Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.11.2018 15:09
Anon88

XXX.XXX.7.22

Dobry den

Pracujem ako stajnik, pracujem vela a asi tak po tyzdni som proste vybuchol v stajni s tym ze mam toho dost. Nevybuchol som na kone ale len tak vseobecne, krik a nervy v stajni. Na druhy den, som na vecerne krmenie prisiel mierne opity nie niak extra. S konmi som bol zhruba jednu hodinu v kontakte.

Jedna z koniarok my dala za vinu ze kone sa jancia, alebo teda chovaju divne kvoly mne, je to mozne. Alebo to na to nema vpliv.

Ako obranu som sa ohradil ze kvoly nervom by sa chovaly divne uz na druhy den, a co sa alkoholu tyka neviem, nemal som nikdy skusenosti. Ale pride my to skor ako zhoda okolnosti.

Dakujem za odpovede a nazori.

19.11.2018 15:20
akscha

XXX.XXX.101.243

Pokud bylo ve staji 2x za sebou dusno, kone to rozhodit mohlo. Ale to uz zpetne tezko kdo posoudi a my tady na diskuzi uz vubec ne. Pokud tam dal chcete pracovat, doporucuji se o nicem nedohadovat, jednoduse omluvit za ujeti nervu a dat si pozor, aby se to neopakovalo.

19.11.2018 15:24
Anon88

XXX.XXX.7.22

Dusno bolo raz, ked som bol mierne pripity tak dusno nebolo a bolo to vlastne ob den. Takze ne hned za sebou, ano pracovat tam chcem ale ospravedlnovat sa za nieco co nebolo zapricinene mnou moc nemusim ale dakujem za odpoved. Berem na zretel

19.11.2018 15:54
polárka.15

XXX.XXX.45.253

A otázka je jaká? Asi nějak nerozumím tomu, co po nás chcete.

19.11.2018 16:06
Anon88

XXX.XXX.7.22

V piatok som vybuchol, v nedelu pil. V pondelok cize dneska sa kon v boxe udajne tocil v kruhu a dalsi udajne preskocil vybeh. Dnes som mal volno, a davaju my to za vinu. Otazka je teda ci to mohlo bit zapricenne mnou.

19.11.2018 16:08
lenacia

XXX.XXX.211.203

Anon88 napsal(a):
Dobry den

Pracujem ako stajnik, pracujem vela a asi tak po tyzdni som proste vybuchol v stajni s tym ze mam toho dost. Nevybuchol som na kone ale len tak vseobecne, krik a nervy v stajni. Na druhy den, som na vecerne krmenie prisiel mierne opity nie niak extra. S konmi som bol zhruba jednu hodinu v kontakte.

Jedna z koniarok my dala za vinu ze kone sa jancia, alebo teda chovaju divne kvoly mne, je to mozne. Alebo to na to nema vpliv.

Ako obranu som sa ohradil ze kvoly nervom by sa chovaly divne uz na druhy den, a co sa alkoholu tyka neviem, nemal som nikdy skusenosti. Ale pride my to skor ako zhoda okolnosti.

Dakujem za odpovede a nazori.

Koně jsou velmi citlivá zvířata. Už od malička mi říkali, neběhej kolem koní s nekřič. Koně jsou zvířata co mají ráda klid a vyleká je i sebemenší divný zvuk.
Stejně tak jsou velice citliví na různé pachy a alkoholem opitý člověk má výrazně nepříjemný pach navíc si ani uvědomuješ, že se podnapilý chováš jinak a divně....
Osobně, mě přijít někdo opilý postarat se o koně, kor pokud to má jako práci za kterou je placený, ať už za jakoukoliv částku se kterou zřejmě souhlasil, tak by letěl na hodinu.

19.11.2018 16:15
Anon88

XXX.XXX.7.22

Dobre beriem na vedomie, inak som nevedel o niecom takom.

Co sa tyka koni, oblubyl som si ich takze dam bacha. Dakujem za odpoved

Neregistrovaný uživatel

20.11.2018 01:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

V hřebčíně byl syn majitele jako dočasný ošetřovatel a ten "bumbal" hezky. Jenže na koně to vliv takhle nemělo.On byl normálně takový usměvavý a milý.Když "nakoupil",tak ještě víc. Vyloženě se nikdy neopil,ale tak náladičku měl mírně "vylepšenou". Jen jednou mi zapadl u výběhu do bahna a mě se tam pro něj nechtělo.Ty gumáky jak tam trčely z toho bahna. Já jsem si psal na papír co vytesat na náhrobek by si přál,kdyby se vyproštění nepovedlo a on tam utonul. Jo byla tam sranda náhodou.A koně? Vůbec to neřešili a klidně čekali u "vchodu" do výběhu až konečně půjdou domů.Domů jel na koni,kterého jsem vedl ještě s druhým "kolegou".Byl totiž bos a nohy by mu záviděl i golem.Ovšem jak říkám, na chování koní to nemělo vliv.

