11.2018 13:50
Atalanta

XXX.XXX.55.182

Vy taky nejste určitě vševědoucí, a já jezdím spíš bez sedla, tak je asi logické, že tohle vědět nemusím. Právě proto se asi ptám, ne???!!!

12.11.2018 13:52
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Atalanta napsal(a):
Vy taky nejste určitě vševědoucí, a já jezdím spíš bez sedla, tak je asi logické, že tohle vědět nemusím. Právě proto se asi ptám, ne???!!!

Už z logiky věci se na toto dá odpovědět :-) A nebuď drzá, na to jsi ještě hodně mladá

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.11.2018 14:44
Uživatel s deaktivovaným účtem

Promiň, zvládneš obsednout koně, jezdíš bez sedla, asi i bez uzdečky. Nediv se reakcím. V několika jiných diskuzích vystupuješ jako skoro profi jezdec a pak se zeptáš na něco tak banálního......

Neregistrovaný uživatel

12.11.2018 15:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Terven napsal(a):
Souhlasím, že příspěvky působí jako dětské trollení, jen bych též chtěla připodotknout, že dokud člověk není majitel a jezdí na cizích koních, o pasování sedel toho obvykle moc neví - nepotřebuje to

Vysvětlit meifimu jak se koupí půl roku dopředu sedlo a pak se kupuje kůň. Nechápu jak v dnešní době,kdy je umění vůbec koupit koně zdravého nějak tak a nenaletěť s prominutím "šmejdům"? Ještě si vybírat aby mi pasoval pod sedlo? To se obávám Terven že by člověk koně nekoupil nikdy.Jinak ale máte pravdu o věci,že málokdo rozumí pasování sedel.Proti tomu nic nenamítám.Já vím taky jen tak něco co jsem okouknul zde a v hřebčíně.Mě to je k ničemu,ale tak zevrubně vědět asi není špatný.

12.11.2018 18:00
Terven

XXX.XXX.110.147

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vysvětlit meifimu jak se koupí půl roku dopředu sedlo a pak se kupuje kůň. Nechápu jak v dnešní době,kdy je umění vůbec koupit koně zdravého nějak tak a nenaletěť s prominutím "šmejdům"? Ještě si vybírat aby mi pasoval pod sedlo? To se obávám Terven že by člověk koně nekoupil nikdy.Jinak ale máte pravdu o věci,že málokdo rozumí pasování sedel.Proti tomu nic nenamítám.Já vím taky jen tak něco co jsem okouknul zde a v hřebčíně.Mě to je k ničemu,ale tak zevrubně vědět asi není špatný.

Jasně, že je to blbost, kupovat nejdřív sedlo a potom koně pod něj...jako v Popelce - kterýmu bude sedět, ten bude můj
Myslela jsem to jako vtip, nicméně jsem se s majiteli koní, kteří mají stejně nekonfekční hřbety jako ten můj, shodla, že pro nás by to bylo snažší. Čímž nechci říct, že to mám v plánu dělat

12.11.2018 18:15
Arbora

XXX.XXX.236.84

Terven napsal(a):

Tak samozrejme, človek môže byť na pomerne vysokej jazdeckej úrovni aj bez toho, aby zvládal koňa čo i len očistiť.
Ale podľa ostatných príspevkov toto zrejme nebude ten prípad.

Neregistrovaný uživatel

12.11.2018 18:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Terven napsal(a):
Jasně, že je to blbost, kupovat nejdřív sedlo a potom koně pod něj...jako v Popelce - kterýmu bude sedět, ten bude můj
Myslela jsem to jako vtip, nicméně jsem se s majiteli koní, kteří mají stejně nekonfekční hřbety jako ten můj, shodla, že pro nás by to bylo snažší. Čímž nechci říct, že to mám v plánu dělat

Joo jsem pro každou srandu. Jenže já se pak někde pochlubím nově nabitým poznatkem z "oboru sedlání" a následky jsou potom pochopitelné. Kovář když se potkáme,tak už z dálky slyším: Tak copak se dnes dozvím nového z internetu?

12.11.2018 20:37
lenacia

XXX.XXX.211.203

Terven napsal(a):

hele,já si třeba dělám už srandu, že jestli přijdu o Sáru, budu vybírat koně podle toho ,jestli mu padne její sedlo, protože mě stálo 40 tisíc

Přidejte reakci

Přidat smajlík