Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.11.2018 18:07
Nadymoja

XXX.XXX.37.130

Dobrý deň, potrebujem poradiť, ohľadom obuvy v zime, je ich na trhu veľa, tak nejaké návrhy na tie ktoré máte a sú fajn?, minulý rok som si kúpila zimné elt, no sú skôr na jeseň jar len do prechodného obdobia, a v snehu mi premokli tak nejaké dobré návrhy?

17.11.2018 19:11
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Já mám tyhle: https://eshop.prabos.cz/cs/exclusive-line/1004-895-farm-b-o1-hneda.html#/27-velikost-36

Dá se v nich i jezdit, dobře drží teplo i když zimní nejsou, vleze se do nich i tlustější ponožka. Dobře dýchají. Hodně prostoru pro prsty a navíc díky vyztužené špičce skoro nevadí, když vám na nohu hamptne kůň (450kg odzkoušeno už několikrát...). Všimla jsem si, že i míň kloužou a ani při příležitostné turistice (10-15km) mě z nich nebolí šlapky. Když v nich ale jezdím, používám pro jistotu bezp. třmeny - podpatek to nemá jako klasické jezdecké boty.

Já v nich chodím kolem koní i jezdím skoro tři roky a nejsou na nich viditelné žádné stopy po nadměrném celoročním používání. Občas jsem sice zkusila jiné boty, co kdyby byly lepší, ale vždy jsem se k nim vrátila

Prý se dá sehnat i zimní verze, možná si ji letos zkusím sehnat na odzkoušení

Za tu cenu myslím nemají konkurenci

18.11.2018 06:59
kapička

XXX.XXX.5.211

Hkm arctic. Mám je 3 roky, hřejí, zvládnou bláto, nejsou moc mohutné. Na sněhu nekloužou, i když mají jezdeckou podrážku bez vzorku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.11.2018 17:35
Uživatel s deaktivovaným účtem

Arkarian napsal(a):
CSO Paddock + merino vložky + teplé ponožky
https://aurashop.cz/anglie/pro-jezdce/boty-jezdecke-perka/boty-nizke/dospeli-od-vel.36/kozene-boty-c.s.o.-paddock-13655.html

Mám ty stejné, už druhé v řadě (první pár vydržel cca 8 let) a naprostá spokojenost . V -10° by v nich asi už byla zima, ale s merino vložkami a vlněnými položkami do té naší české zimy úplně stačí.

21.11.2018 09:54
Nadymoja

XXX.XXX.37.130

Ďakujem, no máte tipy aj na nejaké vysoké boty? Ja skôr uvažujem nad vysokými.

21.11.2018 10:03
kapička

XXX.XXX.5.211

Jsem si neuvědomila, že HKM má všechno zimní Arctic... Jsou to tyhle: https://www.heapco.cz/jezdecke-potreby/jezdecke-vysoke-boty/zimni/jezdecke-zimni-boty-hkm-country-arctic-kozene.html
Včera 6 hodin v +1°C, vítr, déšť, sněžení a nohy od kolen dolů byly jediná část těla, která nezmrzla

21.11.2018 10:07
Nadymoja

XXX.XXX.37.130

kapička napsal(a):
Jsem si neuvědomila, že HKM má všechno zimní Arctic... Jsou to tyhle: https://www.heapco.cz/jezdecke-potreby/jezdecke-vysoke-boty/zimni/jezdecke-zimni-boty-hkm-country-arctic-kozene.html
Včera 6 hodin v +1°C, vítr, déšť, sněžení a nohy od kolen dolů byly jediná část těla, která nezmrzla

Sadli by aj na širšie litko?

21.11.2018 12:24
kapička

XXX.XXX.108.60

Záleží, co je širší lýtko... Já mám velikost minichapsů od Kentauru M a do bot mi nedělá problém zapnout ani zateplené nejezdecké kalhoty. V rajtkách je mám volné úplně, ale nepadaj, drží tvar. V horní části maj gumy, tak by se asi natáhly.

21.11.2018 18:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

kapička napsal(a):

Za ty peníze by vás měly i škrábat na zádech,nejen hřát.

21.11.2018 21:58
kapička

XXX.XXX.5.211

sisi58 napsal(a):
Za ty peníze by vás měly i škrábat na zádech,nejen hřát.

??? Za kvalitní kožené boty mi to teda moc nepřijde.
Za kolik kupujete kožené kozačky na běžné chození po městě? Já o moc levnější nesehnala, u koní bych v nich zmrzla a nosit je do bahna jako ty HKM, tak se rozlepí.

