Ahoj,
byl by někdo ochotný, kdo by poradil s výběrem uzdečky?
Moje stará, úplně obyčejná, anglická uzdečka pomalu dosluhuje a tak bych chtěla valachovi koupit novou. Jelikož si dost potrpím na valachově pohodlí, tak chci koupit nějakou anatomicky tvarovanou, měkce polstrovanou a prostě příjemnou:) Zároveň ale střídám jízdu s udidlem a na hackamore, tak chci uzdečku, kde bude možnost přepnutí. Tím pádem mi padá Horseware Rambo, kterou jsem měla vyhlídlou už dlouho. I když je u ní možnost jízdy bez udidla, tak hackamore připnout nejde, a na BB, sidepullu a jiných bezudidlovkách jezdit nechci - platím si pojistku a dle slov pojišťovací agentky vycházejí likvidátoři i z toho, co na sobě měl kůň za vybavení a je lepší mít na koni něco, co je oficiálně schválené na závody (z bezudidlovek právě jen hackamore) nebo máte s pojišťovnou někdo jinou zkušenost?
Koukala jsem na e-shop equiservisu a nejsem schopná si vybrat. Finančně limitovaná nejsem, ale vzhledem k četnosti ježdění, kdy sama bez dítěte se k valachovi dostanu třeba jen jednou týdně a když jede i dcera, tak jdem na procházku, kdy valacha vedu na ohlávce a dítko se vozí, tak bych chtěla něco do cca 5 tisíc. Dražší asi nemá cenu:) V téhle cenové kategorii mi vyjela spousta uzdeček, kdy jedna má anatomicky tvarovaný nátylník, druhá nánosník, třetí lícnice,... a já nevím, kterou vybrat. Nejvíc se mi zalíbila uzdečka přímo k hackamore, ale tam zas nejde připnout udidlo. Od uzdečky nečekám žádné vedlejší efekty - nepotřebuji koni zavřít hubu, ani působení na tlakové body, ani další vychytávky. Bohatě mi stačí, když to splní podmínky pojišťoven (udidlo, hackamore) a bude to koni příjemné, jako kdyby na hlavě nic neměl.
Zároveň bych ráda, aby uzdečka něco vydržela. Jsem ten typ člověka, který radši vyhodí dost peněz za věc, kterou bude mít 15 let, než třetinovou sumu za třetinovou životnost:)
Co byste si z nabídky vybrali vy?
No, Vy toho chcete docela dost a nejsem si jista, jestli (v ČR) najdete. Problém vidím v tom, že ty anatomické uzdečky (Horseware Rambo Micklem, Stubben Freedom, něco ve stylu Rambo Micklem prodává i německý Kraemer) jsou jinak tvarované než běžné uzdečky (anatomicky), takže z podstaty věci na ně hackamore připnout nejde, to vidíte už jejich "konstrukce".
Čili pokud trváte na tom, aby se do uzdečky dalo zapnout udidlo i hackamore, budete si muset vybrat spíš "jen" více či méně podloženou uzdečku, nebo nějakou s "anatomickým" prvkem. Ty má v nabídce třeba Dy’on (equiservis.cz, equestrians.cz) nebo PS of Sweden (equestrians.cz). Pokud to nestačí, pak se budete asi muset poohlédnout v zahraničí - možná někde taková uzdečka existuje, ale mě nenapadá, kde:-)
JInak za mě - mám na doporučení kamarádky Horseware Rambo Micklem a srdeční záležitost to rozhodně není. Konstruktér zapomněl na to, že někteří koně nemají rádi podpínání huby (jako můj valach) a bohužel ty podpínáky nejdou sundat, jako je tomu u běžných uzdeček. Takže to valachovi zapínám volně, on je hračička, strká si to do huby k udidlu, podpínáky jsou ožvýkané a uzdečka ztrácí na využití... Takže mám vyhlídnutou Stubben Freedom a nebo něco od PS of Sweden, ale až po Vánocích:-)
deauville
napsal(a):
No, Vy toho chcete docela dost a nejsem si jista, jestli (v ČR) najdete. Problém vidím v tom, že ty anatomické uzdečky (Horseware Rambo Micklem, Stubben Freedom, něco ve stylu Rambo Micklem prodává i německý Kraemer) jsou jinak tvarované než běžné uzdečky (anatomicky), takže z podstaty věci na ně hackamore připnout nejde, to vidíte už jejich "konstrukce".
Čili pokud trváte na tom, aby se do uzdečky dalo zapnout udidlo i hackamore, budete si muset vybrat spíš "jen" více či méně podloženou uzdečku, nebo nějakou s "anatomickým" prvkem. Ty má v nabídce třeba Dy’on (equiservis.cz, equestrians.cz) nebo PS of Sweden (equestrians.cz). Pokud to nestačí, pak se budete asi muset poohlédnout v zahraničí - možná někde taková uzdečka existuje, ale mě nenapadá, kde:-)
JInak za mě - mám na doporučení kamarádky Horseware Rambo Micklem a srdeční záležitost to rozhodně není. Konstruktér zapomněl na to, že někteří koně nemají rádi podpínání huby (jako můj valach) a bohužel ty podpínáky nejdou sundat, jako je tomu u běžných uzdeček. Takže to valachovi zapínám volně, on je hračička, strká si to do huby k udidlu, podpínáky jsou ožvýkané a uzdečka ztrácí na využití... Takže mám vyhlídnutou Stubben Freedom a nebo něco od PS of Sweden, ale až po Vánocích:-)
Vždyť je přece naprosto normální, že každá uzdečka nesedne všem koním a pokud mám koně, který nemá rád řemínek pod bradou, tak nebudu kupovat uzdečku, kde ta podpínka je
Uživatel s deaktivovaným účtem

Měla jsem podobné požadavky (udidlo + připnutí sidepull obnosku) a nakonec jsem objednala na zakázku v Biothane Manufacture, můžete si nadiktovat kde chcete mít jaký řemínek (např. podhrdelník) a podložení také není problém. A biothane je nesmrtelný. Cena byla na zakázkovou výrobu ok.
polárka.15
napsal(a):
Vždyť je přece naprosto normální, že každá uzdečka nesedne všem koním a pokud mám koně, který nemá rád řemínek pod bradou, tak nebudu kupovat uzdečku, kde ta podpínka je
Tak já jsem řemínek pod bradou nikdy u žádného koně nepoužívala. Došlo nám to, až s uzdečkou Horseware Rambo Micklem… takže ne, nejsem úplně blbá:-)