20.11.2018 01:46
lenacia

XXX.XXX.168.82

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
V hřebčíně byl syn majitele jako dočasný ošetřovatel a ten "bumbal" hezky. Jenže na koně to vliv takhle nemělo.On byl normálně takový usměvavý a milý.Když "nakoupil",tak ještě víc. Vyloženě se nikdy neopil,ale tak náladičku měl mírně "vylepšenou". Jen jednou mi zapadl u výběhu do bahna a mě se tam pro něj nechtělo.Ty gumáky jak tam trčely z toho bahna. Já jsem si psal na papír co vytesat na náhrobek by si přál,kdyby se vyproštění nepovedlo a on tam utonul. Jo byla tam sranda náhodou.A koně? Vůbec to neřešili a klidně čekali u "vchodu" do výběhu až konečně půjdou domů.Domů jel na koni,kterého jsem vedl ještě s druhým "kolegou".Byl totiž bos a nohy by mu záviděl i golem.Ovšem jak říkám, na chování koní to nemělo vliv.

je několik typů opilců, je několim typů opilosti a je několik typů chování opilých...
Z vlastní kušenosti vím, že po opití daného člověka se projevuje jeho nálada a případné důvody proč šel chlastat... plus tam hraje roli i to, jak často že to chlastá, zda nárazově, nebo dá se říci pravidelně.
Když člověk pije z depky, protože se na všecho může vytento, tak obvykle po dané dávce alkoholu z něj ta jeho negativní nálada přímo čiší. Zatímco když někdo chlastá víceméně po radost, je takovej veselejší... Já osobně nemám ráda ani jedno z toho, dvě tři sklenky ok, víc? To už se musí slavit něco velkého, svatba třeba... Ale přijít do hospody, a tam na mě vybafnout nějakej ožrala, táhne mu z držky, můe bít sebevíc hodnej ale ě by přišel dotěrnej...
Nicméně opilého člověka bych se starat o mého koně nenechala, ošetřovatel má mít vpodstatě orlí zrak, ošetřovatel je obvykle ten první a obvykle i ten nejdůležitější, který má zjistit, zda se s mým koněm něco neděje. Nekrvácí nějak moc? Nemá njakou ošklivou ránu? Nekulhá? Nevypadá apaticky?... Opilý člověk takovou zodpovědnost nemá šanci zvládnout... je to určitě velie veselé, velice vtipné, haha, také mne pobavily holinky v bahně, ale jen pro to, že koně tam naštěstí neám, problém jiných.
Koně mohou ančit z tisícera důvodů, a čert vem nějaké bujnější jančení, ale ta zodpovědnot, kterou člověk má, či k ní snad přiel jako slepý k houslím je pro mě až příliš vysoká na to, abych věřila opilému stájníkovy byť příležitostnému, že by dokázal všas zareagovat. A jelikož murphyho zákony fungují takřka vždy, není dobré dráždit hada bosou nohou.

20.11.2018 06:47
Anon88

XXX.XXX.7.22

Opity nie, mal som vypite a dobru naladu. Uz som bol v pohode, mna este napadlo ze za cias westernu sa chlastalo a nervacilo dost ale na to boli asi zvyknuty. Ten co sa tocil v kruhu, sa tocil aj pred tym. A to ze druhy preskocil ohradu moze mat aj iny dovod. Kazdopadne nepijem ;-)

20.11.2018 08:47
sisi58

XXX.XXX.191.1

Známý měl kobylku s krásným jménem Anička. Byla to půvabná plavka.
Tahle Anička ho milovala, jak jen kůň může.
Bohužel tento pán začal chlastat, na Aničku zapomínal, různě ji někde nechával, půjčoval kamarádům a tak.
Z milé kobylky se za čas stala lítá saň, která nesnášela chlapy a opilce zvlášť.
Sedlali ji vždy dva lidé. Jeden držel u hlavy, ten silnější a odvážnější a druhý sedlal. Pak se na ni vysadil jezdec a všichni odskočili.
Ne vždy to všichni stihli. Dodnes mám schovanou košili, kterou tato Anička rozervala na synovi. Naštěstí jen tu košili.
V terénu to byl jeden z nejspolehlivějších koní, jaké jsem kdy poznala.

Tak vidíte, co může alkohol s koňmi udělat. Navic jsou to zvířata velká, pokud nejste při sobě, máte pomalejší reakce, mohou vám hodně ublížit. I když třeba nedopatřením.

Pijte tam, kde nejsou koně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.11.2018 08:47
Uživatel s deaktivovaným účtem

kolikrát jezdili sedláci na koni do hospody a vraceli se na koni pod parou a kůň je většinou v pořádku dovezl. Občas to vídám na hubertech či sranda závodech. To že jste byl v přítomností koní pod parou bych tak neřešila, pokud jste nebyl zrovna v pracovní době a neměl za ně zodpovědnost......

20.11.2018 09:13
rennie111

XXX.XXX.43.146

Mám skúsenosť, že kone, ktoré na alkohol nie sú zvyknuté ten pach môže vydesiť, no skôr si myslím, že sú vnímavejšie na to správanie, možno ste si to vy ani neuvedomili ale boli ste nahnevaný, napätý, strnulý.. proste iný ako obvykle a citlivejšie zvieratá na to reagovali.