(já je koupila jako student v akci za 1500, ale jsou návykové a jiné bych už nechtěla)

Neregistrovaný uživatel

21.11.2018 22:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Já okradl armádu(nebojte ne vaší) o dva páry zimních bot.To je na celý život.Takže vystaráno.

21.11.2018 22:56
canka

XXX.XXX.35.234

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já okradl armádu(nebojte ne vaší) o dva páry zimních bot.To je na celý život.Takže vystaráno.

Já zase Správu a údržbu silnic a jsem mooooc spokojená..super botičky, mají v nich kluci fakt teplo

22.11.2018 07:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

kapička napsal(a):
??? Za kvalitní kožené boty mi to teda moc nepřijde.
Za kolik kupujete kožené kozačky na běžné chození po městě? Já o moc levnější nesehnala, u koní bych v nich zmrzla a nosit je do bahna jako ty HKM, tak se rozlepí.

(já je koupila jako student v akci za 1500, ale jsou návykové a jiné bych už nechtěla)

Já už vlastně ani nevím, kolik stojí nové věci. Mimo prádlo nakupuji vše z druhé ruky. Ale kobyle jsem koupila fešáckou novou termodeku, heč!

22.11.2018 08:09
kapička

XXX.XXX.5.211

sisi a proč teda ten kousavý příspěvek? To že vy jste se ocitla asi v težší finanční situaci ( usuzuji podle nutnosti prodat druhého koně) neznamená, že to tak mají všichni.
Já zas nemám koně, protože se mi nechce cpát všechny peníze jenom do něj a na sebe a svoje blízké kašlat, i když za ježdění v JK zaplatím asi stejně, jako stojí mimopražské pastevko a u nás v Krkonoších by za to bylo pěkné boxové ustájení s jízdárnou a zázemím, ale takhle nemám vedlejší náklady, "svého" koně vidím tak často, že mě pozná. A taky jsem z Prahy a ustájení tu stojí jako pronájem bytu...

Kožená perka s šitou podrážkou 1500, s lepenou a méňe kvalitní 1000, kožené boty v normálním levném obuvním řetězci od 1000 za polobotky do 3000 za kozačky. Taková je realita. A bohužel kůže je kůže, syntetické boty tak pohodlné nejsou.

Neregistrovaný uživatel

22.11.2018 15:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Kapino boty možná máš pěkný,ale vychování už je horší.Tohle fakt nebylo nutné Sisi připomínat situaci s tím koněm.Chápu člověk někdy nemá náladu na podobné poznámky,ale snad ti je jasný jak těžké asi musí být, starat se o dva koně v pokročilém věku.Podle mě by ses měla omluvit.Uvědom si kolik je tobě a kolik Sisi.Zkrátka trochu úcty ke starším? Co ty na to?🙂

22.11.2018 17:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

kapička napsal(a):
sisi a proč teda ten kousavý příspěvek? To že vy jste se ocitla asi v težší finanční situaci ( usuzuji podle nutnosti prodat druhého koně) neznamená, že to tak mají všichni.
Já zas nemám koně, protože se mi nechce cpát všechny peníze jenom do něj a na sebe a svoje blízké kašlat, i když za ježdění v JK zaplatím asi stejně, jako stojí mimopražské pastevko a u nás v Krkonoších by za to bylo pěkné boxové ustájení s jízdárnou a zázemím, ale takhle nemám vedlejší náklady, "svého" koně vidím tak často, že mě pozná. A taky jsem z Prahy a ustájení tu stojí jako pronájem bytu...

Kožená perka s šitou podrážkou 1500, s lepenou a méňe kvalitní 1000, kožené boty v normálním levném obuvním řetězci od 1000 za polobotky do 3000 za kozačky. Taková je realita. A bohužel kůže je kůže, syntetické boty tak pohodlné nejsou.

Kousavý? Vždyť je na konci usměvavý smajlík.
Měl to být vtip. Pokud se vás to dotklo, omlouvám se.
Co se týká koní. A cpaní peněz do nich. Psala jsem, že si kupuji ( tedy JÁ ) věci z druhé ruky. Nic o tom, že omezuji rodinu.
Druhého koně prodávám proto, tedy nejen proto, že jsem po úrazu přibrala a koník mě má co nésti. Navíc, druhý můj kůň - stará kobyla, potřebuje více péče a více přípravků, takže peníze jsou taky potřeba víc. Je to 23 letá dušná muchařka, od léta ještě problémy s kulháním.
Jako zodpovědný majitel tedy volím prodat mladšího koně, který má levnější provoz a v 16 letech ještě možnost získat nového dobrého majitele, než dát kobylu uspat nebo nedej Bože ji prodat do "dobrých rukou" jako sekačku.
Vy jezdíte na cizím koni, tedy jste v pohodě, alespoň podle toho, co píšete a máte boty za 3000,- Já preferuji mít svého koně a klidně jezdit v pérkách z Decathlonu za 300,-
Každá máme své priority nastavené jinak. To neznamená, že špatně, jen jinak.

