Sedlo hauzr, kentaur, iná značka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.11.2018 21:08
Nadymoja

XXX.XXX.37.130

Dobrý den, rozmýšľam nad kúpou sedlo značky hauzr, model ako je na fotke, alebo kentaur naxos. Potrebujem sedlo na mladého koňa, nechcem kupovať nové ale používané, v normálnej cenovej relácii. Potrebujem niečo pohodlné, kontaktné, zároveň co podrží v horších situáciách, do menších skokov. Alebo máte nejaké iné dobre značky, tipy sediel? ďakujem prikladám fotky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.11.2018 08:49

Tak naxosy se bezne prodavaji kolem 20 tisic, to mi neprijde jako "normalni cenova relace na mladeho kone"
U kentauru si nemuzu vynachvalit apollona, diky operkam dobre podrzi a je pomerne kontaktni. V hauzru jsem sedela parkrat za zivot a vseobecne to jsou dobra sedla, nicmene alfaomega koupe sedla je ta, aby koni i vam sedelo, u mladeho kone podtrzeno s vykricnikem. Takze spis si zjistete, v cem se vam dobre sedi a pote si napasujte na kone (dle tvaru komory/polstaru).
Mohu urcite doporucit pani Dohnalovou z a-sedla.cz, jednak ma spoustu sedel na zkousku a druhak je to mila pani ktera rada poradi, sedla doveze a nestoji majlant. Mam od ni Charona za hubicku a jednani bylo vic nez velkoryse

26.11.2018 09:22
kallisto

XXX.XXX.237.35

U mladého koně počítejte s tím, že buď koupíte širší a kůň vám do něj dosvalí, nebo budete po čase sedlo měnit.

Naxos mi nepřijde sedlo na "podržení" na nižších skocích, pokud si jej nenecháte udělat na míru s většími opěrkami. Naxos je skokový speciál s malými opěrkami a je potřeba už umět sedět.

Dobrá varianta je Charon, nebo pak do toho metru dvacet i Apollon. Kentaury dobře koupíte i prodáte, vcelku si drží cenu, jsou kvalitní, dobrý poměr cena/výkon podle mne.

Hauzry neposoudím, neznám. Jen jak píše Cstmr jsou to sedla na míru, pokud by to byl nějaký atyp, mohl by být problém je prodat.

Paní Dohnalovou mohu také všemi deseti doporučit. I podle fotek a popisu dokáže poradit jakým směrem se vydat.

26.11.2018 09:37
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Tak zrovna to sedlo, které jste dala bez koně nepatří do zařazení "kontaktní sedlo" ale vypěchované sedlo s velkou oporou, ale málo místem.

Když už chcete všestrannější sedlo, kontaktní i na skoky, koukla bych se spíše po KT Jupiterovi (prodávají se za super cenu). Apollon moc kontaktní není, Seneca je spíš drezurní a ty staré modely taky moc kontaktní nejsou.

S Hauzry neporadím, mám zkušenost více méně jen s pár kusy, skočkama - a ta mi nesedla ani jedna.

U mladého koně bych moc nevymýšlela, pozvala si někoho, kdo má na prodej hodně sedel, doveze je, zkusí se rovnou koni, zkusíte jej i vy a máte vyhráno. Jak již zde bylo zmíněno paní Dohnalová z a-sedla.cz, či sedlovna.cz apod.

26.11.2018 15:46

kt apollon- pokud jste menší-délka nohou, velcí si do něj těžko skládají nohy, pro ty je lepší kt jupiter, obě sedla jsou univerzál, mají větší opěrky a hlubší posedlí. kt charon mi přijde jako apollon, jen nemá vykrojenou komoru....dobrá volba je univerzál od prestige (venezie....)
skokokové speciály - obecně mělčí posedlí(naxos hlubší), menší opěrky...
Miluju svého hnědého apollona.........

27.11.2018 08:03
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
kt apollon- pokud jste menší-délka nohou, velcí si do něj těžko skládají nohy, pro ty je lepší kt jupiter, obě sedla jsou univerzál, mají větší opěrky a hlubší posedlí. kt charon mi přijde jako apollon, jen nemá vykrojenou komoru....dobrá volba je univerzál od prestige (venezie....)
skokokové speciály - obecně mělčí posedlí(naxos hlubší), menší opěrky...
Miluju svého hnědého apollona.........