Mne sa veľakrát stalo, že ma pred jazdením niekto stihol vytočiť a po pol hodine na koni ma "vytočil" aj kôň ktorý vôbec nespolupracoval a potom som si vždy uvedomila že je to mnou aj napriek tomu že som mala pocit, že ja predsa musím jazdiť rovnako. Pri zvieratách všeobecne je hlava najdôležitejšia, ak nie ste v pohode vy nebudú ani ony. Preto aj tí "westerňáci" a "huberťáci" čo chľastajú problém nemajú, lebo oni sú v pohode a ich kone sú na to zvyknuté.

Raz sa mi stalo, že nám kone prišiel vystrúhať opitý kováč. Už u nás bol tretíkrát a predtým to bolo v pohode, nepil. Vtedy z neho ťahalo na kilometer. Zo 4 koní to dvom nevadilo, ale zvyšné dva robili taký bordel ako nikdy. Viac som ho už potom nevolala, je to pre mňa neprípustné.

20.11.2018 12:03
manitschka

XXX.XXX.35.124

Můžu se zeptat, chápu to správně, že jako stájník pracujete týden? A už je toho na vás tak moc, že vám rupnou nervy? Asi bych doporučila jinou práci... Pracovala jsem jako ošetřovatel, ustajovatel, cvičitel a různé další variace ve stájích s různým počtem koní dohromady minimálně deset let, jistě, člověk toho má občas fakt plný kecky a zanadává si, ale že by mi nervy ujely tak, že bych opravdu bouchla, křičela, ať už na lidi, na koně, či v jejich přítomnosti? To fakt ne, no.. Nevím, co bylo u vás příčinou, ale pokud tam chcete pracovat dál, tak to asi nic tak vážného být nemohlo. Což pro mě teda není chování a ovládání, které bych si představovala u člověka, co se stará o koně. Přijít mi připitý ošetřovatel, taky nejspíš poletí na hodinu.

Co se týče chování koní k vám či kvůli vám, myslím, že je to klidně možné. Spíš než tomu připití bych to ale přičítala tomu výbuchu, pokud k tomu došlo za přítomnosti koní. Znám pár takových, co by měli klidně nějakou dobu problém na sebe od vás po nějakém takovém zážitku i jen nechat sáhnout.

Neregistrovaný uživatel

20.11.2018 12:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

20.11.2018 13:20
Anon88

XXX.XXX.5.251

Aby sme sa chapali, kone ma maju radi nechaju sa my chytit a vobec nemaju problem somnou. Zapicoval som si v ramci normy, cely den my vsetko padalo makal som aj za druheho stajnika atd. Ziaden krik na kone, zvierata milujem.

Neuvazujem o zmene prace, tyzden pre niekoho kto je novy vo fachu a ze mu prdnu nervi je podla mna v pohode lebo koniarky co su tu maju na ne vecsie nervy a spicuju ich. Ja som to doteraz neurobil ani raz.

Inak podla mna, kone nemaju problem na alkohol ale zmeny vseobecne.

Teda ak su nan zvyknute nueje problem, problem v zmene.

Inak dnes rano som prisiel, ja s nimi furt kecam a vsetko v pohode, kazdy prisiel ku mne a nechal sa my pohladit. Moja rutina, ktorou ich zdravim.

Zmena bola aj to ze som tam nebol, a dosiel novy stajnik.

Inak hej, kone su citlive a maju rady zauzivane rutiny.

Neregistrovaný uživatel

20.11.2018 13:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ježiš vždyť i naše ošetřovatelka řvala kolikrát jak protržená. Když koby vytopila box hraním si s napáječkou,tak byste jí měl slyšet. Nebo můj jezdecký výcvik? Ta slova ani neznám některá. A taková hodná a slušná paní to bývala.Vůbec si z toho nic nedělejte.Máte jak píšete koně rád a to je to oč u koní hlavně běží.Může být sebelepší "znalec" koní a když chybí pořádný vztah je to "na pytel".

20.11.2018 14:11
Anon88

XXX.XXX.5.251

Marfis, super nieco take som v poctate potreboval pocut, vnimam to rovnako. Jj, inak oni ma maju radi. V podstate sa k nim chovam lepsie nez osadenstvo co je tu.

20.11.2018 15:10
koně

XXX.XXX.174.63

Jestli jste někde zaměstnaný ,budete chodit do práce pod vlivem,něco se stane ,tak nemáte placený pracovní úraz a velmi pravděpodobně půjdou na vaše konto i případné způsobené škody.Ať už na koních,nebo okolí
Jinak hlučné scény občas dělají i střízliví lidé,ale nemělo by to být časté a u koní,kterým bych tam platila ustájení , by mě to dost štvalo.

Neregistrovaný uživatel

20.11.2018 19:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

V nejhorším můžete chodit do hospody oba.Ovšem platit to za koně bych nechtěl.
https://youtu.be/m5-3hZMYciw

Přidejte reakci

Přidat smajlík