22.11.2018 17:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

Kapino boty možná máš pěkný,ale vychování už je horší.Tohle fakt nebylo nutné Sisi připomínat situaci s tím koněm.Chápu člověk někdy nemá náladu na podobné poznámky,ale snad ti je jasný jak těžké asi musí být, starat se o dva koně v pokročilém věku.Podle mě by ses měla omluvit.Uvědom si kolik je tobě a kolik Sisi.Zkrátka trochu úcty ke starším? Co ty na to?🙂

Není to tak horké, jak to vypadá.
Stále mám peníze na provoz dvou koní. A nejsem dotčená kapičky příspěvkem. Jen mě překvapilo, že reagovala na pokus o vtipný komentář tak plamenně. Holt mluvené slovo je srozumitelnější, než psané, protože je i slyšet, jak je to myšleno.
Hele a jaký pokročilý věk, ty mlaďochu? Ještě mám to nejlepší před sebou!

22.11.2018 18:43
kapička

XXX.XXX.108.183

Sisi, já to fakt jako vtip nepochopila, asi jsem natvrdlá, ale opravdu mi to přišlo jako výsměch, že mám takové boty. Prostě mně ten komentář vyzněl v duchu proč máte na koně Kentaura, když existuje Pfiff beuty.... To vám asi ten Kentaur koně i sám pobízí
Boty mám 3 roky, je v nich teplo, zvládají bahno, sníh, na ledu nekloužou, na jízdárenskou práci nejsou příliš mohutné, v době koupě byla běžná cena 2400, Equservis a i další obchody měl akci za 1500. V dnešní době to jsou asi nejlevnější negumové zimní vysoké jezdecké boty. A já měla za to, že zakladatelka na takové boty chtěla tip, tak jsem ho dala....

Neregistrovaný uživatel

22.11.2018 19:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

sisi58 napsal(a):
Není to tak horké, jak to vypadá.
Stále mám peníze na provoz dvou koní. A nejsem dotčená kapičky příspěvkem. Jen mě překvapilo, že reagovala na pokus o vtipný komentář tak plamenně. Holt mluvené slovo je srozumitelnější, než psané, protože je i slyšet, jak je to myšleno.
Hele a jaký pokročilý věk, ty mlaďochu? Ještě mám to nejlepší před sebou!

Hehe to jsem tomu zase dal,co? 😂 No Vy víte že to nikdy nemyslím zle.🙂 Jinak abych nebyl tak OT,tak tady jsou ty zimní boty.😂 Ta "lemra" co se tam válí jsem fakt já.😂 Předělávám půdu ve stodole na seník a spodní patro budou další dvě stáje.Chci velký box pro koby a valáška.Hoodně velký.☺️

Neregistrovaný uživatel

22.11.2018 19:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

22.11.2018 20:36
sisi58

XXX.XXX.191.1

kapička napsal(a):
Sisi, já to fakt jako vtip nepochopila, asi jsem natvrdlá, ale opravdu mi to přišlo jako výsměch, že mám takové boty. Prostě mně ten komentář vyzněl v duchu proč máte na koně Kentaura, když existuje Pfiff beuty.... To vám asi ten Kentaur koně i sám pobízí
Boty mám 3 roky, je v nich teplo, zvládají bahno, sníh, na ledu nekloužou, na jízdárenskou práci nejsou příliš mohutné, v době koupě byla běžná cena 2400, Equservis a i další obchody měl akci za 1500. V dnešní době to jsou asi nejlevnější negumové zimní vysoké jezdecké boty. A já měla za to, že zakladatelka na takové boty chtěla tip, tak jsem ho dala....

Ok.
Já vám fakt ty boty nezávidím.Kdybych chtěla, koupím si taky nějaké.
Mě některé věci na koně přijdou dosti drahé. Ale jezdím rekre, nevadí, když nesplňuji standardy pro parkůrové či drezurní ježdění. Navíc na australáka ani není moc potřeba klasická výbava. Dá se jet v čemkoli.

22.11.2018 20:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

Hehe to jsem tomu zase dal,co? 😂 No Vy víte že to nikdy nemyslím zle.🙂 Jinak abych nebyl tak OT,tak tady jsou ty zimní boty.😂 Ta "lemra" co se tam válí jsem fakt já.😂 Předělávám půdu ve stodole na seník a spodní patro budou další dvě stáje.Chci velký box pro koby a valáška.Hoodně velký.☺️

Velké boxy, velké místování. Hodně zábavy přeji.

Neregistrovaný uživatel

22.11.2018 20:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

sisi58 napsal(a):
Velké boxy, velké místování. Hodně zábavy přeji.

Už mám praxi.😁

22.11.2018 23:43
canka

XXX.XXX.35.234

Děvčata já bych se kvůli botám nedohadovala. Když to vezmu třeba za sebe( a věřím, že to tak má více lidí), tak třeba i když bych na ty boty, co jste tu prezentovali, peníze v klidu měla, prostě bych to za ně nedala, a koupila si raději levnější, jak tu píše Sisi. Není to myšleno nějak zle, ale dát za boty ke koním skoro 3000,- Kč? Tak to teda ani náhodou..možná tak, kdybych chodila po čisté uličce ve stáji a nechodila s tím kydat, čistit výběhy a nebrouzdala se na podzim bahnem..ani by mě nehlo.. Za boty, které mi budou sloužit alespoň 2 - 3 roky jako pracovní i jezdecké(od podzimu do jara), jsem ochotna dát max. tak 1000,- Kč. Za ten zbytek koupím radši zvířatům nějaké dobré krmení, nové ohlávky nebo ohradníky..prostě praktické věci. A že na tom oblečení na zimu taky lpím, protože věčně venku mrznu. Mám kvalitní termoprádlo včetně termoponožek do mrazů, a když je jóóó hodně zima, nazuji v nouzi nejvyšší termoboty. Ale v těch se prostě naprd jezdí i dělá..

23.11.2018 07:37
kapička

XXX.XXX.109.167

Zakladatelka se ptá, jaké kvalitní zimní vysoké boty máte ke koním. Protože já a pár mých známých ty boty má 3 roky a jsme s nima fakt spokojený, narozdíl od těch, co mají gumovo látkové termoboty, tak jsem je doporučila, protože jsou fakt super. V době pořízení byla cena 1500-2400 podle toho, jak byl kdo schopný hledat po e-shopech.
To se tu pak můžu rovnou začít v tématech o dekách začít posmívat, že za tu cenu jim Bucaska musí koně i vyčistit. Že v bezpečnostní vestě za 4000 už na tom koni nemusí dělat nic, to musí za ty prachy pobízet samo.
Nedělám to, proč taky, ať si každý dá peníze kam chce, ale proč se kvůli tomu začít navážet, zvlášť v tématu, kde zaklatelka takovou radu chtěla? Kdyby bylo téma o co nejlevnějších zimních botách, tak sem nic psát nebudu. A evidentně nízké boty za 2000 z jiného příspěvku jsou v pohodě a vysoké boty za 2900 už jsou moc....

23.11.2018 07:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

Vždyť Vám ty boty nikdo nebere ani nezávidí.
Vy máte boty, má kobyla deku. Každý si koupí to, co preferuje.
Tohle je diskuze, když sem tedy někdo napíše i něco jiného, je to špatně? Podle mě není.

23.11.2018 11:20
lenacia

XXX.XXX.211.203

No vidíte, já mít možnost mít vysoké kožené boty za trojku, už v nich trajdám.
Bohužel výrobci obvod lýtka 45cm ignorují...
Takže já bych musela mít boty minimálně 9 tisíc.... Heh, uletělaaa ....
Mám teď ale koupená cassini perka za 2000 (chtěla sem hnědá perka s crosszipem, mám hnědá perka s crosszipem ) . Mám v nich stejný problém, boty spíš pro špejle u lýtka, ale jdou zapnout když mám tkaničky zavázané na úplném konci... Zatím se mi je nedaří rozchodit, nicméně už teď teda ale vím, že ty boty si budu obouvat jen na ježdění, a hned po něm je utřu od nečistot a vložím do krabice s mejdlíčky

23.11.2018 19:36
koně

XXX.XXX.174.63

Za mě,taky jsem pro vysoké, kožené ,s kožichem vevnitř.Je to investice,ale vyplatí se.
Gumové ,hadrové s megaodrazkami mě nikdy neoslovily
Máme tedy doma troje kožené s beránkem ,kdysi se jmenovaly Cayuga.Poté Saddle Up a bohužel teď už je asi nevyrábí
Mají tu výhodu,že slovanské lýtko si můžete upravit suchými zipy na neslovanské a naopak
Když jsem sháněla,odrazoval mě právě na většině nabízených kožených bot zip vzadu.Kde se v podstatě drží nejvíc nečistot.Od tohoto řešení jsem nečekala velkou trvanlivost .Tak jsem zvolila ty se suchými zipy po straně a fakt jsem spokojena.
Kamarádka má už ty ,co popisuje Kapička,a taky prý drží.
https://www.google.cz/search?q=termoboty+cayuga&rlz=1C1SAVU_enCZ543CZ543&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwiom-KszujeAhVE2
Lepší obrázek jsem už nenašla ,jsou to černé vysoké se suchými zipy na holeni

24.11.2018 07:06
dsj

XXX.XXX.207.141

Já mám tyhle půlgumovky: https://www.equiservis.cz/termoboty-hkm-robusta-vysoke-24263cz939/ kupované vloni (to ještě byly kolem 1000Kč) s tím že se určitě rozpadnou a letos koupím nové, ale kupodivu drží. Vyhovují mi protože v nich v pohodě přebrodím místní močály a pak je dole oškrábnu a ostříknu hadicí z nejhoršího a jezdím v nich. Kožené botky se zipem mám také, jsou pěkné a příjemné, ale vytahuji je z krabice s mejdlíčky jen když jedeme někam do civilizace, protože ve statkovém provoze se mi ten zip po nasáknutí, vyschnutí a zamrznutí bláta zabetonoval a musela jsem to odmočit, vydrbat kartáčkem, vysušit a promazat (=opruz a ztráta času), já prostě potřebuji bezúdržbové cajky, můj čas patří koním a nechci ho ztrácet starostí o cajky.
Koně: díky za tip na kožené se se sucháčema - vůbec mě nenapadlo že by se vůbec vyráběly, a že bych je brala hned...

24.11.2018 09:20
koně

XXX.XXX.174.63

dsj napsal(a):
Já mám tyhle půlgumovky: https://www.equiservis.cz/termoboty-hkm-robusta-vysoke-24263cz939/ kupované vloni (to ještě byly kolem 1000Kč) s tím že se určitě rozpadnou a letos koupím nové, ale kupodivu drží. Vyhovují mi protože v nich v pohodě přebrodím místní močály a pak je dole oškrábnu a ostříknu hadicí z nejhoršího a jezdím v nich. Kožené botky se zipem mám také, jsou pěkné a příjemné, ale vytahuji je z krabice s mejdlíčky jen když jedeme někam do civilizace, protože ve statkovém provoze se mi ten zip po nasáknutí, vyschnutí a zamrznutí bláta zabetonoval a musela jsem to odmočit, vydrbat kartáčkem, vysušit a promazat (=opruz a ztráta času), já prostě potřebuji bezúdržbové cajky, můj čas patří koním a nechci ho ztrácet starostí o cajky.
Koně: díky za tip na kožené se se sucháčema - vůbec mě nenapadlo že by se vůbec vyráběly, a že bych je brala hned...

Ve statkovém provozu se brodím v pracovních ,kotníkových, zavazovacích Pandách https://www.rucedozadu.cz/obuv-strong-mito-s1-6919.html?gclid=EAIaIQobChMIpY_Vjszs3gIVSamaCh3IIwUbEAQYCCABEgKBz_D_BwE#3230
Nejsou to žádné krásky,ale boty ,co vydrží v podstatě všechno.Kravský hnůj,koňský,bahno,,vodu,sníh ,jen to nesmí být příliš hluboké
Jako bonus jsou i na chození pohodlné a když se mi nechce na vyjížďku přes sezónu přezouvat do perek,sfouknu jí v nich taky.
Bohužel na větší zimu a mráz ,kdy jezdím déle,nebo do hlubšího marastu a sněhu mi už Pandy nestačily.
Tak jsem se rozhlížela po vysokých ,kožených ,s chlupem a známá mi tenkrát dala tip na ty Cayugy.No,máme je skoro celá rodina
Kdybyste je někde sehnala,tak vřele doporučuji,nemusí být v krabici s mejdlíčky ,snesou toho spoustu a zipy se nezanesou

25.11.2018 10:18
Nadymoja

XXX.XXX.37.130

Takto ja som rozmýšľala nad týmito topánkami https://www.vetis.sk/jazdecke-topanky-a-cizmy/11147-thermo-jazdecke-cizmy-cierne.html
Jednoducho nie som milionárka pri piatich koňoch. Nemáte skúsenosti? S týmito botami?

Přidejte reakci

Přidat smajlík