Opravdu? Já měla pocit, že v Charonu tak trochu plavu - nemá tak hluboké posedlí i ty opěrky jsou jinak, více prostupnější než u Apollona.

27.11.2018 09:59
bassrock

XXX.XXX.251.2

Mám sedlo od Hauzra, dříve jsem mívala i Apolon.
Nejsem nijak malá - 172 cm - a do Apolona jsem se krásně usadila. Bohužel neseděl kobyle, tak šel z domu.
Nechala jsem si od Hauzra ušít sedlo na míru kobyle i mě a jsem nadmíru spokojená, Apolon se mi teď zdá jako nepohodlný ;-)

Ale obojí nebylo za hubičku, rozhodně bych do toho nešla s vědomím, že za rok, za dva, až kůň dospěje, budu sedlo měnit.

27.11.2018 12:19
Dep

XXX.XXX.233.152

Mám zkušenosti s Hauzrem - model George, ten nádherně podržel, ale je to spíše skokové sedlo a rozhodně člověka neusadí. A pak ještě se starším modelem Hess. To byl nějaký asi univerzál, nebo co. Ale bylo to taky perfektní sedátko. Mělo větší kolenní opěrky a perfektní lýtkové opěrky, které ovšem nepřekážely. Od Kentauru jsem zkoušela starý typ Senecy a to byl otřes. Neskutečně mi to sedlo překáželo. Pak mám zkušenosti s novým Apollonem, ale pouze vyjížďkově - hezky se člověk posadil a bylo velmi pohodlné. A teď mám ještě Hanulaye II a tam se taky nějak nemůžu stále usadit. Nad skokem mně hezky podrží, ale nějak si nemůžu na něj zvyknout. Kobyla mi z něj vyrostla, tak přemýšlím, zda ho nepošlu dál. Ještě mám drezurní Euroriding a to je moje nejúžasnější křeslo. Naprosto to sedlo miluji. Takže bych se třeba zkusila porozhlédnout po nějakém univerzálu od toho Euroridingu, pokud by byl lacinější. A nebo ještě vyzkoušet Winteca, na Bazoši jich je spoustu. Toho jsem měla nějaký asi drezurní univerzál a taky to nebylo špatné sedlo, jen se mi stýskalo po kůži.

28.11.2018 19:43

polárka.15 napsal(a):
Opravdu? Já měla pocit, že v Charonu tak trochu plavu - nemá tak hluboké posedlí i ty opěrky jsou jinak, více prostupnější než u Apollona.

....co chcete prostupovat na opěrkách o ty se opírá část stehna nad kolenem, prostě tlačí- podrží nohu do správné pozice i při nějaké kolizi....určitě jí nehodlám prostupovat nebo co tím bylo myšleno...nebo vám nesedí posedlí.

29.11.2018 07:47
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
....co chcete prostupovat na opěrkách o ty se opírá část stehna nad kolenem, prostě tlačí- podrží nohu do správné pozice i při nějaké kolizi....určitě jí nehodlám prostupovat nebo co tím bylo myšleno...nebo vám nesedí posedlí.

No nepochopila jste, nevadí...

29.11.2018 09:49
rennie111

XXX.XXX.43.146

Mala som Hauzr George a KT charon. Hauzr bol pre mňa o 100% lepší, perfektne ma usadil a podržal, v charonovi som tiež plávala a ešte k tomu bolo to sedlo pre mňa strašne tvrdé. Už po hodinovej vychádzke ma bolel zadok. Ja mám ale len 160 cm, kamarátka ktorá je vysoká cca 175 sa lepšie usadila zase v charonovi. Kobyle sedeli oba typy aj keď ma vtedy od Hauzra dosť ľudí odrádzalo nemala som s tým problém, akurát som ho nechala sedlárovi skontrolovať keďže som nekupovala nové a trocha upravil komoru a dopchal podľa môjho koňa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík