Co za bezkostrove sedlo na haflinga ?

Hafling
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.11.2018 20:07
Fami

XXX.XXX.86.47

Dobry den jdu si pro radu .
Mam kobylu haflinga . Je to sud úplně bez kohoutku . To znamena , že vše s ní jede dolu ..
Ma otázka zní jaké bezkostrové sedlo máte nebo by jste zvolili na takového kone ? Sedlo kostrove už jsem vzdala . Kobyle nesedi a tlači ji i 19 komora a jak uz jsem rekla vse jede dopredu ....
Predem dekuji za rady 🙂

24.11.2018 20:35
blackmyday

XXX.XXX.159.107

Zkuste Ghost saddle

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.11.2018 05:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na fb je skupina Jezdíme v bezkostře nebo tak nějak, vyhledavač vám to najde. Jsou tam zkušenosti mnoha lidí včetně fotek s mnoha typy těchto sedel i s pady a jejich výrobci, taky tam existuje bazarový přeprodej.
Osobně jsem se vozila na fjordkouli na barefootu cheyene s vyndanou výstuží komory, pak přestal sedět, tak na padu na filcové podsedlovce , seděla jsem i v balounpadu, oba oady bez třmenů, na ježdění větší by to nebylo. Měli jsme i kostrová sedla, ale opravdu hledali roky a nalezené zas nesedělo věčně, střídaly se podle potřeby.
Dobré je taky promýšlet to z druhé strany tj udržovat prakoně trvale v nějaké formě a tvaru,pokud při nezvkádnutém režimu schvátíte, bude sedlo k nepotřebě.

25.11.2018 05:43
Terven

XXX.XXX.160.10

Skupina se jmenuje Jezdím v bezkostře či na padu ...tam těch zkušeností, myslím, posbíráte nejvíc
Edit - jinak pro někoho možná překvapení, i já jsem to zjistila až při vyzkoušení ...i bezkostrové sedlo může nesedět, není to univerzální placka, má vepředu pevnou komoru, kterou ale lze vyndat, jak píše žofré.

25.11.2018 07:44
sisi58

XXX.XXX.191.1

Fami napsal(a):
Dobry den jdu si pro radu .
Mam kobylu haflinga . Je to sud úplně bez kohoutku . To znamena , že vše s ní jede dolu ..
Ma otázka zní jaké bezkostrové sedlo máte nebo by jste zvolili na takového kone ? Sedlo kostrove už jsem vzdala . Kobyle nesedi a tlači ji i 19 komora a jak uz jsem rekla vse jede dopredu ....
Predem dekuji za rady 🙂

Nám na haflinga pasoval western.
Možná byste měla zvážit, jak píše žofré, zhubnutí kobyly. Tlustý kůň = nemocný kůň. To,že je kobyla hafling a je dobře krmitelná neznamená, že má žrát o 106.
Na fotce je hafling takový, jaký má dle standardu plemene být. Určitě se vám takový nepodaří, ale bylo by fajn, to alespoň zkusit, kvůli kobyle.

25.11.2018 08:24
Rita R

XXX.XXX.69.197

Za sebe bezkostru na bezkohoutkatého koně nedoporučuju. Bezkostrové sedlo se nám na kobyle točilo úplně stejně, jako to kostrové. Jenže tím, že tam nebyla ta kostra, která by tvar sedla držela pohromadě, se akorát dřív zkřivilo (barefoot cheynne). Vydrželo jen 2 roky né moc aktivního provozu

25.11.2018 21:34
Fami

XXX.XXX.86.47

To jsem možná mela připsat kobyla neni obezni 😁 jen ma takovým pro sedlo neprakticky typ zad .
Veterinář mi řek že je tak akorat a pekne svalnata , takze jsem uz premylsela o tom zdali neni tlusta ale opravdu neni 😁
Dostava rano seno vecer seno obcas dostane šrot a pastva neni nic moc kor letos a k tomu je na noc v boxe . 😊
Takže co se tyce jidla je to dost pod kontrolou .
Protože vime jak se tihle konici dokazi zmenit pomalu ze vzduchu 😊

25.11.2018 21:37
Fami

XXX.XXX.86.47

Dekuji za rady pokouknu se a pokud bude moznost zkusim nekde sehnat na vyzkouseni . Ptala jsem se hlavně protoze jsem v tomhle ohledu bezkoster opravdu lajk a nerada bych si brala domu nejake sedlo , ktere vlastne bude opet nepraktické a nevhodne 🙂

25.11.2018 21:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

Fami napsal(a):
Dekuji za rady pokouknu se a pokud bude moznost zkusim nekde sehnat na vyzkouseni . Ptala jsem se hlavně protoze jsem v tomhle ohledu bezkoster opravdu lajk a nerada bych si brala domu nejake sedlo , ktere vlastne bude opet nepraktické a nevhodne 🙂

Nevím, odkud jste, ale i tak Vám doporučím tuto paní:
https://www.a-sedla.cz/
Jsou na ní velmi kladné recenze, je schopná přijet k vám třeba s 1O sedly a koníkovi sedlo napasovat na míru.
Moc si ji všichni chválí. Za zeptání nic nedáte.

25.11.2018 22:04
Fami

XXX.XXX.86.47

sisi58 napsal(a):
Nevím, odkud jste, ale i tak Vám doporučím tuto paní:
https://www.a-sedla.cz/
Jsou na ní velmi kladné recenze, je schopná přijet k vám třeba s 1O sedly a koníkovi sedlo napasovat na míru.
Moc si ji všichni chválí. Za zeptání nic nedáte.

Dekuji zkusim

26.11.2018 15:27
Fami

XXX.XXX.86.47

Dekuji zkusim

Přidejte reakci

Přidat smajlík